Posts

Showing posts from July, 2014

Me ... Rezeki Ramadhan ..

Minggu ni dah mood raya ... Tapi tak boleh nak feeling sangat ok.
Order belum siap lagi ... banyak lagi ...
Rezeki Ramadhan .. Tak sangka lak tahun ni Allah beri masa,
kekuatan dan kesabaran untuk sambung biz kecil-kecilan aku ni.
Ikutkan hati memang sikit malas sebenarnya, tapi rasa rindu sangat nak buat come back.
Tahun ni, lebih kurang 190 bekas kukis yg aku kene buat.
Gila, amik order dah start pose. Org lain meniaga sebulan awal dah promo.
aku tak sempat nak promo. Orang yg tulun promokan dari molot ke molot.
Penat... memang penat.
Suami jauh .. jaga anak sendiri .. 3 anak ok. Ada je masa, terus ngadap kukis.
Alhamdulillah baby aku tido awal. dalam kul 8 dah zzzz... so, aku bole start buat time tu.
Cumanya masa tu tenaga dah kurang sangat dek keletihan kerja dan puasa..
Badan pun dah tak sekuat dulu. Dulu, tak tido seminggu pun steady je.
Sekarang, tak tido sehari pun dah serba tak kene...
Hmmm .. aku dgn hasben dah berpakat .. selagi ada tenaga, sekarang ni masa untuk kerja kua…

Me .. Berlapang Dadalah ...

Image
Ayuh .. berlapang dadalah. Aku masih disini .. masih diberi rezeki oleh Allah ..kisah hidupku sebagai single mother dulu dah aku jelaskan pada rakan2.. Even sebenarnya aku tak perlu jelaskan pun. Alhamdulillah .. tak jadi isu pun, tak ada yang menokok tambah ceritapun.. sebab kawan2 aku kebanyakannya tahu aku macamana. Bukan kaki opera .. bukan kaki mengumpat .. bukan suka hina2 org lain. Dulu ada yang cakap kalau orang tahu pasal ni, mesti aku akan berenti kerja .. As if dia tu Tuhan.. boleh tentukan rezeki dan nasib seseorang. Nyata salah 500%... Orang macam tu memang kategori jahat dan busuk hati. Kompang apa orang cakap pada dia, manipulate ayat2 orang tapi sorok benda buruk yang dia buat and cakap pada orang lain. Aku happy dan puas hati ... Selepas segala kutukan, cacian ... aku masih punya orang yang menyayangi aku disekeliling .. masih punya rezeki .. masih punya kawan2 yang bukan dekat dengan aku hanya masa senang atau nak menumpang. Terima kasih Allah kerana menjadikan aku …

Me .. My Blessfull Ramadhan

Oomaygadd ... dah 11 hari berpuasa ... means ada 19 hari je lagi befor Eidulfitri. Seriously, puasa kali ni rasa sangat cepat .. Sebabnya tahun ni ada sicomel yang menuntut banyak masa dan kasihsayang dari seorang ibu.. Kakak dan abang pun masih manja macam dulu walau selalu kene bebel dengan mama. Papa pun tak dilupakan ... Fuhhh ... besarnya tanggungjawab ibu bekerja yg ada anak2 ni. Patutlah pahala pun mudah buat dan kalau tak sabar, dosa pun mudah buat ..

Ok berbalik pada cerita berpuasa tahun 2014 ni ... Memang rasa amat pantas. Balik keje dah letih .. sikenit nak attention, ajak main2 timang2 .. Kakak n abang ajak pegi pasar ramadhan .. (tahun ni mmg full beli. tade masak2 sebab masa tak mengizinkan). Lepas buka pose sibuk mengemas and nak tidokan sikenit ... Lepas sikenit tido rasa nak membongkang gak, tapi kene tahan mata dulu... And tahun ni dah strat buat biskut raya semula.. Yeahh, melepas rindu dah setahun cuti. Tak sempat nak amik gambo dulu .. Tunggu siapkan separuh orde…