Posts

Showing posts from 2010

Selamat Hari Minggu

Yeayyy Yeayyyy ... sumaat datang lagikk.. i likeeeee berri2 much. Ramai tetamu nak datang ... Hari minggu nak berpoya2 dgn family tersayang. Untuk korang semua.. Have a wonderful and cheerful weekend !!!!!!

Nothing But The Radio

Image
Life, shades of blue,
Love was bittersweet till I found you,
Time, after time,
Feelings disappear...

Friend, when we met,
Life was like a joke I didn't get,
But when you're holding me,
You make me understand,
What this heart is for...

Now we've nothing but the radio on,
We are dancing to a new emotion,
We've got nothing but the radio on,
We're making love in slow motion...

Ooh, one night like this,
Can melt away the lonely emptiness,
Each perfect kiss,
Answers every wish I wish...

There in your eyes,
I can see the years of tears I've cried,
And though the waiting game,
Is all I ever play,
It's time to let love in...

Now we've nothing but the radio on,
We are dancing to a new emotion,
We've got nothing but the radio on,
We're making love in slow motion...

When nothing is right,
We can't go wrong,
And so tonight,
They're playing our song,
We're kiss to kiss,
And heart to heart,
And the music never stops,
Once the love starts...

Thank You Allah

It's really a wonderful dream ... Thank you Allah :)

Letih

Vulan November and December ... paling memenatkan dan schedule sangat2 full. Balik Jakarta, selang 4 hari ada event lain se malaya pulak .. adoiii capek banget .. udah lenguh2 ...butuh istirahat... Kol 3.30 petang baru dapat letak montot jap.

Nur ... you look so pale .. and tak sihat ..

A ah .. i feel so exhausted and macam nak demam pulak. Tak habis2 event ni, bila la i boleh rehat.

U better take few days rest n sleep. Take care ok.

Ok, insyaAllah ...

Huh, tah bila arr aku voley suti. Ada jer benda nak kena settle... Malam tadi aku balik dgn kepenatan ... lepas isya terus baring ... antara lena dgn tak ... dengar suara 2Ns ... Kakaknya tarik selimut, selimutkan aku .. then kiss kat pipi n cakap, kakak sayang sangat mama !! Adiknya pulak kiss pipi aku n cakap .. Nawfal pun sayang sangat mama!! Sedor2 meke dah tidor peluk aku .. Dua orang ini sangat2 sweet dan pandai walau over nakal ... Doa aku kalaupun Allah nak ambil nyawa aku ..ambil la bila meke dah pandai jaga diri sendiri, dah inde…

Siri Penyebok Terlampau

Ko tu memilihhh sangat, sebab tu sampai skrang tak dak boifren... Aku ulang, ko tu sangat2 choosy !!!!

Owhh sangat betul, mmanglah aku ni memilih dan harus memilih... itu hak aku aper ... hak untuk memilih. i dun want banana fruit two times lah sengalll !!! paling basic, ko nak beli barang pun ko akan pilih yang ko berkenan kan, yang sesuai dgn diri ko, kan. Apa ko ingat soal boifren, soal jodoh ni main tangkap muat ker, first come, first serve?? no no noooo. itu bukan aku hokehh.

Susah betol kalo bercakap dgn ko ni. Ada jer jawabnya. Kalo cam ni sampai aku ada cucu pon ko tak kawin2.

Mana ko tau aku takkan kawin? Tah2 minggu depan, vulan depan, tawun depan, aku jumpa dengan orang vulan aku?? Kalo aku boleh saborr, ko yang tengok takkan tak boleh saborr.. oiii yang tak der boifrennya aku laaa .. ko yang tak nyempat apa hal..

Aku bukan perr, nak tengok jugak ko bahagia dengan lelaki yang dicipta untuk ko. Excited giler aku nak tunggu masa tu sebab emmm .. aku nengok ko nih, udah la cakap …

Weekend Kembali

Mangun2 tido ... basuh muka, gosok gigi, sikat rambut ... malas mandi lagikk ... Hari ni ada projek besarrrr ..Nak kemas almari baju. Alaaa, dari 2 bulan lepas tak abs2 kemas lagik. Hari ni mesti langsaiiii... Itu janji aku pada almari itewww.. Since aku seorang yg sgt berpegang pada janji, makanya projek bermula diselang seli dgn aktiviti2 makan .. Kol 12 tghari setle ... perghhhh... tahniahhh!!!
Lepas mandi2 ingatkan nak tgk movie Hantu Kak Limah, tapi aku teringat pulak kat adik aku yg baru pindah rumah tu ... So call tanya ada apa2 yg voley dibantu... Tingkat atas tak setl lagik kemasss kata shu.. So, we all pon siap2, start kete...vroommmm gi Bangi. Almaklula pengantin baru ..mana der masa nak kemas rumah sepenuh hati .. kui kui kuiiii .. asik belek membeleks jer kejenya tuee..
Setel mngemas kol 7 ... lepak2, minum2, tunggu maghrib dulu, then valikss dgn keletihan. So, kensel citer Hantu Kak Limah. Nanti2 arr nonton.
On da way valiks ... owhhh bulan hampir mngembang ... i likeeeeee…

Cintai dan Sayangi Dia Bila Kamu Benar2 Punya Rasa Itu

Bila ko dah tak ada pilihan, baru ko nak cari dia?
Masa dia ada kat ko waktu ko sedih, waktu ko perlukan kawan, ko tak sedar ke dia tu sebenarnya untuk ko?
Lagi satu, ko ada fikir pulak masa dia perlukan ko ... ko ada ke untuk dia, even sebagai kawan???
Opsss.. mana ko nak fikir kan, sebab ko rapat dgn dia pun ada kepentingan. Bila ko rasa dah tak ada harapan dgn org tu, baru nak terheges2 amik hati dia ..

Puas hati aku !!!!! Sapa suh mengadu kat aku, kan kan kan... Dah kena basuh.

Macam2 hal ler org bercinta, putus cinta, frust brcinta, nak brcinta nih. Sementara aku stand solo, tak der kekasih hati untuk dibelek, voley la melayan meke sepenuh hati ... siap gaduh2 maki hamun ... kehkehkeh. Ada aku kesah meke nak marah kat aku. Cuma aku sikit terkesan dengan kisah kawan aku ni. Sebab pada aku, soulmate itu bukannya pilihan terakhir selepas yg lain, tapi pilihan terbaik yang mungkin kita tak pernah nampak, jumpa atau sedar sebelum ini. Berikan cinta dan sayang jika kamu benar2 punya rasa it…

Coz I'm Leaving On A Jet Plane

Panggilan kedua ke Jakarta ... Aku akan terbang kesana esok, insyaAllah. Semoga semuanya di permudahkan dan selamatttt :) Panjang umur kita ketemu lagi ..

????

Aku sedar bukan mudah untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti, dapatkah ku miliki
Kau ada aku dan aku punya kamu, apakah akhirnya tetap bersama??

Nothing is the only thing

Image
Nothing is the only thing that lasts forever ... Will you be my NOTHING ??? and I want to be your NOTHING as well :)

Different is Unique

Image
Pengantin Bersama2 Flower Gegerl yang langsung tak seragam ..kehkehkeh .. Different is unique !!!

Salam Maal Hijrah

Another new year ...another leaf of life... masih diberi kesempatan untuk menikmati kehidupan, bersama2 family dan kawan2 yang disayang. ALHAMDULILLAH..
Azam tahun baru??? Ada, of courseee ... and definitely something sounds practical and achievable. Eh napa skipping London?? tukar angin..
Dikesempatan ini, nak wish family dan kawan2, selamat menyambut maal hijrah, tahun baru, kesempatan untuk buat pahala berganda dan dosa berganda jugak kalo tak kena caranya kan. Semoga sentiasa berusaha untuk menjadi manusia yg lebey bayik (cakap kat diri sendiri sebenornya).. lebey bayyik dari semua segi, segi tiga, segi empat, segi lima ...
Untuk korang semua, selamat melalui kehidupan dengan seadanya ..selamat menikmati kopi tanpa risau nak guna cawan mahal ke murah. Yang sedang bersinta tu, semoga persintaan korang melangkah ke fasa seterusnya lagi dan lagi. Bagi yang asik ada bekas2 jer, jangan dibiorkan bekas2 tu lelama, nanti jadi sopak, semoga akan bertemu sinta yang dicari2. Untuk yg baru tawe…

Masa Untuk Melangkah Dari Vulatan Itewww

Dah banyak kali cakap .... dah banyak kali nak cuba ...
Tapi hari ni ... yessssss ... aku dah mulakan langkah pertama keluar dari vulatan itewwwwww :P
masih banyak vulatan yg aku perlu langkah, still, pelan2 kayuh bebbbbbb.

Kehkehkehkehkehkeh ... surat merah kuluar sudaaa

Image
kahkahkah ...kuikuikui .... hek hek hek ... padan muka akuuuu ... :P

Congratulation Gugurl

Image
Gegerl aku dapat nombor satu masa periksa akhir tahun baru2 nih ... so dapatlah award pelajar terbayik kelas ... mak sukerrrrrr ..

