Posts

Showing posts from November, 2010

When You Tell Me That You Love Me

I wanna call the stars
Down from the sky
I wanna live a day
That never dies
I wanna change the world
Only for you
All the impossible
I wanna do

I wanna hold you close
Under the rain
I wanna kiss your smile
And feel the pain
I know what’s beautiful
Looking at you
In a world of lies
You are the truth

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

I wanna make you see
Just what I was
Show you the loneliness
And what it does

You walked into my life
To stop my tears
Everything’s easy now
I have you here

Masih Memandang Bulan Itewww

Ku sebut namamu disetiap doaku
Bangkitkan setiap kenangan padamu
Yang ku dapat hanyalah bayangmu

Hingga saat ini ... aku mahu kau tahu bahawa aku masih memandang bulan itu dan ... takkan mungkin berpaling...

Satu Labah-Labah

satu labah labah
cuba panjat tinggi
bila hujan turun
labah cepat lari
terbit matahari
hujan tiada lagi
labah labah cuba panjat
sekali lagi.....

salam ceria untuk semua. alhamdulillah aku dah bertambah sihat. Cuma batuk yang masih bermaharajalela, especially tgh2 malam. sangat2 mengganggu tido, tapi aku redha jer la. Dah boleh bangun ni pun syukur sangat2. Demam hari tu yang paling berat ujiannya since aku kena jaga Nawfal yang jugak demam teruk. sama2 terbongkang... sama2 pening, suhu tinggi, batuk, sakit tekak ... Alhamdulillah, berjaya lalui semua tu tanpa komplen apa2. Kak ni dgn Shu pon demam teruk, so tak ada siapa yg boleh jaga sesiapa... kena jaga diri sendiri dan aku sebagai seorang mama, kenalah jaga boboi aku yg somel tue.
Anyway, terimakasih atas doa semua. Aku bersyukur, masih dipanjangkan umur, masih diberi kesempatan untuk menikmati hidup yg indah nie .. Alhamdulillah... thank you Allah :)

Ku Ada Kamu

Aku tak pernah boring layan ini lagu tiap hari ... sampai 2ns pon dah hafal liriknya dan voley nyanyi sama2 .. Malam hari sabtu we all kuar jalan2 .. on da way dalam kete, kak ni pasang lagu ni and we all nyanyi ramai2, gabungan 5 sore ... kalau fahamkan betul2, lirik ni memang mengasyikkan ...

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah me…

Cirits Monggek

huhuhuhu ... tetiba tgh malam tadi aku ciritsss monggek ... sampai rasa nak pitam selang berapa minit kena berlari ke toilet... baru nak lelap... alarm pulak bunyikkk.. iskkkkk ... venciiiiiii arr. Penin, sakit tekak, rasa sgt tak best...tapi mengenangkan ada benda2 urgent kena settlekan, aku pon melangkah juga ke opis. punya lahh banyak meeting... sampai kol 2, tak voley tahan sudaaaaaa.. mesti mau valikkkk. sampai rumah, cirit lagikkkkk... then zzzzzzzzzzzzzzzz keletihannn. huhuhuhu... masa2 cam ni alangkah vagusnya kalo ada org yg nak manja2kan mak nieee ... bawakkan makanan ke katil, suapkan ubat ... eh aku tak gi klinik pon ... kensel ubat... aaa.. picit2kan kepala ku yg pening ... kahkahkah, sakit2 pon gatal jugakkkkk. of courseeeeeee :P
malangnya tak der, so aku pon tido arrr sejam .. erkkkk sejam jer rupanya ... dan dikejutkan dek ring tone penghujung rinduuu ...

Petang-Petang Layan Jiwanggg

wahhhhh ... best, best layan jiwanggg... i likeeeee .. sambil bergoleks2 atas katil melayan perasaang, mata pon makin nak terkatup ... dah hampir2 menjejak ke alam fana lena .. tetiba ... mama... mamaaa.... mamaaaa ... tolong tuangkan ribenaaa ... lerrrrr. potong stimbot betollah si nawfal nihhhh. Aku nih jenis yg kalo dah terjaga sekali, jangan harap aku leh lena balik ... iskkkkk ... tapi tak per lah. sapa lagi dia nak mintak tolon...dari dia tuang sendiri bagi lantai minum, bayik la aku yg tuangkan. Yang tak best tu ..aku kalo tergezut2 camtuh, peningnya lama... sakit palaa berjam2 lepas tu .. ni tgh sakit pala la ni... nak berangan mendernyaaa .. kenselll petang2 layan jiwang :P

TOILET vs TO LET

Cepat Nawfalllll .. cik shu nak terberak dah niiiiii .. cepat masuk kete ... cik shu nak gi TOILET !!!!!!!
Dengan selamba mcm tak der perasaan, Nawfal pon masuk dalam kete...
Tiba2 dia keluar balik ... haaa, cik shu .. tu ada TOILET .. ada DUA TOILET tueee .. besarr dia tulis. Apa la cik shu ni. Kan senang pegi ajer TOILET kat situ.
Dengan perasaan over excited, shu pon mencari2 TOILET yang dimaksudkan nawfal sambil menahan diri dari mencirits ..
Mana?? Mana TOILET???
Tu ha... yang tulis besar tueeee
Korang nak tau apa sebenarnya yang Nawfal tunjuk .... TO LET !!! kehkehkeh .. iklan rumah kedai TO LET :P

Aku Benci Bila Rindu Itu Datang

Aku benci bila rindu itu datang
kerna masih sendirian menghitung waktu
masih bertahan jalan yang penuh liku
walau telah pasrah menerima
telah pasrah melepaskan
satu yang tetap tidak dapat dihalang
disaat yang lain enak diulit mimpi
ketawa riang menjalani hari
adakalanya air mata ini mengalir
Bila rindu itu datang menyapaku lagi

Aku benci bila rindu itu datang!!!!
Tapi siapa aku untuk menghalangnya
siapa aku untuk menafikannya
siapa aku untuk melupakannya

Nukilan Nur - 8/11/10 3.50 a.m.

