Posts

Showing posts from 2011

Salam Aidil Adha

Image
Assalamualaikum semua ...

Macam angin jer masa berlalu kan ... pejam celik, nak raya aji pulak ahad ni. tahun 2011 pon dah nak abes... perghhhh....Banyak benda yang masih tak selesai, banyak benda lagi yang perlu dilaksanakan.

Tahun ni Raja Haji kat KL jer...seme turun sini, tapi portnya bukan kat rumah aku. Kali ni tukar ke Bangi, rumah Puan Umie... I loikeeeee. Cuma aku sorang2 jer kali ni... 2ns di ambil untuk beraya kat kampung... wahhh makin panas bontot orang itu semenjak dua menjak ni. Tiap2 minggu amik 2ns ... kalau tak dapat call sekali pon dah bising2 sms aku ... Sebelum2 ni sikit pon tak kisah... hehehe ... Baru dia tahu langit tinggi rendah... Tak per... tahun ni jer meroyan la puas2 ya.. InsyaAllah, next year aku dah ada port raya yang baru ... wah wah wahhhhhhhh.... kalau ada jodoh.. Beraya di kampung pendalaman naik bot ... i loikeeeeeee ...

So memandangkan aku duk sorang2 hari ni... misi aku ialah nak kemas rumah ...nak lipat kain baju dan lepas tu nak gi tukorrr style r…

Hadoiiiii .....

Hadoiiiii...pening kepala aku wehhhh...

Mereka Miliki Senyuman Aku

Image
Tgh tunggu movie kol 9 malam ...

Happy Birthday Mama, Nasha, Nawfal and Bayyina

Image
Assalamualaikum semua ...

Aku kembaluuuuu...seperti tahun lepas... tahun ni, kitaorg celebrate birthday sama2 lagi...and definitely lokasinya adalah dirumah aku .. tema kali ni "apa2 kaler pon voley" ... tapi yg bestnya kebanyakan we all pakai warna pink excepts guys. Well, keseronokkannya tetap berganda bila togeder2 mengadap makanan. Tak pernah yang tak gembiranya ..:)






Agak2nya next year cemana pulak sambutannya kannn .... :P Sure lagi meriahhh n kecohh. I likeeeeee !!!!

Keindahan Sabar ...Pesanan Buat Diriku Yang Selalu Lupa

Image
Assalamualaikum semua ..

Syukur alhamdulillah, jari jemari ini masih lagi di beri peluang untuk berkongsi rasa dengan sahabat2 semua. Pagi ni perasaan aku bercampur baur .. Gembira, berdebor, sikit sedih dan selebihnya ceriaaaaaaaa ....

Topik hari ini ialah mengenai perkataan favourite kita bila mendengar keluhan dan masalah org lain ..dan kadangkala, untuk memujuk hati sendiri ... SABAR

banyak2 sabar ya ....
sabarr je la ...

Senang sangat kan nak suruh orang bersabar .. tapi bila datang ujian pada diri kita, kadang2 perkataan tu tah melayang ke mana... and mula nak emo.. ini realiti kan .. bohonglah kalau segala ujian dalam dunia ni kita boleh hadapi tanpa kegagalan emosi ..hehehe ...

Pengalaman terbaru aku dalam membina sifat sabar dalam diri aku sendiri, memang sesuatu yang sangat2 mencabar sampai ada ketika aku dah hampir2 putus asa. Hampir2 ya .. tapi masih belum lagi kerana aku masih menggunakan kuasa akal untuk bertindak dan membuat keputusan. Letih memanglah letih, tapi ada sesuatu…

Siapa Sangka ....

Image
Assalamualaikum ...

Syukur alhamdulillah ... walaupun dah lama tak update blog, aku masih disini ... masih diberi peluang oleh Allah untuk menikmati hidup ala2 roller coaster ... masih punya peluang untuk belajar mengenali diri, membina kekuatan dan satu lagi ...masih punya waktu untuk menyayangi dan DISAYANGI ...hehehe ...

