Posts

Showing posts from July, 2011

BOSANNNNNNN

Image
Aku dalam mood BOSANNNNNNNNNNNN...
Keadaan kat office membuatkan aku BOSANNNNNNNNNN...
Tak sabor nak tunggu hari Jumaat supaya aku tak di ikat oleh rasa BOSANNNNNNNNNN....

B

O

S

A

N

!

!

!

Apa pasal template blog aku ni masih lama punya, tak bertukar ke baru supaya aku boley tukar kaler, tukar font... Adeiiiiii lagilah bertambah BOSANNNNNNNNNNNN....

Sekian Terima Kasih

Bila Hati Kembali Diuji...

Image
Kebahagiaan itu sementara ... Kesedihan juga bukan selamanya ... Inilah perjalanan kehidupan yang dilalui oleh kita semua tak kiralah dalam hubungan kekeluargaan, kekasih, pekerjaan, persahabatan. Kitarannya tetap sama ... yang terindah itu hanya sementara ..kelukaan bisa sembuh dek masa walau parutnya tetap ada. Yang pastinya, kita semua masih disini. masih bermimpi, mengharap dan berusaha untuk punya sisa hidup yang lebih sempurna.

Setiap pagi, bila aku buka mata, gerak hati pun akan menyapa ... hari ini punya sesuatu untuk aku renungi dan pelajari ... dari keluarga dan sahabat2, punya cerita tersendiri. Seronok mendengar kisah bahagia .. sedih mendengar kisah kecewa .. terkejut dengan sesuatu yang tak dijangka .. berfikir bila ditanya ... tapi, sekali lagi .. inilah realiti kehidupan.

Minggu ni aku banyak terima sms dari member2 yang dah lama tak contact dek kebizian masing2 .. Seme cakap rindu banget sama gue ... wahhh adakah ini minggu rindu-rinduan? eheheh .. yer lah, sahabat data…

Tolong Awek Aku Pontianak

Image
Mama ... jom tengok movie ..

Nak tengok movie apa?

Kita tengok movie ..Tolong Awek Aku Pontianak

errkkkk .... biar benar nasha ...buat rugi bayor duit tiket jer nanti

alaaaaa ...nak jugakkkk...

tak best la citer tu kakak ... tak tengok pon mcm dah taw tak best

alaaaa... mama ni... jom laaa

nawfal nak tengok transformers la mama ...

aaaa... i likeee... kita tengok transformers ok...

tak nakkk... kakak nak tengok citer tu jugakkk!!!!

nawfal tak nak tengok citer tu..apa la kakak ni !!!!

ADOYAIIIII korang niii... peningggg .... ok mama buat keputusan .. kita tengok transformers ok... Nak ke tak nak????

Nasha monchong ... but at last ... ye laaaaa... ye laaaaa

Nawfal -- hahahaha... nawfal menang...nawfal menangg ... adoiiiii... mama... kakak tumbuk nawfal !!!!!

eiiiiiiiiii.....

sampai2 kat wangsa walk .... transformers sold sampai midnight show ...

tiket abis la nasha, nawfal ... nak tengok wayang gak ker???

nakkk...nakk...

mama ... kita tengok tolong awek aku pontianak ok ... yahooooooooooo

mmmmm... terpak…

Rezeki Itew Bergolex :)

Image
Petang semalam ... lepas pening kepala melayan kerenah boss ... aku pun pegi ke kantin kat tepi sungai untuk minum n lepak2 jap... fuhh... dah 2 bulan aku tak turun kat sini, walaupon tempatnya kat depan opis baru aku jer ... Dah order air ... roti cheese..bismillah ... dgn suka atinya ... tgh2 menyuap .. tiba2 ada orang datang kat aku ... aku senyum le kat akak tu ... dia tanya...

adik ... adik nak nasi? akak ada nasi yang dah siap pack ni..

err... tak pe la kak... saya makan roti jer..

