Posts

Showing posts from March, 2011

Tanpa .....

Hari ke enam tanpa kopi .... ngeh ngeh ngehhhh....

Percubaan yang bayekkk bangettt ... Ekceli, aku bukannya nak berenti terus ... Aku akan jadi social coffee drinker from now on ... minum kopi masa santai ajerrr... Bukan sebab takut lanjut macam teory ada org tuee ... banyakk arrr ... Tapi sebab aku terlalu bizi lately sampai tak der masa nak bancuh kopi ... errr... x der jawatan kosong untuk pembancuh kopi okehh ... Hidop aku dari kol 7.30 pagi - 10.00 malam ialah di ofis, mengadap sampah sarap tinggalan officer terdahulu dari tahun 1999 hinggalah February 2011 ...

Kalau tak cukup saborrr, rasanya dah aku bakorrr jer opis ni sekali dgn bos2 aku yang tau mengarah tapi tak provide resources untuk settlekan semua keje2 tu ... Aku kena pandai2 sendiri ... wahhh ... ni dah sukup bayeekkk ... pandai2 la aku amik 4 staff tambahan ... order makan dari pagi membawa ke malam ... dah 3 minggu keje ngalahkan mamat Nepal ... Kontraktor kat blakang (err... blakang??) rumah aku pon pukul 6 dah stop…

Pancitttt .....

Image
Hari2 yang huru-hara ... rasa dianiaya sungguh kat ofis baru nih ... Tak tau la apa dorang ni buat for the past years ... Tak ada guidance ker selama ni?? Tak ada rasa tanggung jawab ker? Aku rasa ada hok dah start meluat kat aku ... sebab kena buat keje lepas aku masuk sini... Ada aku kesah??? Kedadang aku rasa staff ni over2 la pulak nak di ambil hati, nak kita ambil berat pasal dia, tapi bab2 keje buat nohenn jerrr... Boleh idop ker kome dengan tak der rasa tanggungjawab ... Kat memana pon mesti ada spesis ni kan.. dah la deme tak nak buat keje, deme hasut pulak org lain ikut deme ... spesis bengong ...

Tah laa... dah 3 minggu migrane tak ilang2 ... By the way... hari ni hari ke 3 aku tak minum nescafe atau ciri2 makhluk kopi hokeh ... Nak jaga kulitlah .. minum collagen pulak ...ehehehe ... kerja kuat2 sampai malam tak der maknanya kalau diri jadi huduhh ... owhhh nehi2 ... kerna diriku begiteww berharga .. Nak jadi lawo mcm Maya Karin .. muka n body jerr ... odor ... nehi2 ...


Moga…

Tolonnnnn Mak Saya Ilangggg ....

Image
Ini kesah hari Jumaat lepas pulakk ... lepak2 kat Giant makan sizzling mee n ice cream. 2ns makan ...errr... mcm membela ... ikut sapa la agaknya ...aku pon pelik ...
Tengah2 syiok makan .....

huuuuuuhuuuu... huuuuuhuuuuu .... huuuhuuuuu.... mamaaaaaaaa .... kakakkkkkkkkk .... mamaaaaaaaa ....

aikkk budak ni apasal la pulak .... seme org tengok jerrr budak pompuan ni melalakkk. Hmmm ... nak pegi nanti budak tu mesti takut ... ingat aku nak kidnap pulok ... so fikir2, aku pon antor agen ... Nasha Zain ...hehehehe
Pandai betol minah ni slow talk dgn budak tu... so dia berenti menjerit n boleh explain napa dia nangis.... rupak2nya mak dia tinggalkan dia lama bebenor kat situ ... olololorrrrr... ciannnn....

mak mana?

pegi beli baju ....

adik sorang ker?

a ahhh..

mari duduk dgn auntie dulu ... kita tunggu mak ya... jap lagi sampai la tuu..

tapi saya laparr ...

lerrr ciannn... spesis 2ns jugak ... lapar ya... nak makan apa?

nak ais krim roti ...

okeh2 ... duduk dulu... auntie gi beli jap ...

mmmm... …

What a Laki ... ehhh Lucky dayyy ...

