Posts

Showing posts from June, 2010

Hello Miss ..Hello Miss...

Tak tercapai dek akalku akan dengar suara dia lagi ... Tapi pagi ni ada satu nombor anonymous call ... First call, aku tak jawab ... second call ... ler ... rupa2nya dia. Cari aku lagi rupanya ...Susah nak lupakan aku ekk :P Nasib lah dol ... Aku tak guna ubat pengasih pon, jauh sekali susuk ... erkkk cam ngeri jer dgn perkataan itew.. makanya jangan salahkan den ... Once den sakap lepas ... pandai2 arrr melepass ekk... :P

Nak Sihat dan Santekk ????

Image
Morningggggg .... Nak sihat dan santekk?? Jom amalkan hidup yang bayik .... Sontohnya dengan minum ayer kosong sekurang2nya 6 gelas sehari ... erkkkk ... bia benar aku yang berkata-kata ini .... ok la...kalo tak nak ayer kosong ... jom kita minum ayer buah ... buah apa??? Jangan kona-kona .... kita minum jus epel sama keret ...bak petua dato siti nurhalija .... kalau nak minum jus pelam (jangan sebut ikut loghat kelantan)pun bayikkk sebab kandungan vitamin c manyakkkk ...

Dah 2 pagi, wa amalkan minum jus keret sama green epel .... hmmm sedapppp ... letak arr gula sket ... pas tu .... putarrrrrrrrrr .....
Selamat mencoba semuaaaa...
Jangan lupa ... kejelitaan adalah hak milik semua insan !! Kerna diriku begitu berharga :P

Seorang Pencinta

Image
Benar...
Cinta tidak harus di mengerti..
Cinta adalah rasa yang membawa rasa..
Seandainya cintamu bisa membawa cinta dihati ini..
Sememangnya dirimu adalah pencinta yang sering kumimpi..

Benar...
Hidup ini untuk mencintai dan dicintai...
Walaupun cinta itu sering memilih untuk pergi....

One Sweet Day

Image
Gambar 2ns kat tepi pantai ni sangat2 mengingatkan aku zaman tecik2 dolu dengan bulat.. seba jarak umur aku dgn bulat lebey kurang sama dgn jarak umur 2ns ... and kemana2 aku pegi ..bulat mesti nak folo :P ... Bulat duduk dgn aku sampai hari dia akad nikah .... la ni dia dah ada 3 little monster yg somel2 :)

Kadang-Kadang Diam Itu Adalah Lebih Bayik

Hmmmm ... tak abes-abes lagi, dan makin menjadi2. Cukup kuat ke aku nak go tru benda2 mengarut ni lagi bertahun2 .. kalau panjang umur arr ...Nak buat tak tau tak boleh jugak sebab nama aku dan lain2 pun dicanang2 .. nak amik tau lain pulak jadinya.
One thing kita semua kena ingat ...manusia ni bukan macam robot ... ada perasaan, ada rasa sedih, gembira , sakit hati dan sebagainya. Lagi dikawal, lagi di hina .. lagi jauh dia akan lari. Rasa sayang dan hormat tu tak perlu di minta2 sebab dia akan datang sendiri ... konsepnya mudah ... sayang org cemana kita nak org sayang kat kita, layan org bayik2 cemana kita nak org layan kita .. cakap dgn org bayik2 cemana kita nak org cakap bayik2 dgn kita. Jangan kita ingat orang akan lupa setiap kata2 hina yang pernah kita lemparkan pada dia. Tak perlu susah2 nak blakon ..sebab plastik akan tetap plastik ... takkan tukar jadi kristal.

Memang la kalau kita diam tu tak semestinya kita setuju ... tapi yang pasti, kadang2 diam itu adalah lebih bayikk…

Tak Salah ..

Alhamdulillah ...

Aku tak salah membuat penilaian ..
Aku tak salah kerana tak punya apa2 perasaan...
Aku tak salah kerana tak punya apa2 harapan...
Aku tak salah bila aku katakan masa akan menentukan sejauh mana kita akan pergi...
Aku tak salah bila aku tak pernah membalas kata2 cinta itu...
Aku tak salah hanya menganggap dia sebagai seorang sahabat ...
Aku tak salah bila aku katakan aku menunggu orang yang tepat ...
Aku tak salah bila aku katakan tidak mahu membuang masa pada sesuatu yang tak pasti ...

