Posts

Showing posts from June, 2012

Cuti-Cuti Movie

Seperti biasa, hari yang paling membahagiakan idop ialah hari minggu .. aku nak tido ker, baring ker, makan ker, ronda2 ker ... ikut kesukaan hati. Tapi op kos laaaa kene settlekan kain baju yg menimbun2 tu .. benda yg paling aku anti dalam idop. Hari ni nasha ada rombongan skolah ke Negeri 9 ... so aku dating dgn Nawfal ..Jalan2 cari makan n tgk movie Madagascar 3. Ok la movie tu ... cuma disebabkan aku ni kurenggg dgn movie kartun, so pada aku ok2 jer. Tghari lepas zohor dah balik rumah .. solat, sambil2 basuh baju (mesin yg basuh) .. aku layan lak movie azura 2012 sampai asar ... Untuk pengetahuan korang, aku tak dating minggu ni. Suami aku keje full sampai ke malam sebab pelancong tgh ramai skrg. Alhamdulillah, rezeki family walaupun terpaksa berjauhan. Kalau korang mengikuti perjalanan idop aku dari 2008 dulu, aku ni sentiasa ditakdirkan berjumpa dgn org2 jauh kan .. hmmm... dah jodoh aku .. aku redha :-)

So, sementara nak tunggu nasha balik, aku berduaan dgn nawfal ajer la. Si N…

Cakit Pewut

Pagi ni Mizz N sakit perut ... huhuhu, perasaan yang sangat2 ketidakselesaan dan mengganggu kesabaran. Kejap mcm berangin, kejap mcm nak verak .. badan rasa letih2 ... hmmm semalam aku makan biskut lutut berketul2 ... agaknya itu le sebabnya .. huhuhu. So bila dah gini, rasa malas mula la menjalorrrrr ... malas nak wat keje.. malas nak duk kat opis ... haishhh ..dah la boss tak der minggu ni ... Yg covering lak moodnya macam org kene senggugut sokmo. Nak marah2 jer ... tak suker tawww .. Mengganggu ketenteraman awam la gtu.

Bila tenung2 kat balang ikan ni, rasa tenang sket .. hmmm ... Aku yang tenang, ikan tu belum tentu lagi tenangnya. Tah2 duk nyumpah aku sebab kurung dia kat dalam balang tu . Buat pengetahuan korang, aku dah start bela ikan guppy semula ...kebetulan pulak encik suami pon minat. Masa nak balik dari Taman Negara kelmarin, dia siap bekalkan udang2 sungai kecil untuk letak kat dalam akuarium. Kat opis ni banyak anak2 ikan yg membiak kat rumah tu aku import ke sini .. B…

Akhirnya... Dapat gak 2Ns Memancing

Image
Alkisahnya aku ada gtaw 2ns ... bila mama dapat gaji, mama belikan joran untuk nasha n nawfal ya, insyaAllah. So Sabtu lepas kitaorang balik Pahang lagi .. and lalu kat kedai pancing kat Kuala Krau. Kebetulan la pulak ada pancing yg basic giler ..sesuai la utk budak2. Walaupon gaji tak kuar lagi, dan duet pon dah tipis2 jer ... aku belikan gak joran2 tu. Punya la happy 2ns ... Tergedik2 tak sabor nak mancing sangat.
                                                  Ni pukul 10 pagi

                                        Ni pukul 11 pagi


                                        Ni lebey kurang kol 12 tghari

                                           First catch - ikan Tilan ...aku tak gamak nak makan

                                               Second catch - Ikan Lampam

                                                 Fourth catch - Ikan Lampam gak ...Third catch dapat ikan Tilan lagi.

Kali ni memang happening gilerrr anak2 aku .. Everytime datang, ada jer benda2 baru nak buat. Tu y…

Kita adalah Satu

Assalamualaikum semua ...

