Posts

Showing posts from August, 2010

Mimpi Itu Lagi, Lagi dan Lagi....

Malam hari Jumaat lepas .... aku mimpi lagi ... dan minggu sebelum tu pun ada mimpi lagi ... dasat betul mainan tido aku nehh ..tau la dah nak balik tawun depan ...jangan la main mimpi2.. tak rela dahhh :P ... aku tak tido dari semalam neh .. takut mimpi lagi ..hahaha .acah jerr..aku nak siapkan kuih nieee... bagus gak aku buat kuih, tak tido malam boleh elak mimpi ... lalalala

Checklist Raya

uikssss... next week raya ... adehhhh...cepatnya masa berlalu ..yg aku ni apa hal tak kurus2 ..iskkk iskkkk ...salahkan kak ni dgn shu ...kekeke
weiiii...korang da buat ke checklist raya ..jom kita wat sama2

baju raya - beressssssss

kasut raya - beressssssss

henbeg raya - beressssssss

kuih raya - beressssssss

duit raya - tawunn ni kurang 50% dari tawun lepas.. kira ok la tuu ..masa acik nur tecik2 dulu dapat 30 sen jer tauuuu.

hantu raya - erkkkk ...dah hanto kat bukit segambut, stor kunyit terbesar ..:P

dan yang paling penting....

mercunnnnnnnn - tungguuuuuuuuuu

Chemistry vs Telepathy???

Sambil berjalan kekereta ... tiba2 hati aku rasa cam dia nak call ..eh tapi mustahil sebab dah kol 11 malam ... aku pon amik handphone n pegang ... tetiba ... kringgg..kringgg.. erkkkkk ... OMG ..memang betul gerak hati aku .. dia call. Hmmm.. sejak dia call aku semula lately ... banyak perkara yg berpusing2 dalam pala aku neh .. Apa sebenarnya yang dah tertulis?? Tah la ....

Oh Bulan ...

Dah lama tak buat aktiviti merenung bulan ... hmmm .. malam ni langit cerah ..bulan pon dah dekat full..bintang2 berkerlipan ..sangat2 cantik malam ni. Melepak kat balkoni sambil minum kopi tanpa 'k' ... melayan perasaan ... tanpa perasan :P
Baru balik dari berbuka puasa bersama kawan2 rapat ..letih ..tapi nak lepak2 jap sebelum zzzzzzz...
Puasa tahun ni aku lebey relaxxx ... lebey bagi masa untuk diri sendiri ... seronok walaupun aku sorang2 jer melalui ramadhan ni ... :) tapi meriah jugak dgn adanya shu n kak ni kat rumah campur 2ns ...

Min Aina Ila Aina

Adehhhh... masih terfikir2... masih mencari2 ... bila la nak mula niiiii... bila nak dapat semangat niii.. nak bermula dari mana???? arghhhhhhhhhhhhh !!!!!!!

Ku Ada Kamu .....

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman

Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Seandainya hari esok runtuhnya langit dijunjung
Tabahlah menjunjung bersamaku
Seandainya hari esok dunia dilanda gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

**** walau kau cuma hadir dalam mimpi, aku yakin... aku tetap ada kamu ****

????

--tet tet ... tet tet ... (munyi sms)

--good morning my sunshine :)

-- aikkk ... ?????

Ramadhan Mubarak !!!!

Kawan2 seme, aku nak ucapkan selamat menyambut ramadhan, bulan yang paling best dan sangat2 aku tunggu tiap2 tawun. Aku pasti korang pun sama kannnn... Tak tergammbarkan cemana seronoknya masih dipanjangkan umur dan diberi peluang untk enjoy the Ramadhan. Malam ni tatau nak sahur apa ... tunggu Kakni aka tukang masak import yang terbayekkk sampai ...kekekeke ...

Tahun ni aku wat biskut, tapi 4 jenis ajer tawww ... tat nenas, mocha, chos chips sama almond london... Jumpa lagi ekkkk ...dadaaaaaaa

Only Reminds Me of You

i see you beside me
its only a dream
vision of what used to be

the laughters my sorrows
pictures in time
fading to memories

how could i ever let you go
is it too late to let you know

i tried to run from your side
but each place i hide
it only reminds me of you
when i turned out all the lights
even the night
it only reminds me of you

i needed my freedom
thats what i thought
but i was a fool to believe
my heart cried while you cry
rivers of tears
but i was too blind to see

all that we've ever through before
now it needs so much more ....

Ramadhan Itu Kembali

Alhamdulillah, aku masih panjang umur, masih mampu mengucap syukur pada Allah, masih mampu ketawa dengan 2ns, adik beradik n kawan2 dan masih berpeluang menanti Ramadhan yang bakal menjelang. Banyak sangat kenangan2 yang indah masa bulan ramadhan ni sebenarnya, time balik keje ..singgah pasar ramadhan .. beli berbungkus2 makanan ..2ns yang kuat makan, aku makan cikit jerrr :p.. pas tu sampai rumah, tak sabar2 nak online dgn org itew sampai la tgh malam sambil menguli tepong.. how sweet ...lalalala. Till then, i only see him in my dream ...and mungkin ditakdirkan hanya dalam mimpi :)

This year tak tau cemana keceriaannya nanti..banyak benda berlaku untuk menguji aku seperti biasa. Takat ni, so far so good, alhamdulillah. Semoga lebih kebaikan, keceriaan, kejayaan dan taman bunga2 sinta untuk aku, family dan kawan2 aku :) Aku tetap sayang korang semua...