Posts

Showing posts from March, 2010

Enjoy Life

Image

Terakhir (Mahkota Band)

Untuk terakhir kali
Ku ingin bertemu
Memelukmu
Menjagamu
Meski aku tak akan pernah
Bisa lagi melihatmu
Cinta ini takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan

Kerna hati ini tak mungkin bersatu
Menjalani cinta ini

Meski aku
Takkan pernah
Bisa lagi melihat mu
Cinta ini
Takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan

I Love Tulips

Image

Kita Tidak Tahu

Kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.

Santeknyaaa

Image
How i wish i were at this beautiful place
enjoying every bits of my life :)

Mungkin

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang tepat supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang tepat, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, pasti pintu kebahagiaan yang lain akan terbuka... Jangan terlalu lama memandang pintu yang telah tertutup itu hinggakan kita tidak nampak pintu kebahagiaan yang telahpun dibukakan untuk kita.
Kehidupan wajib diteruskan ... Kehidupan wajib diraikan ....

Bina Kehidupan :)

Image

Carilah ....Mimpilah ...

Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.

Berubah Kerana Sesuatu

Tajuk ni besttt...aku suka bangat ... Berubah dan mengubah diri kerana sesuatu ... so touchinggggg ... idup yang lebih cool, perasaan yang lebih tenang walau setiap hari diuji ...Lagipun aku ada 2 orang adek yang sangat2 membantu .. sorang adik yang memang muda dari aku, and sorang lagi yang perasan muda dari aku walau umo dia dah ganyut. Meke ni la yang jadi tukang kutuk aku paling utama, (ada aku kesahhhh) dan pemberi semangat kat aku masa aku down, down, down, down, down and down. Tapi aku tak leh lukih muka meke kat sini, sebab kalo aku lukih nanti, aku kena kerat 18 dgn adik yg muda.
Ala korangg... banyak yang aku dah ubah lepas aku kenal dengan korang seme... bukannya sebab sorang dua... tapi aku ambil yang baik2 aje dari tiap sorang. Tima Kacih kat korang sebab banyak menyedarkan aku. Sekarang ni, tiap2 hari, balik rumah jer...aku tak sabarrrr nak berbaring sambil mendengar lagu2 best, then baru settlekan benda2 lain (kalo aku tak lelap la). Memang life aku very2 the coolest ..…

Rindu ekk

Image

Berlari Kepada Sesuatu

Salam semua ...

Seminggu dua nih, kebiasaan ku sudah agak berubah...Masa aku banyak terisi dengan benda2 yg lebih berfaedah n membina diri. Bila difikirkan ..sesuatu telah mengubah aku..atau aku telah berubah kerana sesuatu.. tak kisah le apa pun, asalkan perubahan itu kepada yang lebih baik. Kadang2, kita tak perasan akan benda2 yang telah diabaikan sekian lama ... lebih2 lagi benda2 yang penting dalam hidup.
So, chapter baru dalam buku telah bermula .... seperti biasa, akulah pelakon utama atau nama glemernya sang heroin yang sentiasa tersenyum menguasai padang ... dan walaupun penat, letih, lemau, lengloi... pergerakan akan aku mantapkan dari masa kesemasa ... dan pastinya aku akan tetap berlari kepada sesuatu itu.....

Take My Hand..

Image

Erti Cinta

Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya. Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang layang putus tali. Cinta adalah buta. Cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain. Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.

Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA . Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HA…

You & Me

Image

Akukah Pompuan Yang Rajin Itewww

Kain2 yang berlonggok kat atas kerusi -- dah abess lipat
Kain2 kotor dalam bakul -- dah abess basuh... oto lagi youu
Ruang Tamu --- dah kemas, sapu dan ngemop
Baju untuk esok -- dah siap gosok

perghhhhh... rajin siot pompuan nehh.

To Give

Image

Mutiara Kata

Aku mengamati semua sahabat, dan tidak menemukan sahabat yang lebih baik daripada menjaga lidah. Aku memikirkan tentang semua pakaian, tetapi tidak menemukan pakaian yang lebih baik daripada takwa. Aku merenungkan tentang segala jenis amal baik, namun tidak mendapatkan yang lebih baik daripada memberi nasihat baik. Aku mencari segala bentuk rezeki, tapi tidak menemukan rezeki yang lebih baik daripada sabar.
-Khalifah ‘Umar

Cinta ....

