Posts

Showing posts from December, 2010

Selamat Hari Minggu

Yeayyy Yeayyyy ... sumaat datang lagikk.. i likeeeee berri2 much. Ramai tetamu nak datang ... Hari minggu nak berpoya2 dgn family tersayang. Untuk korang semua.. Have a wonderful and cheerful weekend !!!!!!

Nothing But The Radio

Image
Life, shades of blue,
Love was bittersweet till I found you,
Time, after time,
Feelings disappear...

Friend, when we met,
Life was like a joke I didn't get,
But when you're holding me,
You make me understand,
What this heart is for...

Now we've nothing but the radio on,
We are dancing to a new emotion,
We've got nothing but the radio on,
We're making love in slow motion...

Ooh, one night like this,
Can melt away the lonely emptiness,
Each perfect kiss,
Answers every wish I wish...

There in your eyes,
I can see the years of tears I've cried,
And though the waiting game,
Is all I ever play,
It's time to let love in...

Now we've nothing but the radio on,
We are dancing to a new emotion,
We've got nothing but the radio on,
We're making love in slow motion...

When nothing is right,
We can't go wrong,
And so tonight,
They're playing our song,
We're kiss to kiss,
And heart to heart,
And the music never stops,
Once the love starts...

Thank You Allah

It's really a wonderful dream ... Thank you Allah :)

Letih

Vulan November and December ... paling memenatkan dan schedule sangat2 full. Balik Jakarta, selang 4 hari ada event lain se malaya pulak .. adoiii capek banget .. udah lenguh2 ...butuh istirahat... Kol 3.30 petang baru dapat letak montot jap.

Nur ... you look so pale .. and tak sihat ..

A ah .. i feel so exhausted and macam nak demam pulak. Tak habis2 event ni, bila la i boleh rehat.

U better take few days rest n sleep. Take care ok.

Ok, insyaAllah ...

Huh, tah bila arr aku voley suti. Ada jer benda nak kena settle... Malam tadi aku balik dgn kepenatan ... lepas isya terus baring ... antara lena dgn tak ... dengar suara 2Ns ... Kakaknya tarik selimut, selimutkan aku .. then kiss kat pipi n cakap, kakak sayang sangat mama !! Adiknya pulak kiss pipi aku n cakap .. Nawfal pun sayang sangat mama!! Sedor2 meke dah tidor peluk aku .. Dua orang ini sangat2 sweet dan pandai walau over nakal ... Doa aku kalaupun Allah nak ambil nyawa aku ..ambil la bila meke dah pandai jaga diri sendiri, dah inde…

Siri Penyebok Terlampau

Ko tu memilihhh sangat, sebab tu sampai skrang tak dak boifren... Aku ulang, ko tu sangat2 choosy !!!!

Owhh sangat betul, mmanglah aku ni memilih dan harus memilih... itu hak aku aper ... hak untuk memilih. i dun want banana fruit two times lah sengalll !!! paling basic, ko nak beli barang pun ko akan pilih yang ko berkenan kan, yang sesuai dgn diri ko, kan. Apa ko ingat soal boifren, soal jodoh ni main tangkap muat ker, first come, first serve?? no no noooo. itu bukan aku hokehh.

Susah betol kalo bercakap dgn ko ni. Ada jer jawabnya. Kalo cam ni sampai aku ada cucu pon ko tak kawin2.

Mana ko tau aku takkan kawin? Tah2 minggu depan, vulan depan, tawun depan, aku jumpa dengan orang vulan aku?? Kalo aku boleh saborr, ko yang tengok takkan tak boleh saborr.. oiii yang tak der boifrennya aku laaa .. ko yang tak nyempat apa hal..

Aku bukan perr, nak tengok jugak ko bahagia dengan lelaki yang dicipta untuk ko. Excited giler aku nak tunggu masa tu sebab emmm .. aku nengok ko nih, udah la cakap …

Weekend Kembali

Mangun2 tido ... basuh muka, gosok gigi, sikat rambut ... malas mandi lagikk ... Hari ni ada projek besarrrr ..Nak kemas almari baju. Alaaa, dari 2 bulan lepas tak abs2 kemas lagik. Hari ni mesti langsaiiii... Itu janji aku pada almari itewww.. Since aku seorang yg sgt berpegang pada janji, makanya projek bermula diselang seli dgn aktiviti2 makan .. Kol 12 tghari setle ... perghhhh... tahniahhh!!!
Lepas mandi2 ingatkan nak tgk movie Hantu Kak Limah, tapi aku teringat pulak kat adik aku yg baru pindah rumah tu ... So call tanya ada apa2 yg voley dibantu... Tingkat atas tak setl lagik kemasss kata shu.. So, we all pon siap2, start kete...vroommmm gi Bangi. Almaklula pengantin baru ..mana der masa nak kemas rumah sepenuh hati .. kui kui kuiiii .. asik belek membeleks jer kejenya tuee..
Setel mngemas kol 7 ... lepak2, minum2, tunggu maghrib dulu, then valikss dgn keletihan. So, kensel citer Hantu Kak Limah. Nanti2 arr nonton.
On da way valiks ... owhhh bulan hampir mngembang ... i likeeeeee…

Cintai dan Sayangi Dia Bila Kamu Benar2 Punya Rasa Itu

Bila ko dah tak ada pilihan, baru ko nak cari dia?
Masa dia ada kat ko waktu ko sedih, waktu ko perlukan kawan, ko tak sedar ke dia tu sebenarnya untuk ko?
Lagi satu, ko ada fikir pulak masa dia perlukan ko ... ko ada ke untuk dia, even sebagai kawan???
Opsss.. mana ko nak fikir kan, sebab ko rapat dgn dia pun ada kepentingan. Bila ko rasa dah tak ada harapan dgn org tu, baru nak terheges2 amik hati dia ..