Siapa sangka ... ketika di uji, ketika itu juga Allah hadirkan seseorang dalam hidup aku. :) sebelum ni aku tak berani nak buat apa2 statement, apa2 komen sebab aku belum ada keyakinan yang sepenuhnya. Aku sendiri pun tak ingat, bila kali terakhir aku pernah rasa yakin dalam soal2 perasaan ... dan kali ni, keyakinan itu kembali. Out of no where, nampak org bulan dah nak sampai ke bumi. Sama mcm dalam mimpi aku .. apa yg dia pernah cakap juga sama dgn apa yg aku dengar dalam mimpi aku dulu. Aku masih tak berani nak cakap, dia adalah orangnya, tapi dalam kabinet bayangan aku, nampak gayanya seperti dia ...hehehe ...

Serba sederhana ... seperti yang aku cari ... penyabar…

Hobi Baru ... Bizz Baru

Image
Salam and morning ollzsss ....

Hari yang ceria... alhamdulillah aku dah pulih dari demam n semput bagai ... cuma batuk2 tu ada sikit jer balance ..
Hari ni nak bercerita pasal hobi baru aku dan juga aku jadikan bisness ... Of courselah sesuatu yang berkaitan dgn makanan ... Pernah dengar or makan Apam polka dot? Aaaaa ... aku sekarang ni tgh gian buat benda ni ... mostly everyday ..



Nasha excited sangat bawa gi skolah and jual kat member2 dia .. Nawfal pulak excited makan ... hari2 mintak bekalkan benda ni untuk dia..
So, it's gonna be my new product and biz selain muffin2 sinta :)

Demam Lagikkkk

Salam semuaaaa ... Hari ni aku MC setelah 2 minggu aku bertahan dek demam n semput.. Akhirnya setelah dokter bagi amaran untuk tahan kat ward, baru la aku mengalah amik MC.. Tahun ni daya tahan badan aku amat kurengggg ... selang 4-5 bulan mesti demam ...ish ish ishhhh ... Tak bagus taw ...
Menaip sambil mamai ubat, aku harap aku tak termencarut kat sini ... yer la, tgh mamai ni mcm tgh high jer la.. rasa terapung2 gtew ... Tadi baru nak lelap, org2 ofis duk call n sms.. beruk lah meke nih ..aku dah kabo aku MC .. tak faham2 gak.. Dah tak ngantuk jadinya. mmm baik aku plan cemana nak kurus dalam masa 5 bulan ... kekeke ... yer yer je la kurusnya ..

ok lupakan hal kurus... bikin pusing kepala jer ...kita cakap hal makan ... wekend ni shu ajak lunch kat rumahnya dgn pakaian seragam dan meragam ..soo.. aku memilih costume spongebob square pants sebab tak payah nak pakai baruts ... hahaha ... kalo asik makan jer kejenya, plan kurus akan jadi hikayat dongeng bak lagu stacey jer laa .. ok ja…

Aku Adalah Aku ....

Image
Sapa kata banyak benda akan berubah bila sesuatu yang baru datang dalam idop kita??? dari segi perasaan mungkin ... but adakah semuanya akan berubah??? Bagi aku nehi2 sebab sesuatu itu bukan segala2nya ... Aku masih berhoyeh2 dgn kawan2 ... berpoya2 dgn family tersayang ... Aku masih punya kehidupan aku sendiri ...yesssss ... inilah kehidupan yang aku cari2 ... kehidupan dalam kehidupan yang aku sangat2 enjoy .. Wekend baru2 ni kitaorg gi karoks ... bukan kitaorg jer... yang makhluk2 kecik2 pon seme nak nyibuk layan lagu ...



Lepas karoks gi layan mee rojak kat Kote Damansara ...perghhhh terbayekkk tapi tak der gambo.. Masing2 dah kebuluran lepas berjam2 kat IKEA .. memang sengsara arr kalo sopping dgn Edah ...adeiii ...

Lepas pekena mee... gi jalan2 cari kasut pulak ...

