Posts

Showing posts from May, 2010

Azimat Cinta

Cahaya cinta menyinar
Berkilauanlah selautan kasih
Bercahaya
Bagaikan butiran permata
Seolah-olah terapung
Dipermukaannya

Daku menjejaki pantai rindu
Mengutip kasih yang terdampar
Kau merantaikannya satu demi satu
Dengan kasih sayang mu
Kini menjadi kalungan azimat cinta

Walau tidak dibasahi hujan
Namun tempiasnya menyegarkan
Biarpun rembulan tidak di ribaan
Namun cahayanya cukup menerangi bayangan

Harumlah cinta duniawi
Sewangi kasturi syurgawi
Semoga bahagia jadi milik kita
Nan abadi selama-lamanya

Daku menjejaki pantai rindu
Menyaksikan rintihan berlalu
Ombak resah yang menghempas diri
Hanyutkanlah kedukaan
Bawalah jauh daripada bayangan

Andai sinar mentari
Terlindung di balik redupan awanan
Yang berlabuh
Singkaplah tirai kasihmu
Agar bisa ia menyinarkan cahayanya
Untuk kita berdua

Siap 7 Dulang

Image
Perghhhh....dah siap 7 dulang ..tapi disebabkan ke bluran aku ... aku amik gambo 2 dulang jer ...cessss ...kecewaa




shu, aku harap dulang2 tu tak bersepai otw ko balik semalam ekk ... sila bungkus dgn rapi ..jangan bagi makcik2 kat taman tu belek2 n pegang2 selagi belum 12 hb Jun hokehh... Nanti ini lady gaga munye blood go apsters ...

Baju Tunang Belum Tempah!!!!!!!

Adehhh... dalam2 bizi dgn hal hantaran, hal keje dan hal keluarga, aku terlupa satu benda arr ... baju untuk majlis tunang shu ...uhukss.. tak tempah lagi... cemana nak tempah, body menten jer ... walau shu sakap aku dah kurus ...lalalala ... Hmm..ada lg 10 hari untuk aku berusaha gigih ... ptg nih nak jogging arr :P ..caiyuk caiyuk !!!!
Eh, eh ..jap, jap ...
Sapa sebenornya nak tunang ni ...aku ke shu?? :P

Aku dan Dia

Kol 6.50pagi ...
kringgg...kringgg...
Aku: Assalamualaikum ... awalnya call..
Dia: I've missed u so much...
Aku: Yu dah sihat?
Dia: Getting better .. i call ni nak gtaw yang i sangat2 rindu kat you...
Aku: ok. take care. i nak siap2 g keje ya ..
Dia: Jap, jap .. bla, bla, bla ....
Aku: ok ... take care again ... daaaa

Hmm ... kategori mana aku ni ya .. 1. tak der perasaan? 2. tak layan perasaan? atau 3. tak cepat perasan? kategori 2 dan 3 kot :P Cakap la apa pun ... aku cam ni jugak .. hehehe ....

Langkawi 2010

Image
Sambil2 minum kopi (tanpa k) di pagi2 isnin, aku nak apload gambo2 kat langkawi. Hmm.. kali ni, jalan2 pun tak der rasa teruja nak bergambo ... sebab sangat2 kurang kesihatan and fikiran dah fokus kat keje :(


ni gambo di ambil masa kat dalam ferry, otw nak balik ... utk pengetahuan korang, masa pegi, tak amik gambo pun ...hehehe


gambor sawah padi masa lalu kedah ... isk isk isk ..tiba2 teringat kat org kedah lak. dan keluar lah bulan di siang hari seperti di bawah ... aku aje ke yg nampak bulan iteww???


kalau kita rindu kat seseorang..dan org tu tak der dekat kita... kita tengok arr bulan, sebab, dia kat sana pun tgh tengok bulan yang sama :)


sawah lagi


gambo ferry langkawi yang dah canggih .. mana tak canggih, tambang pun rm36...

Aku ingat someday nak bawak 2ns jalan2 kat sini ... betul2 bercuti punyerrr ... insyaAllah.

