Posts

Showing posts from October, 2017

Short Getaway .. Birthday Celebration

Image
Assalamualaikum semua ...

Kalau tahun 2015 .. birthday sambut kat Korea ...
Tahun 2016 .. sambut kat Labuan ... 
Tahun 2017 ... Sambut kat Port Dickson

Eh eh .. makin lama makin dekat pulak .. hahaha .. Nak buat guana.. Aku bizi sangat, nak cuti pun boss panas bontot. Hilang arah dia kalau aku tak de kat ofis. Alhamdulillah ... Allah buka hati dia untuk luluskan cuti aku. Benornya dia pun nak cuti lepas aku cuti .. Kenalah approve kan :-D

Sikenit aku ni hari2 ajak .. jom mama kita pegi hotel trivago .. Kesian sungguh aku kat dia. beria2 hari2 without fail pujuk aku pegi hotel. Aku duk intai2 peluang kat mana yg aku boleh nyelit cuti. Syukur sgt2 adanya cuti Deepavali, makanay aku tambah lagi 2 hari.
Malas nak tulis panjang2. Nak gi lunch date tghri ni ... Uollz tengok gambar je la ye.










Raya Kita 2017 .. Throwback Post

Image
Assalamualaikum chuollz ...

Dah lama perap post ni sebab tak sempat nak siapkan ..Setiap hari mcm tak cukup jam je nak buat lebih dari sekarang ... Tak pe lah .. throwback pun ok ..

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin .. Alhamdulillah, Allah beri kesempatan pada kita untuk berpuasa dan sambut hari raya pada tahun ni .. Semoga Allah panjangkan umur kita dalam keberkatan dan kejayaan dunia akhirat. ameen ..

Untuk tahun ni, kami beraya di Perak dulu. 2-3 hari sebelum raya, mama call aku ajak balik sekali .. Then pesan suh masak siap2 untuk berbuka hari last kat kampung. Aku .. baru lepas bergelut dgn hal2 kuih raya .. apa lagi .. last minute shopping barang2 mentah la. Hari jumaat malam, lepas balik dari ofis terus ke KL Festival aka Setapak Central untuk cari barang2 basah. Makanya hari jumaat tu tak tidur la ke pagi masak 3 menu yakni ayam kerutup, telur kari, siakap sweet sour ( tak jumpa gambar).



Rendang ketupat bagai kami masak malam raya .. huhuhu .. terharu sebab masih …