Haaaa dapat gak yang aku berkenan .. Ada gak yang tumpang berkaki2 beli kasut .. End up dgn 4 pasang ...
Balik rumah dalam keletihan ...but yet, still happy :)

Life aint always a bed of roses ... Masa kita gumbira, jangan …

No One Else

First time aku dengo lagu Korea nehhh ..aku dah jatuh hati..Tak pernah tengok dramanya pun ...tak silap aku tajuknya Sad Sad Story ...but the song is really great. Rasanya Lee seung chul ni version anuar zain Korea. Kisah lagu ni aku yakin memang ada berlaku dalam realiti kehidupan. Kekuatan untuk meneruskan kehidupan atas chenta dan sayang kepada seseorang walaupun mereka tak ditakdirkan untuk bersama ... merealisasikan kata2 bahawa chenta tak semestinya bersatu ...

Macam idop aku juga... rasa cinta pada anak2 buat aku terus kuat untuk face the reality of life. Cita2 aku sendiri, aku dah kurang fikir walaupun masih memikir2..Tak ada yang lebih penting dari melihat orang yang kita sayang bahagia dan dapat hidup secukupnya..

Kalo korang nak dengar, just click kat sebelah ni ... kat wall blog ni :) Happy Listening.

No One Else (in English lyrics)

even if i’m reborn a thousand more times
there wouldn’t be another person like you Mm~
the person who would warm up my sad life
i’m grateful for tha…

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Image
Salam semuaa ...

Alaaaaaa... dah lambatttt... dah lambatttt... tapi nak wish juga selamat hari raya aidilfitri kat korang seme dengan ucapan ... aku tetap sayang korang dari mula kita kenal, kini dan sampai la aku menutup mata, insyaallah...
Raya aku kat kampung... sedang2 aja.. alhamdulillah tahun ni aku tak demam seperti dua tahun lepas berturut2. So i really enjoy all those sweet moments with my family. Thanks to everyone for making my life kalerful owayz...










Gambar aku dgn 2ns tak der sebab meke terpaksa beraya bersama makcik baru ... and jumpa aku hanya pada raya ke tiga ...so aku pon tak der la excited benor nak bergambor ...

Love Nora ... xoxoxoxo

Image
Happy of letting go ... and happy of welcoming new chapter of life ... xoxoxoxo... Ramalan ku benerrr belaka ... :P

Pelik tapi Benerrr

Bercakap pasal bulan Ramadhan ...aku bersyukur.. walaupun aku ni bukan anak ustaz atau ustazah.. sejak umur 8 tahun kitaorang adik beradik dah puasa penuh. Sendiri nak dan tak der sapa2 pun paksa. Bertambah syukur... aku juga mampu mendidik anak2 aku supaya puasa, solat dan mengaji walau tak sebaik mana. Dah 18 hari puasa, 2ns masih unggul bertahan.

Sebenornya apa yang aku nak ceritakan disini ialah sesuatu yang bukan pelik, cerita bulan pose di satu tempat ni .. Yang rata2 org disitu tak pose dan selamba bercerita sesama sendiri.. hisap rokok, minum kat kedai ..dan mereka2 ini adalah dari kaum LELAKI ... dah jadi bapa pada anak2 yang sedang belajar erti hidup. Kisahnya aku pegi melawat soang member yang dah lama aku tak jumpa masa weekend lepas. Melepak kat rumah dia sehari. Rumah kampung kan memang open giteww... so sedang2 aku melepak kat bilik sambil main tenet, datang arr jiran2 dia ni menegur. Siap cerita baru lepas makan .. tak pose langsung. Aku yg dengar pon naik malu. Tapi a…

Ramadhan Mubarak !!!

Image
Assalamualaikum ... wahhhh dah hari ke 5 puasa... tapi aku belum wish Ramadhan Mubarak kat korang seme kat dalam blog ekkk .. Mintak mahap bebanyak .. aku memam bizi berganda lately dgn anak2, keje dan projek tervaru aku bersama tourism team ... Masa aku betul2 occupied sampai ke tengah malam membuat paperwork dan design, but i likeeee.
Ok arrr.. aku nak wish kat korang RAMADHAN KAREEEM .. semoga segalanya lebih baik dan indah untuk kita tahun ini dan tahun2 seterusnya... nampak gayanya tawun depan, kita bakal punya 3 ahli baru yang akan memeriahkan keluarga kecil kita ... Tahniah dan alhamdulillah...