Kembaluu Dah

Bertemu kembali ... hmmm dah lama tak apdet blog ...kesibukan dan juga kekurangan kesihatan. Kat rumah pulak tak leh nak online... tenet cam haremmmm ... x sabar nak tukar ke beruk ben..
Bulan ke bulan..hari aku dipenuhi dgn meeting ..dari pagi ke petang .. Jengkel, tapi dah kerja ... kena la redha kan .. Rezeki halal kat situ ...kena sentiasa syukur dan buat yang terbayik.

Nak story sket ...tadi terjumpa dgn member...dah 4 tahun tak duduk sembang dgn minah ni .. tadi dia bagitau dah divorce ...anak 2 ...hmmm simpati, tapi mungkin itu yang terbayik untuk dia dan anak2. Husband duk wat collection ayam2 ayamas, kentaki, keni rogers dan sewaktu dengannya ...sebelum dapat penyakit, baik la blah dulu... Hmm..masing2 ada sebab tersendiri ...setiap kejadian ada hikmahnya .... Cuma la ni dia dah ada boifren .... hahaha ... i likeeeee ...cepat gak dapat boifren ekk ... Aku jugak yang masih jadi tukun kat sini :P... tak per, takper ... tunggu org bunian turun.
Dari gaya kawan aku cerita, nampakny…

Untukmu

Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkanmu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya

Walaupun kau pergi jauh dari diri ini
Cintaku masih bersemadi di hati
Keyakinan kita kan kembali
Menghidupkan semula janji bara cinta

Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara kupasti
Suatu hari nanti
Cinta kita bersemi
Kembali menerangi
Mekar di taman hati

Walaupun jauh pandangan mata
Kuyakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua
Keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah
Untukmu

Saban hari diriku menuggu
Khabar berita darimu di sana
Gerimis senja kembali reda
Kerinduan di jiwa
Kau jadi penawar

Rinduku padamu tak dapat ku terkata
Setiap saat waktu bagai terlalu lama
Bila kita kembali bersama
Hiduplah semula
Janji bara cinta

Sistem ni tak boleh ... Jamu Mak Dara bolehhh ..

Kisah di bilik mesyuarat petang semalam ...

Kak Zu: sistem ni boleh cater monthly report ke tidak?
Trainer: Tak boleh, cuma boleh capture yearly data
Aku: Maknanya kalau kita present quarterly, target still tak achieve sebab untuk target tu sistem baca untuk annual target aje, kan
Trainer: a ah, betul tu
Kak Zu: Eh, korang dah try jamu mak dara? Kawan akak kata jamu tu bagus..Bukan akak la yang kata. (tapi aku rasa dia yg dah try)
Aku: Jamu mak dara...kekekeke ... apa yang bagus tu
Kak Zu: Bagusnya sebab badan rasa macam2 gitu la .. suami dia pun cakap bagus ..
Aku: macam gitu2 tu rasa cemana?
Kak Zu: Alaaa, rasa cergas, rasa cam baru2 kawin le.
Kak Mar: Wahhh ... (dengan excitednya) Suami dia dah makan ka jamu mak dara tu? Berapa lama dia dah makan??
Aku: Adess kak oiii, wife dia la yang makan ..apa lak suaminya ...tang mana lak yg ketat nanti kak oiiii...
Ramai2: kahkahkahkahkahakha
Aku: Erkkk jap, jap... Apa kaitan jamu mak dara dengan sistem yang kita tengah bincang ni??
Ramai2: kahkahkahakhak…

If You Love ...

Image

True Love Starts Somewhere ....

Image
Cinta tu macam rama-rama ...sangat indah ... berwarna warni ....tetapi makin di kejar, makin ia terbang jauh meninggalkan kita ... Namun ... bila kita membiarkan ia mencari destinasi yang terbaik, dengan rela ia akan hinggap disitu tanpa berpaling lagi....

Musim Berhibernasi?? Makan Nasi???

Mmmmm... rasanya kengkawan aku nih dah masuk musim berhibernasi... aku ingat beruang kutub jer yg kerja keras 6 bulan...tido 6 bulan ... rupa2nya kekawan aku pun spesis yang sama .. huhuhu ...kesian kat aku sebab aku the only mamalia pemakan nasi yang tinggal buat masa ni .. sib bek beruang kutub lagi satu sedang musim berjaga ... berjaga-jaga ....so i am not alone :P

wehh aku akan ke langkawi lusa ...babai semua..doakan aku selamat pegi and selamat pulang ..

