Posts

Showing posts from 2017

Short Getaway .. Birthday Celebration

Image
Assalamualaikum semua ...

Kalau tahun 2015 .. birthday sambut kat Korea ...
Tahun 2016 .. sambut kat Labuan ... 
Tahun 2017 ... Sambut kat Port Dickson

Eh eh .. makin lama makin dekat pulak .. hahaha .. Nak buat guana.. Aku bizi sangat, nak cuti pun boss panas bontot. Hilang arah dia kalau aku tak de kat ofis. Alhamdulillah ... Allah buka hati dia untuk luluskan cuti aku. Benornya dia pun nak cuti lepas aku cuti .. Kenalah approve kan :-D

Sikenit aku ni hari2 ajak .. jom mama kita pegi hotel trivago .. Kesian sungguh aku kat dia. beria2 hari2 without fail pujuk aku pegi hotel. Aku duk intai2 peluang kat mana yg aku boleh nyelit cuti. Syukur sgt2 adanya cuti Deepavali, makanay aku tambah lagi 2 hari.
Malas nak tulis panjang2. Nak gi lunch date tghri ni ... Uollz tengok gambar je la ye.










Raya Kita 2017 .. Throwback Post

Image
Assalamualaikum chuollz ...

Dah lama perap post ni sebab tak sempat nak siapkan ..Setiap hari mcm tak cukup jam je nak buat lebih dari sekarang ... Tak pe lah .. throwback pun ok ..

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin .. Alhamdulillah, Allah beri kesempatan pada kita untuk berpuasa dan sambut hari raya pada tahun ni .. Semoga Allah panjangkan umur kita dalam keberkatan dan kejayaan dunia akhirat. ameen ..

Untuk tahun ni, kami beraya di Perak dulu. 2-3 hari sebelum raya, mama call aku ajak balik sekali .. Then pesan suh masak siap2 untuk berbuka hari last kat kampung. Aku .. baru lepas bergelut dgn hal2 kuih raya .. apa lagi .. last minute shopping barang2 mentah la. Hari jumaat malam, lepas balik dari ofis terus ke KL Festival aka Setapak Central untuk cari barang2 basah. Makanya hari jumaat tu tak tidur la ke pagi masak 3 menu yakni ayam kerutup, telur kari, siakap sweet sour ( tak jumpa gambar).



Rendang ketupat bagai kami masak malam raya .. huhuhu .. terharu sebab masih …

Anak oh Anak ..

Image
Hai chuolls ...

Akak dah ter overwrite template blog .. Kunun nak ikut trend terkini pastu meraba2 nak cari kat mana nak bikin new post bagai. Hati Gen Y gini la. Tau tak tau lain kira .. yang penting terjah dan cuba sampai dapat.

Alkisahnya mengantuk kat office. Akak ni ada masalah ketiduran dimana body clock dah lari alignment .. seiring dgn usia. Kalau tak pukul 2 pagi .. pukul 3 pagi baru nak lena. Husnul Dzon .. maybe Allah nak beri peluang untuk solat malam. Solat taubat, zikir banyak2. Alhamdulillah. Kalau lepas tu pun tak leh tido, akak main game la je sampai lena sendiri. See .. very the Gen Y kan akak :-).

Hmm .. sekarang ni tengok bukan main banyak lagi posting hal2 anak kan. Anak nakal la, sepah rumah la, mulut joyah la dan sebagainya. Yg terbaru depa duk hantar gambar kereta kene conteng dgn marker pen. Kalau akak yg kene, mau histeria sebelum kemurungan kronik. Ye la weiii .. kereta beli puluh2 ribu dapat kat minion akal seribu abes macam2 kejadian aneh berlaku. Kete aka…

Kita ... Hanya Kita

Image
Di sini kau dan aku.. Terbiasa bersama ..  menjalani kasih dan sayang.. Mesranya ku denganmu..
Ehemmm .. awal2 tahun ni ada rezeki utk jalan2 dgn family. Tak jauhpun. Dekat je tapi tempat yg kami tak pernah pegi. Anak2 request nak bercuti kat tepi pantai. PD dah boring ... Kuantan jauh sgt. So kami ke Kuala Linggi. Tempat yg sgt privacy, jalan aman damai dan tenang. Nama tempat ni Umang2 Chalet. Dibina atas tanah private
Ok lah tak 5 star pun asal tak berhutang atau harap org belanja. Aku punya style mmg gini. Bercuti dgn perbelanjaan yg sederhana untuk percutian yg seterusnya. Alhamdulillah we had a great time together. Si kenit dapat main pantai, main layang2 sampai surrender lah.
Kat sini tempat best cuma nak cari makan susah sikit. Cafe chalet hanya serve minuman dan mee/ nasi goreng.




So malam menggagau cari restoren ikan bakar. Lebih kurang 8 km dari situ baru jumpa 1.



Memang fresh sgt sbb ni Persatuan Nelayan punya restoren. Semua haiwan la kami pilih dan excited menunggu menu …

Doa Dalam Sujud

Image
Assalamualaikum ...

Post pertama untuk 2017. Maaf kawan2, kesibukan aku tak perlu nak cerita detail kat sini. Banyak perkara yg baik2 berlaku, ujian pun sama. Tapi yang bestnya, tahun 2016 aku penuhkan dgn success stories utk diri dan office. Alhamdulillah. Terima kasih atas kepercayaan suami, boss dan anak2. That is more than enuf.

Gambar kat bawah ni ialah gambar pertama outing lepas balik dari umrah. Rindu sgt kat anak2. Semoga ada rezeki kami kembali ke sana next year insyaAllah.

Just nak share kat sini, my life much2 better few years ni. Banyak yg aku doakan dalam sujud. Jiwa dan fizikal aku kadang2 letih .. Aku wanita biasa yg byk kelemahan dan juga kekuatan yg tak dipunyai oleh org lain. Banyak yg ingin aku perbaiki ... Banyak yg ingin aku lakukan selagi bernafas. Jauh lagi kaki ini ingin melangkah. Besar lagi impian yg mahu dilaksanakan. Semoga Allah akan permudahkan. Aku tahu Allah akan sentiasa bersama, dalam setiap nafas, dalam setiap degupan jantung dalam setiap doa ku.