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka

Pelangi Hatiku :)

Image

Takziah Buat Abang Long dan Family

Salam semua ... aku ingin ucapkan takziah buat abang long, kak long dan family atas pemergian adik kesayangan mereka. Semoga tabah dan kuat untuk menghadapi kehilangan itu. Aku doakan ruhnya ditempatkan bersama golongan orang2 yang dikasihi Allah...

Ya, mati itu pasti ... hidup ini belum tentu bila dan bagaimana penghujungnya. Mudah2an segalanya dipermudahkan untuk kita. Sementara masih diberi peluang untuk melihat keindahan hidup, menyayangi dan disayangi ...rebutlah peluang2 yang ada untuk memberi dan menerima. Kalau bukan untuk kebahagiaan sendiripun, melihat sahabat dan keluarga tertawa bahagia sudah lebih memadai.. Syukur, alhamdulillah, orang yang ditakdirkan untuk selalu memberi adalah orang yang sangat mulia pekertinya, kerana tak ramai antara kita yang sanggup berkorban demi kebahagiaan orang lain ...

Cinta Si Rama-Rama

Image

Ku tahu, Kau Juga Tahu...

Ku tahu perasaanmu padaku
Kau tahu perasaanku padamu
Maafkan aku.. tak bisa terus begini
Aku perlu memberimu ruang dan waktu..
Seluas dan selama mana yang kau perlukan
Untuk kau pastikan dimana pendirian dan hatimu

Mungkin kau tak bisa menerima keadaan ini..
Namun, lihatlah kepada hikmahnya..
berpisah sementara tak beerti berpisah selamanya
mungkin ada jalan bahagia menanti disana ..
pada aku, pada kamu, dan pada semua..

Tiada siapa yang akan terluka
andai keputusan itu adalah yang terbaik..
ku akui, kau teman yang bermakna
kebaikanmu takkan ku abaikan
walau segalanya terasa tertunda
dalam penantian mencari keputusan itu.

Ku tahu, kau pun tahu
rasa itu pasti akan ada
yakinlah dengan sepenuh hati mu
Walau kini waktu tidak memihak kepada kita
Untuk menghuraikan rasa yang terlukis, dilakaran hati..

Abah... Nur Sayang Abah...

Assalamu'alaikum wrt. wbt ....

Malam tadi aku mimpi abah aku ... mimpi yang amat dalam maknanya...mimpi yang masih aku tak boleh nak tafsirkan mesejnya. Sangat2 jelas aku melihat wajah abah ketika ruhnya mahu terpisah dari jasad ... aku terus berlari dan memangku abah... aku bisikkan syahadah ditelinganya ... aku nampak mulutnya tak lekang dgn ayat2 suci sehingga nafasnya yang terakhir ...

Ya Allah ... sebagaimana Kau beri aku kekuatan dan tenangkan hatiku dalam menghadapi kehidupan ni... Berilah aku keberkatan dan rahmatMu yang tak terhingga buat aku, keluarga dan rakan2 ku .... aminnn.

Mengapa..

Image
Bintang yang terang
sinarmu sungguh indah
keindahanmu mengingatkan aku
pada seseorang…………
malam yang begitu sunyi……….
mengapa dia tak hadir untuk menemaniku
angin yang berhembus kencang……….
Tuhan sampaikan salam ku padanya
dan peliharalah dia dari sebarang musibah
dimanapun dia melangkah

?????

7:00 p.m. - 22nd February 2010
Sayang2 mama, mama nak baring jap. Jangan noti2 ya. Kalau lapar, makanan ada kat meja. duduk kat situ bila makan ... zzzzzzz

8.00 p.m.
Mama... kitaorang dah ngantuk. Nak tido.
Jom, amik bantal masing2 ...mama tidokan ya.(Ayat cam ibu mithali ..Padahal aku yang lena cepat dari depa)

2.00 a.m
Bangun .. termenung... caruts dan mencarutskan diri sendiri dulu ... aku stresssssss.... pas tu amik wuduk, solat isya'... qada solat maghrib ... solat hajat ... pas tu adegan air mata ... melalak cam baby .... aku stressssss.... nanti hari rabu akan kena maki .... babis tul la staff aku tu ...

4.00 a.m
Tengok tv. Percubaan untuk tido semula gagal sementara.

