Posts

Showing posts from October, 2014

Me .. Terasa Dekatnya Mati

Hmmm... Semakin hari semakin dekat rasanya dengan kematian..
Setiap minggu mendapat perkhabaran mengenai kematian..
Sesungguhnya mati itu pasti, janji Allah itu benar.
Tapi, bersediakah kita ?? Sebak sangat bila memikirkannya ..
Ya Allah, banyaknya dosa selama ni ..
Tertanya2 adakah amalan baik yg sedikit selama ni diterima?
Ya Allah, ampunkan hambamu ini ..
Sekiranya umurku masih panjang, kau penuhilah ia dengan keberkatan, dengan kebaikan
Hidup aman, tenang, penuh kasih sayang
Jauhilah dari sebarang fitnah, kebencian, dendam dan segala yang tidak baik..

“Ya, Allah Engkaulah Tuhanku, Tidak ada Tuhan selain Engkau, Engkaulah yang menjadikan aku. Sedang aku adalah hamba-Mu dan aku di dalam genggaman-Mu dan di dalam perjanjian setia ( beriman dan taat ) kepada-Mu sekuat mampuku. Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan yang telah ku lakukan. Aku mengakui atas segala nikmat yang telah Engkau berikan kepada ku dan aku mengaku segala dosaku. Maka ampunilah aku. Sesungguhnya tidak ada …

Me .. Sambal Hitam Pahang

Image
Lama terbiar blog aku ni .. lately agak kebizian ..
Otak duk ligat sokmo fikir dan rancang ..
Ada je benda nak dibuat ..
Ye la, orang duk menjana pendapatan, aku ni duk menghabiskan pendapatan sokmo ..
Sekarang ni hti aku terbuka untuk biz sambal ..
Atas nama Sambalicious ... my first product is ... Sambal Hitam Pahang
Dah batch kedua .. alhamdulillah, habis dijual ..
Nak buat batch ketiga, order dah masuk, tapi masih menunggu stok belimbing yang memang payah nk dapat musim2 gini.





Hmm.. dah skill aku memang condong ke masakan, nampak gayanya memang kena fokus area ni.
Menjahit .. no no no ... Mendeko .. no no no gakk
Sambal ni patutnya aku dah biz dari dulu. Napa la lambat sgt baru nak buat..
Sedap siot sambal ni.. Ni aku dan orang2 lain yg kata.. muahahaha
So, sapa2 nk order, boleh contact daku .. FB - Sambalicious
Aku akan pelbagaikan produk2 sambalicious lepas ni, insyaAllah ...