Posts

Showing posts from April, 2014

Terima Kasih Suami dan Anak-Anakku ...

When a child is born, a new mother will also born ....
Yup, so true indeed. Anak pertama, fasa belajar, anak kedua, fasa memahami, anak ketiga dan seterusnya fasa menjadi yang jauh lebih baik. Setiap kelahiran anak2 akan melahirkan a new version of motherhood. A better version ... My kids are my strength. Mereka juga guru dan cinta hati yang tak pernah pudar dalam hati aku. Indeed aku memang banyak belajar dari anak2 aku. Belajar dari kesilapan2 lalu dalam mendidik dan memberikan kasih sayang kepada mereka.

Menatap wajah mereka, membuat aku merasa sangat bertuah kerana punya mereka, pinjaman Allah yang sangat bernilai. Umur macam ni .. aku dah tak perlu berperang dengan perasaan sendiri untuk masa dan keadaan yang aku idamkan, sebab semua yang aku mahu dalam dunia aku yang sederhana ni kebanyakannya dah tercapai. Aku tak impipun nak jadi jutawan, cukuplah sekadar makan minum terjaga, bole bercuti2 dgn family, ada simpanan sedikit untuk diri sendiri dan anak2, pendidikan dan hal2 keaga…

Baby Nawra First Day at School

Image
Pejam celik.. dah lebih 2 bulan aku bersalinkan Nawra. Alhamdulillah, so far, so good even kene berjaga malam especially time menyusu. Normal routine for a mom.
Badan sakit2 sket kalau kene dukung baby lama.. Tapi syukur sangat sebab body clock baby dah bertukar normal. Alhamdulillah..
Sesungguhnya memang benar, nak minta sesuatu, minta lah dari Allah, especially masa2 sukar. Kalau kita redha dan ikhlas dgn sesuatu ujian, Allah pasti makbulkan.

Hari ni first day Nawra pegi school. Berdebar2 sangat, berat hati sangat, sedih sangat nak lepaskan tuan puteri ke tangan orang lain. But, its good for her. Bole berkawan dan lebih berdikari. Taska yang aku hantar tu pun bukan yg asing. Sorang teachernya aku dah kenal since Nasha darjah 1, so kene yakin pada Allah. Dia akan jaga anak aku sebaiknya.

Teringat zaman2 kakak n abang baby dulu. Pepagi bawa beg, susu bagai. And history repeats. Aku kene manage time betul2. First day agak kekok. Alhamdulillah aku masih cuti, so bole melenggang sket.

Yu…