Tahniah sayang .. anak mama memang bijak dan cantik .. sorry sebab mama masih cuba untuk buat yang terbayik sampai hari ni .. and still tak jadi yang terbayikk ... apa2 pun, i love both of you so very much :)

Hold My Hand

Image
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Venciiiiiiiii

Kol 2.30 am ....ting tong ... sms masuk ... kepada pelanggan maxis ... bla bla bla .. delete ... sambung zzzzzz

Kol 2.35 am ... ting tong ... sms masuk ... kepada pelanngan maxis .... bla bla bla ... delete ... percubaan untuk lena kembali

Kol 2.40 am ... ting tong .... arghhhhhhhhhhhhhhh .... terimakasih kerana mengambil bahagian dalam survey bla bla bla.... cilako betul .. aku tak jawab pon soklan survey tu...aku delete dahhhhh.

Agak2 korang, aku leh lena balik ker??? Jangan harappppp...

Bangun, berus gigi, solat ... hehehe aku tak solat isya lagi tadi..

Kol 3.30 am ... minum nescafe mcm org bodow.. sensorang kat dining table sambil berangan. Dan sampai sekarang, pada pukul 5.30 pagi.. aku kat depan laptop ..sebab mata dah celikkkkkkk....arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!! venci kuasa 8 !!!!!

Biarlah Rahsia

Image
Keheningan malam membalutkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami
Tiadaku menjauhi
Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantasku pendam ku putuskan
Biarlah rahsia

When You Tell Me That You Love Me

I wanna call the stars
Down from the sky
I wanna live a day
That never dies
I wanna change the world
Only for you
All the impossible
I wanna do

I wanna hold you close
Under the rain
I wanna kiss your smile
And feel the pain
I know what’s beautiful
Looking at you
In a world of lies
You are the truth

And baby
Everytime you touch me
I become a hero
I’ll make you safe
No matter where you are
And bring you
Everything you ask for
Nothing is above me
I’m shining like a candle in the dark
When you tell me that you love me

I wanna make you see
Just what I was
Show you the loneliness
And what it does

You walked into my life
To stop my tears
Everything’s easy now
I have you here

Masih Memandang Bulan Itewww

Ku sebut namamu disetiap doaku
Bangkitkan setiap kenangan padamu
Yang ku dapat hanyalah bayangmu

Hingga saat ini ... aku mahu kau tahu bahawa aku masih memandang bulan itu dan ... takkan mungkin berpaling...

Satu Labah-Labah

satu labah labah
cuba panjat tinggi
bila hujan turun
labah cepat lari
terbit matahari
hujan tiada lagi
labah labah cuba panjat
sekali lagi.....

salam ceria untuk semua. alhamdulillah aku dah bertambah sihat. Cuma batuk yang masih bermaharajalela, especially tgh2 malam. sangat2 mengganggu tido, tapi aku redha jer la. Dah boleh bangun ni pun syukur sangat2. Demam hari tu yang paling berat ujiannya since aku kena jaga Nawfal yang jugak demam teruk. sama2 terbongkang... sama2 pening, suhu tinggi, batuk, sakit tekak ... Alhamdulillah, berjaya lalui semua tu tanpa komplen apa2. Kak ni dgn Shu pon demam teruk, so tak ada siapa yg boleh jaga sesiapa... kena jaga diri sendiri dan aku sebagai seorang mama, kenalah jaga boboi aku yg somel tue.
Anyway, terimakasih atas doa semua. Aku bersyukur, masih dipanjangkan umur, masih diberi kesempatan untuk menikmati hidup yg indah nie .. Alhamdulillah... thank you Allah :)

Ku Ada Kamu

Aku tak pernah boring layan ini lagu tiap hari ... sampai 2ns pon dah hafal liriknya dan voley nyanyi sama2 .. Malam hari sabtu we all kuar jalan2 .. on da way dalam kete, kak ni pasang lagu ni and we all nyanyi ramai2, gabungan 5 sore ... kalau fahamkan betul2, lirik ni memang mengasyikkan ...

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah me…

Cirits Monggek

huhuhuhu ... tetiba tgh malam tadi aku ciritsss monggek ... sampai rasa nak pitam selang berapa minit kena berlari ke toilet... baru nak lelap... alarm pulak bunyikkk.. iskkkkk ... venciiiiiii arr. Penin, sakit tekak, rasa sgt tak best...tapi mengenangkan ada benda2 urgent kena settlekan, aku pon melangkah juga ke opis. punya lahh banyak meeting... sampai kol 2, tak voley tahan sudaaaaaa.. mesti mau valikkkk. sampai rumah, cirit lagikkkkk... then zzzzzzzzzzzzzzzz keletihannn. huhuhuhu... masa2 cam ni alangkah vagusnya kalo ada org yg nak manja2kan mak nieee ... bawakkan makanan ke katil, suapkan ubat ... eh aku tak gi klinik pon ... kensel ubat... aaa.. picit2kan kepala ku yg pening ... kahkahkah, sakit2 pon gatal jugakkkkk. of courseeeeeee :P
malangnya tak der, so aku pon tido arrr sejam .. erkkkk sejam jer rupanya ... dan dikejutkan dek ring tone penghujung rinduuu ...

Petang-Petang Layan Jiwanggg

wahhhhh ... best, best layan jiwanggg... i likeeeee .. sambil bergoleks2 atas katil melayan perasaang, mata pon makin nak terkatup ... dah hampir2 menjejak ke alam fana lena .. tetiba ... mama... mamaaa.... mamaaaa ... tolong tuangkan ribenaaa ... lerrrrr. potong stimbot betollah si nawfal nihhhh. Aku nih jenis yg kalo dah terjaga sekali, jangan harap aku leh lena balik ... iskkkkk ... tapi tak per lah. sapa lagi dia nak mintak tolon...dari dia tuang sendiri bagi lantai minum, bayik la aku yg tuangkan. Yang tak best tu ..aku kalo tergezut2 camtuh, peningnya lama... sakit palaa berjam2 lepas tu .. ni tgh sakit pala la ni... nak berangan mendernyaaa .. kenselll petang2 layan jiwang :P

TOILET vs TO LET

Cepat Nawfalllll .. cik shu nak terberak dah niiiiii .. cepat masuk kete ... cik shu nak gi TOILET !!!!!!!
Dengan selamba mcm tak der perasaan, Nawfal pon masuk dalam kete...
Tiba2 dia keluar balik ... haaa, cik shu .. tu ada TOILET .. ada DUA TOILET tueee .. besarr dia tulis. Apa la cik shu ni. Kan senang pegi ajer TOILET kat situ.
Dengan perasaan over excited, shu pon mencari2 TOILET yang dimaksudkan nawfal sambil menahan diri dari mencirits ..
Mana?? Mana TOILET???
Tu ha... yang tulis besar tueeee
Korang nak tau apa sebenarnya yang Nawfal tunjuk .... TO LET !!! kehkehkeh .. iklan rumah kedai TO LET :P

Aku Benci Bila Rindu Itu Datang

Aku benci bila rindu itu datang
kerna masih sendirian menghitung waktu
masih bertahan jalan yang penuh liku
walau telah pasrah menerima
telah pasrah melepaskan
satu yang tetap tidak dapat dihalang
disaat yang lain enak diulit mimpi
ketawa riang menjalani hari
adakalanya air mata ini mengalir
Bila rindu itu datang menyapaku lagi

Aku benci bila rindu itu datang!!!!
Tapi siapa aku untuk menghalangnya
siapa aku untuk menafikannya
siapa aku untuk melupakannya

Nukilan Nur - 8/11/10 3.50 a.m.

(puisi ini tiada kaitan dengan yg bernyawa atau tidak :)

Duhai Malam, Jiwa dan Hati

Duhai malam yang sunyi
Haruskah menanti
Mentari kembali memancarkan sinarnya
Tatkala purnama indah bertandang
Rajukmu kelihatan mengharapkan bayu menyapa pipi

Duhai jiwa yang pasrah
Haruskah mencoba
Walau kamu mengerti cinta ini tak mungkin terjadi
Walau ia terus memujuk jangan bilang tidak
sekiranya belum mencoba
kerna keserasian itu mungkin terlindung dibalik perasaan yang kabur

Duhai hati yang letih
Haruskah menanti dan terus menanti
Walau kamu tahu rasa itu takkan kamu miliki
Sekuat manapun kamu, setabah mana pun kamu
Paling menyentap hati
Saat akhirnya mengetahui bahawa rasa itu memilih untuk pergi

Nur 7/11/10 2.20 a.m.

Pulau Pandan

Leteynya berada di perantauan nih ... kerja dari pagi sampai tengah malam ... rasa cam robot pulak .. huhuhu ... bangla pon tak keje cam ni ... kalo keje pun dapat tripel payment gtew. Orang duk sibuk raya keling, aku duk sibuk dgn laptop .. meeting ... buat write up ... adoyaiiiii. Belum citer bab makan ... ngap, ngap, ngap ... ni jer yg senangnya... makanan sentiasa ada sekeliling ...huhuhuhu
Aku rindukan saat santai kat balkoni ... lepak2 sambil menikmati satu mug kopi... berangan2 memandang masa depan yang belum pasti. La ni, semua kena tolak tepi. Ada benda2 penting yang aku kena settle untuk org lain ... Bila dah settle, mungkin aku boleh bernafas lega seketika sebelum langkah yang seterusnya.

Ketika Saat Itu

Saat-saat macam nilah yang akan membuka mata kita, siapa sebenarnya sahabat sejati. Sahabat yang tak punya kepentingan, hanya bersama masa senang, masa ketawa, berbaik dengan kita hanya kerana tujuan tertentu. Kita akan nampak dengan jelas, ketika itu hijab akan terbuka adakah semuanya pura2 atau benar belaka. Dan ketika saat itu, jadilah sahabat yang benar2 mengenal istilah persahabatan.