Nasha dgn Nawfal takat ni puasa penuh .. makan time berbuka dan sahur ngalahkan aku. Memang berselera sgt tengok meke makan. Kuih raya, baru nak terhegeh2 fikir nak wat kuih apa tawun ni... boleh tak giteww ...hehehhe

BOSANNNNNNN

Image
Aku dalam mood BOSANNNNNNNNNNNN...
Keadaan kat office membuatkan aku BOSANNNNNNNNNN...
Tak sabor nak tunggu hari Jumaat supaya aku tak di ikat oleh rasa BOSANNNNNNNNNN....

B

O

S

A

N

!

!

!

Apa pasal template blog aku ni masih lama punya, tak bertukar ke baru supaya aku boley tukar kaler, tukar font... Adeiiiiii lagilah bertambah BOSANNNNNNNNNNNN....

Sekian Terima Kasih

Bila Hati Kembali Diuji...

Image
Kebahagiaan itu sementara ... Kesedihan juga bukan selamanya ... Inilah perjalanan kehidupan yang dilalui oleh kita semua tak kiralah dalam hubungan kekeluargaan, kekasih, pekerjaan, persahabatan. Kitarannya tetap sama ... yang terindah itu hanya sementara ..kelukaan bisa sembuh dek masa walau parutnya tetap ada. Yang pastinya, kita semua masih disini. masih bermimpi, mengharap dan berusaha untuk punya sisa hidup yang lebih sempurna.

Setiap pagi, bila aku buka mata, gerak hati pun akan menyapa ... hari ini punya sesuatu untuk aku renungi dan pelajari ... dari keluarga dan sahabat2, punya cerita tersendiri. Seronok mendengar kisah bahagia .. sedih mendengar kisah kecewa .. terkejut dengan sesuatu yang tak dijangka .. berfikir bila ditanya ... tapi, sekali lagi .. inilah realiti kehidupan.

Minggu ni aku banyak terima sms dari member2 yang dah lama tak contact dek kebizian masing2 .. Seme cakap rindu banget sama gue ... wahhh adakah ini minggu rindu-rinduan? eheheh .. yer lah, sahabat data…

Tolong Awek Aku Pontianak

Image
Mama ... jom tengok movie ..

Nak tengok movie apa?

Kita tengok movie ..Tolong Awek Aku Pontianak

errkkkk .... biar benar nasha ...buat rugi bayor duit tiket jer nanti

alaaaaa ...nak jugakkkk...

tak best la citer tu kakak ... tak tengok pon mcm dah taw tak best

alaaaa... mama ni... jom laaa

nawfal nak tengok transformers la mama ...

aaaa... i likeee... kita tengok transformers ok...

tak nakkk... kakak nak tengok citer tu jugakkk!!!!

nawfal tak nak tengok citer tu..apa la kakak ni !!!!

ADOYAIIIII korang niii... peningggg .... ok mama buat keputusan .. kita tengok transformers ok... Nak ke tak nak????

Nasha monchong ... but at last ... ye laaaaa... ye laaaaa

Nawfal -- hahahaha... nawfal menang...nawfal menangg ... adoiiiii... mama... kakak tumbuk nawfal !!!!!

eiiiiiiiiii.....

sampai2 kat wangsa walk .... transformers sold sampai midnight show ...

tiket abis la nasha, nawfal ... nak tengok wayang gak ker???

nakkk...nakk...

mama ... kita tengok tolong awek aku pontianak ok ... yahooooooooooo

mmmmm... terpak…

Rezeki Itew Bergolex :)

Image
Petang semalam ... lepas pening kepala melayan kerenah boss ... aku pun pegi ke kantin kat tepi sungai untuk minum n lepak2 jap... fuhh... dah 2 bulan aku tak turun kat sini, walaupon tempatnya kat depan opis baru aku jer ... Dah order air ... roti cheese..bismillah ... dgn suka atinya ... tgh2 menyuap .. tiba2 ada orang datang kat aku ... aku senyum le kat akak tu ... dia tanya...

adik ... adik nak nasi? akak ada nasi yang dah siap pack ni..

err... tak pe la kak... saya makan roti jer..

ada lebih ni dik.. ramai org tak datang pulak program hari ni ..

owhh ... kalau kak nak bagi, saya bawa balik ofis jer, staf2 saya ada tu..

ok.. kak bagi 4 yer...

terima kasih kak...

then tak lama lepas tu, kakak tu datang balik ... dik... kak nak bagi lebih boleh?

ada banyak ke kak ... saya tak kisah ... budak2 opis ramai je boleh abiskan..

so, end up dia bagi 20 bungkus nasi, plus lauk 2 yg sedap and buah apple you satu plastik besorrrr.... apa lagi... kenduri arr we all kat opis petang semalam.

