Posts

Showing posts from January, 2010

Up

I'm ready for the lift up,
Keep steady beat,
'Cus I'm ready for the big jump,
Keep up with me,
If you lose me then you know, you're just a bit too slow,
I only go up, up.
I'm ready to be in control and the ground isn't good enough for me,
I know where to find what I want and I'm gonna keep on,
Keep on, up, up

Meriahhh

Assalamualaikum semua ..

Tahun 2010 ni, schedule aku...mak aiiii...amatlah penuh. Sebagai buruh kasar, macam2 la nak kena buat. Sekarang ni aku tgh sibuk mengodit jabatan2 ... adehhh seminggu beb. Nak muntah taw. Aku kena odit 4 jabatan. 2 dah settle, tinggal lagi 2.. hmmm... dah jadi tanggung jawab... harus di selesaikan sebaiknya.

Kat rumah aku pulak...meriahhhh seh. Adik aku tumpangkan anak2 dgn maid dia dah seminggu. Wife dia kena posting ke KL, rumah meke tak ready lagi...so sementara tu lepak rumah aku la. So routine aku dah bertukar untuk seminggu ni. Balik keje jer kena melayan 5 kanak2 termasuk nasha n nawfal. Disamping mengejakan ikan2 aku, meke ajak aku main gusti2 ...hahaha... Riuh rendah suara budak2 kat rumah aku..mak budak dgn makcik budak pun apa kurangnya..memekak n mengilai cam mak lampir siang malam...

Yang best tu, hal kain baju, sapu n mop rumah dah disettlekan dek maid adik aku tu ...legaaaa...tak perlulah aku penat2 buat benda2 yg aku memang tak minat nak buat t…

Comelnyaaaaaaa

Image
comelnya anak sedara aku sorang nih ...muka cam panasia...kalu tengok mak ayah dia...mesti korang tak caya ni anak meke .... hehehe... ambil putih dan lawa dari makcik2 dia la tueee..

Sengallll

Assalamualaikum semuaaaa,

Tadi masa temankan boss aku buat presentation kat top management, aku jumpa geng yang lama dah tak sempat nak gossip togeder geder. Kepala gosipnya kak ina la...

Nurrr, nurrrr lamanya tak gosip dgn ko. wahhhh baju baru nampak. Ni semata nak present ko pakai baju baru ke.

Haaa kak ina lalinggg, harap maklum ya, sekarang saya sudah tukar imej. Sekarang saya hanya pakai dress atau jubah. sejak new year tawww.

hmmm tapikan, akak tengok, ko pakai cam ni lagi seksi. awwwww

ceh, akak ni, saya pakai baju kurung pun seksi, seluar blouse pun akak kata seksi...ni, dress pun seksi..bis tu nak saya pakai apa?? tak yah pakai apa2 ekk, baru tak seksi. aku lak menceceh..

kakakakaka.... jangan le balik lagi..jap ekk temankan akak minum dulu ...pot pet pot pet mulutnya bercerita kat aku sambil ketawa. AKu dgn kak ina ni dah lama kenal..kira2 10 tahun lepas..tapi dulu dia selalu kena marah dengan aku sebab selalu anta repot lambat. tup2 lps tu dia jadi boss aku...padan muka aku....ta…

Separuh Jiwaku Pergi

Image
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati dengan sadarmu
Kau tinggalkan aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

Adehhhh... Pan(*& ku Terseliuh

Salam semuaaa...

Hmmmm, weekend oh weekend. kenapa la cepat sangat 2 hari ni berlalu. Aku baru nak warm up tido puas2...tup tup dahhhh malam ahad....

Konon2 tadi buat2 rajin mengemas ... tapi kejap jer pun. Tgh2 mengemas, pinggul kiri aku yg dah seminggu cedera, TERcedera sekali lagi...adoiiiii...sakit lorrrr. nak duduk pun serba tak kena. Nak baring lagi laa... nak kona baringg, aku lum cuba lagi ..hehehe.

Baru jer plen nak erobik, terpaksa dibatalkan. Ajenye dengki ler tu. Nak suh aku jadi potato couch sepanjang hari.. boring siot.