Image
Ofis dah makin kijam dengan aku ... kerja bertimbun2 ... ekceli taik yang bertimbun2 ..taik2 dari tahun 96 - 2011 ... ditinggalkan untuk aku dan staff2 yang baru datang ... kompem memang takkan aman la idop korang yang kejenya menyusahkan orang lain .. babi pon tak khianat sesama babi yaaa .. jadi manusia tapi otak mencair hari2 ...

mmmm... kesian kat 2ns ... cuti skolah kena bertapa kat nursery ... tak kemana2 ... kawan2 lain pegi jalan2 cari makan ... as usual, komplen yang sama akan aku dengar tiap kali cuti skolah ... Dan jawapan jujur aku akan terpaksa mereka terima ..what option do they have kan ... insyaAllah, coming school holiday, kita cuti panjang ya sayang ...

last weekend ... 2 ns masuk coloring competition for Maybank ... Hari tu memang hari bertuah sungguh ... we all balik dgn 2 beg hadiah ... lucky draw ... quizzess ... and Champion for the coloring contest goes to NASHA ... alhamdulillah..

mak dia hok terlebey excited ... sebenornya kebetulan jer we all lepak kat sini ..…

Ramalanku Benerrr Belaka

Seumpama dedaunan yang telah gugur bertaburan
Membiarkan ranting dimamah usang

Apakah semua itu akan terjadi pada ku
Andainya benar maka tepatlah apa yang diramalkan

Hingga ke saat ini... ku masih terkenangkan
Saat-saat yang indah... nyata kesudahan aku parah

Sedap pulak dengor lagu nehh masa tgh drive tadi ... berangan dan berangannnn ... hehehe.. Hidup memang penuh dgn angan2 dan pasti takkan berkesudahan.

Bila dah penat

Bila aku dah penat...
aku tak dapat nafikan lagi bahawa aku sangat-sangat penat..

Tahap penat macam ni, apa yang aku buat pun kekadang aku sendiri tak tahu ...
Malam tadi ronda2 KL tengok lampu pukul 12 tgh malam ...
Tak ada rasa takut pon ...
Semalam pon ronda2 KL lewat malam
Tak ada rasa takut jugak ...
ni lah jadinya bila aku dah sangat2 penat...
Bukan mahu merungut, tapi just untuk sharing ...
kan sharing is caring :)

mmm... aku memang penat, so bayeek la aku stop menaip sebelum lebih penat dan sebelum korang pulak penat nak baca...hehehehe

seronotnya weekend dah tiba... boleh aku melayan penat ni sepuas2nyaaaaa..

Pernah ada ....

wahhhhh ... 2 adek2 aku dah selamat bernikah semalam .... Punyalah berseri2 memancor2 dengan senyuman tak lekang di vivir ...

aku teringat pada kata2 ni ... kita bersenta dgn someone, bukan semestinya sebab jodoh ... tapi kita kawen dgn someone kompem sebab jodoh dan most of the time, ia datang dgn senta ... apa makna hidup bersama kalau tak ada rasa senta kann kann kannn....

Aku bahagia tengok org2 yg aku sayang heppi ... tengok kawan2 heppi dengan cara mereka sendiri. Time2 gini, teringat cemana aku kenal meke dulu ... sapa kata internet ni 100% negatif ... bukan internet tu yg negatif, tapi kita yang jadikan benda tu negatif .. Dengan teknologi ni lah aku kenal kawan2 hok sama2 sengal, satu kepala , sekufu , sekutu (kepala sapa yg ada kutu kita bakorrrrrr... kita bakorrrr....)
kenangan demi kenangan datang ... hari2 penuh dgn gelak tawa, ada masanya merajuk ... kehkehkeh ... adeiiiiii ... klakorrr la pulak ...

sekarang ... masing2 dah ada idop sendiri ... kecuali sorang ni yg masih per…

Hidup ...

Image
Dilahirkan untuk hidup
Bukan hidup kerana dilahirkan ...
Jangan hanya mengikut kemana arus hidup membawa kita
Bentuklah jalan kehidupan yang berbaloi2 atas kreativiti sendiri..
Belok atau stret ... kita yang tentukan :)

*** sebelom ada jejari2 hok gegateiii nak kaitkan aku dgn gambor diatas... kompem ada punyerrr ...kekekeke ...
makanya ... aku nak bikin disclaimer ... gamborr itu langsung tak ada kena mengena dgn bentuk aku sekarang atau dimasa hadapan :P ****

Jalan2 cari makan

Image
Last meeting dgn staff2 JKR ... meke bawa aku dgn adam makan kat ceruk tempat jin bertendang ... first time aku sampai area nih... tapi makanannnya memam tumbs up ... perghhhh... siap ada oyster fresh tueeee ... gila kentangggg... membuntal aku nak menikmati seme lauk .. namanya rezeki ... makan sampai muntahhhhh !!!!