Hidup Ini Adalah Umpama Secawan Kopi

Tepat sekali ... dan sangat tepat sebab aku ni penggila kopi tanpa k ...

Apabila mahu menikmati kopi ... sekiranya diberi pilihan antara cawan yg cantik, mahal, atau cawan polos dan murah ... dah tentu kita akan memilih cawan yang cantik dan mahal ... meninggalkan cawan yang polos dan murah sebagai pilihan terakhir. Itu adalah normal .. kerana kita sentiasa mahukan yang terbaik dan dilihat terbaik.

Yang sebenor-benornya ... itulah punca stress dan masalah dalam idop ini kerana kita sentiasa mahu yg terbaik, kehidupan yang sempurna, sedangkan cawan tu langsung tidak menambah kualiti atau kesedapan kopi iteww. Dalam banyak2 kes, ia menambah harga yang patut kita bayar dalam kehidupan ... dan malangnya, kecantikan itu telah menutup apa yang sebenarnya kita mahu nikmati iaitu KOPI. Dan kita terus memerhati cawan2 orang layin .. membandingkannya dengan cawan yang kita miliki, dan melupakan apa sebenarnya yang kita mahu nikmati, iaitu KOPI.

Realitinya, kehidupan adalah KOPI .... pangkat, har…

Jahatnya Kamooooo

Budak Jahat ... Budak Jahat ... Ngeeeeeee ...

Bestnya layan lagu ni sambil erobik ... Aku sudah serik bersinta .. Kerna asyik berakhir dengan kecewa .. Tapi sejak hadirnya dia (????) ... Semua sistem kawalan kini terdedah ... Kepala kata jangan gelojoh .. Hati pula kata pergi ... go beybeh go .. Benarkah sinta itu buta ... Kerna tak nampak apa selayin dia...

Jom Nayik Harley

Image
Tgh2 down ni ... terhibur nengok gambor ni .. kalau ada kat depan mata, aku dah try dahhh .. Apa aku kesahhhh. Tapi, kalo nayik dgn tok batin, lagi lomantik ..kekekeke :P

Begitulah Sinta Kita

Image
Terang bulan kerana mentari ...
Hadir bayang kerana cahaya ..

Dah masuk bulan November ... aku akan teruskan kehidupan seperti sebelum nih .. mungkin lebih bayik, insyaAllah .. Cuba untuk lebih memandang kesomelan sesuatu dari kehodohannya :)

Belit Yang Membelit

Some people suka cakap belit2 ... lain yang orang cakap, lain yang disampaikan. Makanya jadi salah faham .. iskk iskk .. tak bayik tawww, perangai olang busuk ajer itu maciamm. Cakap belit2 selalunya terbelit diri sendiri.... sapa yang susah??? Bukan aku... aku gelakkan ajerrr ...kahkahkahkah ... amik kau !!!!! Salah orang ko nak mayin2 and bikin fitnah :P

Pelik Ke??

Pada orang layin, aku ni mungkin banyak peliksss .. suka tengok vulan, suka tengok bintang, suka tengok pelangi, suka tengok air jeram yang sedang mengalir, suka kumpul crayon, magic color... dan satu lagi benda yang aku sangat suka ialah ..menghidu bau rumput masa hujan ... i likeeeeeeee... sangat2 suka duduk kat luar, sambil tarik nafas dalam2 .. terasa nikmat Allah tu sangat2 luas, dari sekecil2 kejadian sampai lah benda yang tak tercapai dek akal manusia.

Dan Vila Esokkk

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Voley Kurus Kerr???

Kuar dari alat merebus vadan kol 11 malam tadi .... kak ni sakap .. nur, shu jom makan .. erkkkk ... memang busuk lahhh ... udah la memalam masak rendang ayam, goreng ikan sepat masin, ikan goreng garing, sambal tumis ikan bilis ... ya ampunnnnnnnnn.
Lepas satu suap, dua suap, lepas dua, empat ... seterusnya abis nasi dalam pinggan, dengan tak der rasa kesian, bangun, bukak piyukk, tambah nasi lagikkkkkkkkk. Agak2 la kan .. voley kurus ker kalo hari2 cam ni??? Ujung minggu ni dah plan nak makan busat sambil berfoya2 laksss ... adoyaiiiiiii!!!!!! No mercy punyerrrr.

How do you define Happiness??

Hmmm... semalam aku ditanya satu soalan ... Nur, how u define happiness?? Perghhhh, macam senang soalan tu, tapi sumpah, aku tak leh nak jawab walau aku cuba. Aku cuma kata .. so sorry, i just dun have any idea to answer your question, but, i can share with you how do i know whether i'm really happy or just pretend to be happy ...

Bila aku balik rumah, aku fikir balik soalan tu .. dan sampai sekarang, aku tak berjaya nak define happiness, although dgn cara aku sendiri.. korang pulak cemana?? apa definisi korang tentang happiness ??

One Sweet Day

Image
Hari ni juga antara hari2 yang aku tunggu selain malam bulan dipagar bintang ... menikmati permandangan pelangi kat balkony ... how sweet and beautiful. Tenang jer rasa dalam hati ...

Di Fintu Mahligai

Aku sekarang sukka banget dengar suria fm .. walau aku nyampah sebenornya dengan si linda onn perasan vagus dan halim osman kontrol memanjang ... tapi aku suka banget dengan lagu2 yang meke putarkan ... KECUALI ... masa rancangan CINTA tgh2 malam. lagu2 seme macam hareeemmmm... bunuh diri punya stok.. ya ampunnnn ...
Tgh2 drive semalam ... tetiba terdengar lagu nih ..

Di dalam kesunyian kurasa gelombangnya
Menyintaimu satu kewajipan
Tapi tak terluah dengan perkataan

Tika fajar menyinsing kusentuh sinar kasih
Dari matamu dekat dan terasing
Aku menanti singkapan tabir cinta
Aku menanti saaat menjadi nyata

Kesunyian ini terlalu indah
Walaupun pahit untuk menelan
Walaupun pedih sanggupku tahan
Dan kurelakannya

Puteri di pintu mahligai
Kulihat kasihmu melambai
Walaupun jauh tapi jelas
Jiwaku menyentuh jiwamu

Puteri di pintu mahligai
Nyatakan segala impian
Sambutlah tangan sambutlah
Semoga terlepas segala siksaan

Dengan sayap impian, ingin terbang kesana
membawa cinta sebesar dunia
Apa jua milikku dan ku tahu
Hany…

Mari Merebus Badan :)

Ngeh ngeh ngeh .... nk story mory pasal aktiviti merebus badan seminggu dua nih ... perghhh sib bek ada adik yg nak tawen .. volehla aku menumpang sementara dia duk dengan aku lagi ... suka jer dengar dia sakap ... ni siapa yang nak kawen sebenarnya nih .. dengan muncung2 dan sambil jeling2 ... kahkahkah. hari tu sebelum valik dari rumah kawan aku yg bertunang tu ... aku rembat sikit daun sirih junjung untuk aktiviti merebus badan seterusnya ... Nak share dengan korang khasiat bersauna ni.. Bukan aku yang sakap .. aku cilok dari blog tah apa tah .. Betul atau tak .. kita tunggu hari sumaat nih... sebab hari sumaat adalah hari untuk nayik atas penimbang :P

Berikut adalah perbandingan di antara kesan daripada mandian wap ( bersauna ) dan dengan kegiatan bersukan yang lain :

1. Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
2. Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori
3. Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.
4. Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori
5. Berenang…

Besday Photos

Image
Yeayyy yeayyy... aku da jumpa kabel hp tueeee ... Seperti yang dijanjikan.. ada beberapa gambor masa besday hari tue :)


Antara menu2 - sate ayam, daging, rusa, pulut kunen, pasta goreng, muffin, cookies..yummyyyyy :)

antara hadiah2 besday

Bday cake Nur Baiyyina

Bday cake 2Ns

3 buah oren :)

Rumahku yg simple :)

8 Petanda Dia Adalah Soulmate (Jodoh) Kamu

Aku jumpa artikel ni masa blog hopping .. Nak share dgn kawan2 aku .. mungkin ada yg dah baca, so siri refresh ajer lah .. bagi yg baru nak baca, happy reading ok :)

8 Petanda Dia Adalah Soulmate (Jodoh) Kamu

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?

#Petanda 1#
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama- sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, s…

Gossip Mossip

Gossip lagikkkkkkk ... isk isk iskkkk.. Idop aku ni kalo tak di skendelkan dgn org, tak cukup syarat agaknya. Nak wat cemana, org2 somel dan menarik mmg selalu kena gossip .. kekeke.. sila cari jamban masing2 hokeh :P
As usual, bila kena gossip atau ditanya soklan2 gossip, akan keluar jawapan artis ... owhhh aku dengan dia hanya kawan viasa .. kami tidak pernah berbincang soal perkahwinan ... kahkahkah :P adoyaiii .. gelak sorang2 aku 2-3 hari ni :P

Aku Bersyukur PadaMU

Image
Fuhhhh, baru pulang dari majlis pertunangan kawan ... actually majlis risik, tapi tunanglah tu sekali harung. Alhamdulillah, semuanya dah selesai .. nak tunggu majlis nikah pulak ... i likeeeee.