(puisi ini tiada kaitan dengan yg bernyawa atau tidak :)

Duhai Malam, Jiwa dan Hati

Duhai malam yang sunyi
Haruskah menanti
Mentari kembali memancarkan sinarnya
Tatkala purnama indah bertandang
Rajukmu kelihatan mengharapkan bayu menyapa pipi

Duhai jiwa yang pasrah
Haruskah mencoba
Walau kamu mengerti cinta ini tak mungkin terjadi
Walau ia terus memujuk jangan bilang tidak
sekiranya belum mencoba
kerna keserasian itu mungkin terlindung dibalik perasaan yang kabur

Duhai hati yang letih
Haruskah menanti dan terus menanti
Walau kamu tahu rasa itu takkan kamu miliki
Sekuat manapun kamu, setabah mana pun kamu
Paling menyentap hati
Saat akhirnya mengetahui bahawa rasa itu memilih untuk pergi

Nur 7/11/10 2.20 a.m.

Pulau Pandan

Leteynya berada di perantauan nih ... kerja dari pagi sampai tengah malam ... rasa cam robot pulak .. huhuhu ... bangla pon tak keje cam ni ... kalo keje pun dapat tripel payment gtew. Orang duk sibuk raya keling, aku duk sibuk dgn laptop .. meeting ... buat write up ... adoyaiiiii. Belum citer bab makan ... ngap, ngap, ngap ... ni jer yg senangnya... makanan sentiasa ada sekeliling ...huhuhuhu
Aku rindukan saat santai kat balkoni ... lepak2 sambil menikmati satu mug kopi... berangan2 memandang masa depan yang belum pasti. La ni, semua kena tolak tepi. Ada benda2 penting yang aku kena settle untuk org lain ... Bila dah settle, mungkin aku boleh bernafas lega seketika sebelum langkah yang seterusnya.

Ketika Saat Itu

Saat-saat macam nilah yang akan membuka mata kita, siapa sebenarnya sahabat sejati. Sahabat yang tak punya kepentingan, hanya bersama masa senang, masa ketawa, berbaik dengan kita hanya kerana tujuan tertentu. Kita akan nampak dengan jelas, ketika itu hijab akan terbuka adakah semuanya pura2 atau benar belaka. Dan ketika saat itu, jadilah sahabat yang benar2 mengenal istilah persahabatan.

Hidup Ini Adalah Umpama Secawan Kopi

Tepat sekali ... dan sangat tepat sebab aku ni penggila kopi tanpa k ...

Apabila mahu menikmati kopi ... sekiranya diberi pilihan antara cawan yg cantik, mahal, atau cawan polos dan murah ... dah tentu kita akan memilih cawan yang cantik dan mahal ... meninggalkan cawan yang polos dan murah sebagai pilihan terakhir. Itu adalah normal .. kerana kita sentiasa mahukan yang terbaik dan dilihat terbaik.

Yang sebenor-benornya ... itulah punca stress dan masalah dalam idop ini kerana kita sentiasa mahu yg terbaik, kehidupan yang sempurna, sedangkan cawan tu langsung tidak menambah kualiti atau kesedapan kopi iteww. Dalam banyak2 kes, ia menambah harga yang patut kita bayar dalam kehidupan ... dan malangnya, kecantikan itu telah menutup apa yang sebenarnya kita mahu nikmati iaitu KOPI. Dan kita terus memerhati cawan2 orang layin .. membandingkannya dengan cawan yang kita miliki, dan melupakan apa sebenarnya yang kita mahu nikmati, iaitu KOPI.

Realitinya, kehidupan adalah KOPI .... pangkat, har…

Jahatnya Kamooooo

Budak Jahat ... Budak Jahat ... Ngeeeeeee ...

Bestnya layan lagu ni sambil erobik ... Aku sudah serik bersinta .. Kerna asyik berakhir dengan kecewa .. Tapi sejak hadirnya dia (????) ... Semua sistem kawalan kini terdedah ... Kepala kata jangan gelojoh .. Hati pula kata pergi ... go beybeh go .. Benarkah sinta itu buta ... Kerna tak nampak apa selayin dia...

Jom Nayik Harley

Image
Tgh2 down ni ... terhibur nengok gambor ni .. kalau ada kat depan mata, aku dah try dahhh .. Apa aku kesahhhh. Tapi, kalo nayik dgn tok batin, lagi lomantik ..kekekeke :P

Begitulah Sinta Kita

Image
Terang bulan kerana mentari ...
Hadir bayang kerana cahaya ..

Dah masuk bulan November ... aku akan teruskan kehidupan seperti sebelum nih .. mungkin lebih bayik, insyaAllah .. Cuba untuk lebih memandang kesomelan sesuatu dari kehodohannya :)