Posts

Showing posts from August, 2012

Perrnah ke tak ??? Nampak benorrr Nipunyeee :P

Bagi korang yang selalu hapdet FB, Twitter, BBM, etc ..pernah tak melakukan perkara ni .. Korang tujukan ayat2 perli pada seseorang .. and bila orang tu perli balik .. korang buat2 tak ngaku yang ayat tu korang tujukan untuk dia. Buat2 lupa semua posting2 yg sebelum tu pun memang bertujuan untuk mengenakan dia .. and paling best siap meroyanz lagi sebab terkena batang idong sendiri ... hehehe ... Pernah takk???

Kalau korang tak pernah, baguzzz .. baekk kawan2 Mizz N ni ghopernya.. Anak2 sapa la sopan amat ni kan .. Molek la gitu. Yang baik tu teruskan lah, yang tak elok tu tinggalkan lah... Idop ni sementara jer, jadi jangan bazirkan masa untuk benda2 yang boleh membawa pada putusnya silaturrahim. Time kita mengata orang, mengata keluarga orang memang besttt ... Rasa macam dunia ni kita yang punyaa... Tapi bila kita pulak kene kata, keluarga kita lak kene kata, pasangan kita lak kene kata... haaa... masa tu tau la langit tinggi rendah ... berkepul2 asap kuar :-)

Diam tak beerti kalah …

Hidup Tak Selalunya Indah, namun, aku tetap mahu mencari dan membina keindahan itu ..

Realitinya, hidup ini  tak selalunya indah, tapi naluri kita sebagai manusia tetap mahu mencipta keindahan, tetap mahukan keindahan dengan cara dan batasan masing2. Betul, hidup tak selalunya indah, namun sekiranya kita sentiasa berusaha untuk mewujudkan keindahan itu, perjalanannya pasti akan berbeza. Itu yang aku pegang dalam hidupku dari dahulu hingga sekarang. Aku punya keyakinan bahawa segala yang kita ada termasuk badan. jiwa dan hati kita adalah milik Allah, namun untuk membina kebahagiaan dan kegembiraan adalah bergantung kepada sikap diri sendiri. Jika lebih banyak memandang kepada keburukan dan kekurangan, makanya hidup akan sentiasa dalam keadaan berdendam dan tidak bersyukur. Hidup dalam melihat sesuatu dan seseorang lebih kepada kebaikan dan kelebihan akan membuat hati lebih tenteram dan menikmati nikmat hidup sebaiknya.

Hari Raya tahun ni adalah antara yang paling bermakna dalam hidup aku. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menyambut Ramadhan, Syawal dan bersama…

Aku Cinta... Aku Rindu ...

Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada di sisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa

Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama ...

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini ...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya ...

Adoyaiiiiii ... macam ni la perasaan kitaorang sekarang ni ... Rindu gilerrrr ... Hari2 berjam2 sms ... macam tgh couple2 tergedix2 lagi ..Tak sabor nak menyambut first raya bersama sebagai suami isteri. Kuih raya seme dah siap .. baju raya seme dah beli .. zakat fitrah dah bayor .. puasa jer tak cuku ppp... uwaaaa 8 hari aku kene ganti ...

Raya's Talk

Assalamualaikum ...

Mizz N doakan kawan2 semua sihat, ceria dan bahagia dalam bulan yang mulia ni. Tup tap tup tap .. dah tinggal 10 hari jer poser ... Wowww .. cepatnya masa berlalu, meninggalkan kita yang masih terkial2 nak menambah amal kebaikan dalam idop. Dalam bulan ni jugalah dugaan2 yang agak mencabar terpaksa aku tempuhi. Dari sejak aku bertunang sampai la sekarang, ada orang tu meroyan tak abes .. Ada jer halnya nak provoke kemarahan aku. Sikit2 boley la ... tapi kalau dah banyak kali aku rasa mcm tak leh nak duk diam.. Agaknya badan dia tumbuh allergik kot bila tengok aku, suami dan anak2 happy and ceria sokmo. Aku sikit tak heran pon kisah atau idop dia dgn bini internasionalnya itewww, tapi walau zahir tak terucap, aku leh nampak betapa kelam kabutnya beliau untuk memenangi kembali hati anak2 ... Yang kesiannya anak2 aku la, kekadang jadi mcm stress dibuatnya. Tu la, masa ada depan mata hari2, tak peduli pun apa nak jadi. Almaklumla masa tu dua2 masih baby, nak kene buat …