Sebab kini, aku benar-benar pasti ..
Aku tak salah bila aku melepaskan dia pergi...
Syukur Ya Allah ....

Seribu Tahun

Image
Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini… yeah…
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan… sedia setia……

.... Aku pernah suka kat lagu ni once upon a time ..tak der reason pun, cuma akukan suka lagu2 sentimental yg bisa bikin tido ... Tapi bila dengar kembali semalam.. ada cam sikit sedey di hati :P ...Huhuhu ...bila aku sedey ... pastinya aku akan lapo ...

Fomfuan .. Aku dah Sakap Dari Dulu Lagi Kann..

Tet tet, tet tet ... munyi sms ...

Nur .... dia tak sayangkan aku ... Dia cakap aku hanya kawan ....dia dah tinggalkan aku ...

Erkk ... as simple as that? Ko neh bia benar ....

Betul Nur ... Dia cakap sejujurnya dengan aku.. aku tak pernah ada kat dalam hati dia sebagai lebih dari sorang kawan. Aku rasa mcm kena campak aje Nur ... Bodohnya aku..

Sepanjang malam aku duk sms dgn fomfuan yang tgh frust menonggeng neh ... Dia pun tak dak kawan lain tempat mengadu, so dengan aku lah dia bercerita ... Hmm aku simpati dengan kesedihan yang dia kena tanggung, tapi kalau korang ingat posting aku yg lama dulu ... aku ada sakap yg lelaki tu sebenarnya tak jujur dgn dia ... dah puas aku nasihat, tapi cinta tu telah membuat mata buta, tuli telinga dan akibatnya, sendiri mau ingat. Yang tak bestnya fomfuan ni mula la nak fikir yang bukan2 ... baik mati la, baik pegi jauh2 la, baik jadi macam dia yg dulu la ... iaitu minah clubbing n smoking ...yer arr, mana tak frust sebab dah diserahkan segalanya ...…

Alkisahnyaaaa

Wonderful Monday everybody!!! Sending all my frens a lot of love, hugs, dabel chez beger, choc indulgence, lemb chop, ice blended mocha and all the beauty of life.
Alkisahnya wekend aku amat bizi . Seperti viasa la ... hal rumah, family, diri sendiri, kawan2, teman tapi mesra .. kekekeke

Hari Sabtu lepas, aku pegi mydin selayang ..kunun nak beli groceries arr... tahun ni kan rumah aku sentiasa dipenuhi tetamu, so barang2 akan abis tengah2 bulan. Makanya aku kena refill stok. Dgn riang gembira aku pon memasukkan barang2 kat dalam troli ... termasuk spender yg berharga rm 8.00 untuk 3 lai ..kahkahkah ... adoii... lawa wehhh .. kaler pink, biru muda dengan kunen ... i likeeee

Dah penuh troli aku pun dengan penatnya catwalk ke kaunter ... erkkk ... barisan bengkang bengkok .. makcik, makcik tgh beratur ke? aku tanya sowang makcik yg sedang berdiri dgn barang2nya ... dia jawab .. adik, barisan ni kalau nak beratur kena pegi sebelah sana ... yg sini pulak kena pegi sinun .. (tak nampak pun org…

I Wish I Could Be There ....

Image
Hang on dear ... Love is like roses .. Only the strongest one survive :)

Beranikah Hati ??

Mungkin dah sampai masanya aku keluar dari rutin idop ..
Beri lebih masa kat dunia luar...
Spend masa dengan family and frens ...
Manjakan diri selalu...
Kenal dengan kawan2 baru .... i likeeeeee
Semalam nak beli kasut, tapi tak der yang berkenan.
So, end up dgn makan kat restoran ayam penyet sambil bergosip dgn member.
Kunun nak dayet, tapi tak terdayet la pulak
Minggu depan ada orang nak banje lunch ... hehehe
Tatau nak pegi ke tak ... Kena baling ubat yang lebih2 tue kat dalam akuarium arr .. "pegi" ... "tak pegi"..."pegi" ... "tak pegi"... apa yang kuar last sebelum ikan2 aku jd arwah :P
Hmm ... kalau tak sekarang, bila lagi kan ... berkawan ramai ok apa ... kekasih tetap satu walau tatau sapa orangnya ..
tapi ... once aku melangkah ..aku yakin macam2 benda lagi yang akan aku lalui..
makanya ... beranikah diri ???
beranikah hati??