Mimpi Itew ....

Dah naik muak korang baca pasal mimpi2 aku kan... aku pun dah makin pening... sebab mimpi itu tetap datang dalam hidup aku... walau orgnya aku tak pernah jumpa secara live.. tah arr... mimpi yang sangat jelas, tapi aku susah nak faham apa sebenarnya yang cuba disampaikan... kalau ikut straightforward message memang senang aku nak faham... kalau message yg terbalik aku susah benar nak faham sebab aku lembab sket bab2 ni ..lebih2 lagi yg berkaitan dgn diri sendiri. Yang bestnya kan... tiap kali lepas aku mimpi kan dia..esoknya aku mesti nampak lampu ym dia menyala ... Aduhhhh... apa agaknya yang cuba disampaikan pada aku????

Rebonding Wekend???

Wowwwww... Akhirnya... aku dengan naked ..eh nekad ... telah menukar style rambut ..dari perm wavy ke rebonding volume ... ooo la laaaaa.... tak de gambo nak upload .. segan arrr ... tapi aku memang suka rebonding volume ni ... tak stret cam style cina jinjang ... ada style gitewwww .... i likeeeeee.
Aku akan sentiasa mencari dan membuat sesuatu yang baru dari hari ke hari ... enjoy life, appreciate diri sendiri seadanya :P

Yang Terindah

Image
Lagu ni dari citer adamaya ...nak kata sedap benor, idak juga...mcm lagu orang malas, tapi lirik dia best ... i likeeeee ... (sambil berangan...lalalala)

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Sunshine

Image

Jaat !!!

Dia: yu sekarang tgh bizi kerr??

Aku: a ah... ai bizi sangat banyak handle programme untuk staff

Dia: oooo bagusss, bagusss ... boleh la yu kurus ...dengar ke ... boleh la kurusss .... kakakaka

Aku: nak kata i gemuk la tu ekk ...

Dia: hahahahaha

Aku: agak2 nak rasa tak dengar suara aii lelama ke ... nak tau ke cemana ai majuk??

Dia: tidakkkkkkkkkk ... susah aii nanti

Aku: tau tak per :P

Dia: suka sangat mengusik yu. ada jer jawapan yu yang buat ai ketawa

Aku: hmm...sebenornya tak kose nak majuk ....cuma lately anak murid dah melawan cikgu ...

Dia: siapa yang ajor ... yu jugak kan

Aku: susah tul kalo anak murid dah lebih bijak ni... nyesal ajor

Dia: hahahahha .. sebab cikgunya bijak dan cantik

Aku: owhhh...sudah semestinyaa :P

Tanya Sama Hati

Image
Tanya sama hati apa rasa sayang,
Adakah tandanya nampak dipandang,
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya,
Punya tanda-tanda hubungan mesra.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang.

Jikalau tidak kerana sayang,
Kuntuman kasih tak mungkin kembang,
Andainya jemu mengganti rindu,
Jambangan mesra tentulah layu.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang.

Adeekk ... Get Well Soon

Semalam adeek tua aku gtaw bp dia pacakkkk. Tu arr, bangga beno dgn mms belut goreng malam tu, tarusss bp pun ikut pacakk mcm belut zoo negara.

Apa2 pong, aku nak wish get well soon, semoga cepat sembuh dan sentiasa sihat. Rentikan makan organ2 dalaman ... Be like your cute sista, ai onli it organ2 luaran ..more healthy and more yummy ... :P

Masih Belum Mampu...

Image
Cinta.....
Tersenyum dirimu melihat aku
Seakan tahu apa yang hatiku rasakan
Mengerti bahawa kini aku belum mampu menerima kehadiranmu

Mama Bayek Sangt....

Image
Salam ollzs .... korang tengok arr apa 2Ns kasi kat aku sempena Mother's Day ...

so sweet ... and kelakar baca apa yang nawfal tulis ... masih tunggang langgang lagi ejaan.. ikut sesedap molot menyebut ...