ada lebih ni dik.. ramai org tak datang pulak program hari ni ..

owhh ... kalau kak nak bagi, saya bawa balik ofis jer, staf2 saya ada tu..

ok.. kak bagi 4 yer...

terima kasih kak...

then tak lama lepas tu, kakak tu datang balik ... dik... kak nak bagi lebih boleh?

ada banyak ke kak ... saya tak kisah ... budak2 opis ramai je boleh abiskan..

so, end up dia bagi 20 bungkus nasi, plus lauk 2 yg sedap and buah apple you satu plastik besorrrr.... apa lagi... kenduri arr we all kat opis petang semalam.

Hari Jumaat …

Yippiiiiii.....

Image
Wallaweyyyy ... aku nak share dgn korang sumthing ni ... Salah satu "benda" idaman aku untuk 2011 ... aku dah ada "benda" itewww ... dan aku sangat2 suka dgn "benda" itewww.. walaupon hutang untuk membeli "benda" iteww, lagi 50% tak bayor kat kak ni lagi kerana meminjam kad kreditnya ... aku dah "testrun" "benda" itewww dan memang puas hati ... sukaaaa...sukaaaa...sukaaaa.. Aku da ada mini gym kat rumah ... harap2 takkan jadi tempat sidai towel arr bulan depan :P

Takashima Threadmill n Obitrex ...

Tahun Sob...Sob...

Image
Assalamualaikum ...

Hidup ini sangat menarik dan misteri kan ... Banyak benda yang kita tak sangka, dan terduga ...tiba2 muncul. Tak kiralah samada ia something yang kita suka atau hate, hate, hate ... still, kita kena hadapinya. Tapi posting ni tak der kena mengena dgn lelaki dan cinta ok ... Hidup bukan sekadar untuk cinta dan melayan perasaan .. Banyak lagi benda2 yang aku mesti fikir dan laksanakan.

Dalam masa beberapa bulan ni aku melalui phasa hidup yang penuh mencabar ...sangat2 mencabar emosi dan fizikal .. Tak malu untuk aku mengaku yang aku banyak menangis tahun ni .. bukan sebab aku tak kuat, tapi sebab aku dah lama jadi kuat dan bertahan. Dan of courselah, air mata aku ni hanya muncul tgh2 malam ... bila anak2 aku dah tido .. bila mereka takkan nampak mata mama meke yg macam panda :P Aku takkan tunjukkan kesusahan aku pada meke, sebab meke tak patut lihat seme tu. Meke patut lihat mama yang sentiasa kuat, ceria dan tersenyum walau apapun terjadi.

Semalam aku saja ngusik Nas…

Toink Toink

Image
Bertemu lagiii... waaaa, lama gak tak apdet blog. Windunyaaaa dgn ektiviti menaip di waktu malam. Bukan perr... siang, dgn hal2 opis .. meting... meeting... meeting lagi.. balik rumah lak aku terlebey rajin melayan 2ns punya selera tekak ... Perghhh ... back to the kitchen ... Korang nak tawww.. 2ns punya tahap pemakanan menakutkan aku ... kalah mak dia dahhh ... hadoiiii, berselera sungguh... Badan jer slim river .. mana tak slimnya... melompat non stop siang ke malam. Balik2 rumah jer ...

Mama ... nak makan muffin ...

SIAPPPPP

Mama .... nak makan coookies ....

SIAPPPPP

Mama ... nak makan nasi lauk bla... bla... bla ...

SIAPPPP

Tu jer la keje aku tiap2 hari selain berperang dgn meke kat rumah. Seronok sangat tengok meke makan dgn penuh selera ... pas tu siap puji2 lagi ... Mama masak tak pernah tak sedap ... semua sedap sangattt...hebatlah mama ni ... Boleh koyak spender mendengornya ... Alhamdulillah, kecik2 lagi dah pandai appreciate apa yang aku buat. I likeeee ...

Sebelum aku menaip ni.…