Posts

Showing posts from May, 2011

Mana Korang????

Mana peginya kengkawan aku yang dolu2 sangat rajin mengapdet blog?? Adakah bizi membelek, bizi makan, bizi berhibernasi ataupon kena kancing gigi lepas tengok movie Nur Kasih???

Pe pe pun ... aku doakan korang sentiasa sihat, hepi, berselera sokmorrrr :)
Aku tak saborrrr menghitung hari nak bersuti ... Baju pon dah siap pack youuuuu...

Aku Tak Saborrrrrr!!!!!!

Image
Yahoooo .... hari ni dah hari Rabu ...
Aku dah tak sabarrrrrrrrrrrrrrr ....
2ns pon excited bangetttttttt ....
Next week we all akan bersuti seminggu ...
Bersantai di tepi pantai ...
Pakai bikini islamic polka dot dgn topi besorrrrr ...
Dari pagi membawa ke malam ....
Nak gi snorkelling .....
Nak gi cari kepah .....
Aku gumbiraaaaaa .... lalalalalala.....
Cuti terpanjang aku amek selepas beberapa tahun ...
Semoga segalanya dipermudahkan dan lancorrrrr....
Tungguuuuuuuuuuuuu ....

Lu Fikir La Sendiri..

X ---- Pompuann ... aku poser hari neh ..

Aku --- wowww ... pose ganti ker??

X ---Dok ehhh ... saja nak poser..

Aku --- eh, boleh ke sajer2 nak poser . mesti ada sesuatu kan kan kannn

X--- hehehe ko neh taw2 jer kan. aku sedey ni . laki aku sakap bontot aku dah besar talam. so mulai hari ni aku berazam untuk poser selalu.

Aku --- ooo poser moleh kasi bontot tecik ekkk ... akunyer montot tak pernah tecik2 pon walau masa zaman berat 42kg dolu2 .. leborrr jer :P. ok per montot lebor, subur kater org ..

X --- laki aku asyik komplen ajer. sakit hati laaa

Aku --- nanti kalo montot leper pun dia kompem komplen.. tak seksi la... leper laa .. dan macam2 komplen lagik. Ok la tu besor talam ... kalo besor tempayan lagik haru..

X --- ada jer ko neh ...aku nak kuruskan badan jugak

Aku --- sejak aku kawan dgn ko, tak pernah pon aku nampak ko gemuk. Nak kurus pe ke jadah kalo dah ok jer.

X --- tak nak laki aku komplen jer

Aku --- ko yakin dia takkan komplen kalo ko lagi kurus. hellooo ... ko yang tahu badan …

Anda Hebat... Walaupon anda Gumukk

Baca tajuk jer, dah ketawa, apatah lagi aku yang menyaksikan insiden iteww secara life .. adeiiiii nak pecah perut ketawa wehhhhh ... Sib bek arrr bukan aku yg jadi mangsa keadaan iteww ... Kalo aku, kompem 4 bulan tak makan nasik ...wallaweiiii....

Kejadian malang yang benerrrr bukan cobaan ni terjadi kat kawan aku yang memang arr tembun2 comey .. We all kan kena kursus last week ... kat area hotel tu ada garden and park untuk jogging... siap ada tasik tu .. So petang2 we all pun gi arr jalan2 kat situ sambil nak kasi makanan turun. menghirup udara segar, jauh dari jalanraya memang best. Sungguh bersemangat kawan aku neh nak joging. Layannnnn jer...

Satu pusingan tasik ... sukerrrr .... dah 2 pusingan... mula la sloww.. terkedek2 .. tetiba, bertembung dgn sorang pakcik indon tah dari mana datangnya ... ajer nak menyedapkan cerita kitaorang petang tu ... Pakcik tu sakap kat kawan aku ...

