Posts

Showing posts from April, 2012

Ketika Hati Ini Menangis ....

Image
Patutnya masa2 macam ni aku dah tersenyum gembira sepanjang masa. Tapi bila Allah nak antar dugaan, siapa aku nak menolaknya ... walau pedih untuk terima, aku kena lalui dgn bijak, sabar dan sebaiknya. Rasa nak terduduk woooooo... sangat2 dasyat perasaan tu. Seriously aku rasa macam nak bunuh orang jer kelmarin. Macam sial jer orang2 yang tak boleh tengok aku happy. Apa2 pun .. hikmahnya dugaan tu betul2 menyedarkan kami tentang perasaan masing2. Aku tahu, pasangan yang bahagia bukanlah pasangan yang tak pernah bergaduh, tetapi pasangan yg makin kuat cintanya selepas melalui masalah2 rumit yang menguji cinta mereka.

Ya Allah ... permudahkanlah semua urusan2 kami yang hanya mahu menuju kebaikan dan segala yang Engkau rahmati ...aminnnn

Saborrr Ajer Laaaa

Salam semua ...

Wahhhh ... sedor tak sedor, dah sebulan tak hapdet blog ... masa2 gini baru renung semula 5 perkara sebelum 5 perkara. Padan la muka aku. Hari ni aku nak cakap sikit pasal hati yang tak tenteram. Dalam beberapa bulan ni ...especially lepas bertunang, dugaan untuk aku lebih dari sebelum2 ni ... Makin dekat, makin macam2 gangguan oleh manusia2 yang hatinya tak tenteram melihat aku happy sokmo.. Yang buat aku sikit pelik ialah, aku tak pernah ganggu hidup mereka dan aku tak ada kaitan apa2 pon dgn mereka2 itu ... Sedih memang sedih, marah memang marah ..tapi aku ni mana reti nak sedih atau marah lama2 ... susah sangat nak berdendam dgn orang. Sebab tu la agaknya org suka cari pasal dgn aku. Hmmmmm saborrr jer la ... Buat la cemana pon, aku tetap steady .. Masih ketawa, masih makan dengan penuh selera dan masih menjalani kehidupan aku seperti biasa .. Aku faham satu perkara ...orang2 yg suka mengganggu idop orang lain ialah mereka yang hati tak bahagia, tak tenang, jiwa pen…