Posts

Showing posts from September, 2010

Lone Ranger

Weekend nih aku lone ranger .. 2ns ikut acik shu dgn mak nani balik kampung. hmmm .. selain nak bergeder2 kat rumah abang long, aku nak service kete, nak kemas rumah. Nanti nak wat besday parti 2ns tak lama lagi .. ehehehe ..
Banyaknya list barang nak kena beli .. huhuhu ... udah le tengah fokai nih. harap2 staff aku tak lembam lah untuk settlekan claim. aaa petang ni ada appointment kat spa .. jangan lupa udahhhh. kompom nyonya tu bising2 tengok berat aku ..kehkehkeh ... ada aku kesahhhh??? hello, ini hari raya, makan sedap2 punya time kan kan kannn.

Tinggal Kenangan

Pernah ada ..rasa cinta
Antara kita kini tinggal kenangan
Ingin kulupakan..semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku...

kenangan terindah bersama orang yang pernah ada dalam hati kita pasti takkan dapat kita lupakan sampai bila2. Orang kata, belajar untuk melupakan .. tapi cemanalah kita sebagai manusia, nak lupa benda2 yang terjadi dalam idop kita, especially benda2 yang indah gitewww... pada aku, sebenornya, bukan belajar untuk melupakan, tapi belajar untuk melalui dan menerima kehilangan itu sepenuhnya. Maka, sama2 lah kita redha apa yang terjadi dalam hidup kita sekiranya sesuatu atau seseorang tu memang dah ditakdirkan takkan bersama2 kita :)

Hikmah atau Ujian

Satu masa dahulu ... kehadiran itu aku syukuri
Suatu ketika dahulu ... kehilangan itu aku redhai
Dan kini ... adakah kemunculan kembali itu satu hikmah, atau ujian ??

My Heart :)

Image
Di sini kau dan aku ..Terbiasa bersama
Menjalani kasih sayang..Bahagia ku denganmu

Pernahkah kau menguntai ..Hari paling indah
Ku ukir nama kita berdua..Di sini surga kita

Bila kita mencintai yang lain ..Mungkinkah hati ini akan tegar
Sebisa mungkin tak akan pernah ..Sayangku akan hilang

Ku Ada Kamoooo

Andai hari esok, langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok, dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagiku ada kamoooo :)

2 Ns Yang Cerdik

- Mama, mama janganlah tidur awal, nanti kitaorang boring ..
- Eh Nawfal, biarlah mama rehat ..
- Kakak ni .. Nawfal boring kalau mama tido awal
- Nawfal ..Kesian kat mama taww ..Nawfal tak nampak macamana mama penat .. mama nak rehat kejap jer, lepas kita tidur mama buat kerja, sapu rumah, cuci pinggan, macam2 kerja mama buat taw ..mama penat taww
- Yer ke
- Yer la Nawfal, sebab tu Nawfal janganlah nakal2 minta macam2. kesian mama

Hehehehe, kelakar dengar 2ns sembang ... macam budak terlebey cerdik ... Tabiat Nawfal yang paling bestttt kalau dia dah ngantuk ... dia akan bercakap non stop .. pot pet pot pet pot pet sampai dia otomatik switch off.

Berhenti Berharap

Berhenti berharap orang akan membuat kita bahagia
Berhenti berharap orang akan memberi cinta sepenuhnya
Berhenti berharap orang akan berada disisi kita selamanya
Berhenti berharap cinta yang telah pergi itu akan datang semula
Berhenti berharap setiap kurniaan itu akan berkekalan
Berhenti berharap esok semuanya pasti kembali seperti sediakala
Berhenti berharap hidup ini sentiasa sempurna
Berhenti berharap manusia bisa mengundur masa
Berhenti ... berhenti berharap ...

Namun ... teruskan usaha... teruskan doa .. teruskan mengejar impian
Kerana dengan impian, usaha dan doa lah yang beri kekuatan untuk kita teruskan kehidupan ... melangkah tanpa henti.