4.30 a.m
Masuk bilik....zzzzzzzz

6.00 a.m.
Bangun .... waaaaa...ada sikit ok ...

Indah

Image

Sakitnya Rindu

Image
Te tet...te tet ... napa semacam jer munyi sms alert aku neh ... hehehe

Nur beybeh, morning dearr. Lu sihat ka? Wa sakit rindu sama wa punya bf. Wa terbongkang neh.

Erkkk pompuan neh. lama benor sakitnya. Kesian tul aku membacanya. Hebat ya penangan sakit rindu rinduan ni..

Ai Hate Mondayyyyyy

Adessss, cepatnya weekend berlalu. Aku mencikkk hari senin, mencikkkkkkk.... udah la banyak keje lak tu minggu neh plus meeting. How ai wish weekend ni selamanya...makna secara langsung ialah, cuti tapi dapat gaji...huhuhuhu

Dengarkan Perasaan Itu...

Jangan lawan perasaan itu
Jangan abaikan perasaan itu
Jangan kuburkan perasaan itu
Tetapi...
Dengarkan perasaan itu
Kerana apabila ia jelas dengan kemahuannya
Ia akan membawamu kepada satu kepastian
Image

Bubur Johnny

Image
Hmmm hari nikannn, tetiba terliurrr bebeno nak makan bubur Johnny ... rasa dah tak tertahan2 melihat johnny yg terbungkus kemas kat atas meja tu..lantas ku ambil dan ku vogelkan satu persatu dgn tanganku yg lemah gemalai ni... iskkk ada yg rongak pulak ... tak sesuaiiii...ada yg besar teguh n peramah ...i likeeeee.

On Your Mark .... Get Set......

Image
kempunan nak makan sokelat dari langkawi ...sokelat kepala gajah... aku meniti hari2 sepi tanpa sokelat ...heheheh... sampai la malam tadi, aku gi meronggeng kat ampang, melawat dan merasmikan rumah baru adik aku yg keje bawak jet n tembakkkk tu ....aku la akak dia yg pertama datang melawat rumah baru tue. sebelum balik, dia hulur satu paper bag ... dgn kemalu-maluan yg over eksited, ak curi2 pandang apa yg ada ...ehemmm...



i likeeeee

Will You Still Love Me

Shu, ko suka lirik lagu ni kan.. Aku dediket spesial untuk ko.

Take me as I am
Put your hand in mine now and forever
Darling here I stand, stand before you now
Deep inside I always knew

It was you, you and me
Two hearts drawn together bound by destiny
It was you, and you for me
Every road leads to your door
Every step I take for evermore

Just say you'll love me
for the rest of your life
I gotta lotta love
and I don't want to let go
Will you still love me
for the rest of my life
'Cause I can't go on
No, I can't go on
I can't go on
If I'm on my own

Take me as I am
Put your heart in mine,
stay with me forever
'Cause I am just a man
who never understood
I never had a thing to prove

'Till there was you, you and me
Then it all came clear so suddenly
How close to you that I wanna be

Do you believe a love could run so strong
Do you believe a love could pass you by
There was no special one for me
I was the lonely one, you see
But then my heart lost all control
Now you're all that I…

Only You

Only you can make all this world seem right
Only you can make the darkness bright
Only you and you alone can thrill me like you do
And fill my heart with love for only you

Only you can make this change in me
For it's true you are my destiny
When you hold my hand I understand
The magic that you do
You're my dream come true
My one and only you

**** lagu ni someone tuju2kan kat aku ..ahaks...layak beno la aku jadi only you tue .. but i likeeeee. :)

Komen

Ha, atas beberapa permintaan yang membuak2 nak ngutuk aku kat blog nih, aku dah buka ruangan ngomen untuk korang kutuk la sepuasnya ... hehehehe... selamat mengutuksss.

Kuat ke ?

Bagi le dia masa, ruang untuk buat keputusan..
Yer, tak der masalah. Aku akan sentiasa bagi dia ruang dan masa
Dia kurang kekuatan lagi tu..

psstt...kalau tak kuat2 gak, aku suh contact abang long. agen pacak. baekkk punya.

Bukan Mudah

Image
Sayang... sesungguhnya kutahu, bukan mudah bagimu. Semua yang berlaku, akan mengujimu..mengujiku ...

Pewut oh Pewut Tenapa Kau Cakit......