Hari Jumaat …

Yippiiiiii.....

Image
Wallaweyyyy ... aku nak share dgn korang sumthing ni ... Salah satu "benda" idaman aku untuk 2011 ... aku dah ada "benda" itewww ... dan aku sangat2 suka dgn "benda" itewww.. walaupon hutang untuk membeli "benda" iteww, lagi 50% tak bayor kat kak ni lagi kerana meminjam kad kreditnya ... aku dah "testrun" "benda" itewww dan memang puas hati ... sukaaaa...sukaaaa...sukaaaa.. Aku da ada mini gym kat rumah ... harap2 takkan jadi tempat sidai towel arr bulan depan :P

Takashima Threadmill n Obitrex ...

Tahun Sob...Sob...

Image
Assalamualaikum ...

Hidup ini sangat menarik dan misteri kan ... Banyak benda yang kita tak sangka, dan terduga ...tiba2 muncul. Tak kiralah samada ia something yang kita suka atau hate, hate, hate ... still, kita kena hadapinya. Tapi posting ni tak der kena mengena dgn lelaki dan cinta ok ... Hidup bukan sekadar untuk cinta dan melayan perasaan .. Banyak lagi benda2 yang aku mesti fikir dan laksanakan.

Dalam masa beberapa bulan ni aku melalui phasa hidup yang penuh mencabar ...sangat2 mencabar emosi dan fizikal .. Tak malu untuk aku mengaku yang aku banyak menangis tahun ni .. bukan sebab aku tak kuat, tapi sebab aku dah lama jadi kuat dan bertahan. Dan of courselah, air mata aku ni hanya muncul tgh2 malam ... bila anak2 aku dah tido .. bila mereka takkan nampak mata mama meke yg macam panda :P Aku takkan tunjukkan kesusahan aku pada meke, sebab meke tak patut lihat seme tu. Meke patut lihat mama yang sentiasa kuat, ceria dan tersenyum walau apapun terjadi.

Semalam aku saja ngusik Nas…

Toink Toink

Image
Bertemu lagiii... waaaa, lama gak tak apdet blog. Windunyaaaa dgn ektiviti menaip di waktu malam. Bukan perr... siang, dgn hal2 opis .. meting... meeting... meeting lagi.. balik rumah lak aku terlebey rajin melayan 2ns punya selera tekak ... Perghhh ... back to the kitchen ... Korang nak tawww.. 2ns punya tahap pemakanan menakutkan aku ... kalah mak dia dahhh ... hadoiiii, berselera sungguh... Badan jer slim river .. mana tak slimnya... melompat non stop siang ke malam. Balik2 rumah jer ...

Mama ... nak makan muffin ...

SIAPPPPP

Mama .... nak makan coookies ....

SIAPPPPP

Mama ... nak makan nasi lauk bla... bla... bla ...

SIAPPPP

Tu jer la keje aku tiap2 hari selain berperang dgn meke kat rumah. Seronok sangat tengok meke makan dgn penuh selera ... pas tu siap puji2 lagi ... Mama masak tak pernah tak sedap ... semua sedap sangattt...hebatlah mama ni ... Boleh koyak spender mendengornya ... Alhamdulillah, kecik2 lagi dah pandai appreciate apa yang aku buat. I likeeee ...

Sebelum aku menaip ni.…

Sesuatu yang aku rindu ....