Puas hati aku !!!!! Sapa suh mengadu kat aku, kan kan kan... Dah kena basuh.

Macam2 hal ler org bercinta, putus cinta, frust brcinta, nak brcinta nih. Sementara aku stand solo, tak der kekasih hati untuk dibelek, voley la melayan meke sepenuh hati ... siap gaduh2 maki hamun ... kehkehkeh. Ada aku kesah meke nak marah kat aku. Cuma aku sikit terkesan dengan kisah kawan aku ni. Sebab pada aku, soulmate itu bukannya pilihan terakhir selepas yg lain, tapi pilihan terbaik yang mungkin kita tak pernah nampak, jumpa atau sedar sebelum ini. Berikan cinta dan sayang jika kamu benar2 punya rasa it…

Coz I'm Leaving On A Jet Plane

Panggilan kedua ke Jakarta ... Aku akan terbang kesana esok, insyaAllah. Semoga semuanya di permudahkan dan selamatttt :) Panjang umur kita ketemu lagi ..

????

Aku sedar bukan mudah untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti, dapatkah ku miliki
Kau ada aku dan aku punya kamu, apakah akhirnya tetap bersama??

Nothing is the only thing

Image
Nothing is the only thing that lasts forever ... Will you be my NOTHING ??? and I want to be your NOTHING as well :)

Different is Unique

Image
Pengantin Bersama2 Flower Gegerl yang langsung tak seragam ..kehkehkeh .. Different is unique !!!

Salam Maal Hijrah

Another new year ...another leaf of life... masih diberi kesempatan untuk menikmati kehidupan, bersama2 family dan kawan2 yang disayang. ALHAMDULILLAH..
Azam tahun baru??? Ada, of courseee ... and definitely something sounds practical and achievable. Eh napa skipping London?? tukar angin..
Dikesempatan ini, nak wish family dan kawan2, selamat menyambut maal hijrah, tahun baru, kesempatan untuk buat pahala berganda dan dosa berganda jugak kalo tak kena caranya kan. Semoga sentiasa berusaha untuk menjadi manusia yg lebey bayik (cakap kat diri sendiri sebenornya).. lebey bayyik dari semua segi, segi tiga, segi empat, segi lima ...
Untuk korang semua, selamat melalui kehidupan dengan seadanya ..selamat menikmati kopi tanpa risau nak guna cawan mahal ke murah. Yang sedang bersinta tu, semoga persintaan korang melangkah ke fasa seterusnya lagi dan lagi. Bagi yang asik ada bekas2 jer, jangan dibiorkan bekas2 tu lelama, nanti jadi sopak, semoga akan bertemu sinta yang dicari2. Untuk yg baru tawe…

Masa Untuk Melangkah Dari Vulatan Itewww

Dah banyak kali cakap .... dah banyak kali nak cuba ...
Tapi hari ni ... yessssss ... aku dah mulakan langkah pertama keluar dari vulatan itewwwwww :P
masih banyak vulatan yg aku perlu langkah, still, pelan2 kayuh bebbbbbb.

Kehkehkehkehkehkeh ... surat merah kuluar sudaaa

Image
kahkahkah ...kuikuikui .... hek hek hek ... padan muka akuuuu ... :P

Congratulation Gugurl

Image
Gegerl aku dapat nombor satu masa periksa akhir tahun baru2 nih ... so dapatlah award pelajar terbayik kelas ... mak sukerrrrrr ..

Tahniah sayang .. anak mama memang bijak dan cantik .. sorry sebab mama masih cuba untuk buat yang terbayik sampai hari ni .. and still tak jadi yang terbayikk ... apa2 pun, i love both of you so very much :)

Hold My Hand

Image
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Venciiiiiiiii

Kol 2.30 am ....ting tong ... sms masuk ... kepada pelanggan maxis ... bla bla bla .. delete ... sambung zzzzzz

Kol 2.35 am ... ting tong ... sms masuk ... kepada pelanngan maxis .... bla bla bla ... delete ... percubaan untuk lena kembali

Kol 2.40 am ... ting tong .... arghhhhhhhhhhhhhhh .... terimakasih kerana mengambil bahagian dalam survey bla bla bla.... cilako betul .. aku tak jawab pon soklan survey tu...aku delete dahhhhh.

Agak2 korang, aku leh lena balik ker??? Jangan harappppp...

Bangun, berus gigi, solat ... hehehe aku tak solat isya lagi tadi..

Kol 3.30 am ... minum nescafe mcm org bodow.. sensorang kat dining table sambil berangan. Dan sampai sekarang, pada pukul 5.30 pagi.. aku kat depan laptop ..sebab mata dah celikkkkkkk....arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! venci kuasa 8 !!!!!

Biarlah Rahsia

Image
Keheningan malam membalutkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami
Tiadaku menjauhi
Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantasku pendam ku putuskan
Biarlah rahsia