**tetiba adam lalu sambil senyum**

Never ...

Never allow someone
to be your priority
while allowing yourself
to be their option

No..No..No...

It Takes Two ....

Image

My Princess

Image

Napa ekk ??

Kekadang ... aku berfikir ...hadirnya seorang demi seorang dalam idop aku ... untuk apa? untuk aku mengenali diri atau untuk meguji hati? atau sebagai tanda bahawa perjalanan hidup ini masih panjang dan masih banyak yang bakal ditempuhi? atau untuk membuat aku lebih mengerti akan perlunya rasa menyayangi dan disayangi ... iskk iskk iskk ... fenin jugak ekkk (sambil kunyah wajik yg pelik rasanya- langsung x sedap)

Agaknyalah, semenjak aku berani melangkah lebih jauh dalam hidup aku neh ... pilihan itu jadi lebih menarik :)Ye arr.. kawan lebih ramai, kenal mcm2 orang dengan perangai masing2 ... Yang best tu, tiap2 pagi ada jer yang antar sms doakan yang baik2 untuk aku...Aku sangat2 hargai semua tu .. and aku akan tetap mendoakan untuk semua kawan2 aku walau kat mana pun korang berada.

pssttt... sekarang aku makin rajin mangun kol 3-4 pagi ... ehehehe

Takdir Cinta...

Ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
kuyakin ada cinta ketulusan hati
yang mengalir lembut
pengusa alam
tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh....

Will You Stand Beside Me To Watch The Beautiful Dabel Renbow??

Image

Andai Sayang Itu Bukan Milik KITA

Image
Lebih baik menunggu orang yang tepat
Karena hidup ini terlalu berharga dan terlalu singkat
Untuk dibuang dengan hanya " seseorang " yang ditakdirkan bukan untuk kita

Akan tiba saatnya dimana kita harus berhenti menyayangi seseorang
Bukan karena orang itu berhenti menyayangi kita
Atau kerana dia tidak mempedulikan kita
Melainkan saat kita sedar bahwa orang itu
Akan lebih berbahagia apabila kita melepasnya

Dan andai ditakdirkan cinta itu mati ..
Jangan biarkan perasaan dan hati kita turut mati ...

Something To Ponder

Alhamdulillah, adik aku dah selamat discharged malam tadi. Sekarang dia ada kat rumah aku ..berehat2 dan dalam proses untuk bayik. Aku pun harap lepas ni dapat rehat2kan diri and bayikkan diri dari demam yag dah lebey 2 minggu nih ...
Just nak share dgn u ollz pasal pengalaman berulang alik kat spital ...kat ward 18 tue, 95% patient seme yg dah tua, and of course seme lelaki sebab ward lelaki bah. Sepanjang 6 hari kat situ, aku observe, ada patient yg setiap masa ada jer org datang melawat, seperti adik aku ... ada patient yang wife atau anak datang melawat untuk hantar makanan and tinggal cam tu je without any communication with the patient ...and ada jugak patient yg tak ada langsung org melawat, mcm pakcik kat depan katil adik aku. Sedey bila tgk meke2 nih, nak bangun makan pun tak larat and tak ada org nak ambil berat.
Hari Sabtu lepas, uncle cina kat katil hujung mati, tapi di kelilingi oleh anak2 and adik beradik pada saat2 akhir ...
Ada satu pakcik ni, asalnya duk kat sebelah ka…

Sudden Pneumothorax

Image
Ini la serba sedikit pasal penyakit yang adik aku sedang lalui kat spital ... sudden pneumothorax atau dalam bahasa melayunya, paru2 bocor secara tiba2.

What causes a pneumothorax?

Spontaneous pneumothorax is caused by a rupture of a cyst or a small sac (bleb) on the surface of the lung. Pneumothorax may also occur following an injury to the chest wall such as a fractured rib, any penetrating injury (gun shot or stabbing), surgical invasion of the chest, or may be deliberately induced in order to collapse the lung. A pneumothorax can also develop as a result of underlying lung diseases, including cystic fibrosis, chronic obstructive pulmonary disease (COPD), lung cancer, asthma, and infections of the lungs.

Who is at risk for pneumothorax?

