Posts

Showing posts from December, 2012

Projek Stage 2 ... Felt Bookmark

Image
Assalamualaikum ...

Hai semuaa ... kisahnya Taman Negara baru lepas banjir .. abes seme tenggelam seperti biasa setahun sekali. air naik setinggi rumah 3 tingkat gteww ... ya sangat tinggi dan arus super laju. Alhamdulillah hari ni dah beransur surut dan sururt. Mudah2an keadaan kembali normal.

Masa2 agak bizi ni, tak banyak yang sempat untuk diceritakan, walau banyak kejadiannya. Alhamdulillah kejadian yang molek2 belaka. Minggu ke dua dengan kedai printing .. really a great start. Tak sangka lak permintaan melebihi stok. Hmm, ye la kita ni kadang2 rasa tak berapa confident ...nanti ada stok banyak2 tak laku cemana?? macam2 la kat dalam kepala tu. Tapi realitinya, alhamdulillah. Memang keputusan kami ni tak der silapnya. Sedih sangat terpaksa tolak order dek stok yang dah abeshh. So minggu ni kita shopping untuk restok ok.

Ok, aku pon sekarang dah menjinakkan hati dalam bidang craft. Bermula yang paling simple dulu. Ye la orang Malaysia ni perangai membeli mesti nak yang MURAH kann. …

Tahap Seterusnya ....

Image
Assalamualaikum ..

Alhamdulillah ... masih dipanjangkan umur untuk menulis. Banyak kejadian yang tak sempat nak direkodkan disini sebab sekarang Mizz N sedang bizi dengan bisness baru iaitu HEAT PRESS SOUVENIR iaitu decorative mugs, tiles, mousepad, flask, t-shirt, jigsawpuzzle, photoshoot, etc ...

Impian untuk ada kedai sendiri tercapai gak akhirnya... syukur pada Allah yang telah memberi ilham dan membuka peluang untuk kami... Tulah kalau dah rezeki, apa cara pun dia akan datang juga dan aku mengambil pelung ni sebaiknya... Hari Sabtu lepas aku ke Taman Negara untuk bantu cuci dan setting kedai. Penyewa lama... errr nak panggil penyewa ke kalau duh berbulan2 tak bayar sewa then lari ... sangat tak bertanggungjawab kan ... tinggal kedai bersepah2 dgn barang2 yang tak dihangkut... ikut hati aku, nak jer jual bundle barang2 tu sebab mnyusahkan kitaorang nak mengemas... tu la dugaan ke pertama ... Then lepas sapu2, susun2, aku terima call mengatakan ma masuk spital hi bp .. dugaan kedu…

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Assalamualaikum semua ...

Pagi ni Mizz N rasa malass sangat pegi office. Nak cuti!! Nak cuti!! Actually minggu ni yang malas sangat. Weekend lepas berjimba abes, and minggu ni dgn macam2 hal kat opis. Bos berkonflik sesama bos .. haiyyaa ... staff2 yg pening ... Bila ego tinggi, memang payah la nak cakap molek2 sesama mereka. Lantok lahh .. Yang penting bukan aku yang berkonflik .. i love peace, love and harmony ... awwwww....

So minggu ni we've plan for sumthing .. weekend yang best definitely. Mudah2an Allah permudahkan dan terus memberi rezeki pada kami.

Ok .. tajuk posting kali ni adalah salah satu peribahasa Melayu. Indah kan maksudnya.. Kehilangan yang berganti ... Cuma, apakah yang berganti tu sama atau jauh lebih baik. Kalau lebih baik, alhamdulillah, syukur ... tapi kalau sama atau lebih teruk .. haishhh. sendiri mau ingatlah kan .. Mizz N dah beberapa kali mengalami kehilangan dalam idop .. kehilangan yang besar and tak semua orang boleh menghadapi saat2 yang sukar tu. O…

Best yang Sangat Best

Image
Assalamualaikum semuaaa

Weekend baru ni memang antara weekend yang best !!!!
Errrr ... buka tiap2 weekend memang best ker ???
Hmmm ... yezzaaa memang betoii !!!
Cuma weekend baru ni padat, sendat dan melimpah ruah dengan aktiviti2 keluarga.
Dari Khamis malam .. dinner bersama suami, anak2, bonda dan adik2
Mizz N masak special taww ... menu orang kaya lagi
walaupon makanannya tak la sekaya mana
saja nak propa ...

Sabtu ke Genting satu family dari pagi ke malam
Kitaorang gi main salji kat Snow World
Suhu -6 ok ...
Tak dibenarkan amik gambor.
Kalau nak bergambor, satu gambor RM40
mahal rabakk!!!
Then gi bawak budak2 kat indoor theme park
Kene jadi bijak time2 gini..
Cuaca sekarang hari2 ujan..
so kalau main yg outdoor punya takat abeskan duit beli tiket aje la.
Makan pon voley tahannn
Nasi sepinggan dgn lauk dalam RM25 seorang ...fuhhhh
Nasib bek opah tak ikot, kalo idak..
mesti opah marah sebab membazir.. ekekeke

Ahad gi nonton movie and jalan2 cari makan ...
Bagi korang yang belum no…