Posts

Showing posts from July, 2012

Ramadhan Mubarak

Assalamualaikum  semuaa...

Ramadhan datang lagiiiiii... Bulan yg paling aku suka sebab dapat turunkan kilo dan inci lebor, bukan panjang hokeh... So, aku nak wish kat semua, Ramadhan Kareem walaupon hari ni dah hari ke enam poser. Semoga kita semua melalui ibadah poser kali ni dengan penuh rasa kesyukuran, cinta pada Allah SWT..

Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar so far .. Aku, suami dan anak2 memang seperti biasa. Memandangkan suami aku ni penyabar tahap maksimum, kitaorang tak pernah bergaduh since nikah ni .. Majuk2 manja pun tak der since tak der sebab nak marah dan majuk walaupun kekadang dia usik2 aku supaya marah, aku relax buat bodo jer ...last2 dia give up ..muahahaha... Org berpengalaman ni susah nak kalah :P

OK berbalik pada kisah poser ni .. aku tahun ni hari2 la kene masak utk berbuka dan sahur. Anak2 dah makin membesar, kuat makan, kuat cakap pot pet pot pet tah gen sapa la yang meke ikot ...hahaha .. siap demand menu lagi tu. Untuk pengetahuan uolss, aku, suami da…

Alamakkkk ... Thursday tu Esoklah !!!!!!

Phewwww ... dgn keletihan balik dari Langkawi yang tak abeh lagi ... ditambah lak dgn kain baju tak berbasuh, rumah tak berkemas ... adoyaiiiiii ... makanya aku menghabiskan 2 malam kat rumah berehat sambil mengajar anak aku matematik ... kita wat keje gak kannn ... Semalam pagi Nasha btau ada jamuan kat skolah, kene bawak makanan ... so sesudah subuh, aku dgn gigihnya menggoreng 2 bungkus hot & spicy chicken finger ... tu jer stok yg ada kat dalam peti es .... Dapatlah 2 bekas utk dia dan nawfal ..

Masa aku nak amik meke kat nursery, belum sempat aku bukak pintu kete meke dah menjerit terkinja2 .. Mama ...mama ... makanan kitaorang yg paling cepat abes, paling laku, paling sedapppppp!!!! Cikgu pon makan banyakkkk !!!! Mama hebatttt ... Hehehe ... tu la anak2 aku .. memang sempoi jer tak der nak demand macam2 .. apa yg aku bagi, sediakan, itulah yg meke makan, pakai ... tak der komplen. Aku syukur punya anak2 yang dari kecik tahu erti syukur dan tak banyak songel. Kalau banyak son…

Kerjaaaaa ... and Melancong @ Langkawi

Image
Assalamualaikum korang ...

Jumpa lagi kita di laman blog ... Memula nak wish happy birthday kat salah sorang geng .. Inchik Abu ... Happy birthday Bro .. Doa aku, semoga ko sentiasa membesar bagai johannnn..

Bercerita pasal diriku ini .. Last week, ada program kat Langkawi. Dengan badan tak sihat, batuk2, sakit tekak ... aku gigihkan diri pergi. Naik bas kol 11 malam, sampai Jumaat pagi kol 6 ... Feri lak tiket abes .. kol 10.45 baru ada. Lautan bergelora dek hujan pepagi lagi. Makanya pakat muntah ramai2 kat dalam feri. Lutut dah menggigil2 belaka sambil dalam hati menyumpah seranah rasa loya bagai tu ... Akhirnya sampai gak kat Langkawi around 12 pm ..

                                         Ikan Kelah


                                         Ikan Buaya

                                         Lupa dah ikan apa

                                         Lebbiuuuuu

                                         sea lion yg menggedik manja bila aku letak jari kat cermin aquarium ..


  …

Bohhh oooo Bohhh .. Welkam !!!!

Bohh baru daph masuk semalammmm ... fuhhhh ... asik la bertukor bohh kat opis aku neh .. sepanjang setahun aku kat sini, dah 3 bohh berpas baton .. panasssss... panassss ... Bohh yg sebelom ni baru 8 bulan jer dah kene pindah opis lain yg jauh lebey bermasalah ... Nasib dia lebey kurang sama dgn aku la .. kalau kene pindah, dapat tempat pembuangan najis yang nak kene convert jadi Taman Astakona ... Macam harammm kannn ..

Semalam we all meeting... seperti biasa, aku suka mengkaji perangai manusia neh .. almaklumlah, psychologist tak jadi .. huhuhu ... bohh baru ni kategori raja gebang ... suka amat dia bercerita pasal diri sendiri dan kabel2nya yang dari golongan Tan Sri dan Menteri ... awwwww... untonggg laaaaa kan, dapat boss kabel 9 layer ... muahahaha ... Meeting yg patot setengah jam jadi 2 jam setengah sebab banyak benda2 yg unnecessary di sembangkan. Aku teringat kat bohh aku tahun 2007 dolu ... not my Adam, but bohh lain, haaaaa... lebih kurang jer meke neh. Nak mintak sain sur…