Aku berkampung kat rumah dia sehari sebelum majlis, saja nak tolon2 kawan. Rupa2nya, kitaorg berdua jer yang memasak untuk majlis tu hehehe... tak leh aku nak bayangkan kat kawan aku nih kalo aku tak datang awal .. siannn ... mata mesti lebammm, kaki mesti vengkak kalo seme kena buat sorang. Kita org masak daging dendeng, kari ayam, acar bersama nasi jagung .. kek jagung tak dak ya.. belum tiba masanya :P

Sehari aku kat rumah dia... banyak benda yang aku belajar ... dan paling utama, belajar untuk menjadi seorang yang lebih BERSYUKUR dengan segala yang aku ada... kehidupan, keluarga dan kawan2 ... memang aku banyak memerhati dan berfikir masa kat rumah dia. Si kecik wawa tu asik nak berkepit dgn aku jer .. almaklumlah, aura seorang ibu .. hehehe ... sampai kol 2 pagi duk melayan dia melompat2 sa…

Itu Pon Nak Amik Kerrr????

Image
Baru jer call mama ... tanya kabar kat kampung ... dengar macam senang hati .. rumah dah siap renovate. amboi amboi amboiiiiii ... makin lawa lah rumah tu. apa2 jer la asal dia bahagia. Ekceli aku nak borrow dia punya tepak sirih sebab member aku nak bertunang emergency. Aku suka bangat sama tepak sirih pusaka tue .. tembaga asli ... kotak kayu siap sulam benang emas .. emas ori ya, no tiruan2 funya .. Jawapan yang aku terima sangatlah mengecewakan aku .. Adik beradik arwah abah aku telah datang ke rumah mak aku dan ambil segala benda kepunyaan abah aku ... termasuk tepak pusaka tu... tepak tu memang arwah opah aku turunkan kat mak aku .. aku ingat lagi walaupon masa tu aku kecik lagi. I sedey tawww ... huhuhu ... Klau aku .. takkan ku halalkan benda tu diamik dari aku ...

ni la tepak sirih yang aku sakap tu ... uuwaaaaa

Aku dan Vulan

Sessi merenung vulan datang lagi .. Malam ni adalah antara malam yang sangat2 aku tunggu ... malam vulan ditemani oleh kejora ... Pada aku... keadaan itu funya makna tersendiri dimana vulan tidak lagi sendiri walau hanya seketika. Sang kejora yang indah berada di samping vulan yang penuh vercahaya. Mungkin pada sesetengah orang, aktiviti merenung vulan ni adalah ridiculous .. buang masa .. tapi bagi aku.. dah jadi tabiat sejak aku sekolah rendah lagi, suka sangat tengok vulan. Alhamdulillah setakat ni aku masih kebal dari serangan lunatik ..:P ... Sedang2 melepak tengok vulan sambil menikmati satu mug coffee (mug yg ketiga untuk hari ni) .. terdengar fulak lagu Ada Sinta ....

Ucapkanlah kasih.. satu kata yang ku nantikan
Sebab ku tak mampu membaca matamu, mendengar bisikmu ...

hehehe ... jiwang lah fulakss. Mengapa berat mengaku cinta, sedangkan ia ada ... Napa fulak mesti berat kalau dah sinta .. cakap jer kan kan kannn. Abis citerrr...

Kena Pegi Jugak Kerr ..

Nur.. i nak you pergi jugak ke Jakarta nanti. You have done a lot of things for the conference, so you deserve to go ... begitulah kata2 Adam yang sangat bersemangat nak bawa aku gi Jakarta.
Aku sebenornya tak kesah pon kalau tak pegi, sebab immediately lepas event tu, aku ada satu lagi event nak kena take charge.. peringkat nasional youu.. perghhh ... vulan november n december ni mmg vulan yg padat, sendat. Kepenatan dah makin terasa ... Bahang stress makin menyerang jiwa ... huhuhuhu ...
Sambil melihat ikan2 ku berenang2 kat dalam balang, sejuk hati ... asal dua ekor jerr .. la ni dah jadi 8 ekor plus ada 6 ekor yg baru umur 2 minggu ... cepat tol membiak. i likeeeeee.

Memandang Kepada Pintu Itu

Image
Aku pernah membaca kata2 alexander graham bell ... Seringkali kita memandang pintu yang tertutup itu terlalu lama sehingga kita terlepas pandang pintu yang terbuka untuk kita menikmati kehidupan baru. Sekarang aku bertanya diri sendiri ... adakah aku termasuk dalam kategori itu ... belum berupaya nak melangkah keluar sepenuhnya dari bulatan idop yang ada sempadan. Belum mampu nak buka hati dan perasaan aku pada sapa2 pon. Tapi macam tak percaya jerrr ... hahahaha .. Rasa gatal nak bercinta tu of courseee ada, cuma belum berjumpa dengan orang yang tepat dan padat :P .. I dont want banana fruit two times ... yeah, so true :) Setengah orang mudah untuk jatuh sinta dan mudah untuk melupakan cinta, tapi aku ada sikit layinnnn ... susah nak jatuh sinta walau aku dah lupakan sepenuhnya sinta lama itewww. So, konklusi yang aku boleh taip kat sini ... ORANG VULAN masih belum wujud . Kalau dia dah wujud, hati aku mesti akan bagi jawapannya :) Aku yakin itewwwww ...

ONLY YOU

Only you can make this world seem right
Only you can make the darkness bright
Only you and you alone can thrill me like you do
And fill my heart with love for only you

Only you can make this change in me
For its true, you are my destiny
When you hold my hand I understand the magic that you do
Youre my dream come true, my one and only you

Only you can make this change in me
For its true, you are my destiny
When you hold my hand I understand the magic that you do
Youre my dream come true, my one and ONLY YOU

Lagu ni adalah salah satu lagu aku nyanyi masa surprised besday parti on Saturday .. i likeeeeeeeee :)

17 Oct Double Celebration

Ada org hampir majuk sebab aku lum letak posting pasal family celebration masa 17 OCt tueee .. Bukan tamo letak..tapi tgh menulis lagii ... idea yg bayik harus dikeluarkan pelan pelannnn.

Perghhhhhhhh... hari ni kepenatan ... balik dari opis terusss zzzzzz ... Sedor2 dah kol 1 pagi ... terhegeh2 mandi (aku mmg takkan lena tido kalo tak mandi) asik nak menggaru2 gitewww... Lepas tu menatap adiah2 besdayyyy ... wahhhhh .. i likeeeee ... kelihatan satu set cadar mahal dan santekkkk ... frame gambo yg somel pinky2 gitewww .. perfume and lip balm body shop ... wowowowow ... i likeeeeeeeee.. tapi sumpahan untut aku untuk kak ni dan shu masih belum terbatal okehhh selagi aku tak terima satu lagi adiahh ..kehkehkeh ... ehh jap2 ... napa aku rasa macam ada kurang satu adiah aku neh ...mana adiah dari boolat?? mesti ada kes sorok nehhhhh ...lalalalala ... busuk tolll ...kahkahkah

Actually, sambutan besday aku yang pertama ialah pada petang 16hb tue, bersama adik beradik tersayang .. orang2 yang…

Cinta Itu Kesesuaian Jiwa

Image
Kita selalu dengar istilah cinta pandang pertama.. Mungkin wujud bagi sesetengah orang dan pastinya cinta itu bermula dari tarikan fizikal .. senyumnya... lirikan matanya ... rupa parasnya .. bentuk badannya .. kumis tipisnya ...hehehe ... Tapi aku tak pernah percaya cinta sejati lahir melalui pandangan pertama.. Bagi aku, cinta yang benar-benar cinta lahir melalui satu jangka masa.. Melalui tempoh mulanya sebuah perkenalan, menilai hati budi, mengetahui segalanya tentang diri seseorang luar dan dalam, maka cinta akan lahir.. Yup.. Bagi aku, memang betul, tak kenal maka tak cinta.. Dah kenal, maka diri sendiri boleh menilai dan membuat keputusan samada bersedia atau mampu untuk melalui setiap inci kehidupan bersama2 tanpa ada sedikit pun penyesalan.

Bagi aku, cinta adalah KESESUAIAN JIWA .. Kesesuaian jiwa datang dari dua-dua jiwa.. Bukannya hanya satu jiwa.. Andai satu jiwa saja yang merasakan kesesuaiannya dan lagi satu tidak, maka kesesuaian jiwa itu takkan pernah wujud sampai bila-…

17 Oct 2010 Kenangan Terindah

Happy Birthday Nur !!!! ... sms demi sms masuk ... kat wall FB pun berderet birthday wishes. Aku sangat2 terharu .. Biasa makin umur bertambah, makin kurang meriah menyambut birthday .. tapi bagi aku pulak, kejadiannya terbalik .. makin umur banyak, makin ceria tiap kali menyambut hari lahir .. But wa sakap sama lu olang ... this year punya birthday sangat2 'hangat' dan beri aku satu kenangan terindah. A surprised Birthday Party .... perghhhhh aku tak terfikir langsungggggg ... it's really a surprise. Aku syak ada sumthing memandangkan si angah beria nak datang amik aku .. nak jumpa kununnn ... peliks bin ajaibb ... nak jumpa aku tapi tak dapat contact along ... macammmm siotttt .... hahahaha .. tapi since aku percaya kat dia, so aku folo jer laaa... Geng2 yang keji dah tunggu rupa2nyaaa ..hahahaha ..adoiiiii... memang tergezut akuuu. Terharu dan happy sangat... Sepanjang kat situ aku menahan diri dari nangis ... huhuhu ..terharu dapat kawan2 yang sentiasa menjadi yang ter…

Jiwa Kacauuu

Jiwa kacau .. jiwa kacau ... jiwa kacauuuuuuu !!!!!!!

