Posts

Showing posts from February, 2013

Ujian ada Kesenangan Yang Tersembunyi

Assalamualaikum semua ...

Fuhhh hari ni agak penat. Semenjak pindah opis varu, kerja bertambah, penat bertambah, keceriaan pon bertambah, lemak pon bertambah ... hahaha
Anak2 skolah agama malam ... pukul 11 baru dapat golex2 kat katil kesayangam.

Haaa ... nak citer ni, tadikan, ada la sorang hamba Allah ni menduga dan mencoba make my blood go upstairs..
Bukan boipren akak yerr .. ada la makhluk yang tak der kaitan dengan korang.
Dah hampir2 nak marah, tapi cepat2 ingatkan diri sendiri .. sabarrr, jangan emo, maafkan beliau, bina kekuatan hati dan diri ... and berjaya kawal, cakap baik2 jer lepas teww ...
Percaya bahawa Allah akan datangkan sesuatu yang baik, tak diduga ..
Then tak lama lepas tu dapat berita baik ...
Loan rumah bank bagi bonus kurangkan tempoh 6 tahun (patotnya setahun je)
maknanya 6 tahun sebelom pencen dah abes installment rumah.
Tu pun kalo Mizz N tak buat early settlement.

Pas tu ada call sakap satu lagi berita yang sangat seronot didengar ...
Hohoho rasa nak nange…

Sahabat Sampai Mati

Seronotnyaaaa Miss N dapat kompolkan geng2 sahabat sampai mati kat wassap
Lagi seronott bila silaturrahim dipanjangkan, alhamdulillah
Keakraban kami macam dulu, sengal tetap sama. Ada jer benda bikin ketawa hari2.
Teringat zaman mula2 kenal ... tahun 2008, tahun aku mula kenal dorang neh
till now, dah 5 tahun .. OMG!!! sepatnya masa berlalu
Banyak perubahan, tapi persahabatan tetap sama :-)
Meke tetap caring seperti dahulu ... bersahabat dgn ikhlas ..
Tak de nak ambil kesempatan, tak de nak mengungkit, tak der nak tabur fitnah,
jauh sekali nak melagakan sama sendiri
Yang betul, di akui, yang tak betul, dinasihati
Ni lah persahabatan yang sebenar, and sebab tu kami bertahan 5 tahun setakat ni.
Walau lain mak and lain bapak, kitaorg tetap macam family.

Dalam masa terdekat maybe ada geder-geder togeder.
Kak Long sakap nak masak mee sup special
Aku bawa muffin la agaknya. Tu yang paling senang dan sedap.
Tak sabor nak gi rumah abg long n kak long yang santekkk tu.

Terharu .... Mak Touchingg

Assalamualaikum....

Pagi ni ngantuknyaa kat opis. Kes terlebih rajin malam tadi sampai tak perasan kol 1 lebih baru stop ngemas kain baju. Haishhh banyak sungguh la kain baju kitaorg ni. Baju gugirl n boboy yg tecik2 tu seme dah bungkus untuk di let go kan. Pelan2 ... plan seterusnya nak let go banyak lagi benda dalam almari tu. Bilik belakang dah hampir siap kemasnya. Almaklumlah Mizz N ni bukan minat sangat bab2 ngemas ni, so cara kemas pon pilih yg senang iaitu kemas dan buang, walaupun barang2 tu masih elok. Tak kisah la kalau makcit cleaner tu nak amik.

Malam tadi masa melipat kain baju, duk borak dgn my gugirl yang tetiba bercakap pot pet pot pet non stop, macam adiknya. Banyak benda la dia story sambil makan nasi lemak. telinga kiri dengar tv, telinga kanan dengar yg dia cakap. Mata duk tengok kain baju. Sampai la kol 11 lebih baru dia nak tido. Sebelum dia tido, ada sesuatu yang buat aku terharu jauhhh di sudut hati. Dia cakap ...

"Mama nak tahu tak, mama ialah mama yang …

Cerita Kami di Hari Minggu

Image
Assalamualaikum ...

Pagi ni pegi keje dengan ceria, gumbira, bersemangat, tersenyum tersengeh. Alhamdulillah.
Weekend yang sangat2 best dan antara hari2 terbaik dalam idop kami.
Selalunya jumpa kejap2 jer ... 2-3 hari, dah CJJ balik
Tapi kali ni 6 hari togeder2, alhamdulillah banyak benda yg dibuat bersama2 especially weekend
actually nak balik ke Taman Negara, tapi tak jadi, so we all....

1.lunch date,
2.dinner date,
3.jumpa kawan2 lama sambil pekena steamboat
4.jumpa kakak, anak2 sedara, adik2 dan bonda
5.berjimba2 dgn family kat dataran merdeka sambil tgk live performance dari artis2 yg best
6.mengemas rumah
7.bekerja dari rumah utk dapatkan contact2 resort se malaya
8.bincang2 pasal masa depan dan perancangan seterusnya
9.main game (Mizz N la tu :P)

Buat mende togeder2 memang sangat2 menyeronotkan ... Apa yang penting .. kerjasama!!! IsyaAllah, akan sedaya upaya menjaga perhubungan kekeluargaan yg erat ini sebaiknya. Semua dari Allah dan kami sangat2 bersyukur.
Hari Jumaat m…

Ajari Aku ...

Ajari Aku .....

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu

**************************************************************

tak pegi konsert anuar zain 16hb hari tu .... ok jer .. bole tengok kat astro nanti ;-)

Yang Aku Mahu

Sebulan dah berlalu ... masuk bulan ke dua perjuangan ditahun 2013
Setakat ini aku memandang kehidupan 2013 dengan rasa puas hati dan penuh syukur
Tak pernah miss lagi memasak bekal untuk gugirl n boboy tiap hari ke sekolah
Tak pernah miss siapkan makan utk anak2 dan bonda sepanjang dia kat sini
Hubungan keluarga kecil kami sangat best and rapat
Rezeki tak pernah putus walau tak kaya
Anak2 tak banyak ragam
Solat lebih terjaga dan on time ...

Apa lagi yang aku nak dalam hidup dengan sebegini banyak nikmat yang Allah bagi
Aku mohon supaya hati dan diri ini sentiasa beranjak kepada yang lebih baik
Supaya Allah tak balikkan hati kami kepada yang sia2
Supaya hidup ini sentiasa diberi rezeki yang barakah
Dan supaya penyudah hidup kami dalam keadaan baik dan dipermudahkan ...

Office baru ni sangat2 membahagiakan jiwa Mizz N
Hari2 bersemangat nak datang opis ... kerja tak der yg tertangguh.
Dapat lak boss baik dan antara yang terbaik. Syukurr ya Allah.
banyak yang Mizz N belajar dari dia ter…