"Waduhhh ... anda hebat" ...

kawan aku neh cam kembang2 la idong kena puji ..

rupa2nya ada s…

Sihat sebelum sakit .. mimpi dalam lena

2 minggu demam, batuk, semput ... perghhh ... sangat2 mengajar aku untuk menghargai waktu sihat sebelum sakit .. Tambah dgn kursus dan exam seminggu ...Sekarang ni suara jer manja2 ella giteww ... batuk2 dah nak ok, alhamdulillah. Cuma tak kurus2 jer :P sakit tekak cemana pon selera mantapp.

ok ... hari ni aku nak bercerita pasal mimpi ... mimpi yg tak sudah2 ... semenjak beberapa vulan lepas .. termasuk vulan ni lah.. aku selalu mimpikan seseorang, especially time2 malam sumaat .. pelikss ... memang aku peliks sebab kitaorg bukan selalu contact pun .. Tapi dia selalu datang dalam mimpi aku dgn pelbagai cerita yg menarik. Terbaru malam sumaat lepas, dia datang dalam mimpi aku sebagai soulmate.. wowowowowww ... adakah sebab aku terlalu stress nak exam? Kata kawan2 aku .. maknanya dia duk teringat kat ko la tueeee ... malu tapi mauuu ... hehehe .. luar biasa...luar biasa .. tapi sangat menarik :P Aku tak kisah pun kalu sapa2 nak datang dalam mimpi aku .. aku welcome seadanya ..tambah2 pu…

Nur Itu Cahaya ....

Image
Kata orang .. sinta tu ibarat cahaya ... tak memilih siapa dan apa yg ia mahu sinari
Kata orang .. hidup perlukan cahaya ... tanpa cahaya ... hidup kelam dan tiada serinya
Kata orang .. hati yang bercahaya akan terzahir dengan sikap kasih sayang dan sabar
Kata orang .. cahaya dari mata mampu memukau pandangan manusia dan mewujudkan rasa sinta
Kata orang .. kegembiraan juga adalah cahaya ... andai di sekat... ia tak mampu untuk merebakkan rasa gembira itu ke lain hati ...
Realiti .. pelangi yang indah juga wujud dari cahaya
Realiti .. hadir bulan menerangi malam juga kerna cahaya
Realiti .. manusia yang berubah menjadi makhluk yang taat kepada Penciptanya adalah dari hidayah dan cahaya keinsafan

Realiti ... NUR ITU CAHAYA

Yer Laaaa ... Aku angkat Spender ..ehhh ... Bendera Futihhhh

Image
Akhirnya ... terpaksa jugak aku melangkahkan kaki ...
Mana leh tahan ... 4 malam tak tido bikin kepala aku separa kebas

Doktor .. saya batuk n sakit tekak ..
Tapi saya tak nak ubat batuk ... tak sedap

Awak biar benar ... batuk kuat pon tak nak ubat batuk

Ye doktor ... saya nak antibiotik dgn gula2 yg sejuk tu jer
Kalau doktor kasi jugak ubat batuk, saya suap kat kura2 saya nanti :P

Hehehe... mcm ni punya patient pon ada

Ada doktor... jadi harap doktor banyak2 patience yer ..

Nafas ada bunyi ..saya bagi awak ventolin. Awak susah nak nafas yer

Yer doktor.. kalo malam2 lagi best, ada irama balada

Hehehe ok 3 jenis ubat jer untuk awak

Terima kacih dokterr ...

-------------------------
Kalo time 2ns sakit, belum sempat apa2, lau jer start enjin kete bawak gi klinik. Sendiri sakit, punye la liat ... sekarang padan muka aku, angkat spender putih ..kena makan gak obat ...

Batuk .. Cakit Tekak ...

uhukkkkk ... aku tensyennyaaa la haiii ...
dah 3 malam tak leh tido ..
batuk kronik sampai rasa lesu...
Pelik gak senang nya aku jangkit dari N kecik padahal dia tido kat bilik sendiri. Adakah bermakna immune system aku dah lemah sekarang??? oh nehiiii ....
mmm mungkin gak memandangkan ni dah bulan 5, and aku baru guna cuti tahun 2011 sehari jer. Kerja...kerja dan kerja ...
nak kata tak minum air banyak ...aku memang banyak minum ais ..
opsss airrr ... kumur dgn air garam.. pass ...
kumur dgn listerine..pass ... minum air suam campur madu ...pass ...
tapi batuk ni makin menjadik2 pulak. Dah lama gak aku tak kena batuk ni ...
last masa raya aji tawun lepas sampei ilang terus suara. huhuhu ... tak sukerrrr ... tak sukerrr ... tak sukerrrr
walau tak suker .. kena lalui dgn redha kan... as usual ...
kadang2 sakit tu nak dekatkan kita pada Allah ..
nak uji kesabaran ....
walaupon ada masanya rasa tak sabar ...lebih2 lagi dah 3 malam tak bley tido
saborrrr je laaaaa..... huhuhu