Adehhhh... cakit pewut le pulakkkk ... senggugut aku nih, tetiba lak datang. Selalunya PMS hanya sengal2 badan butuh istirahat, tapi kali ni cakit pewut len macam lak ...ngada tul .. time2 cam ni la pulak nak cakit cakitan. seb bek hari ni hari sumaat ..eh, eh...sumaat??? yeaaaaa... i like sumaatt berri berri much ..maknanya ada 2 hari suti... fuhhhhhh....

Erti Cinta

Image

Anugerah...

Pernahkah korang semua rasa bagaikan tak percaya dengan apa yang dikurniakan kepada korang semua? Apa-apa aje yang yang sangat korang suka, sayang dan hargai. Sekarang ini, aku memang rasa sangat-sangat bersyukur dengan apa yang dikurniakan kepada aku. Kekuatan, ketenangan diri yang sebelum ini kurang jelas kewujudannya ... makin menyerlah... makin terasa seiapkali ujian datang menyapa.

Hari2 yang aku lalui, aku akan gunakan untuk menjaga, memelihara dan menghargai setiap saat sejak aku mula mendapat dan bertemu dengan anugerah itu. Hati dan perasaan tidak boleh dipaksa dan dipersalahkan, pemahaman dan rasional pemikiran itu adalah kemestian. Cuma apa yang aku mahu lakukan sekarang, aku mahu teruskan dengan apa yang tersimpan dalam hati,serta meneruskan segala perancangan dalam diri. Kalau masa itu diperlukan untuk merungkaikan setiap ikatan dalam pemikiran dan perasaan, aku sanggup menanti. Cuma, membuat seseorang terus menanti dalam tempoh yang terlalu panjang mungkin tidak berbaloi.

Tanya Sama Hati

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Most Beautiful

Image
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched—they must be felt with the heart."

Saat Gelora????

Adesssss... Apa yang aku dah buat niiii ..... Ya ampunnnnnn ....

Nights In Rodanthe

Image
Salam semua .... aku baru lepas tengok citer ni... sowang2 kat rumah..dalam gelap, duduk atas lantai bersandar kat kaki sofa... Adehhhh, mati2 aku ingat citer ni happy ending, tapi rupak rupaknya sedih gila babas...

Citer ni pasal sorang single mother ...berjumpa dgn sorang single father kat cottage tepi pantai at a place called Rodanthe. Ekceli cottage tu member pompuan tu punya, tapi member dia ada keje, so minta tolong kawan dia ni jagakan. Masa tu la Richard Gere datang duk kat situ 4 hari. And kat situ they fell in love with each other. Dalam masa tu lah konflik pompuan tu dgnx hubby dia yg gedik2 nak baik balik dgn dia...kunun2 dah insaf la tu...poorah ...kekeke. And lelaki tu pulak ada konflik dgn anak lelaki dia sebab meke tak rapat. So after few days, Richard Gere decided untuk cari anak lelaki dia to patch up things which he has missed in the past.

So masa pemergian richard gere, mereka berhubung dgn surat aje, sebab tempat anak lelaki dia tu kat utan jin bertendang, somewher…

Jangan Mengharap Pada Sesuatu Yang Belum Pasti

Apa yang aku belajar hari ini ialah aku x mau mengharap pada sesuatu yang aku x mungkin aku dapat. Mengharap orang lain untuk mengembirakan aku pun perlu dikikis kerana aku sendiri yang perlu mencari kegembiraan tersebut tanpa perlu menunggu orang lain untuk menggembirakan aku …ini pelajaran yang aku dapat …InsyaAllah,aku ambil ia dengan penuh senang hati dan tanpa ada perasaan sedih,kecewa dan sebagainya…
Mengharap orang akan berfikiran sama dengan kita serta menghendaki orang untuk memenuhi hasrat dan kata hati kita adalah satu tindakan yang sia-sia. Ini kerana setiap orang mempunyai corak kehidupan yang diaturkan oleh diri mereka sendiri tanpa perlu mengikut kata dan hasrat hati orang lain. Ditambah pula, Allah SWT mencipta dan mengatur setiap kehidupan manusia itu berlainan.