Perasaanku Kembali Diuji

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt

Menggigil tanganku untuk click email yang diterima dari seorang yang sudah sekian lama aku campak jauh2 dari ingatan dan perasaan aku. Terlalu banyak perkara yang tak pernah ku jangka telah berlaku... Mungkin aku terlalu menafikan mimpi2 itu.. mungkin aku tidak kuat untuk menghadapi kebenarannya. Mngkin aku telah hilang kepercayaan pada kekuatan itu...
Atau mungkinkah episod seterusnya akan kembali......
Juzzz sooo tired of being ME ....

Cinta Hexagon

Assalamu'alaikum wrt wbt...

Dah pukul 1.30 pagi ...hmmm tapi aku belum nantuk... perut pulak terasa laparrr...laparrr.... lapar lagi ... mcm erobik lak..hehehe. Jap lagi nak bancuh neskopek aissss... Nur, kata orang nak awet muda, tak leh minum ais.. Hmmm... tak pe, tak pe..tak yah awet muda sebab aku masih muda...nak awet muda tunggu umo 60 nanti ..hik hik hik.

Malam ni aku mahu bercerita mengenai seorang sahabat. Seorang sahabat yang sangat2 sedang dilamun cinta, tapi dia tak tahu bahawa wanita yang dia sangat2 cinta itu menyintai lelaki lelaki lain. Heheheh kelakar kan.. bukan seorang, tapi 3 orang. Cinta hexagon kut bentuknya. Sahabat lelaki ini selalu meluahkan kekecewaannya terhadap wanita itu, bagaimana wanita itu melayan perasaannya, meluahkan kata2 cinta, namun dia terasa seperti ada kekosongan disebalik kata2 cinta itu.

Sahabat wanita pula bercerita keseronokan melayan perasaan lelaki lelaki itu, keseronokan merasai pengalaman cinta, keseronokan dimanja dan mendapat perhat…

Telefonnn..telefon berbunyiiiii

Kringgggg... Kringgggg... (henfon aku memang bunyi classic phone)... Tengok pada caller ... hehehe ...gossip la tueeee....

Nur, ko nak tau, aku tgh panassss...panassss...

hik hik hik... elok la tu panasss, prektis... nanti masuk neraka senang ...kakakakaka..

bodo laa... kurenggg...ko nak tau ... pot pet pot pet pot pet ....

seperti biasa, biro pengaduan awam telah dibuka seawal jam 8 pagi. Hehehehe... Dengar segala luahan, tak tau dah nak cakap apa.... Kalau cakap pun tak leh nak merubah apa2. Sabar aje la yer selagi hidup dikandung badan. Kita buat sedaya mungkin, selebihnya doa pada Allah.

Aku Ingin Engkau Slalu Hadir Dan Temani Aku

Image
Assalamua'alaikum wrt wbt ...

Malam tadi aku teman Nasha n Nawfal wat keje skolah. Sejuk hati aku dgn 2 orang nih ..nakal2 cemana pun, bangun pagi tak susah...mandi sendiri, pakai baju sendiri, kemas buku sendiri. Balik2 sekolah terus mandi n siapkan kerja skolah. Sambil2 wat keje skolah tu kitaorang borak2. Nak tergelak aku bila meke cakap ... kitaorang, kalau dah kawin pun nak tinggal kat sini dgn mama. Kitaorang nak jaga mama sebab mama dah penat sangat jaga kitaorang yang nakal ni.

Yer la tu..aku cakap ... nanti mama tak larat nak masak, kemas rumah, cemana... Nawfal jawab ... mama tak payah kemas..mama duduk rehat aje. Nawfal tolong mama. Kalau mama nak coffe, mama cakap aje ...Nawfal.... kopi satuuuuu ... Nawfal akan buatkan untuk mama ... hehehe...lawak tul anak2 aku nih.



