Posts

Showing posts from June, 2011

Sesuatu yang aku rindu ....

Image
Sesuatu yer ... bukan seseorang ... Yer, aku rindukan masa dulu .. masa yang penuh keceriaan, penuh kenangan, penuh keindahan dan segala2nya ... Bukan aku tak suka dengan life aku sekarang ... aku memam enjoy dgn life aku, tapi sekali sekala... bila menoleh, aku rindukan semua itu. Rindukan dunia yang tiada sempadan ...Masa kecik2 kat rumah dgn adik beradik berebut katil nak tido ... masa lari kena hambat dek kak long sebab curi makan biskut .... Masa zaman pakai skirt ropol2 ... dress kaler mak aiiii ... ngalahkan artis .... pas tu berebut2 nayek bas dgn dressing cam tu... dan jugak masa sebelum membuat beberapa kesilapan dalam idop ... mmm... How time flies very fast antara sedar dan tak ... Mungkin sebab cabaran hidup sekarang ni gelombangnya berbeza dan ketara .. sebab tu lah aku sangat2 rindukan saat aku tak perlu fikir tentang masalah idop ... tak der lauk, makan nasi dgn kicap ... tak der duit belanja, minum ayor paip kat skolah.

i feel like cryinggg......

Mood Yang Kaku

Hari ni rasa tak berapa best ... syeme2, cakit tekak pulakk ... Mood jadi kaku .... petang semalam baru dapat tahu best fren masa kat college dulu meninggal ... Rasa sangat2 terkilan baru tahu berita ni... padahal kitaorg duduk kat condo yg sama.
Patotlah aku nampak suami dia selalu sorang2 bawa anak2 mandi pool n main kat taman. Memandangkan suami dia pendiam, aku tak der lah nak tanya ....

Kisahnya semalam aku bawa 2ns mandi pool ... tgh2 membebel2 kat 2ns yg duk berlari2 tepi pool, anak2 dia berlari2 kat aku panggil auntie... auntie ... kitaorg pon nak mandi. Aku seperti biasa la melayan jer budak2 tu, tapi aku tengok ayah meke cam nyorok2.. segan. Tak kisah arr.. aku jaga 2 ns, aku tengokkan budak2 tu sekali. Anak2 dia sama ligat dgn 2ns ...

Aku teringat last aku jumpa kawan aku nih... dia mengadu ..penat, letih sangat sebab anak2 dia lasak, suka membongkar, bergaduh. Aku faham sebab anak2 aku pun gitu ... Kitaorg siap cakap lagi.. kalau tak kuat fizikal n mental, bole sakit jantun…

Ada Ketika .....Hati Voley Tipu????

Image
Mata n mulut selalunya voley tipu .... tapi hati????
bila orang tanya marah ke...??
ada ketika jawapan gwa...takkkk...
bila orang tanya sedih ke...??
ada ketika jawapan gwa...takkk...
nak pujuk diri...
ada ketika berselindung dibalik senyuman sendiri....
tapi di dalam hati...
ada ketika macam ribut tgh malam
berganding dgn perasaan yang mati sedikit demi sedikit....
Bukan senang nak jaga hati orang, bila hati sendiri koyak rabak.

sekarang aku sudah belajar untuk menipu perasaan sendiri...... Ada ketika ...itu yang terbayekkkk .....


broken heart don't always mend .......

Cinta Datang ...

Sinta boleh hadir begitu ajerr??? Unik kan sinta ni ... x voley difegang ... x voley di sentuh ... x voley di baca ... x nampak mana habitatnya ... tapi ada yang voley jatuh sinta dalam waktu yang singkat. Itu yang berlaku pada seorang teman ... Wanita2 yang pada asal hanya sebagai pelepas sunyi ... untuk suka2 ... kini dia terjerat dalam dunia cinta yang sebenarnya setelah bertemu dengan wanita itu...

Aku yg mendengar ceritanya berri2 the eksaited ... sebab sangat2 menarik. Biasalah, aku ni kan kaunter pengaduan umum ... Kekawan suka banget bercerita kat aku dan aku pun suka banget mendengor cerita mereka sebab banyak yg aku boleh belajor dan mengajorr...

Katanya pada awal ... tiada rasa cinta ... hanya kawan ... "Aku ramai girlfren, ramai perempuan yang datang pergi dalam idop aku, jadi aku tak kisah dia atau sapa2 pon, semuanya sama"... Nak jadikan cerita ...Lepas beberapa hari dia sakap, "Sis ... I believe i'm in love with her" ...

Ko biar benarrr ... ko nak m…

Suti-Suti Malaysiaa

Image
Ahkak sukerrrrr ... TERBAEKKKKKK ... tu yang bisa digamborkan dengan vacation kitaorg.. Sebenarnya all in one ... jumpa member2, bersuti dan bergumbira ... memang best. Aku tinggalkan laptop kat rumah ... hp pon jap ada line, jap tak der ... kepala tak fikir langsung pasal kerja...

We all end up bercuti di taman negara ... phewwitttttt ...


2ns kat Kelah Square

scorpion yg melompat :P

bunga halia liar

Rapid shooting

Sungai Tembeling View

2ns at Floating Restaurant

Nawfal Canopy Walk

Island Restaurant

Jungle day view

Jangan tatauu ... Jumpa abang long kat sana ..tapi we all tak der lepak pon sebab memasing ada acara family ..aku lepak dgn anak2 and kawan2 aku jer ... How I wish, we gonna have the same beautiful moment lagi... lagi dan lagi .... Beberapa tahun ni idop aku semakin hari semakin best ... banyak tempat aku leh pegi ... ramai kawan2 yg aku leh kenal... Bior miskin harta, tapi kaya budi bahasa dan kasih sayang... Aku memang enjoy habis2an kali ni ... wallaweyyyyyy...

Sampai Bertemu

Image
Sampai bertemu
Abadikan cinta di hatimu
Kenang daku di setiap ruang waktu
Usah diragui dan bersedih hati
Bersabarlah meniti sepi
Kejauhan ini

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Dan semoga dibukakan semua pintu
Jalan bahagia
Antara kita
Dengan izin dari-Nya

Hingga bertemu
Aku 'kan selalu menunggu
Biarpun sering ku diuji
Dalam penantian menyiksakan ini
Tak kupeduli

Hingga bertemu
Jangan lupa pada janji yang dulu
Satu yang indah dalam hidupku
Satu itulah dirimu oh oh...
Oh oh oh...

Sampai bertemu
Kudoakan sejahtera di hatimu
Bersabarlah mengharungi liku hidup ini
Aku 'kan setia menanti