Walaupun fitrah manusia itu sendiri sentiasa mengharapkan sesuatu berdasarkan kehendak hati, aku akan bantu diri sendiri untuk mengawal kehidupan dan hatiku. Kadangkala apabila kita terlalu mengharap sesuatu pe…

Something About The Way You Look Tonight

There was a time
I was everything and nothing all in one
When you found me
I was feeling like a cloud across the sun

I need to tell you
How you light up every second of the day
But in the moonlight
You just shine like a beacon on the bay

And I can’t explain
But it’s something about the way you look tonight
Takes my breath away
It’s that feeling I get about you, deep inside
And I can’t describe
But it’s something about the way you look tonight
Takes my breath away
The way you look tonight

With a smile
You pull the deepest secrets from my heart
In all honesty
I’m speechless and I don’t know where to start

Valentine's Day

Image
Salam semuaaaaa... wehhhh korang dah nonton ini cerita? Valentine's Day ... aku dah tengok...dan pada aku cerita ni simple tapi penuh dgn pengajaran. Hampir seme pelakon2 yg powerr renger blakon citer nih.

Kisah perjalanan cinta beberapa pasangan semasa 14th February 2010, iaitu pada hari valentine atau lebih sinonim dengan nama Hari Kekasih.

Pasangan 1: Ashton Kutcher dgn anak Pak Alba (jessica alba). Si lelaki ni jatuh sinta sangat2 pada anak pak alba nih .... anak pak alba pun macam suka kat dia ... tatapi, pada malam valentine tu, anak pak alba tinggalkan si ashton ni.

Pasangan 2:Jennifer Garner, kawan baik kepada ashton, jatuh sinta sama itu dokter(Patrick Dempsey)...dia ingat itu dokter sudah cerai dgn wifenya, tapi dusta semata. itu dokter sudah tipu dia dan dalam percubaan ashton utk btau perkara sebenar, dia ingat ashton cemburu jer kat dia.

Pasangan 3: Hector Elizondo dan Kathy Bates ... couple wara emas yang so much in love with each other ..pada hari valentine tu... isteri…

Jangan Memilih Aku - Anang

Terenggut hatiku,terpanah asmara
Sedih suka sirna sudah
Bila kau jadi milikku
Memang lukaku belum sembuh semua
Juga dukaku belum sirna semua

Jangan memilih aku
bila kau tak sanggup setia
Kau tak mengerti aku
diriku yang pernah terluka

Jangan memilih aku
bila kau tak bisa setia
Image

Pokok Klapak

Image
Everytime i see u
My heart bergoncang
Everyday i think of u
Pagi dan petang
I forget to eat my makan
Cause there's no other boy but this one

Underneath pokok 'klapak'
I will wait for u
Oh mr. im here lah
Dont tutup pintu
Cause your hair is like penyapu
That i know it is full of kutu.

Selamat Bertunang Adikku!!!

Image

Ingin Bersamamu

Pandangan pertama
Dan senyumanmu
Yang penuh kemesraan
Terukir di ingatan
Tiap detik berlalu
Tak bisa untukku melupakanmu

Setiap ketika ku rasakan
Bayanganmu menemani
Ke mana pun ku pergi
Hingga di dalam lena
Ku masih lagi termimpi-mimpi
Apakah kau pun terasa
Segalanya yang ku rasa

Andai ada ruang di hatimu
Inginku menjadi ratumu
Mengecapi cinta Ke akhir usia
Dalam suka Dan di dalam duka
Ingin aku bersamamu Kekasihku

Ku sering tertanya
Beginikah berputiknya cinta
Menghiasi jiwa
Rindu menjadi lagu
Gemersik suaramu ungkapan shahdu
Apakah kau pun begitu
Asyik terkenang diriku

Walau ke hujung dunia
Kekasihku
Walau di hujung waktu
Takkan pudar cintaku
Untukmu

I Don Wan Benana Frut Tu Taimes

Berhati-hati dan berfikir panjang sebelum mengambil apa2 keputusan yang sangat penting dalam hidup adalah tindakan yang sepatutnya. Doa, doa dan doa.....

Melangkah Tanpa Henti

Image
Kesekian kali, mengumpul tenaga dan kekuatan meluahkan apa yang terbuku tepu. Semalam yang pergi biarkan berlalu, esok yang datang perlu dihadapi.. memujuk hati sendiri lebih sukar dari memujuk hati insan lain..untuk memilih yang terbaik dalam hidup. Senang dituturkan, pelaksanaannya sukar, cukup luar biasa dugaan-Nya.