Bila Rindu Datang Lagi

wahhh wahhhh... tajuk posting tak bleh blahhhhh.. tapi apa salahnya kalo nak merindu yer dakk .. rindu nak makan ketam 3 rasa ...rindu nak makan abc special ... rindu nak lepak2 n makan dgn kawan2 ..erkkkk .. napa semuanya berkaitan dengan makanan.. takper2 asal tak melibatkan organ dalaman. Aku baca satu blog kawan, nampak gayanya lemah semangat lagi, idak juge pulih2 walau dah lama jiwa kacau. cemana pon, aku doa yang terbayik untuk kawan2 yang aku sayang.

aikk, lari topik nampak .. emmm .. bila rindu tu datang lagi .. aku rasa nak minum kopi, sambil lepak2 kat balkoni. menghayati permandangan malam yg mendamaikan hati. wow .. vulan purnama memunculkan diri .. menghuraikan makna kerinduan yang abadi. aku faham bila ada sorang kawan aku kata, "sampai sekarang aku masih nampak dia"... hehehe. tataulah bagi org lain, tapi bagi aku, perasaan tu unik, bukan senang nak ubah2, kecuali Allah takdirkan kita bertemu dengan perasaan yang baru. Sekelip mata rasa tu boleh berubah. Macam…

Raya Yang Penuh Dugaan

Perghhhh raya tahun ni ..suti paling panjang ..dugaan pon paling panjang ... 3 hari duk atas katil mengira ubat ... makan ubat ... tidooo ...makan ubat ..tidoooo ..tu jer la keje aku ... nafsu makan dan lain2 nafsu pon low battery jadiknya ...First time dalam idop aku, berat menten lepas raya .. alhamdulillah, ada gak yang positifnya :P. Gambor Raya tak derrrr ... tak gi rumah sedara mara pon .. duk memeruk dalam rumah ... 2ns jer aku post gi jalan2 kutip duit raya ... dan dari situlah rahsia besar terbongkar .. aku doakan meke bahagia, dan jangan kacau idop aku dgn 2ns sudah ..Tak der yang lebih penting dari tu... Aku malas nak layan org bodow, aku pulak yg jadi bodow ..so baik aku buat sesuatu yg lebih bayik dalam idop aku ...

Gambor.. mana gambor ????

Kalo korang perasan, aku dah lama tak aplod gambor kat blog ... Semenjak lappy aku kena overhaul .. aku lak lupa mana aku simpan CD software tuee .. Almaklumlah rajin sangat mengemasss..sampai selalu lupa kat mana aku selit2 benda2 tu ... kan dah salah selit..salah selit :P .. Padan muka aku ...huhuhu

Bisakah...

Image
Bisakah yang benci disayangi ....
Bisakah yang dusta dimaafi ....
Bisakah hatiku difahami ...
Bisakah terbuka kalbu ...

Ya Allah ... tolonglah ..aku benar2 perlukan kekuatan itu ....

Salam Aidilfitri Buat Semua

Image
Assalamualaikum wrt wbt

Buat semua kawan2 ..aku nak wish selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.. mana la tau sepanjang kita beramas eh.. beramah mesra..ada kata2 yg menyinggung prasaan, tersentuh jiwa dan kalbu ... aku minta maaf bebanyak ekk .. semoga persahabatan kita akan kekal ke akhir hayat ..dan semoga kita saling mendoakan kebahaiaan dan kejayaan sesama kita ..

Hanya Kerana Cinta ...

First time aku dengar lagu ni ..cam best jerrr ...layannnnnnnn

Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhanmu indah

Hadoiiiii

Hadoiiiiii ... bila aku fikir2 balik pengakuan berani mati semalam ... apa ke benda la yang aku dah buat nih ... hahahah ... Samapai ke pagi ni aku duk fikir ... betul ke tindakan aku tuee ... Tapi aku tak rasa bodow pun ... tah la ..dan sampai sekarang aku duk tergelak gelak sendiri memikirkan insiden semalam ... Satu jer ... aku yakin ..Allah tetap akan beri yang terbaik untuk aku dan anak2 :)