Image
Sesuatu yer ... bukan seseorang ... Yer, aku rindukan masa dulu .. masa yang penuh keceriaan, penuh kenangan, penuh keindahan dan segala2nya ... Bukan aku tak suka dengan life aku sekarang ... aku memam enjoy dgn life aku, tapi sekali sekala... bila menoleh, aku rindukan semua itu. Rindukan dunia yang tiada sempadan ...Masa kecik2 kat rumah dgn adik beradik berebut katil nak tido ... masa lari kena hambat dek kak long sebab curi makan biskut .... Masa zaman pakai skirt ropol2 ... dress kaler mak aiiii ... ngalahkan artis .... pas tu berebut2 nayek bas dgn dressing cam tu... dan jugak masa sebelum membuat beberapa kesilapan dalam idop ... mmm... How time flies very fast antara sedar dan tak ... Mungkin sebab cabaran hidup sekarang ni gelombangnya berbeza dan ketara .. sebab tu lah aku sangat2 rindukan saat aku tak perlu fikir tentang masalah idop ... tak der lauk, makan nasi dgn kicap ... tak der duit belanja, minum ayor paip kat skolah.

i feel like cryinggg......

Mood Yang Kaku

Hari ni rasa tak berapa best ... syeme2, cakit tekak pulakk ... Mood jadi kaku .... petang semalam baru dapat tahu best fren masa kat college dulu meninggal ... Rasa sangat2 terkilan baru tahu berita ni... padahal kitaorg duduk kat condo yg sama.
Patotlah aku nampak suami dia selalu sorang2 bawa anak2 mandi pool n main kat taman. Memandangkan suami dia pendiam, aku tak der lah nak tanya ....

Kisahnya semalam aku bawa 2ns mandi pool ... tgh2 membebel2 kat 2ns yg duk berlari2 tepi pool, anak2 dia berlari2 kat aku panggil auntie... auntie ... kitaorg pon nak mandi. Aku seperti biasa la melayan jer budak2 tu, tapi aku tengok ayah meke cam nyorok2.. segan. Tak kisah arr.. aku jaga 2 ns, aku tengokkan budak2 tu sekali. Anak2 dia sama ligat dgn 2ns ...

Aku teringat last aku jumpa kawan aku nih... dia mengadu ..penat, letih sangat sebab anak2 dia lasak, suka membongkar, bergaduh. Aku faham sebab anak2 aku pun gitu ... Kitaorg siap cakap lagi.. kalau tak kuat fizikal n mental, bole sakit jantun…

Ada Ketika .....Hati Voley Tipu????

Image
Mata n mulut selalunya voley tipu .... tapi hati????
bila orang tanya marah ke...??
ada ketika jawapan gwa...takkkk...
bila orang tanya sedih ke...??
ada ketika jawapan gwa...takkk...
nak pujuk diri...
ada ketika berselindung dibalik senyuman sendiri....
tapi di dalam hati...
ada ketika macam ribut tgh malam
berganding dgn perasaan yang mati sedikit demi sedikit....
Bukan senang nak jaga hati orang, bila hati sendiri koyak rabak.

sekarang aku sudah belajar untuk menipu perasaan sendiri...... Ada ketika ...itu yang terbayekkkk .....


broken heart don't always mend .......

Cinta Datang ...

Sinta boleh hadir begitu ajerr??? Unik kan sinta ni ... x voley difegang ... x voley di sentuh ... x voley di baca ... x nampak mana habitatnya ... tapi ada yang voley jatuh sinta dalam waktu yang singkat. Itu yang berlaku pada seorang teman ... Wanita2 yang pada asal hanya sebagai pelepas sunyi ... untuk suka2 ... kini dia terjerat dalam dunia cinta yang sebenarnya setelah bertemu dengan wanita itu...

Aku yg mendengar ceritanya berri2 the eksaited ... sebab sangat2 menarik. Biasalah, aku ni kan kaunter pengaduan umum ... Kekawan suka banget bercerita kat aku dan aku pun suka banget mendengor cerita mereka sebab banyak yg aku boleh belajor dan mengajorr...

Katanya pada awal ... tiada rasa cinta ... hanya kawan ... "Aku ramai girlfren, ramai perempuan yang datang pergi dalam idop aku, jadi aku tak kisah dia atau sapa2 pon, semuanya sama"... Nak jadikan cerita ...Lepas beberapa hari dia sakap, "Sis ... I believe i'm in love with her" ...