Hari-hari yang telah berlalu, diharungi dengan suram berpanjangan. Untuk mendapatkan hari ini, hari-hari yang lalu terpaksa ditempuhi, meskipun pedih, meskipun sulit, namun hidup perlu diteruskan, walau 50 tahun lagi, walau 5 tahun, walau 5 saat.. harus! Seolah cahaya yang melintas, hadirnya walau sedetik namun melintas mengekalkan sinarnya… hidup pun begitu..terus, terus, dan terus.. hingga sampai kepada titik noktahnya. Relakan hati untuk menyusuri perjalan hidup ini... Relakan diri untuk melangkah tanpa henti ...

Orang yang mencintai Kamu .....

Orang yang mencintai kamu tidak pernah bisa memberikan alasan kenapa ia mencintai kamu, yang ia tahu dimatanya hanya ada kamu satu²nya.

Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya,dimatanya kamu selalu yang tercantik/tertampan walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah berlebihan atau kamu merasa kegemukan .

Orang yang mencintai kamu selau ingin tau tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, ia ingin tau kegiatan kamu.

Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan sms seperti “slmt pagi”“slmt hr mggu” “slmt tidur”, walaupun kamu tidak membalas pesannya.

Kalau kamu berulang tahun dan kamu tidak mengundangnya setidaknya ia akan telpon untuk mengucapkan selamat atau mengirim sms.

Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang ia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah lupa setiap detailnya, karena saat itu adalah sesuatu yang berharga untuknya.

Orang yang mencintai kamu selalu mengingat tiap kata2 yang kamu ucapkan…

Wink Wink

Malam tadi aku tak boleh lelap langsung ....huhuhuhu ... tapi lupa pulak nak tepuk bantal banyak2 kali. Kalau hari2 macam ni, memang kompom menang the biggest losers :P

The Greatest

Image
Best jugak ayat2 sinta ni ... Hmmm.. i likeeeee

Kunci Hatiku

Image
Tok..tok..tok... sayang, bukalah pintu ...kekekeke...tak main la takat ayat2 cam tu nak buat orang bukak pintu hati... Pintu jamban pun belum tentu terbukak lagi walaupun yg menyerunya blogger terkenal. wowww...blogger terkenal.

Aku akan sentiasa menantikan saat itu...saat seseorang mampu menemui kunci yg tepat bagi hatiku ini. Yang pastinya, tak semudah itu sebab aku bukan seorang yang mudah jatuh cinta hanya dengan kata2 manis yang belum tentu ada kebenarannya. Cuma, yg pasti, aku tahu...dia memang ada disitu ...siapa dan bila ...kita tungguuuuuuu.

Jika....

Image

Thinking of You

Image

LOVE????

Image

Hadiah Dari Hati

Image
Salam semua ...

Pagi ni, seperti pagi2 yang sebelumnya ..indah dan bermakna. Aku buka mata dan bersyukur pada Allah kerana masih bernafas dan diberi kesempatan untuk melihat wajah2 yang aku sayang ....dan meneruskan kehidupan seadanya.
Korang nak tau tak ..mulai 3 hari lepas, aku amalkan solat hajat untuk keluarga n kawan2 yg sangat aku sayang. Bukan cakap untuk riak ke apa..cuma aku nak korang tau yang aku sangat2 appreciate kewujudan korang dalam hidup aku ..korang dah jadi sebahagian dari hidup aku..dah melekat kuat dari gam gajah. kalau cuba di pisahkan, tercabut sekali dgn isi ... Kalau korang happy, aku sangat2 happy...and kalau korang sakit atau sedih, aku sangat2 sedih ... nak wat cemana...aku punya kasih sayang yang melimpah ruah ...hehehe.. Untuk korang, doa aku semoga hati korang sentiasa tenang, badan sihat, hari2 korang sentiasa bermakna, dan berjaya dunia akhirat.
Buat adik2 dan kakak2 aku ...selagi aku diberi kekuatan dan kesempatan selagi itulah aku akan ada disini, berg…
Image

Tentang Keajaiban Hati

Hati itu ibarat Istana sebuah keindahan yang tak nampak, sebuah keagungan yang tak terlihat, namun bisa dirasakan.. akan tetapi apabila hati sudah ternoda, kejahatannya turut memberi kesan kepada insan lain.