Dari Kekasih Kepada Kekasih ....

Entah berapa kali ku cuba
membohong hatiku ini
hebat dilanda rindu padamu
namun semua alasan
rapuh bagaikan awan berarak
yang memang tak pernah abadi
dan terlalu cepat ia berlalu
pabila digiring angin dan mudah pula layu
selepas ia melimpahkan titis-titis ehsan
kini ku sangat terdesak untuk memilikmu
agar bisa aku meneruskan
sisa-sisa hidupku ini
seperti manusia yang punya kekasih
yang punya kekasih......

Sebenarnya

Apa yang aku beri bukan untuk di balas
Apa yang aku tuturkan bukan untuk di kenang
Apa yang aku korbankan bukan untuk di kira

Aku memberi atas kemahuan sendiri
Aku nasihat kerana aku peduli
Aku berkorban berdasarkan keikhlasan hati
Dan aku harap semua mengerti ....

Penghujung Rindu

Image
Tiada jarak pemisah lagi
Tiada tabir sempadan budi
Aku terima dan jua memberi seikhlas hati
Seribu tahun dan sejuta langkah
Seribu tahun bersinar cinta
Kita bertemu di penghujung rindu .. :)

Makan Togeder Gederrrr

Acara yang paling best bersama family dan geng2 terbaekkk dari ladang ialah acara MAKANNNN ... hari sabtu ada geder kat rumah abang long .. makanannya ..perghhhhh... sedap sampai aku tak sempat nak amik gambar ... sebab sedap sangattttt.. kamben no 1, laksa oso no 1 ... seme lah no 1 ... adoiiii, sampai pagi ku terigau2.

Bersembang dengan adik beradik lain mak abah aku nih, rasa cam tak nak balik .. Rasa nak sentiasa bergurau n sembang sama2. Tapi kalo tak balik pon haru nanti.. dari kena halau, balik la bawak2 la angkat montot. Paling nyesal sebab makan choc indulgence sepotong jer .. uhuhuhuhu ... pe pe pon, kawan2 aku adalah sentiasa yang terbaekkkk !!! Mekacih Abang Long, Kak Long kerana setia menjadi tuan rumah :))

Bila Cinta

Hilangnya cintamu..Menusuk hatiku
Hingga ku memilih..Cinta yang fana

Perginya dirimu..merobek jantungku
Hingga ku terjatuh..Dalam harapan

Lone Ranger

Weekend nih aku lone ranger .. 2ns ikut acik shu dgn mak nani balik kampung. hmmm .. selain nak bergeder2 kat rumah abang long, aku nak service kete, nak kemas rumah. Nanti nak wat besday parti 2ns tak lama lagi .. ehehehe ..
Banyaknya list barang nak kena beli .. huhuhu ... udah le tengah fokai nih. harap2 staff aku tak lembam lah untuk settlekan claim. aaa petang ni ada appointment kat spa .. jangan lupa udahhhh. kompom nyonya tu bising2 tengok berat aku ..kehkehkeh ... ada aku kesahhhh??? hello, ini hari raya, makan sedap2 punya time kan kan kannn.

Tinggal Kenangan

Pernah ada ..rasa cinta
Antara kita kini tinggal kenangan
Ingin kulupakan..semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku...

kenangan terindah bersama orang yang pernah ada dalam hati kita pasti takkan dapat kita lupakan sampai bila2. Orang kata, belajar untuk melupakan .. tapi cemanalah kita sebagai manusia, nak lupa benda2 yang terjadi dalam idop kita, especially benda2 yang indah gitewww... pada aku, sebenornya, bukan belajar untuk melupakan, tapi belajar untuk melalui dan menerima kehilangan itu sepenuhnya. Maka, sama2 lah kita redha apa yang terjadi dalam hidup kita sekiranya sesuatu atau seseorang tu memang dah ditakdirkan takkan bersama2 kita :)

Hikmah atau Ujian

Satu masa dahulu ... kehadiran itu aku syukuri
Suatu ketika dahulu ... kehilangan itu aku redhai
Dan kini ... adakah kemunculan kembali itu satu hikmah, atau ujian ??

My Heart :)

Image
Di sini kau dan aku ..Terbiasa bersama
Menjalani kasih sayang..Bahagia ku denganmu

Pernahkah kau menguntai ..Hari paling indah
Ku ukir nama kita berdua..Di sini surga kita

Bila kita mencintai yang lain ..Mungkinkah hati ini akan tegar
Sebisa mungkin tak akan pernah ..Sayangku akan hilang

Ku Ada Kamoooo

Andai hari esok, langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok, dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagiku ada kamoooo :)

2 Ns Yang Cerdik

- Mama, mama janganlah tidur awal, nanti kitaorang boring ..
- Eh Nawfal, biarlah mama rehat ..
- Kakak ni .. Nawfal boring kalau mama tido awal
- Nawfal ..Kesian kat mama taww ..Nawfal tak nampak macamana mama penat .. mama nak rehat kejap jer, lepas kita tidur mama buat kerja, sapu rumah, cuci pinggan, macam2 kerja mama buat taw ..mama penat taww
- Yer ke
- Yer la Nawfal, sebab tu Nawfal janganlah nakal2 minta macam2. kesian mama

Hehehehe, kelakar dengar 2ns sembang ... macam budak terlebey cerdik ... Tabiat Nawfal yang paling bestttt kalau dia dah ngantuk ... dia akan bercakap non stop .. pot pet pot pet pot pet sampai dia otomatik switch off.

Berhenti Berharap

Berhenti berharap orang akan membuat kita bahagia
Berhenti berharap orang akan memberi cinta sepenuhnya
Berhenti berharap orang akan berada disisi kita selamanya
Berhenti berharap cinta yang telah pergi itu akan datang semula
Berhenti berharap setiap kurniaan itu akan berkekalan
Berhenti berharap esok semuanya pasti kembali seperti sediakala
Berhenti berharap hidup ini sentiasa sempurna
Berhenti berharap manusia bisa mengundur masa
Berhenti ... berhenti berharap ...

Namun ... teruskan usaha... teruskan doa .. teruskan mengejar impian
Kerana dengan impian, usaha dan doa lah yang beri kekuatan untuk kita teruskan kehidupan ... melangkah tanpa henti.

Bila Rindu Datang Lagi

wahhh wahhhh... tajuk posting tak bleh blahhhhh.. tapi apa salahnya kalo nak merindu yer dakk .. rindu nak makan ketam 3 rasa ...rindu nak makan abc special ... rindu nak lepak2 n makan dgn kawan2 ..erkkkk .. napa semuanya berkaitan dengan makanan.. takper2 asal tak melibatkan organ dalaman. Aku baca satu blog kawan, nampak gayanya lemah semangat lagi, idak juge pulih2 walau dah lama jiwa kacau. cemana pon, aku doa yang terbayik untuk kawan2 yang aku sayang.

aikk, lari topik nampak .. emmm .. bila rindu tu datang lagi .. aku rasa nak minum kopi, sambil lepak2 kat balkoni. menghayati permandangan malam yg mendamaikan hati. wow .. vulan purnama memunculkan diri .. menghuraikan makna kerinduan yang abadi. aku faham bila ada sorang kawan aku kata, "sampai sekarang aku masih nampak dia"... hehehe. tataulah bagi org lain, tapi bagi aku, perasaan tu unik, bukan senang nak ubah2, kecuali Allah takdirkan kita bertemu dengan perasaan yang baru. Sekelip mata rasa tu boleh berubah. Macam…

Raya Yang Penuh Dugaan

Perghhhh raya tahun ni ..suti paling panjang ..dugaan pon paling panjang ... 3 hari duk atas katil mengira ubat ... makan ubat ... tidooo ...makan ubat ..tidoooo ..tu jer la keje aku ... nafsu makan dan lain2 nafsu pon low battery jadiknya ...First time dalam idop aku, berat menten lepas raya .. alhamdulillah, ada gak yang positifnya :P. Gambor Raya tak derrrr ... tak gi rumah sedara mara pon .. duk memeruk dalam rumah ... 2ns jer aku post gi jalan2 kutip duit raya ... dan dari situlah rahsia besar terbongkar .. aku doakan meke bahagia, dan jangan kacau idop aku dgn 2ns sudah ..Tak der yang lebih penting dari tu... Aku malas nak layan org bodow, aku pulak yg jadi bodow ..so baik aku buat sesuatu yg lebih bayik dalam idop aku ...

Gambor.. mana gambor ????

Kalo korang perasan, aku dah lama tak aplod gambor kat blog ... Semenjak lappy aku kena overhaul .. aku lak lupa mana aku simpan CD software tuee .. Almaklumlah rajin sangat mengemasss..sampai selalu lupa kat mana aku selit2 benda2 tu ... kan dah salah selit..salah selit :P .. Padan muka aku ...huhuhu

Bisakah...