Spontaneous pneumothorax affects about 9,000 persons each year in the U.S. who have no history of lung disease. This type of pneumothorax is most common in men between the ages of 20 and 40, particularly in tall, thin men. Smoking has been shown to incr…

Adekk Aku

Image
Ni la gambo badan adek aku masa first day kat spital ... ada nampakkan abdomen kiri leper dari yg kanan sebab paru2 dah shrink jadi tecik... yg bertampal tu ialah kawasan yg ditebuk ...erkkk...ngeriiii .... semoga dia cepat sembuh sepenuhnya ...

Kerna Diriku Begitu Berharga....

Image
Ada fomfuan, minat sopping pinggan mangkuk ..
Ada fomfuan, minat sopping handbeg...
Ada fomfuan, minat sopping kasut ....
Ada fomfuan, minat asal namanya sopping ...
Ini fomfuan ... minat barang2 penjagaan kesantikan ...
Kerana diriku begitu berharga :)



Ini semua aku munye sorang hokehhh ... Sib bek aku nih kreatip menokoktambah produk ni ... lambat arr sikit habisnya...
Shu ...nanti aku nak test lulur vanilla ko tu ekk ... almaklum lah ..ko dah puas ngetes lulur rose, lavender and sea love ...

Difference Between Lover and Friend

Image

Get Well Soon Adikk ...

Hmm.. so many things happen for the past 3 days ... erkkk, tetiba tulih omputeh .. hehehe ... memang mcm2 perkara berlaku yg menguji aku serta adik badik yg lain. Hmm.. adik aku tetiba masuk spital sebab paru2 kiri bocor .. saiz tinggal 1/4 dari viasa. Kesiannya aku kat dia... sumaat tengahari aku dgn bulat temankan dia kat spital sementara tunggu yg lelain sampai ... masa aku sampai tue, dr tgh tebuk dada dia .. erkkk so scary ... so wekend aku, shu, kak ni dan bulat dipenuhi dgn ulang alik ke spital.

Suasana kat GH memang padat ..ramainya patient ...dan kebanyakannya yg dah tua...pangkat2 atok gitew. katil sampai kat kaunter luar pong ada.. rasanya utk patient denggi. nurse n doktor pun mcm bizi2 jer kat situ. Sistem dah ada improvement as compared dolu2 aku rasa. Tapi still a lot to improve. Ekceli banyak nak story, tapi aku pun tak berapa sihat ni ... sambung makan ubat hari tu yg tak abes lagi ...syyyy tak leh sakap kuat2, nanti adek aku yg sorang tu dengor, diaa marah ..bila dia…

Devil Bitch !!!!!

Hmmm.... baru lepas attend satu meeting ... tah arr.. sungguh menjengkelkan...orang yang ada kelulusan tinggi, perangai sangat2 keji dan najis. Betul la kata Nabi ... ada seketul daging dalam diri manusia...kalau bayik daging itu, maka bayiklah keseluruhannya, kalau busuk, maka busuklah keseluruhannya ... dan ia adalah HATI ..
Anak syarikat opis aku hampir jahanam sebab pompuan keji ini ... kenapa lah hidup aku dikelilingi dgn manusia2 macam ni. Perangai unacceptable dan harus di lempar kat kolam kumbahan. Ikut2 hati, nak jer aku report kat SPRM ... biar boss aku tengok dulu seme dokumen2 tu ..then we'll go to the next phase. Aku sound boss aku tadi ... NEVER EVER ONCE AGAIN YOU APPOINT SO CALLED BASTARD TO HANDLE ANY IMPORTANT RESPONSIBILITIES FOR OUR OFFICE ....... learn a lesson hokeh !!!!!

Just To Have Frens

Image

On My Own

I'm wiser now
I'm not the foolish girl you used to know
So long ago
I'm stronger now
I've learned from my mistakes which way to go
And I should know
I put myself aside to do it your way
But now I need to do it all alone

And I am not afraid to try it on my own
I don't care if I'm right or wrong
I'll live my life the way I feel
No matter what I'll keep it real you know
Time for me to do it on my own
Yeah yeah, mmm, yeah yeah

It's over now
I can't go back to living through your eyes
Too many lies
And if you don't know by now
I can't go back to being someone else
Not anymore
I never had a chance to do things my way
So now it's time for me to take control

And I am not afraid to try it on my own
I don't care if I'm right or wrong
I'll live my life the way I feel
No matter what I'm gonna keep it real you know
Time for me to do it

Oh I start again go back to one
I'm running things my way
Can't stop me now, I've just begun
Don't even think …

TAHNIAH!!!!

toink..toink..toink... (munyi sms)

TAHNIAH!!! Your simcard berjaya menangi RM 15,000 dr COCA-COLA. No siri DT2547 dipapar di TV3 semalam pkl 22.00 sila call hotline 012-XXXXXXXXX

pergghhhhh.... jawapan aku kepada pengirim sms ...

