Posts

Showing posts from October, 2013

Rezeki Siapapun... Syukur dan Redha ....

Kalau ikutkan hati dan perasaan ... nak sentiasa jadi mak buyung ...
Tau sebab apa ... sebab hari2 Allah bagi rezeki
Breakfast and lunch hampir setiap hari ada yang belanja.
Allah bagi kekuatan untuk menjalankan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu ...
Dengan perut yang besar ni, masih boleh memasak, mengemas, menghantar anak2 ke sekolah
Alhamdulillah ...
Nikmat mengandung memang sangat2 di rasai
Walaupun pada orang mungkin ia nampak kecil ..
Tapi pada aku ... itu adalah tanda kasih sayang Allah kepada hambaNYA

Rezeki kita, mesti kene syukur .. Rezeki orang pulak kita kene redha dan tumpang gembira ..
Especially sesama Melayu and Islam ...
Bila aku baca blog2 yang aku memang tak kenal, bole tahu serba sedikit pasal perangai dan pemikiran blogger tu.
Ada yang tak leh langsung dengar or tahu berita gembira orang lain ... mesti akan buat statement negative, statement meluat .. hampir pada setiap posting.. mengata dan merendah2kan orang lain. Obviously she is a very negative person.
Ada l…

Salam Aidil Adha ...

Image
Wahhh ... cepatnya masa berlalu. Aidil Adha kembali ...
Tahun ni serba sederhana .. beraya bersama family tersayang dirumah je ..
My boy demam panas sejak petang semalam .. kesian kat dia
Tak tidur malam menjaganya ...
Nampak gayanya raya tahun ni tak kemana
Raya kat rumah je sampai my boy tersayang sembuh sepenuhnya.
Mula2 nak balik Pahang, tapi sebab boboboi demam, so tak jadi ..
Mudah2an ada rezeki beraya kat sana nanti, Insyallah

Dikesempatan ini, Mizz n ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha
kepada semua followers dan silent readers...
Mudah2an semakin masa berlalu,
semakin umur bertambah akan memberikan kita lebih keinsafan...
Kata2 untuk diri sendiri dan semua ...

Mulut, gunakan untuk bercakap yg baik2,
Mata, gunakan untuk melihat kebaikan dan jasa orang lain
Tangan, gunakan untuk melakukan pekerjaan yang baik2
Kaki, gunakan untuk menghadiri majlis2 ilmu ...
Hati, selalulah bersangka baik dan fikir yang baik2 .. (ni paling susah, tapi boleh diusahakan)

Mudah2an, hidup kita …

Bila Inspirasi Menjelma

Image
Kadang2 inspirasi datang dah lama, tapi tak ada kesungguhan.
Kadang2 inspirasi tetiba wujud dalam fikiran ..
So samada nak buat atau tidak..
Kurang kerja, cari kerja.. Sentiasa ada benda yg nak dibuat.
Itu la aku. Duduk lama sket jadi boring.
Kan bagus kalau aku suka baca novel mcm kawan2, bole tekun membaca berjam2.
Tapi aku tak bole. Dah penah cuba, hasilnya, baru baca 2-3 mukasurat
dah selamat zzzzzzz .....
Lately, kegemaran aku bersopping online makin menjadi2 ...
Beli barang baby, barang sendiri
Semalam serentak 4 barang sampai ... huhuhu
And advantagenya aku kenal dengan supplier2 barang
So tanpa berlengah lagi aku pun menjebakkan diri dengan online bizz
Haha, saja kan cari keje .. dan cari experience
Mudah2an ada rezeki dan diberkati Allah ...
Belum cuba, belum tahu .. so why not ... tak de risk apa2 pun












Cantik2 dressnya kan .. harga pun berpatutan...
Kalau kat luar, confirm RM150 ke atas,
But yang aku jual semua RM120 ke bawah setakat ni ...
Baru je mula .. kene slow and st…