Posts

Showing posts from August, 2011

Love Nora ... xoxoxoxo

Image
Happy of letting go ... and happy of welcoming new chapter of life ... xoxoxoxo... Ramalan ku benerrr belaka ... :P

Pelik tapi Benerrr

Bercakap pasal bulan Ramadhan ...aku bersyukur.. walaupun aku ni bukan anak ustaz atau ustazah.. sejak umur 8 tahun kitaorang adik beradik dah puasa penuh. Sendiri nak dan tak der sapa2 pun paksa. Bertambah syukur... aku juga mampu mendidik anak2 aku supaya puasa, solat dan mengaji walau tak sebaik mana. Dah 18 hari puasa, 2ns masih unggul bertahan.

Sebenornya apa yang aku nak ceritakan disini ialah sesuatu yang bukan pelik, cerita bulan pose di satu tempat ni .. Yang rata2 org disitu tak pose dan selamba bercerita sesama sendiri.. hisap rokok, minum kat kedai ..dan mereka2 ini adalah dari kaum LELAKI ... dah jadi bapa pada anak2 yang sedang belajar erti hidup. Kisahnya aku pegi melawat soang member yang dah lama aku tak jumpa masa weekend lepas. Melepak kat rumah dia sehari. Rumah kampung kan memang open giteww... so sedang2 aku melepak kat bilik sambil main tenet, datang arr jiran2 dia ni menegur. Siap cerita baru lepas makan .. tak pose langsung. Aku yg dengar pon naik malu. Tapi a…

Ramadhan Mubarak !!!

Image
Assalamualaikum ... wahhhh dah hari ke 5 puasa... tapi aku belum wish Ramadhan Mubarak kat korang seme kat dalam blog ekkk .. Mintak mahap bebanyak .. aku memam bizi berganda lately dgn anak2, keje dan projek tervaru aku bersama tourism team ... Masa aku betul2 occupied sampai ke tengah malam membuat paperwork dan design, but i likeeee.
Ok arrr.. aku nak wish kat korang RAMADHAN KAREEEM .. semoga segalanya lebih baik dan indah untuk kita tahun ini dan tahun2 seterusnya... nampak gayanya tawun depan, kita bakal punya 3 ahli baru yang akan memeriahkan keluarga kecil kita ... Tahniah dan alhamdulillah...


Nasha dgn Nawfal takat ni puasa penuh .. makan time berbuka dan sahur ngalahkan aku. Memang berselera sgt tengok meke makan. Kuih raya, baru nak terhegeh2 fikir nak wat kuih apa tawun ni... boleh tak giteww ...hehehhe