Posts

Anak oh Anak ..

Image
Hai chuolls ...

Akak dah ter overwrite template blog .. Kunun nak ikut trend terkini pastu meraba2 nak cari kat mana nak bikin new post bagai. Hati Gen Y gini la. Tau tak tau lain kira .. yang penting terjah dan cuba sampai dapat.

Alkisahnya mengantuk kat office. Akak ni ada masalah ketiduran dimana body clock dah lari alignment .. seiring dgn usia. Kalau tak pukul 2 pagi .. pukul 3 pagi baru nak lena. Husnul Dzon .. maybe Allah nak beri peluang untuk solat malam. Solat taubat, zikir banyak2. Alhamdulillah. Kalau lepas tu pun tak leh tido, akak main game la je sampai lena sendiri. See .. very the Gen Y kan akak :-).

Hmm .. sekarang ni tengok bukan main banyak lagi posting hal2 anak kan. Anak nakal la, sepah rumah la, mulut joyah la dan sebagainya. Yg terbaru depa duk hantar gambar kereta kene conteng dgn marker pen. Kalau akak yg kene, mau histeria sebelum kemurungan kronik. Ye la weiii .. kereta beli puluh2 ribu dapat kat minion akal seribu abes macam2 kejadian aneh berlaku. Kete aka…

Kita ... Hanya Kita

Image
Di sini kau dan aku.. Terbiasa bersama ..  menjalani kasih dan sayang.. Mesranya ku denganmu..
Ehemmm .. awal2 tahun ni ada rezeki utk jalan2 dgn family. Tak jauhpun. Dekat je tapi tempat yg kami tak pernah pegi. Anak2 request nak bercuti kat tepi pantai. PD dah boring ... Kuantan jauh sgt. So kami ke Kuala Linggi. Tempat yg sgt privacy, jalan aman damai dan tenang. Nama tempat ni Umang2 Chalet. Dibina atas tanah private
Ok lah tak 5 star pun asal tak berhutang atau harap org belanja. Aku punya style mmg gini. Bercuti dgn perbelanjaan yg sederhana untuk percutian yg seterusnya. Alhamdulillah we had a great time together. Si kenit dapat main pantai, main layang2 sampai surrender lah.
Kat sini tempat best cuma nak cari makan susah sikit. Cafe chalet hanya serve minuman dan mee/ nasi goreng.




So malam menggagau cari restoren ikan bakar. Lebih kurang 8 km dari situ baru jumpa 1.



Memang fresh sgt sbb ni Persatuan Nelayan punya restoren. Semua haiwan la kami pilih dan excited menunggu menu …

Doa Dalam Sujud

Image
Assalamualaikum ...

Post pertama untuk 2017. Maaf kawan2, kesibukan aku tak perlu nak cerita detail kat sini. Banyak perkara yg baik2 berlaku, ujian pun sama. Tapi yang bestnya, tahun 2016 aku penuhkan dgn success stories utk diri dan office. Alhamdulillah. Terima kasih atas kepercayaan suami, boss dan anak2. That is more than enuf.

Gambar kat bawah ni ialah gambar pertama outing lepas balik dari umrah. Rindu sgt kat anak2. Semoga ada rezeki kami kembali ke sana next year insyaAllah.

Just nak share kat sini, my life much2 better few years ni. Banyak yg aku doakan dalam sujud. Jiwa dan fizikal aku kadang2 letih .. Aku wanita biasa yg byk kelemahan dan juga kekuatan yg tak dipunyai oleh org lain. Banyak yg ingin aku perbaiki ... Banyak yg ingin aku lakukan selagi bernafas. Jauh lagi kaki ini ingin melangkah. Besar lagi impian yg mahu dilaksanakan. Semoga Allah akan permudahkan. Aku tahu Allah akan sentiasa bersama, dalam setiap nafas, dalam setiap degupan jantung dalam setiap doa ku.


Mother's Day Outing ..

Image
Setelah asyik lupa..lupa dan lupa, semalam aku ke UTC bawa anak teruna buat IC. Itupun kena ponteng tuisyen. Jadual kami mmg full isnin ke ahad. Anak sorang tak sama dgn anak 2, anak 2 x sama dgn anak 3 dan seterusnya. Same goes tu bujang x sama dgn yg dah ada family, suami dekat x sama dgn suami jauh. masing2 ada commitment tersendiri. So kita jgn cepat nak judge life org. They are fighting for their own lives yg kita x tahu langsung susah senang mereka.

Alahaiii dah ada ic hero aku sorang ni. Pejam celik je. Nakal mcm biasa, suka usik adik..  Dan yg paling rajin pun dia ... Kena bayar denda rm10 je. Syukur dah settle.

Balik dari UTC, singgah Setapak Mall. Makan2, tengok wayang Captain Amerika. Wahhh .. heronya sgt segakkk dan cerita sgt best. I loikeee angat. Lepas wayang, makan lagi. Alahaiiii.. Sikenit tido masa tengok wayang. so aman gumbiralah kami semua. hehehe

So lepas perabih duit dan tenaga, waktu utk pulang. sikenit nk tengok frozen pulak. layannnnn. Encik shuben x balik mi…

Selamanya ku Dikoyak Waktu

Dengan nafas ini, ku aturkan langkah menuju dirimu ..
Walau ku sedari rasa ini tak mungkin kan kau mengerti .. selamanya ku dikoyak waktu ..

