Posts

Showing posts from January, 2014

Week 37 -Minggu yang dup dap dup dap

Alhamdulillah.. menempuh ujian hingga week 37 so far.

a. Contraction makin kerap
b. Jalan da buka 2 cm but remain static
c. Celah peha dah sakit giler2 2 weeks
d. Dah start mc for a week
e. Keje nak tido je. jap2 ngantuk
f.  Selera makan sgt kurang
g. Nafsu nak meronda pun da kurang

Fuhhhh, berdebor2 nak tunggu the day. Kalau ikutkan history, week 37 dah selamat bersalin. Yg ke 3 ni baby mcm seronok duk kat dlm pewut mama sambil bersilat.

Hari isnin pegi hospital buat CTG n check contraction. Normal, alhamdulillah. Contraction kerap but lower stage. So, tak nak tunggu kat spital becoz mommy knows the real feeling kalau betul nak terberanak dah. Lagipun my gurl and boy ada kat rumah dah call2 tak sabar nak tunggu mama balik.

But seriously, we all mmg sgt2 seksaited nak welcome the little princess. Tak sabar nak cium baby, nak tengok muka dia. Bab berjaga malam mmg kena get ready sbb anak2 aku mmg semua suka tengok bulan bintang n berjaga sampai subuh. Sementara encik suami bercuti, aka…

Me and My Korean Girl

Assalamualaikum..

Dah berapa lama tak update blog ye. Sure agak lama. Bizi dgn kerja, family and urusan baby.
Masa lapang sekarang duk tengok cerita korea. seme anak dara punya hal. Dah transform jadi malay korean girl sekarang. Sampai dengan mak pun terjebak. Yela, nak jadi mama yg bagus lena ikut perkembangan semasa walau tak la kembang mana pun.
Padahnya start tengok teledrama korea. and now i’m hooked! Tercangkuk dgn cerita My Lady, Wonderful Mama, Jang ok Jung and Running Man. Ooomaiigaddd!! My girl lagi worse. Lagu2 Korea banyak yg dia hafal apatah lagi nama penyanyi2nya. But still aku selalu remind utk jaga solat, hafal surah2 lazim n surf pasal ilmu agama kat tenet tu.
Punya minat retis korea sampai tempah special jacket hoodie dari korea. Hasil dari duit tabung simpanan sendiri .. Untung la anak2, bekal bawa, duit belanja bagi sekali dgn weekly pocket money. Kalau pandai simpan, mmg cepat la penuh tabung.
Ni malam sabtu nak berjaga lak tengok Running Man, but i say nehi2.. Me…