Image
Bisakah yang benci disayangi ....
Bisakah yang dusta dimaafi ....
Bisakah hatiku difahami ...
Bisakah terbuka kalbu ...

Ya Allah ... tolonglah ..aku benar2 perlukan kekuatan itu ....

Salam Aidilfitri Buat Semua

Image
Assalamualaikum wrt wbt

Buat semua kawan2 ..aku nak wish selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.. mana la tau sepanjang kita beramas eh.. beramah mesra..ada kata2 yg menyinggung prasaan, tersentuh jiwa dan kalbu ... aku minta maaf bebanyak ekk .. semoga persahabatan kita akan kekal ke akhir hayat ..dan semoga kita saling mendoakan kebahaiaan dan kejayaan sesama kita ..

Hanya Kerana Cinta ...

First time aku dengar lagu ni ..cam best jerrr ...layannnnnnnn

Keadaan kita memang sukar
Bukan kerna cinta yang menghalang
Walaupun terpaksa kita terpisah
Namun hanya untuk seketika saja

Tak pernah lepas dari cobaan
Dalam perjalanan percintaan
Tapi ku relakan cintaku untuk mu
Yakin pada tulusnya kasihmu

Hanya kerana cinta ku melangkah jauh
Sanggup menyepi mencari ilham ku
Tak ada yang lebih dari itu

Hanya kerana cinta ku bersujud pasrah
Mengharapkan belas maaf dari mu
Tak ada yang lebih
Tak ada yang lebih dari itu

Bawalah aku ke dalam mimpi mu
Agar ku dapat bersama mu
Walaupun hanya sementara
Sentuhanmu indah

Hadoiiiii

Hadoiiiiii ... bila aku fikir2 balik pengakuan berani mati semalam ... apa ke benda la yang aku dah buat nih ... hahahah ... Samapai ke pagi ni aku duk fikir ... betul ke tindakan aku tuee ... Tapi aku tak rasa bodow pun ... tah la ..dan sampai sekarang aku duk tergelak gelak sendiri memikirkan insiden semalam ... Satu jer ... aku yakin ..Allah tetap akan beri yang terbaik untuk aku dan anak2 :)

Mimpi Itu Lagi, Lagi dan Lagi....

Malam hari Jumaat lepas .... aku mimpi lagi ... dan minggu sebelum tu pun ada mimpi lagi ... dasat betul mainan tido aku nehh ..tau la dah nak balik tawun depan ...jangan la main mimpi2.. tak rela dahhh :P ... aku tak tido dari semalam neh .. takut mimpi lagi ..hahaha .acah jerr..aku nak siapkan kuih nieee... bagus gak aku buat kuih, tak tido malam boleh elak mimpi ... lalalala

Checklist Raya

uikssss... next week raya ... adehhhh...cepatnya masa berlalu ..yg aku ni apa hal tak kurus2 ..iskkk iskkkk ...salahkan kak ni dgn shu ...kekeke
weiiii...korang da buat ke checklist raya ..jom kita wat sama2

baju raya - beressssssss

kasut raya - beressssssss

henbeg raya - beressssssss

kuih raya - beressssssss

duit raya - tawunn ni kurang 50% dari tawun lepas.. kira ok la tuu ..masa acik nur tecik2 dulu dapat 30 sen jer tauuuu.

hantu raya - erkkkk ...dah hanto kat bukit segambut, stor kunyit terbesar ..:P

dan yang paling penting....

mercunnnnnnnn - tungguuuuuuuuuu

Chemistry vs Telepathy???

Sambil berjalan kekereta ... tiba2 hati aku rasa cam dia nak call ..eh tapi mustahil sebab dah kol 11 malam ... aku pon amik handphone n pegang ... tetiba ... kringgg..kringgg.. erkkkkk ... OMG ..memang betul gerak hati aku .. dia call. Hmmm.. sejak dia call aku semula lately ... banyak perkara yg berpusing2 dalam pala aku neh .. Apa sebenarnya yang dah tertulis?? Tah la ....

Oh Bulan ...

Dah lama tak buat aktiviti merenung bulan ... hmmm .. malam ni langit cerah ..bulan pon dah dekat full..bintang2 berkerlipan ..sangat2 cantik malam ni. Melepak kat balkoni sambil minum kopi tanpa 'k' ... melayan perasaan ... tanpa perasan :P
Baru balik dari berbuka puasa bersama kawan2 rapat ..letih ..tapi nak lepak2 jap sebelum zzzzzzz...
Puasa tahun ni aku lebey relaxxx ... lebey bagi masa untuk diri sendiri ... seronok walaupun aku sorang2 jer melalui ramadhan ni ... :) tapi meriah jugak dgn adanya shu n kak ni kat rumah campur 2ns ...

Min Aina Ila Aina

Adehhhh... masih terfikir2... masih mencari2 ... bila la nak mula niiiii... bila nak dapat semangat niii.. nak bermula dari mana???? arghhhhhhhhhhhhh !!!!!!!

Ku Ada Kamu .....

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman

Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Seandainya hari esok runtuhnya langit dijunjung
Tabahlah menjunjung bersamaku
Seandainya hari esok dunia dilanda gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

**** walau kau cuma hadir dalam mimpi, aku yakin... aku tetap ada kamu ****

????

--tet tet ... tet tet ... (munyi sms)

--good morning my sunshine :)

-- aikkk ... ?????

Ramadhan Mubarak !!!!

Kawan2 seme, aku nak ucapkan selamat menyambut ramadhan, bulan yang paling best dan sangat2 aku tunggu tiap2 tawun. Aku pasti korang pun sama kannnn... Tak tergammbarkan cemana seronoknya masih dipanjangkan umur dan diberi peluang untk enjoy the Ramadhan. Malam ni tatau nak sahur apa ... tunggu Kakni aka tukang masak import yang terbayekkk sampai ...kekekeke ...

Tahun ni aku wat biskut, tapi 4 jenis ajer tawww ... tat nenas, mocha, chos chips sama almond london... Jumpa lagi ekkkk ...dadaaaaaaa

Only Reminds Me of You

i see you beside me
its only a dream
vision of what used to be

the laughters my sorrows
pictures in time
fading to memories

how could i ever let you go
is it too late to let you know

i tried to run from your side
but each place i hide
it only reminds me of you
when i turned out all the lights
even the night
it only reminds me of you

i needed my freedom
thats what i thought
but i was a fool to believe
my heart cried while you cry
rivers of tears
but i was too blind to see

all that we've ever through before
now it needs so much more ....

Ramadhan Itu Kembali

Alhamdulillah, aku masih panjang umur, masih mampu mengucap syukur pada Allah, masih mampu ketawa dengan 2ns, adik beradik n kawan2 dan masih berpeluang menanti Ramadhan yang bakal menjelang. Banyak sangat kenangan2 yang indah masa bulan ramadhan ni sebenarnya, time balik keje ..singgah pasar ramadhan .. beli berbungkus2 makanan ..2ns yang kuat makan, aku makan cikit jerrr :p.. pas tu sampai rumah, tak sabar2 nak online dgn org itew sampai la tgh malam sambil menguli tepong.. how sweet ...lalalala. Till then, i only see him in my dream ...and mungkin ditakdirkan hanya dalam mimpi :)

This year tak tau cemana keceriaannya nanti..banyak benda berlaku untuk menguji aku seperti biasa. Takat ni, so far so good, alhamdulillah. Semoga lebih kebaikan, keceriaan, kejayaan dan taman bunga2 sinta untuk aku, family dan kawan2 aku :) Aku tetap sayang korang semua...

Seakan Memerli Aku

Hmmm sejak 2-3 minggu lepas ni kan ... kalo aku gi mana2 ... mesti 2 lagu ni mengikuti aku ... Lagu Tinggal Kenangan sama lagu Noktah Cinta .. kat supermarket, lagu tu , kat radio kete, lagu tu .. kat tv, lagu tu ... uhuk uhuk uhuk ... hmm .. bak kata yuna ..lagu2 diradio seakan memerli aku... Jaat tawww...
Hari ni terasa mengantuks di opis ..al maklumlah...semenjak rajin pose ni ..asyik mangun awal jerr...kol 3 pagi dah mangun sampai la kol 12 tgh malam baru tido. duk borak2 dgn shu sampai ke pagi ... Kira2nya lagi 3 bulan lebey arr sebelum adek aku bergelar isteri...dan 3 bulan lebey juga bagi dia untuk menten body yg ideal ... hikhikhik.
Semalam try sapu ginger spa .. nak kempiskan pewut kunun ...erkkkk ... pijorrr...pijorrrr pewut aku ... rasa mcm duduk atas pemanggang ...adoiiiii ...sampai ke anu panasnya ...kahkahkah padan muka aku. ooo...shu.... ko gelakkan aku ekk....tunguuuuuu.

Puas Hati Aku

Malam tadi aku betul2 puas hati ... Puas hati sebab aku dah jumpa jawapan yang aku cari2 selama ini ... Dia memang sukakan aku ... Dan aku telah dimaki hamun kerana itu suatu waktu dahulu. Penat pompuan tu create story kununnya aku dah buat sumthing bad to her .. Patut la bila aku tanya napa, napa..sampai sudah tak mo cakap ... yesssss...aku puas hati, sebab aku tahu semua itu rekaan semata untuk malukan aku depan kawan2 yg lain...

Dan aku tetap puas hati... walau dia tak wujud kat depan mata ... sebab ..suka dan sayang tak semestinya akan bersama:)

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA aku nak gelak besar untuk perempuan gediks itewww.... Padan muka kau !!!!

