Posts

Showing posts from 2015

Me .. Bigger Responsibilities

Assalamualaikum gorgeous ...

Alhamdulillah, still here, still strong, still huru hara dgn kerja yg bertambah2 .. tambah huru hara lepas balik rumah .. kene mengejar sikenit yg triple lasak ... aduhaiiii

Ok, sekarang ni aku nak kene handle 4 jenis audit .. Jadi Team leader untuk segala jenis audit kat sini. ISO, MQA, MYRA, HR ... sebut je la nama audit, nama aku akan seiring dan sejalan. Semua audit ni bukan audit yg sama ya. Kepala kene bertukarrr setiap kali nak berhadapan dgn macam jenis audit ni. So I is stress. I need jalan2 ... I need makan2 .. huhuhuhu. Big responsibilities walaupun bersangka baaik, berfikiran positif, maknanya they trust me a lot. Bukan senang nak make people trust u with the huge responsibilities. Alhamdulillah setakat ni tak pernah sia2.

p/s ... bulgogi satuuuuu !!!!


Kisah kami ... Hari Raya, Hari Yang Mulia

Image
Assalamualaikum ... Eid Mubarak pada semua sahabat2, readers blog Berjalan Tanpa Henti.

As time goes by, hari raya makin bermakna buat aku .. Makin sentimental, makin enjoy dengan adik beradik dan anak2 saudara yg classy dengan cara mereka tersendiri .. Hati remaja aku sentiasa mahukan kehidupan yg penuh kasihsayang, togetherness dan menerima sesama kami seadanya.

Tahun ni beraya di Perak .. tempat jatuh, tempat membesar, tempat bermulanya kejayaan aku. Tema kami ialah ROYAL BLUE tapi belum sempat lagi tangkap gambar family. InsyaAllah bila husband balik semula, kami plan nak wefie2 sefamily :-)

Kami balik kampung sebelum subuh raya. Aku, bonda, 3 adik2 dan anak2 saudara. Aku masak nasi lemak seperti yg dijanjikan .. Adik ipar masak rendang, kakak masak kari dan asam pedas. wahhhh memang meriah giler lauk pauk dipagi raya. Alhamdulillah. Bonda, tak dibebankan dgn urusan dapur as usual. Makanan siap terhidang, kami gotong royong bersihkan rumah yg sedikit berhabuk. Biasalah, rumah koso…

Nawra Place

Image
Assalamualaikum ... Selamat datang ke Nawra Place. Tempat yang sangat privacy untuk bercuti, bagi yang mencintai alam kehijauan, jauh dari bandar .. Boleh cuba beristirehat di sini ...
Ini adalah achievement kami untuk tahun ini juga. Alhamdulillah, ada trademark sendiri, ada tempat sendiri ... Nawra Place ialah Nama utama untuk projek2 kami di Taman Negara Pahang. Coming soon, Taman Herba dan Taman Serangga ..

Tempat ni gabungan hostel dan family houses, boleh menempatkan lebih 100 pelancong dalam satu masa.





Alhamdulillah ... Semoga kejayaan milik kami sekeluarga. Aku mengejar impian aku .. suami mengejar impiannya, anak2 punya impian mereka sendiri. Kami saling menyokong dan mendoakan agar semua impian tercapai. Ammen ya Rabbal Alaminnnn..

2015 Tahun Kejayann ...

Image
Tahun kejayann ... Ramai yang btau aku tahun ni aku dapat kejayaan berganda untuk aku .. Alhamdulillah, itu yg mampu aku ucapkan. Level diri aku, rasanya dah hampir sampai maksimum yang aku mahu dan impikan dari segi kerjaya.

Sehari selepas pembentangan kertas kerja di hadapan bos2 besar disini, aku dibisikkan dengan satu berita. Seriously terus menitis air mata aku .. Antara gembira dan tak percaya. Kakak yang sampaikan berita tu mmg selalu excited kalau ada apa2 perkara yg berkaitan dgn aku. Surat akan sampai kejap lagi katanya .. Omaigadd .. Tell me its just a dream!! And actually its a dream comes true.

Petang tu bila check email .. ada email dari bahagian HR ... jeng jeng jeng ...

CONGRATULATIONS, YOU ARE PROMOTED TO A NEW POST .... EFFECTIVE 26TH MAY 2015 .. 

Tarikh tu ialah tarikh anniversary kami ... tarikh aku kehilangan ayah ... Memang tarikh keramat buat aku. 3 perkara penting yg terjadi dalam hidup aku terjadi pada tarikh yg sama ...

Korang nak tahu tak .. aku ingat, umur 5…

From Pinoy With Love ...

Image
Na na na na na ....

Me .. kerja .. berniaga online ... belajar .. anak 3 .. suami jauh .. without maid !!!! Wahhhh .. bunyi macam kerja gila kan .. Tapi sebenarnya tak gila mana pun .. nak atau tak nak je. Bila banyak masa dihabiskan dengan merenung kehidupan sendiri, memang kita akan rasa terlalu banyak yg kita nak buat. Banyak perkara lagi yang belum kita buat ..

Fuhhh ... umur makin meningkat, tenaga makin kurang. Yg tetap kuat adalah SEMANGAT dan CITA2 .. Dapat jadi best student antara executives2 corporate yang rata2 pangkat jauh lebih tinggi dari aku .. International pulak ... Bagi aku adalah satu achievement yg sangat besar. Best student dah tentu seorang, bukan ber orang2kan. Alhamdulillah. Doa suami, mak dan anak2 memang menjadi sandaran bagi aku. Aku buat semua ni bukan hanya utk diri sendiri tapi untuk kejayaan bersama. Nak anak2 aku pun semangat tengok mama yg gojes ni rajin usaha .. dan siapa yg usaha dah tentu berjaya.







See, ni la sebab napa lama aku tak update blog ... m…