..MAMA SELAMA INI MAMA YANG JAGA NAWFAL. MAMA NAWFAL UCAP TERIMA KASIH. MAMA BAYIK SANGT...

alalalala ...rasa nak cubit2 ajer molot yang banyak membebel tue ...

Dia Yang Aku Rindu

Image
2-3 hari ni emosi agak kurang stabil... piyed pain, badan sakit2... Kerja yang makin bertambah2... cabaran fizikal dan mental yang aku kena go through setiap hari ... Letih dan meletihkan ...
Seringkali teringat pada Dia yang sangat2 aku rindu ... dia yang telah lama pergi meninggalkan kami semua. Aku mahu menjadi setabah dan sekuat dia, walau aku tahu aku tak mampu ...

teringat lirik lagu sepi ...walau senyum hadir di hariku..namun itu semua hanya dibibir...di bibir saja.. sejarah cinta dan hidupku ..penuh duri dan banyak ranjau... selagi ku bisa hadapi semua ...aku tetap diam ...

Hati Itu Punya Banyak Pintu :)

Image
Pedihnya hati saat dikecewakan ... sakitnya hati saat harapan tak mungkin menjadi kenyataan ... Terasa hidup hampir menuju ke penghujungnya ... Tertutup sudah pintu kebahagiaan ... tiada ruang lagi di hati untuk punya rasa cinta... erkkkk ....

Pssttt ... korang tatau ke hati kita punya banyak pintu ... satu pintu tertutup, pintu lain menunggu masa untuk dibukakan... Rindu itu anugerah, cinta itu pengorbanan... Saat dimana kita merasakan diri benar2 hidup ialah, saat kita melakukan sesuatu di atas nama cinta ...

Hasil Keras Tangan .... Muahahahahha

Image

Mimpi itew kembaliiii....

erkkkkk ... adesssss ...

terang2 dia datang and duduk kat depan aku sambil tersenyum simpul ... tak sakap apa2 pun, tapi aku fahammmm ... Ya, aku faham sangat2 ....
Selama ku masih bisa bertahan ...selama ku masih bisa bernafas ....

Mandei lagi, lagi dan lagi

Cepatnya masa berlalu .... memang manusia ni dalam kerugian kan ..kecuali org2 yang beriman...dan orang2 yang berpesan dengan kesabaran ... Mandei kembali dengan kerja2 yang sedia menanti. Patutnya aku ada 2 hari diskasyen, tatapi jadi setengah hari jer...sebab aku dah buatkan separuh keje tu kat rumah ... hmmm... mcm terlebih rajin lak ..tapi itulah aku ... mudah-mudahan, bila aku mudahkan keje orang, Allah akan mudahkan keje aku....aminnnn...

Wekend semalam adalah wekend yang agak penat ...tapi berhasil... Bunga2 dulang hantaran tunang shu dah siap ... so, lepas ni bolehla aku konsentret dgn penjagaan muka n badan pulakkk ...kembali erobiks ... Hari sabtu gi wangsa walk ... bawa 2 Ns makan lemchop ..biasa arr, badan jer tecik meke tu, tapi selera sangat besar ... lepas tu we all berpoya2 kat taman hiburan keluarga...main game street fighter, race kete n moto ...bestt, bestt.

Hari Ahad ... aku gi Wangsa Walk lagi, tapi this time alone ...celebrate mader's day sensorang ... and beli…

Hakuu Bangga ... lalalala

Image
Melihat pewut ct dalam gambo ni...membuat haku merasa bangga ... lalalala ... anak 2 beb ... pewut kempis arr sikitt ...kakakakka ...wehhh...tetapi cemana pun, haku tatap minat sama siti nurhalija ...suara dia memang best of da best ....

Aku Yang Rajin .....

Kehadapan yang diingati selalu sahabat2, adik2, kakak2 yang disayangi .... Aku menulis pada hari ini untuk menyatakan virus rajin telah kembali menyerang diriku sejak wekend lepas ... Jadinya, apabila aku rajin, aku akan membelek sekelian benda yang ada, aku telah selesaikan sebahagian keje2 opis yang sepatutnya diselesaikan 3 minggu akan datang. Begitulah aku dikala kerajinan menghantui diri. Justeru itu, pada hari ini, aku berazam untuk mengemas office ku yang macam sarang hamster sejak berbulan2 yang lalu.

