Posts

Showing posts from September, 2011

Demam Lagikkkk

Salam semuaaaa ... Hari ni aku MC setelah 2 minggu aku bertahan dek demam n semput.. Akhirnya setelah dokter bagi amaran untuk tahan kat ward, baru la aku mengalah amik MC.. Tahun ni daya tahan badan aku amat kurengggg ... selang 4-5 bulan mesti demam ...ish ish ishhhh ... Tak bagus taw ...
Menaip sambil mamai ubat, aku harap aku tak termencarut kat sini ... yer la, tgh mamai ni mcm tgh high jer la.. rasa terapung2 gtew ... Tadi baru nak lelap, org2 ofis duk call n sms.. beruk lah meke nih ..aku dah kabo aku MC .. tak faham2 gak.. Dah tak ngantuk jadinya. mmm baik aku plan cemana nak kurus dalam masa 5 bulan ... kekeke ... yer yer je la kurusnya ..

ok lupakan hal kurus... bikin pusing kepala jer ...kita cakap hal makan ... wekend ni shu ajak lunch kat rumahnya dgn pakaian seragam dan meragam ..soo.. aku memilih costume spongebob square pants sebab tak payah nak pakai baruts ... hahaha ... kalo asik makan jer kejenya, plan kurus akan jadi hikayat dongeng bak lagu stacey jer laa .. ok ja…

Aku Adalah Aku ....

Image
Sapa kata banyak benda akan berubah bila sesuatu yang baru datang dalam idop kita??? dari segi perasaan mungkin ... but adakah semuanya akan berubah??? Bagi aku nehi2 sebab sesuatu itu bukan segala2nya ... Aku masih berhoyeh2 dgn kawan2 ... berpoya2 dgn family tersayang ... Aku masih punya kehidupan aku sendiri ...yesssss ... inilah kehidupan yang aku cari2 ... kehidupan dalam kehidupan yang aku sangat2 enjoy .. Wekend baru2 ni kitaorg gi karoks ... bukan kitaorg jer... yang makhluk2 kecik2 pon seme nak nyibuk layan lagu ...



Lepas karoks gi layan mee rojak kat Kote Damansara ...perghhhh terbayekkk tapi tak der gambo.. Masing2 dah kebuluran lepas berjam2 kat IKEA .. memang sengsara arr kalo sopping dgn Edah ...adeiii ...

Lepas pekena mee... gi jalan2 cari kasut pulak ...

Haaaa dapat gak yang aku berkenan .. Ada gak yang tumpang berkaki2 beli kasut .. End up dgn 4 pasang ...
Balik rumah dalam keletihan ...but yet, still happy :)

Life aint always a bed of roses ... Masa kita gumbira, jangan …

No One Else

First time aku dengo lagu Korea nehhh ..aku dah jatuh hati..Tak pernah tengok dramanya pun ...tak silap aku tajuknya Sad Sad Story ...but the song is really great. Rasanya Lee seung chul ni version anuar zain Korea. Kisah lagu ni aku yakin memang ada berlaku dalam realiti kehidupan. Kekuatan untuk meneruskan kehidupan atas chenta dan sayang kepada seseorang walaupun mereka tak ditakdirkan untuk bersama ... merealisasikan kata2 bahawa chenta tak semestinya bersatu ...

Macam idop aku juga... rasa cinta pada anak2 buat aku terus kuat untuk face the reality of life. Cita2 aku sendiri, aku dah kurang fikir walaupun masih memikir2..Tak ada yang lebih penting dari melihat orang yang kita sayang bahagia dan dapat hidup secukupnya..

Kalo korang nak dengar, just click kat sebelah ni ... kat wall blog ni :) Happy Listening.

No One Else (in English lyrics)

even if i’m reborn a thousand more times
there wouldn’t be another person like you Mm~
the person who would warm up my sad life
i’m grateful for tha…

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Image
Salam semuaa ...

Alaaaaaa... dah lambatttt... dah lambatttt... tapi nak wish juga selamat hari raya aidilfitri kat korang seme dengan ucapan ... aku tetap sayang korang dari mula kita kenal, kini dan sampai la aku menutup mata, insyaallah...
Raya aku kat kampung... sedang2 aja.. alhamdulillah tahun ni aku tak demam seperti dua tahun lepas berturut2. So i really enjoy all those sweet moments with my family. Thanks to everyone for making my life kalerful owayz...










Gambar aku dgn 2ns tak der sebab meke terpaksa beraya bersama makcik baru ... and jumpa aku hanya pada raya ke tiga ...so aku pon tak der la excited benor nak bergambor ...