Hari ni mood bercinta ... hari2 pon mood bercinta dgn Allah, suami, anak2 n keluarga. Cuma disebabkan jarak yg memisahkan aku dan suami, makanya aku rasa kitaorg ni mcm mimpi jer dah nikah. Bangun jer tido, tanya diri sendiri ...eh betul ke dah nikah ni? Ini betul2 ...bukan cobaannnn ...

Korang nak tahu tak .. pernikahan kali ni pada aku sangat2 bermakna. Bukan sebab aku cintan maut pada suami aku, tapi hubungan kitaorg ni mcm relax dan ikut flow nature jer. Perasaan cinta tu pun bukan rasa nak mengawal, nak berkepit jer atau nak calling sepanjang masa ...tapi memang betul2 sederhana dan cool jer. Aku sangat2 sukakan rasa yang macam ni sebab banyak lagi ruang dalam hati dan hidup aku untuk perkara2 lain yang menjadikan hidup kami kalerful dan menarik coraknya. Patot la org kata, cinta orang2 30an ni memang powerr dari cinta remaja n cinta org muda .. Power maknanya dari segi penerimaan, hubungan dan expectation yang dalam rentak yang sama. Alhamdulillah. Hubu…

Dekat tapi Jauh

Assalamualaikum ...

Hmmm rata2 oarang duk wish selamat hari bapa weekend dan sehingga hari ni. Bagi aku, hari bapa atau hari2 biasa, sama jer ... sama ingatan aku pada arwah abah aku yg telah pergi 4 tahun lepas. Untuk sentiasa menyambung kenangan itulah aku memilih tarikh 26 hb 5 sebagai tarikh pernikahan aku .. Mengingati yang telah pergi dan menyambut kedatangan lelaki terbaik sebagai ganti pada tarikh itu 4 tahun kemudiannya. Aku sangat2 rindukan arwah abah aku. Mungkin kerana genetiknya agak kuat mengalir dalam diri aku dari segi kelakuan dan raut wajah .. Cuma yg aku kalah ialah dengan sifat sabar abah. Aku tak mampu nak jadi sesabar, sekuat dan setenang dia bila di hina dan disakiti, lebih2 lagi atas kesalahan yang aku sendiri tak tahu apa yang telah aku lakukan untuk menerima kutukan dan kebencian orang. Hmmm... tak per, Allah Maha adil. Aku doakan balasan yang sewajarnya pada mereka2 itew. Biar mereka tahu langit tinggi atau rendah bila tiba masanya nanti. Aku tunggu dan liha…

Missed u guys

I missed my 2 cupids and hubby :-( Mencik arr tinggal sowang2 weekend neh :P

Ops Kemas dan Buang Siri 1

Petang semalam kusssss naik semangat nak mengemas dapur. Almaklumlah, selama 2 bulan aku bz kat opis dgn hal nikahnya lagi, so rumahku sangat2 terabai... Bukan sebab malas ya. Balik rumah dah malam, ujung minggu balik kampung, tak balik kampung, berkampung kat opis ... so alkisahnya dah 2 bulan lebih tak mengemas dan mop dapur ... sakit mata jiwa raga. Last week kan demam and berjimba kat Taman Negara .. so this week aku dah warm up balik .. Semalam balik awal, nasha demam ... nawfal sakit tekak tapi dua2 tamau g klinik sebab tamau makan obat. Haishhhhh genetik sapa la ni tak suker makan obat. Kompem bukan genetik aku bab2 tu ... hua hua hua. Tepat pukul 6, aku dah start operasi mengemas dapur .. Adessss lupa lak amik gamborr sebelum dan selepas. Segala cawan, pinggan lama, barang2 dapur, makanan2 yg dah expired dah selamat aku masukkan ke perut tong sampah ... ada la lebih kurang 6 plastik sampah yg besorrr punyerrr ... Fuhhhhhh ... puas hati aku dengan acara kemas dan buang neh. Dah…