Aku Dan Dirimu Siri 2

- Nur ... 365 hari ... ingat i pegang kata2 u. Dan masa tu you jangan nak tolak i ok.

- I nak u berjaya dalam hidup u ..buat apa yg u nak buat .. kejar impian u

- Yup, i akan kejar impian i .. i tak pernah serious macam ni dalam hidup i. Dan habis tempoh 1 tahun, kalau i berjaya .. i akan cari you... itu janji i..

- erkkk ... we'll see how true enough apa yang u cakap ok. tapi, i takkan tunggu n mengharap sebab i yakin, soal jodoh tu rahsia Allah.

- itu janji i !!!

- ok

Projek Terbaruuu

Nak tau aku tgh wat per sekarang .... tengah hafal step tarian zumba lagu wakka wakka africa... kehkehkeh ... adoi laaa sangat suka membuang masa... hmmm dah remaja ni, daya ingatan pun kurang memuaskan.. nak kena tengok berpuluh2 kali baru ingat suku step ... hmmm.... malam nanti nak demo depan shu, kak ni n 2ns sampai depa muntah.. yg pastinya nawfal akan cakap... mama hebat !!!! kahkahkah

Bola Itu Bulat

Image
Apa pasal aku pilih tajuk ni ekk..agaknya sebab fikiran aku sedang seperti bola ... bulat, bulat dan bulat ..pas tu feninnnnnn... Dah lama tak apdet blog ...sebab bizi dgn fb ...hehehe .. insyaAllah, aku takkan abaikan blog kesayangan aku neh.

Nak story apa ekk .... haaa.. aku pose togeder2 dgn shu sempena bulan sya'ban ni ... hopefully dapat arr bikin pahala cikit disamping nak kuruskan badan :P

2 minggu lepas g the summit USJ ... membeli henbeg yg sangat kiut. ekceli yg itam tu aku beli masa kat indon ..suka gak beg tu walau dah sikit koyak.



jalan2 dgn shu sambil2 mengabeskan duit ...tangkap jugak sepasang boot ... dah jual kat shu ..tak per ..nanti aku cari lagi boot2 yg cantik sebagai ganti ;p

Demi Masa...

Salam semua ...dah lama tak update blog ...sangat2 bizi dgn keje, family dan kawan2 .. sekarang ni ramai kawan2 yang tak sihat...aku ikut rasa sedih .. tapi aku doakan korang semua sembuh and back on track as before.. Terus terang aku cakap, kalau ada orang2 yg rapat dgn aku sontohnya adik beradik, family n kawan2 yg sakit...hati aku sangat2 tak besh selagi korang tak sihat. Apa nak buat, aku dilahirkan sebagai insan perihatin lagi ayu :P

Dah dua hari gi melawat bug kat spital ... hari kedua dah bole senyum2 sket..kira ada improvement walaupun plelet dia sangat2 rendah ..12 jer .. sama2 kita doa yer ... adik tua aku pon tak sihat ... bp masih menuju puncak .. sorang lagi cirit or die .. masing2 ada bahagian dan ujian yang Allah bagi. Harap korang sentiasa bersabar dan berusaha untuk memulihkan diri. Aku ni, pun ada jugak ujian aku ..cuma alhamdulillah, takat ni kesihatan masih ok ..

Noktah Cinta

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakan masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang kufikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

I Will Survive ....

Image
It took all the strength I had,
Just not to fall apart.
I'm trying hard to mend the pieces
Of my broken heart.
And I spent oh so many nights,
Just feeling sorry for myself.
I used to cry.
But now I hold my head up high.

I will survive, yeah.
As long as I know how to love, I know I'll be alive.
I've got all my life to live.
I've got all my love to give
I will survive.
I will survive...

Wakakakaka ... Spain is da Champion

Image
Fuhhhhh... Mandei mornin melangkah dengan penuh bergaya (as usual) ke opis ... tapi hari ni ada sikit lebeyyy ... Viasalah ... tak sia2 berjaga nonton game feveret ... final WC. As expected ... Spain adalah CHAMPION ... diulang ... Spain adalah CHAMPION WF 2010... Bagi penyokong oren yang masih tidak mampu tuntuk menerima kemenangan bergaya Spain ... tenang2kan diri anda ..Nikmatilah segelas jus durian belanda yang sejuk bersama hidangan ayam belanda yang pastinya akan menyejukkan perasaan ...

Kat opis pun ada gak yang tak puas hati ...Mcm2 arr alasan .. tak suka spain arr, spain tak suka islam ..macam la team lain yg main tu suka sangat islam ... piiirahhhhh.. terima jer kenyataan...kan senang ... Kalau Oren menang pun aku ok jer walau memang dah agak Spain akan menang bergaya :P

Cuma yang kelakar kali ni, permainan mcm kelamkabut..mencecet sana sini kejar bola .. 13 kad kuning ... 8 oren, 5 spain ... attempt goal ..12 oren, 18 spain ... fuh fuh fuh. Dah nampak kat sitew juara bergaya.

Waka Waka Africa

You’re a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle
You’re on the front line
Everyone’s watching
You know it’s serious
We’re getting closer
This isn’t over

The pressure’s on; you feel it
But you got it all; believe it
When you fall, get up, oh oh
And if you fall, get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa

Tsamina mina zangalewa
This time for Africa
Tsamina mina eh eh
Waka waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
Tsamina mina eh eh
Waka waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

***cute sangat shakira nari dalam videoclip ni ... i likeeeeeeeeeeee

Lagi Bolaaa....

Spain mara ke final!!!!! Permainan yang agak slow, extra cautious dan tertutup dari kedua2 team .. Sama kuat, sama bijak .. Sanggup aku tunggu kol 2 pagi semata2 nak tengok game ni ... sorang2 je. Nak kata aku minat bola, tak lah sangat ...korang tanya aku nama2 player, ada la sorang dua yg aku ingat ... haaa yg spain player... david villa, aku ingat sebab dia penjaring terbanyak WC takat ni dan juga asik meludah jer kat padang. Jijik tolll ..jap2 hak tuihhh ... tapi player no 18 yg bernama Pedro itu kelihatan encemmmmm... hehehe.

Sambil2 nonton, tah berapa mug aku minum nescafe .... tapi tetap ngantukksss dan aku kena bertahannnnn jebat. and aku berjaya nonton game dari mula sampai abesssss...bukan cam ada orang iteww.. dah abes first half baru mangun ...kekeke
Abis je game .. pala pon makin berat ... hajat dihati nak landing ....baru nak letak pala .. iskkk, bau apa ni ... lerrrr nawfal mimpi dinosor lagiiiiiii ... Mandikan dia dulu ...siap pkai baju ....aku pon zzzzzz..masa tu dah de…

Against All Odds

Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa....Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa...Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa......

BISA!!!!!!!!!

Ya Tuhan ... Aku adalah selemah2 manusia yang masih cuba untuk tetap berdiri, berjalan dan berlari.....

Hidup Untuk Memberi .. Siri 2

Memberi ... tidak semestinya sesuatu yang berunsur material ... senyuman ialah anugerah Allah yang sangat indah ... kalau senyum dengan ikhlas ... mampu membuat hati yang redup, kembali cerah. Kata2 yang bermanafaat dan bayik .. mampu membuat orang merasa dihargai ... Masa yang diluangkan untuk teman2 .. bisa merapatkan persahabatan yang mungkin semakin jauh ...

ada yang menganggap dengan hanya menerima mereka akan lebih berjaya dan bahagia dalam hidup .. bahagia kerana tidak perlu bersusah untuk membahagiakan orang lain ... gembira kerana bisa menggenggam hati dan perasaan manusia . Tapi adakah itu namanya kebahagiaan atau kepuasan diri?? Dan sampai bila ianya akan bertahan??

pernah mendengar kata2 ini .... pemberian yang paling afdal adalah sewaktu kita merasa kedekut dan merasa tidak cukup dengan kurniaan Allah berbanding ketika merasa tidak memerlukan wang ataupun ketika harta melimpah ruah. hmmm .. juga bila kita gembirakan hati orang walau hati sendiri sangat2 tak beshh ....

Apa2 …

Wekend Yang Panjang ... I likeeee

Aku bayangkan hari nih ...sure mata layu jerrr masuk opis .. almaklumla.. malam tadi kol 3 baru meletak montot atas katil ... sessi berangan setengah jam ... barulah zzzz.
Tapikan .... sharp at 6 am ... aku dah tak leh tido dan cergas bagai juaraaa (tau la team aku champion untuk sport semalam :P)
3 hari kat melaka ... ini la first time aku g satu tempat yg aku tak ingat nak amik gambo ... adesssss ... almaklumla .. bizi dgn pelbagai aktiviti termasuk yg palin best ... makannnnnnn.Lagipun dapat banyak adiah menjadikan aku sukeeee tak hengat ..eh jap..tapikan, kat kamera staff aku pastinya banyak gambo aku sebab meke meluat giler tengok aku dapat banyak adiah semalam.
Hari pertama sampai kol 5 .. patutnya lagi awal ..staff aku kasi salah direction ... hampehhh, kunun mcm tau sangat la tu siap advise aku ikut jalan yg dia kasi tu kompom sampai cepat ... banyak arr ko punya cepat .. Dah sampai tak leh check in pulakkk ... komitee simpan kunci dan membawa bersama2 mereka bersopping ...