Aku juga kagum dengan relationship dua beradik ni ...very, very close. Ada satu hari tu aku mengintai kat pagar sekolah ...masa rehat ...aku nampak Nawfal duduk jer kat tepi tangga sambil pegang bekal..tak …

Room In Your Heart

It's dark and cold tonight
I'm walking all alone
And one step at a time I'm getting closer
I know she's hard to find

Instinctively I try,
To take the path of love into the night
There would be no reason if you really didn't care
There would be no reason for love

The door is open wide is anybody there?
I know this must be the room in your heart
I really don't know why but it's so easy to breathe
I know this must be the room in your heart

No answers question me
No one's been here before
I'm the first to see the light at your door
If I could hold you now I would not disagree
With these four walls you're protecting me
There would be no reason if you really didn't care
There would be no reason for love

The door is open wide is anybody there?
I know this must be the room in your heart
I really don't know why but it's so easy to breathe
I know this must be the room in your heart
I can feel it, I can feel it

Tadi aku TER dengar lagu nih .... teringat kenangan tahu…

Happy New Year 2010

Image
Assalamu'alaikum semua...

Dalam kesibukan aku, lupa nak wish everybody Happy New Year 2010 ... Semoga kehidupan kita jauh lebih baik dari tahun2 sebelumnya... Sentiasa berusaha untuk kejayaan hidup dunia akhirat ...Sayangi diri sendiri, keluarga dan rakan2 .... enjoy every bits of our lives selagi kita bernafas kat dunia ni. Hindari perasaan yang tidak sihat sebab siapa dan apa2 pun takkan jadi milik kita selamanya...

Impian aku tahun ni .... nak mulakan langkah untuk sempurnakan impian aku tahun 2014 nanti ...its a long term plan beybeh. Semoga niat baik ini akan di berkati Allah. Aminnnn

Kenapa Aku Suka Tukar Background Blog

Salam semuaaaa....

Jumpa lagi kita dalam blog aku yang tak seberapa nih .... Harap semuanya sihat, ceria dan ok2 saja... kalau tak ok ...ok kan ajeeee...

Ada yang tanya aku...kenapa aku suka tukar2 background blog ...kejap warna ni, kejap warna tu ... kejap design ni, kejap design tu ...jawapannya ialah sebab aku suka pembaharuan dalam hidup dan aku suka macam2 warna menghiasi hidup aku ni ...jadi tak der la boring. Bila aku sendiri tak der selera dah nak ngadap background blog tu, sepat2 aku tukar ...hehehhe ...Baju2 aku pun selalu bertukar2... sekarang aku suka pakai dress labuh.... ayu gitewwww.... selain menutup pelampung, ia juga memudahkan aku bila nak solat...tak perlu susah2 aku nak bawa telekung kesana kemari kalau keluar.

Tapiii, tak semua benda yang aku suka tukar2 taw ... seperti perasaan aku yang masih sama .... masih belum terbuka dan dibuka .... seperti handbag dan kasut yang aku akan pakai sampai koyak rabak...kena kutuk dgn kak ni and shu...aku masih mampu buat bodowwww…

Menatap Indahnya Senyuman DiWajahmu ....

Image
Ni gambar Nur Baiyyina.... antara anak2 sedara aku yang sedang membesar... somel dan kiut mcm makcik Nur dia ...heheheh

Aku dan Antoo

Assalamu'alaikum wrt wbt ....

Sori la semua... hidup aku agak kebizian sekarang ini ... bak dilanda tsunami ... tak sempat selalu apdet blog...tapi aku nak apdet juga hari ni cerita2 yang dah aku lalui kebelakangan ni.

Lebih kurang 3 minggu nih aku kerap balik malam ... banyak sangat benda2 urgent yg kena settle. Ada satu malam tu...malam tahun baru aku dgn shu lepak kat opis sebab aku nak kena sign invoice sebelum tahun baru. Lebih kurang kol 12.30 pagi kitaorang pun balik le sebab dah nantukk...

Sampai kat lift, aku pun tekan tunggu la pintunya terbuka... masa tu ada sorang lagi mamat cina tunggu sama2 kitaorang... then, pintu lift terbuka...aku dgn shu pun masuk dgn mamat tu...tapikannnn... mamat tu bila langkah masuk...dia tiba2 palingkan muka dia n kuar dari lif...then diri jer kat luar. Aku dgn shu heran gak sambil jari aku tekan open ingatkan dia nak masuk, tapi tak juga. Then aku pun pandang la kat cermin depan lif tu yg terang2 nampak imej shu ...tapi aku cari imej aku sendi…

Tercipta Untukku by Ungu

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

Chorus:
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu