Posts

Showing posts from January, 2013

Semua dari Allah

Assalamualaikum Semua ...

Dah seminggu mama Mizz N ada kat rumah ... BP dia naik tak turun2 dah dekat sebulan. Dengan masalah tak boleh tido dan macam2 lagi. Dengar dan kaji... bukan dengar dan tolak tepi.

Penat memanglah penat. Menjaga orang tua ni macam kita jaga budak kecil, tapi lebih banyak kerenahnya. Mizz N anggap itu sebagai ujian dan peluang untuk sesuatu yang lebih baik. So far, so good pada fikiran Mizz N. Banyak peluang untuk bercakap dari hati, saling nasihat menasihati dan menegur dengan cara yang sopan. Dugaan memang banyak, tapi alhamdulillah, semuanya dilalui dgn perubahan pemikiran diri sendiri walau ada masanya rasa sikit sedih. Mizz N belajar banyak perkara, terutama dari segi menerima kekurangan orang lain dan juga kekurangan diri sendiri.

Alhamdulillah, Mizz N mencuba yang sedaya. Jaga makan minum, suh mama berehat secukupnya. Fikir yang baik2 tentang diri sendiri dan orang lain. InsyaAllah hati akan lebih tenang. Anak2 Mizz N pun tersangatlah baiknya. Langsung t…

Yeaaa... Yeaaaaa

Image
Salam semua ...

Phewwww ... kehidupan sekarang sangat2 kalerful, wonderful .. alhamdulillah. Cuma keletihan tiap hari dgn full schedule sebagai ibu, isteri, cikgu, part time surirumah, staff terhangat, dan kedai kami ... Perghhh memang sangat2 hectic and challenging. Seluruh masa digunakan sepenuhnya .. sedar2 dah pukul 12-1 tengah malam. Then badan pon minta rehat ... zzzzzzzz.....

Tengahari time lunch berkejar balik rumah siapkan lunch for my cupids .. biorlah diri sendiri tak sempat makan asal mereka kekenyangan dan gumbira sokmo. Itu janji aku pada diri aku sendiri .. apa2, anak2, suami dan keluarga perlu diberi kepentingan.

Aktiviti lepas kerja pulak sangat2 kalerful dengan kain2 felt dan mencari gambor2 untuk printing... Penattt, tapi seronok. Hari ni ada tempahan printing untuk 12 helai jersey. Alhamdulillah .. syukur pada Allah. Rezeki yang datang memang tak dijangka walau ada pasang dan surutnya. Tapi kami percaya ini adalah permulaan yang sangat2 cool!! Minat sama pulak dgn …

Head Band In da House ...

Image
Assalamualaikum semuaaa ...

Hidup mesti diteruskan ... Hidup mesti ada pembaharuan .. yezzaaa

Produk terbaru Mizz N ialah felf head band ... sungguh ohsemm pada pandangan mata dan jiwa raga Mizz N... Nak siapkan tempahan kawan seperti dibawah neh ...





Super Duper Cute kan!! sapa2 nak orderrr silalah contact Mizz N kat ruangan komen hokeh :-)

Perangai Orang Kita

Assalamualaikum ...

Minggu pertama 2013 memang sangat2 menguji kekuatan fizikal dan mental. Kepenatan sangat dengan macam2 urusan. Tapi, siapa kita untuk merungut2 atas segala nikmat Allah kan...

Mizz N suka menulis tentang diri, tentang apa yang berlaku disekeliling sebagai pelajaran untuk diri sendiri dan pembaca. Tajuk entry kali ni ... Perangai Orang Kita. Hmmm .. Fokus Mizz N kali ini adalah perangai orang kita dalam menghadapi sesuatu masalah ...

1. Suka memilih cakap2 dibelakang dengan org lain dari menasihati berdepan cara
berhikmah. Ada waktunya orang tersebut tak tahupun apa yang menjadi masalah dan
hanya mendengar cerita yang dah jadi second hand dan bertambah2.

2. Suka memilih untuk menurut tanpa nasihat walaupun terang2an sesuatu tu tak betul
bila perkara tu dilakukan oleh orang yang dipihak.

3. Suka memanjangkan masalah dan sengketa dari mencari penyelesaiannya

4. Suka menggunakan perkataan2 yang over2 supaya cerita nampak lebih tragis dan
menarik

5. …

Kembali ke Sekolah

Oh noooooo ... suti sekolah sudah abeshhh!!!!
Bukan ajer my cupids merengek, tapi Mizz N pon sama.
Meaning, kene bangun super awal, kene gosok baju,
kene pastikan dari spender sampai stokin tersiap everyday.
My girl is standard 6 and my boy is standard 4 ..
Dah makin besar, makin bijak, makin cantik dan hensem.
Hari ni tak cuti pon.
Just drop mereka kat skolah.. tunggu jap, then pegi office.
My cupids are so independent .. tak der ngada2 dalam apa2 hal pun.
Alhamdulillah .. tu semua dari Allah.
Pagi tadi agak sibuk ... terlupa jahit lencana kat baju skolah
wakaka ... so terhegeh2 la menjahit sambil tengok jam.

Kedai kami ... alhamdulillah juga .. prospek bagus
Awal2 pun dah ada insiden yang ingin menjatuhkan kami
Biasalah Melayu, mana boleh tengok orang lain lebih dan maju kan ..
So itu dugaan kami ...
Mudah2an Allah permudahkan dan sentiasa merahmati usaha dan kasih sayang kami
Mizz N sayang sangat pada suami, anak2 dan kedai kami
Syukur atas segala2nya Ya Allah ..
Suami sangat2 p…