Hati bukanlah gudang kebenaran, kerana hati hanyalah tempat persinggahan petunjuk yang dipahami melalui ajaran Kebenaran. Menuhankan hati adalah kenistaan,namun menutup hati beerti membuka pintu kesombongan.

Hati ibarat lautan yang luas tanpa tepi dan pantai, namun hati bisa sempit dan beku ketika kita membiarkannya tanpa sentuhan Ajaran kebenaran. Hati juga perlu di ekspresikan seperti blog ini, hanya salah satu dari sekian banyak cara untuk mengekspresikannya.

Berterus Terang Atau Biarkan Saja Perasaan Itu Membawa Haluan Kehidupanmu

Wowwwww... tajuk yang agak berat ... seberat kepala aku dipagi hari ...tapi cemana beratpun, aku tak pernah miss untuk senyum, wat lawak n ketawa. Itu adalah satu kewajipan untuk aku setiap hari ..
Ada satu perkara yang ingin aku kongsikan bersama ... isu berterus terang, atau ...biarkan saja ia membawa haluan hidup kita. Mmmm ... payah juga kan. Nak berterus terang, ada rasa tidak yakin ...nak biarkan cam tu jer ... hati lak tak tenang ...

Kalau korang tanya aku...aku lebih suka berterus terang ... aku suka berterus terang dari awal, bincang akan segala kemungkinan dan buat keputusan.. wowww, aku tak sangka aku seberani ini atau sematang ini dalam hal2 rasa merasa ...kekekeke ... yup...aku memang berani walau ada sikit gagap espesially bila ditanya soalan2 yang sangat2 mencabar minda. Nak kasi jawapan pun mau meletup neuron2 dalam otak2 aku ni... eh otak2?? i likeeeee... kempunan tak dapat bawak balik. Mugkin pengalaman dulu yang buat aku lebih open, lebih berani dan lebih berfikiran r…

Nyut nyut nyuttttt

Nyut nyut nyutttt...kepala rasanya mau pecah ... adehhh migrainku datang kembali. Dah lama dah tak sakit paler ni. Malam kelmarin tetiba lak muncul kembali. Misteri betul..heheheh

Apa2 pun time kacih pada seme tawan2 yang amik berat pasal aku ..yg nak tolon pisit2 kepala, pisit2 ujung2 jer dan nak kongsi garam bukit dengan aku ..kekekeke ... Doakan aku sentiasa sihat dan ceria yer..and aku pun doakan yang terbaik untuk korang seme hari2..
You must be a great runner because you are always running in my mind...but i am a bad shooter because i always miss you.....and will always do..
Image

Missed You

Image

Bila Harus Memilih

Hujung minggu aku yang padat dan sendat ni aku lalui dengan penuh keceriaan. Seronok tengok anak2 sedara yg somel2 melompat2, lari sana sini macam lipas terlebih gula.. hehehe...
Tapi dalam kepala aku, bersarang dengan satu persoalan...bila harus memilih. Keadaan sekeliling, rakan2 dan diri aku sendiri sekarang ni terperangkap dengan persoalan tersebut. BILA HARUS MEMILIH ... perghhhh bukan senang beb ...sebab bila dah memilih, itu adalah keputusan yang berani mati...apa2 risiko pun kena tanggung... ada berani???? Yang pastinya... bila dah sampai waktu untuk memilih...ada jiwa akan terluka..ada hati akan sengsara... aduhhhh...susahhhh, susahhhhh.
Kawan aku cakap, kadang2 kita kena jadi selfish...fikirkan diri sendiri..itu aku setuju sangat sebab pengorbanan dan sewaktu dengannya adalah pilihan kita sendiri. adakah kita sanggup berkorban ..memberi tanpa menerima ...atau jadi lebih selfish...memberi dan menerima... atau lebih selfish...hanya menerima. Kalau aku, aku suka yang kedua..memb…

Touchinggg

Image

Belaanku

Image

Bulat ke Panjang ????

Image
Posting ni aku buat sempena sorang kawan aku yang bersusah payah menceritakan kat aku asal usul terung panjang yang sebenornya bulat diawal pertumbuhannya ... beriaa aku dengor, maklumla..orang yg stret lagi jujur ....rupa2nya cerita rekaan semata ....hampehhhh ....

Somelnyaaaa

Image