"…

Benci Bilang Sinta

Download video clip Radja Benci Bilang Cinta
sudah berulang kali aku percaya
namun ternyata tak ada beda
kau anggap mudah yang dulu ku salah
hingga aku menyangka
diri ini bagaikan tak berarti di matamu

bila kau malam gelap aku bintangmu
ku terangi dirimu dengan cintaku
agar kau bisa mencintai cinta
dan menyayangi cinta
setulus kau menyayangi dirimu kekasihku

jangan benci bilang cinta
jangan marah bilang sayang
jangan mendustai hati
bila engkau memang suka
jangan kau merasa jauh
bila kau dekat denganku
jangan kau menganggap cinta
mudah datang mudah pergi

Hello Miss ..Hello Miss...

Tak tercapai dek akalku akan dengar suara dia lagi ... Tapi pagi ni ada satu nombor anonymous call ... First call, aku tak jawab ... second call ... ler ... rupa2nya dia. Cari aku lagi rupanya ...Susah nak lupakan aku ekk :P Nasib lah dol ... Aku tak guna ubat pengasih pon, jauh sekali susuk ... erkkk cam ngeri jer dgn perkataan itew.. makanya jangan salahkan den ... Once den sakap lepas ... pandai2 arrr melepass ekk... :P

Nak Sihat dan Santekk ????

Image
Morningggggg .... Nak sihat dan santekk?? Jom amalkan hidup yang bayik .... Sontohnya dengan minum ayer kosong sekurang2nya 6 gelas sehari ... erkkkk ... bia benar aku yang berkata-kata ini .... ok la...kalo tak nak ayer kosong ... jom kita minum ayer buah ... buah apa??? Jangan kona-kona .... kita minum jus epel sama keret ...bak petua dato siti nurhalija .... kalau nak minum jus pelam (jangan sebut ikut loghat kelantan)pun bayikkk sebab kandungan vitamin c manyakkkk ...

Dah 2 pagi, wa amalkan minum jus keret sama green epel .... hmmm sedapppp ... letak arr gula sket ... pas tu .... putarrrrrrrrrr .....
Selamat mencoba semuaaaa...
Jangan lupa ... kejelitaan adalah hak milik semua insan !! Kerna diriku begitu berharga :P

Seorang Pencinta

Image
Benar...
Cinta tidak harus di mengerti..
Cinta adalah rasa yang membawa rasa..
Seandainya cintamu bisa membawa cinta dihati ini..
Sememangnya dirimu adalah pencinta yang sering kumimpi..

Benar...
Hidup ini untuk mencintai dan dicintai...
Walaupun cinta itu sering memilih untuk pergi....

One Sweet Day

Image
Gambar 2ns kat tepi pantai ni sangat2 mengingatkan aku zaman tecik2 dolu dengan bulat.. seba jarak umur aku dgn bulat lebey kurang sama dgn jarak umur 2ns ... and kemana2 aku pegi ..bulat mesti nak folo :P ... Bulat duduk dgn aku sampai hari dia akad nikah .... la ni dia dah ada 3 little monster yg somel2 :)

Kadang-Kadang Diam Itu Adalah Lebih Bayik

Hmmmm ... tak abes-abes lagi, dan makin menjadi2. Cukup kuat ke aku nak go tru benda2 mengarut ni lagi bertahun2 .. kalau panjang umur arr ...Nak buat tak tau tak boleh jugak sebab nama aku dan lain2 pun dicanang2 .. nak amik tau lain pulak jadinya.
One thing kita semua kena ingat ...manusia ni bukan macam robot ... ada perasaan, ada rasa sedih, gembira , sakit hati dan sebagainya. Lagi dikawal, lagi di hina .. lagi jauh dia akan lari. Rasa sayang dan hormat tu tak perlu di minta2 sebab dia akan datang sendiri ... konsepnya mudah ... sayang org cemana kita nak org sayang kat kita, layan org bayik2 cemana kita nak org layan kita .. cakap dgn org bayik2 cemana kita nak org cakap bayik2 dgn kita. Jangan kita ingat orang akan lupa setiap kata2 hina yang pernah kita lemparkan pada dia. Tak perlu susah2 nak blakon ..sebab plastik akan tetap plastik ... takkan tukar jadi kristal.

Memang la kalau kita diam tu tak semestinya kita setuju ... tapi yang pasti, kadang2 diam itu adalah lebih bayikk…

Tak Salah ..

Alhamdulillah ...

Aku tak salah membuat penilaian ..
Aku tak salah kerana tak punya apa2 perasaan...
Aku tak salah kerana tak punya apa2 harapan...
Aku tak salah bila aku katakan masa akan menentukan sejauh mana kita akan pergi...
Aku tak salah bila aku tak pernah membalas kata2 cinta itu...
Aku tak salah hanya menganggap dia sebagai seorang sahabat ...
Aku tak salah bila aku katakan aku menunggu orang yang tepat ...
Aku tak salah bila aku katakan tidak mahu membuang masa pada sesuatu yang tak pasti ...

Sebab kini, aku benar-benar pasti ..
Aku tak salah bila aku melepaskan dia pergi...
Syukur Ya Allah ....

Seribu Tahun

Image
Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini… yeah…
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan… sedia setia……

.... Aku pernah suka kat lagu ni once upon a time ..tak der reason pun, cuma akukan suka lagu2 sentimental yg bisa bikin tido ... Tapi bila dengar kembali semalam.. ada cam sikit sedey di hati :P ...Huhuhu ...bila aku sedey ... pastinya aku akan lapo ...

Fomfuan .. Aku dah Sakap Dari Dulu Lagi Kann..

Tet tet, tet tet ... munyi sms ...

Nur .... dia tak sayangkan aku ... Dia cakap aku hanya kawan ....dia dah tinggalkan aku ...

Erkk ... as simple as that? Ko neh bia benar ....

Betul Nur ... Dia cakap sejujurnya dengan aku.. aku tak pernah ada kat dalam hati dia sebagai lebih dari sorang kawan. Aku rasa mcm kena campak aje Nur ... Bodohnya aku..

Sepanjang malam aku duk sms dgn fomfuan yang tgh frust menonggeng neh ... Dia pun tak dak kawan lain tempat mengadu, so dengan aku lah dia bercerita ... Hmm aku simpati dengan kesedihan yang dia kena tanggung, tapi kalau korang ingat posting aku yg lama dulu ... aku ada sakap yg lelaki tu sebenarnya tak jujur dgn dia ... dah puas aku nasihat, tapi cinta tu telah membuat mata buta, tuli telinga dan akibatnya, sendiri mau ingat. Yang tak bestnya fomfuan ni mula la nak fikir yang bukan2 ... baik mati la, baik pegi jauh2 la, baik jadi macam dia yg dulu la ... iaitu minah clubbing n smoking ...yer arr, mana tak frust sebab dah diserahkan segalanya ...…

Alkisahnyaaaa

Wonderful Monday everybody!!! Sending all my frens a lot of love, hugs, dabel chez beger, choc indulgence, lemb chop, ice blended mocha and all the beauty of life.
Alkisahnya wekend aku amat bizi . Seperti viasa la ... hal rumah, family, diri sendiri, kawan2, teman tapi mesra .. kekekeke

Hari Sabtu lepas, aku pegi mydin selayang ..kunun nak beli groceries arr... tahun ni kan rumah aku sentiasa dipenuhi tetamu, so barang2 akan abis tengah2 bulan. Makanya aku kena refill stok. Dgn riang gembira aku pon memasukkan barang2 kat dalam troli ... termasuk spender yg berharga rm 8.00 untuk 3 lai ..kahkahkah ... adoii... lawa wehhh .. kaler pink, biru muda dengan kunen ... i likeeee

Dah penuh troli aku pun dengan penatnya catwalk ke kaunter ... erkkk ... barisan bengkang bengkok .. makcik, makcik tgh beratur ke? aku tanya sowang makcik yg sedang berdiri dgn barang2nya ... dia jawab .. adik, barisan ni kalau nak beratur kena pegi sebelah sana ... yg sini pulak kena pegi sinun .. (tak nampak pun org…

I Wish I Could Be There ....

Image
Hang on dear ... Love is like roses .. Only the strongest one survive :)

Beranikah Hati ??

Mungkin dah sampai masanya aku keluar dari rutin idop ..
Beri lebih masa kat dunia luar...
Spend masa dengan family and frens ...
Manjakan diri selalu...
Kenal dengan kawan2 baru .... i likeeeeee
Semalam nak beli kasut, tapi tak der yang berkenan.
So, end up dgn makan kat restoran ayam penyet sambil bergosip dgn member.
Kunun nak dayet, tapi tak terdayet la pulak
Minggu depan ada orang nak banje lunch ... hehehe
Tatau nak pegi ke tak ... Kena baling ubat yang lebih2 tue kat dalam akuarium arr .. "pegi" ... "tak pegi"..."pegi" ... "tak pegi"... apa yang kuar last sebelum ikan2 aku jd arwah :P
Hmm ... kalau tak sekarang, bila lagi kan ... berkawan ramai ok apa ... kekasih tetap satu walau tatau sapa orangnya ..
tapi ... once aku melangkah ..aku yakin macam2 benda lagi yang akan aku lalui..
makanya ... beranikah diri ???
beranikah hati??

**tetiba adam lalu sambil senyum**