Untuk pengetahuan semua, semalam, aku telah membayar saman majlis perbandaran melaka bersejarah .... dan aku telah menjelaskan bil2 maintenance untuk rumah ...serta menjelaskan segala bayaran yang tertunggak kecuali cukai pintu :P. Dan segala hutang2 akan dibayar pada hari ini ... di ulang ... pada hari ini ...

Sekian sahaja buat kali ini. Aku akan kembali menaip dalam masa terdekat. Apapun yang terjadi ...berjalanlah tanpa henti .... :)

Kamu dan Mimpi

Apa maknanya mimpi
Jika ia hanya hadir dikala malam menyelimuti diri
Apa maknanya mimpi
Jika ia tidak dapat menjanjikan sesuatu yang hakiki
Apa maknanya mimpi
Jika keinginan hanya bersandarkan fantasi

Bagiku, kau seperti pagi
Yang tidak dapat dimiliki sepanjang hari
Namun kewujudanmu bersama sinar mentari
Tetap memberi senyuman dalam hati
Dan di nanti saban hari....

Nur - 3 May 2010

Beruk Ben 10?????

Kengkawan seme ....ada cadangan tak... beruk ben 10 mana yang paling boleh diharapkan untuk memberi perkhidmatan terbaeeekkkkk dari ladang???

Pelamin Cadangan Untuk Otomen Penyelamat Bumi

Image
yg atas, kiri ....warna tukar epol green sama pink sama silber

KEnapa MEsti Nak Berebut dan Terheges2????

Tak faham...aku tak faham ... napa mesti nak berebut orang yang kunun2nya sangat2 disayang dan dekat di hati. Bukan ke kasih sayang tu sepatutnya berada di tempat yang hak ... Kalo ko kena rebut kasih seseorang dari seseorang, tak der maknanya wehhh.... terima aje kenyataan, dia bukan ditakdirkan untuk bersama ko. Mungkin ko rasa takut akan kehilangan ekk ... pengalaman pertama memang le menakutkan, tapi once ko dah berjaya lalui, dan melepas dengan rela hati ... sempoii beb... Macam minum kopi tanpa (k) .....Nikmatnya ke titisan yang terakhir...Tapi..sebelum tu, ko kena pastikan keputusan itu adalah yang terbaik untuk ko dan orang2 yang sewaktu dengan ko ...Kalo ko yang kejis, gediks, kabaret ... baik ko bertaubat sebelum meninggalkan dunia ini ..ehehehehe ....

I can see clearly now

Image
I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all the obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day.
It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day.

I think I can make it now, the pain is gone
All of the bad feelings have disappeared
Here is the rainbow I've been prayin' for
It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day.

Look all around, there's nothin' but blue skies
Look straight ahead, nothin' but blue skies.

I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day.

It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day.
It's gonna be a bright (bright), bright (bright) Sun-Shiny day...

p/s ... what a beautiful Monday :) Thank Allah .....

Tadaaaaa......

Image
Jeng jeng jenggggg ... i likeee this gubahan (syok sendiri sebenornya) lalalala ... So somel ... tapi nak touch up sket lagi ...organza epal green nak kena tambah nie.


Adehhhh...*&^%## ku sengal2 ... **&^$ istirahat. Malam tadi kol 3.30 pagi baru leh titon. Magiknya pepagi lagi aku leh mangun dengan ceria :). Happy sunshiny and cheerful mondeii semua ...

Penderitaan Telah Bermula ... :P

Image
Fuhhhh.... semalaman keje aku ngadap benda nih .... akhirnya siap gak testing bunga dulang...



hmmm...semacam kekurangan keijouan... nak kena tambah ijou dan pink lagi... esok le sambung..aku dah tak larat. capekkkkkk.

Sorry ekk kawan :(

Image
Sorry bebanyak ekk..
Saya janji lepas ni saya takkan jadikan hal personal awak sebagai bahan gurauan
Saya janji ...
Saya akan jadi kawan yang lebih baik...
I plomise ....

Bak sini eskrem tu ...saya nak makann.... sebab bila saya rasa sedeyy, saya laparrr.