TAHNIAH KEMBALI .. no hp anda telah berjaya di rekodkan dalam fail polis dan dipaparkan sebagai SKIM PENIPU. TAHNIAH!!! Sila bersiap sedia untuk menerima rumah baru anda iaitu studio suite di mana2 penjara yang akan ditetapkan nanti. Costime eksekutif berbelang ala2 mat kacau juga disediakan dan makanan percuma selagi stok masih ada. TAHNIAH DAN TAHNIAH !!!!


kehkehkeh :P

p/s ...tiba2 aku teringat kat sorang kawan aku yg dah berkali2 dapat waran tangkap tapi tak bayor2 gak saman itewww... :P

8 Lagiiii....

Kol 7.40 a.m. sampai opis ..... senaman 15 minit

Kol 1:00 tghari .... senaman 20 minit

Kol 6.30 p.m. ... senaman 30 minit

Kol 7.30 mandi ... lulur rose garden.... sapu body lotion ....sapu krim mustajab kat pewut n paha ... erkkk besonya paha... pastu basuh tangan bersih2 ... dah pasti tiada saki baki cream panas ...sapu muka dgn night cream ...cehh ..patut aku buat ni dulu tadi...

wahhhh .... nyamannnnnnn

Kol 9 p.m. ... senaman molot dgn ice cream double dutch satu mangkuk gulai tambah

Kol 10 p.m .... senaman molot dgn megi kari

Kol 11 p.m. .... senaman 20 minit

wowwwww ...banyaknya senamannnn ... agak2, kalau hari2 cam ni kan ...dalam 10 hari ni boleh turun 10 kg tak ??? :P

hmmm masih soalan yg sama ... aku ke shu yg nak bertunang ni ...shu sakap ... ek elehhh .. kawen ajer la senang ... keh keh keh ...stetment tak puas hati arr tu.
Kita jumpa 11 hb nanti .... tunguuuuuuuuu

Saya Rasa Sangat Loya ..Kenapa Ya

Ehh... napa arr...2 hari ni aku rasa sangat2 loya ... pas tu mcm pening2 gitew ... badan pun mcm kureng jer ...napa yer ..peliknyaaa . Nak kata pregnen ... mungkin tidakkk ... kekekeke ..
Heran, heran ...iskkkk ... napa ni ... hmmm . eh hari ni berapa haribulan ha .. 2 hb Jun ...cehhhhh... patut arrrr ... bulan sudah mahu mengambang. Siyes.. 2-3 bulan ni aku selalu lupa tarikh ... rasa cepat sangat masa berlalu ... hmmm viasalah aku .. nak2 tiba bulan mengambang, loya mengalahkan pregnen 3 bulan :P ....

Pagi2 tadi dah ada 2 meeting. Hmm ada sedikit rasa puas hati sebab boss aku dah kuarkan surat tunjuksebab pada pegawai yg selalu datang lambat dan ponteng keje itu. Bila tengok rekod, bulan lepas ponteng 5 hari dan hampir tiap hari datang lambat .. isk, isk isk .. masa bila la dia buat keje agaknya kan. Apa2 pun , harap2 dia insaf dan bertaubat !!!!

Love Vs Rose

Image

Tanya Sama Bulan

Image
Keindahan itu tetap sama :)

Belajar Menghadapi .. Bukan Melarikan Diri

Dalam hidup ini ... salah satu perkara yang aku belajar .. apabila terhadap dengan masalah/ kesulitan/ kecewa/ putus sinta ialah...

BELAJAR MENGHADAPI dan MELALUI perkara2 itu ...

bukannya MELARIKAN DIRI atau MENYOROK ...

dengan harapan ia akan pergi sendiri dan perasaan itu akan lenyap dibawa masa.

Realiti tetap realiti, dimana keyakinan diri wujud, dimana kekuatan jiwa terkumpul. Selamanya jika melarikan diri takkan membantu apa2 .. Beranikan diri...beranikan hati . erkkk ... hati berani ??? ada berani kaa? :P