Lately aku kerap mimpi org yg sama .. Someone yg pernah hadir dalam hidup aku walau seketika. Penuh dgn kenangan indah :-) Tah kenapa la dia duk berulang2 muncul dalam mimpi aku .. Seperti nak cakap sesuatu.

Mudah2an dia bahagia dgn hidupnya sekarang. Semoga dirahmati Allah sentiasa .. ameen

Dilwale .. Repeat

Image
Banyak sangat kejadian yang aku tak sempat nak hapdet kat sini termasuk outing kami utk menonton Dilwale. As usual, angkut 3 gerabak dgn si kenit. Anak dara n anak teruna first time tengok citer hindi. Agak sceptical sebelum tonton sbb dah biasa dgn english movie. Aku sendiri pun dah bertahun tak tengok hindi movie. Tapi sebab shahrukh khan dgn kajol, semangat aku datang kembali. cheeewahh!!!

Tengok gambar2 kat bawah ni boleh nampak kemanisan cerita tu ok. Baby aki yang lasak tu pun jadi behave bila dengar lagu2 yg best, especially Gerua .. dan bila aksi tumbuk desyum2 gituuuu. And lucunya, my daughter n son minta repeat tengok Dilwale sbb dorang suka sgt movie tu. Since movie extended, kitaorg pun repeatlah sbb nak tunggu dvd sure sebulan. Tengok kat laptop atau hp x de feel. screen tecik, sound system x best. Begitulah kisahnya.....






Menjala di Aquaria KLCC

Image
Assalamualaikum ... Ni la hobi kami. Family outing dengan anak2. Encik kanda dah balik Pahang, so aku dengan anak2 je with his permission. Alhamdulillah encik kanda sgt2 sporting ~ sama spesis dgn aku yg suka berjalan sana sini. Minggu ni anak2 request ke Auaria, KLCC ..  Aquria ni buka pukul 10.30am setiap hari dan tutup pukul 8.00 pm. Boleh lepak lama2 kat dalam ni as long as within waktu solat. Aku solat asar siap2, then baru masuk.
Harga tiket RM46 dewasa with mykad. so kalilah 3 kepala sbb yg baby tak kene charge. huhuhu. demi anak2 ok.
Ni sebahagian gambar2 kat sana. Malas nak taip caption kat hp screen tecik je asyik silap setting. huhu ..  Happy viewing peeps...
Worth bagi yg first time nak masuk. Kalau dah datang, tak repeat pun ok je. 









Kepercayaan Adalah Amanah Yang Sangat Berat

Image
Assalamualaikum ..

Melepak kat rumah sambil mengunyah home made roti canai. Segelas nescafe setia kat sebelah. Sedapnyaaaa. Semenjak ada sikenit ni, aku kembali rajin memasak kat rumah. And sebolehnya kalau keluar pun, mesti akan siap makan dulu walau tengah jalan perut akan kembali mengaumm.

Kisahnya aku dah bertukar ofis, totally 360 degree. Aku ditempatkan di business arm yg menjaga duit kementerian berjuta2. Hmmm.. mula2 tertanya2 kenapa. And jawapannya ialah, tempat yg penting dan banyak aliran duit keluar masuk memerlukan staff yg amanah dan cekap macam you. Seriously aku tak tahu nak tepuk tangan atau nak rasa suspen. Lima org Officer2 yg sebelum ni belum cukup setahun dah ditukarkan. Soooo seram kan.

Macamanapun, aku fikir positif, fikir baik2 je semoga hati aku kuat menghadapi godaan2 mendatang. Semoga Allah sentiasa pelihara hati dan jiwa aku dari benda2 yg tak elok. Ameenn. Dah umur2 mcm ni, tak de apa lagi yg aku nak .. anak2 yg sihat, bahagia, berjaya. Keluarga yg penuh m…

Me .. Bigger Responsibilities

Assalamualaikum gorgeous ...

Alhamdulillah, still here, still strong, still huru hara dgn kerja yg bertambah2 .. tambah huru hara lepas balik rumah .. kene mengejar sikenit yg triple lasak ... aduhaiiii

Ok, sekarang ni aku nak kene handle 4 jenis audit .. Jadi Team leader untuk segala jenis audit kat sini. ISO, MQA, MYRA, HR ... sebut je la nama audit, nama aku akan seiring dan sejalan. Semua audit ni bukan audit yg sama ya. Kepala kene bertukarrr setiap kali nak berhadapan dgn macam jenis audit ni. So I is stress. I need jalan2 ... I need makan2 .. huhuhuhu. Big responsibilities walaupun bersangka baaik, berfikiran positif, maknanya they trust me a lot. Bukan senang nak make people trust u with the huge responsibilities. Alhamdulillah setakat ni tak pernah sia2.

p/s ... bulgogi satuuuuu !!!!