Ko biar benarrr ... ko nak m…

Suti-Suti Malaysiaa

Image
Ahkak sukerrrrr ... TERBAEKKKKKK ... tu yang bisa digamborkan dengan vacation kitaorg.. Sebenarnya all in one ... jumpa member2, bersuti dan bergumbira ... memang best. Aku tinggalkan laptop kat rumah ... hp pon jap ada line, jap tak der ... kepala tak fikir langsung pasal kerja...

We all end up bercuti di taman negara ... phewwitttttt ...


2ns kat Kelah Square

scorpion yg melompat :P

bunga halia liar

Rapid shooting

Sungai Tembeling View

2ns at Floating Restaurant

Nawfal Canopy Walk

Island Restaurant

Jungle day view

Jangan tatauu ... Jumpa abang long kat sana ..tapi we all tak der lepak pon sebab memasing ada acara family ..aku lepak dgn anak2 and kawan2 aku jer ... How I wish, we gonna have the same beautiful moment lagi... lagi dan lagi .... Beberapa tahun ni idop aku semakin hari semakin best ... banyak tempat aku leh pegi ... ramai kawan2 yg aku leh kenal... Bior miskin harta, tapi kaya budi bahasa dan kasih sayang... Aku memang enjoy habis2an kali ni ... wallaweyyyyyy...

Sampai Bertemu

Image
Sampai bertemu
Abadikan cinta di hatimu
Kenang daku di setiap ruang waktu
Usah diragui dan bersedih hati
Bersabarlah meniti sepi
Kejauhan ini

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Dan semoga dibukakan semua pintu
Jalan bahagia
Antara kita
Dengan izin dari-Nya

Hingga bertemu
Aku 'kan selalu menunggu
Biarpun sering ku diuji
Dalam penantian menyiksakan ini
Tak kupeduli

Hingga bertemu
Jangan lupa pada janji yang dulu
Satu yang indah dalam hidupku
Satu itulah dirimu oh oh...
Oh oh oh...

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Bersabarlah mengharungi liku hidup ini
Aku 'kan setia menanti

Mana Korang????

Mana peginya kengkawan aku yang dolu2 sangat rajin mengapdet blog?? Adakah bizi membelek, bizi makan, bizi berhibernasi ataupon kena kancing gigi lepas tengok movie Nur Kasih???

Pe pe pun ... aku doakan korang sentiasa sihat, hepi, berselera sokmorrrr :)
Aku tak saborrrr menghitung hari nak bersuti ... Baju pon dah siap pack youuuuu...

Aku Tak Saborrrrrr!!!!!!

Image
Yahoooo .... hari ni dah hari Rabu ...
Aku dah tak sabarrrrrrrrrrrrrrr ....
2ns pon excited bangetttttttt ....
Next week we all akan bersuti seminggu ...
Bersantai di tepi pantai ...
Pakai bikini islamic polka dot dgn topi besorrrrr ...
Dari pagi membawa ke malam ....
Nak gi snorkelling .....
Nak gi cari kepah .....
Aku gumbiraaaaaa .... lalalalalala.....
Cuti terpanjang aku amek selepas beberapa tahun ...
Semoga segalanya dipermudahkan dan lancorrrrr....
Tungguuuuuuuuuuuuu ....

Lu Fikir La Sendiri..

X ---- Pompuann ... aku poser hari neh ..

Aku --- wowww ... pose ganti ker??

X ---Dok ehhh ... saja nak poser..

Aku --- eh, boleh ke sajer2 nak poser . mesti ada sesuatu kan kan kannn

X--- hehehe ko neh taw2 jer kan. aku sedey ni . laki aku sakap bontot aku dah besar talam. so mulai hari ni aku berazam untuk poser selalu.

Aku --- ooo poser moleh kasi bontot tecik ekkk ... akunyer montot tak pernah tecik2 pon walau masa zaman berat 42kg dolu2 .. leborrr jer :P. ok per montot lebor, subur kater org ..

X --- laki aku asyik komplen ajer. sakit hati laaa

Aku --- nanti kalo montot leper pun dia kompem komplen.. tak seksi la... leper laa .. dan macam2 komplen lagik. Ok la tu besor talam ... kalo besor tempayan lagik haru..

X --- ada jer ko neh ...aku nak kuruskan badan jugak

Aku --- sejak aku kawan dgn ko, tak pernah pon aku nampak ko gemuk. Nak kurus pe ke jadah kalo dah ok jer.

X --- tak nak laki aku komplen jer

Aku --- ko yakin dia takkan komplen kalo ko lagi kurus. hellooo ... ko yang tahu badan …

Anda Hebat... Walaupon anda Gumukk

Baca tajuk jer, dah ketawa, apatah lagi aku yang menyaksikan insiden iteww secara life .. adeiiiii nak pecah perut ketawa wehhhhh ... Sib bek arrr bukan aku yg jadi mangsa keadaan iteww ... Kalo aku, kompem 4 bulan tak makan nasik ...wallaweiiii....

Kejadian malang yang benerrrr bukan cobaan ni terjadi kat kawan aku yang memang arr tembun2 comey .. We all kan kena kursus last week ... kat area hotel tu ada garden and park untuk jogging... siap ada tasik tu .. So petang2 we all pun gi arr jalan2 kat situ sambil nak kasi makanan turun. menghirup udara segar, jauh dari jalanraya memang best. Sungguh bersemangat kawan aku neh nak joging. Layannnnn jer...

Satu pusingan tasik ... sukerrrr .... dah 2 pusingan... mula la sloww.. terkedek2 .. tetiba, bertembung dgn sorang pakcik indon tah dari mana datangnya ... ajer nak menyedapkan cerita kitaorang petang tu ... Pakcik tu sakap kat kawan aku ...

"Waduhhh ... anda hebat" ...

kawan aku neh cam kembang2 la idong kena puji ..

rupa2nya ada s…

Sihat sebelum sakit .. mimpi dalam lena

2 minggu demam, batuk, semput ... perghhh ... sangat2 mengajar aku untuk menghargai waktu sihat sebelum sakit .. Tambah dgn kursus dan exam seminggu ...Sekarang ni suara jer manja2 ella giteww ... batuk2 dah nak ok, alhamdulillah. Cuma tak kurus2 jer :P sakit tekak cemana pon selera mantapp.

ok ... hari ni aku nak bercerita pasal mimpi ... mimpi yg tak sudah2 ... semenjak beberapa vulan lepas .. termasuk vulan ni lah.. aku selalu mimpikan seseorang, especially time2 malam sumaat .. pelikss ... memang aku peliks sebab kitaorg bukan selalu contact pun .. Tapi dia selalu datang dalam mimpi aku dgn pelbagai cerita yg menarik. Terbaru malam sumaat lepas, dia datang dalam mimpi aku sebagai soulmate.. wowowowowww ... adakah sebab aku terlalu stress nak exam? Kata kawan2 aku .. maknanya dia duk teringat kat ko la tueeee ... malu tapi mauuu ... hehehe .. luar biasa...luar biasa .. tapi sangat menarik :P Aku tak kisah pun kalu sapa2 nak datang dalam mimpi aku .. aku welcome seadanya ..tambah2 pu…

Nur Itu Cahaya ....

Image
Kata orang .. sinta tu ibarat cahaya ... tak memilih siapa dan apa yg ia mahu sinari
Kata orang .. hidup perlukan cahaya ... tanpa cahaya ... hidup kelam dan tiada serinya
Kata orang .. hati yang bercahaya akan terzahir dengan sikap kasih sayang dan sabar
Kata orang .. cahaya dari mata mampu memukau pandangan manusia dan mewujudkan rasa sinta
Kata orang .. kegembiraan juga adalah cahaya ... andai di sekat... ia tak mampu untuk merebakkan rasa gembira itu ke lain hati ...
Realiti .. pelangi yang indah juga wujud dari cahaya
Realiti .. hadir bulan menerangi malam juga kerna cahaya
Realiti .. manusia yang berubah menjadi makhluk yang taat kepada Penciptanya adalah dari hidayah dan cahaya keinsafan

Realiti ... NUR ITU CAHAYA