Posts

Showing posts from May, 2014

Me.. Sesi Manjakan Diri

Image
Oomaigadd.. Aku rindukan saat2 memanjakan diri seperti dulu.. Pegi SPA, massage, lulur, mandi susu, sauna, facial.. bla bla bla..

As u know, since the past few months, aku bizi amat dgn baby gurl ni. Priority semua ke family sampai la ke hari ini. Masa untuk diri sendiri very limited. And bila baby dah besar sikit, boleh la mulakan semula aktiviti overhaul n repainting. haha.. weii, badan nak pakai lama. Muka nak tengok kat cermin sokmo, mesti la kene jaga kann.

Set bodyshop aku da nak abes selepas sebulan guna dgn rakusnya, especially lulur. Losen je yg bnyk lagi sebab guna sikit2. Last month pegi massage thai yg sgt best.. Aritu masa kuar family dinner kat KL Festival City, aku jumpa benda ni kat Guardian..






Wahhh sukaaa... sukaaa... Apa lagi, aku beli tiga2 mask ni. Untuk permulaan, aku pakai yg avocado dulu untuk exfoliate sel2 kulit2 mati.
Just gunakan my bare hands untuk sapu masker ni. Wahhh sejuk.. sejukkk.. Nyampah taip guna hp taww. Screen tecik, tanampak kalau ada typo.. h…

Me .. It's Us ... Thank you Boss

Walau sekadar ucapan ...
Bos aku yang susah sangat nak puji orang ..
Semalam, masa kami borak dia cakap ..

Sr. Nur, you are a super efficient staff ...
bagi kerja cepat siap, tanya soalan sentiasa boleh jawab dgn betul ...
Syukur I ada staff macam you...

My respond ...Ooomaigadd .. thank you boss ..
thank you for seeing me that positive.
If I may add .. it's not ME .. but US ...
all of us in the office make things always on the right track.

Thank you boss!!

-------

Me ... Happy Anniversary My Love ...

Phewww ... cepatnya masa berlalu
Today is our anniversary..
Rolling back in 2013 .. tarikh yang sama, kami berada di Pulau Perhentian.
Tak tahu dah pregnant masa tu, duk pegi snorkeling, naik bot sakan
Muntah2 .. Ingatkan mabuk laut
This year, tak pegi kemana since aku baru je masuk kerja after a longggggg cuti.
Masuk office dah hampir setengah tahun rupanya .. tinggal lagi 6 months before 2015.
Moreover, nak menabung secara serious untuk pegi umrah sefamily.
Mudah2an Allah beri rezeki yang berlipat ganda.
Hidup selama 2 tahun perkahwinan .. Alhamdulillah
No gaduh2 ... No baling pinggan mangkuk ..
No masam2 muka .. No percubaan nak control satu sama lain ...
We respect kehidupan masing2 .. keluarga masing2
Lebih kepada keserasian dalam perbezaan
Thank you Allah for this marriage ..
Thank you Mr. Incredible for being a wonderful husband and daddy all this while.



Me ... Nawra is Rolling Over

Yippiiii ... 24/5/2014 Nawra manage to roll over after serious attempt...
I'm so glad she manage to do it on her own.
Saja2 letak dia kat atas katil, then she turned to her left side and pushing her leg aside. 


Rasa tak percaya ... then letak dia kat atas carpet ..
There she goes ... bersungguh2 pusingkan badan and terus meniarap.
Seronoknya dapat tengok progress baby depan mata. They are growing fast and one day, you will only see a grown up boy n girl. Tiring ???  yes. Boring ?? NO
Dan hari ni juga, she's learning to blow bubble from her cute lips .. brrrrrr .... brrrrrr.

Mama, Papa, Kakak and Abang love you, sweetheart !!


Me ... Merawat Baby Batuk dan Selsema

Image
My baby dah sebulan lebih kat nursery. Aku hantar awal dari tarikh aku start keje supaya dia ada masa untuk adapt dengan surrounding dan untuk dia bina immune system better.

Kat nursery since 2 minggu lepas semua budak2 idung tengah meleleh hingus hijau ...batuk2
Aku memang la risau dgn Nawra. Baru 3 bulan kuttt ...
Mampu ke dia jadi lebih kuat dari abangnya dulu yang selalu keluar masuk hospital.
Last week, ada satu malam dia bersin 3 kali .. bunyi hingus dalam hidung ..
Pagi esoknya bersin lagi and  kuar hingus yang bikin aku risau. Well, mommies out there ..  Aku nak share cemana penjagaan aku pada baby yang kena selsema and batuk ni. nak prevent memang la susah sebab kat nursery tu semuanya selsema.

ok .. yang pertama .. kenalpasti samada bersin tu sebab hidung gatal ke atau memang selsema. Kalau setakat bersin biasa, no harm, malah sangat bagus. same goes to batuk. kadang2 kita orang dewasa ni pun sekali sekala ada batuk2 biasa... Nasihat doktor, antara selsema dan batuk, rawatl…

Me .. Moga Istiqamah

Image
Rasa happy sangat bila tak perlu fikirkan yg buruk pasal orang dan tak perlu nak sedekahkan pahala sendiri pada mereka... Mudah2an istiqamah ...


Me ... From Fraser With Love ... Mwahhhh ...

Image
Posting yang agak outdated .. dek kebizian dgn family
Alhamdulillah, Allah beri rezeki untuk cuti2 Malaysia lagi. Tak jauh mana pun.. Fraser Hill je.
First time jejakkan kaki kat sini. Suka sangattttt, sebab tempat cantik, tak crowded dan sejukkk.
Bertolak dari KL pukul 11, ikut hiway plus.. keluar kut rawang then terus ke Kuala Kubu Bharu..

Lalu kat empangan Kuala Kubu Bharu. Sadisnya tengok level air yg sangat kronik. Masa tu dah start catuan air kat Selangor..

Actually tak de la jauh sgt nak ke Fraser, tapi disebabkan ikut jalan biasa yg banyak traffic light dan lori2, so jadi slow.. Bila sampai kat atas, benda pertama yg nampak ialah encik jam roundabout. Hotel kami pun dekat roundabout ni je. yippiiiiieeee.....



Sampai2 je, semua kepenatan kecuali anak2 aku termasuk sikenit tu...
Meke ajak aku jalan2 kat luar sambil menikmati cuaca yg amboi2 enak, amboi2 enak ...
Layankan ajer permintaan dorang. Papa kepenatan sebab marathon drive Tmn Negara - Kuantan-Taman Negara-KL-Fraser Hill. …

Me .. Panggilan Umrah ...

Image
Semalam adik lelakiku bersama isteri dan ibu mertuanya bertolak menunaikan umrah ...
Seronoknya dalam hatiku dan agak sedih kerana tak dapat pergi sama. Dulu kami pernah bincang untuk buat umrah sama2 .. tapi since aku ada sikenit tu, kena la postpone buat seketika.
Cuma dalam hati memang melonjak2 nak pegi. ku gugel pasal couple yg bawa baby kecil pegi umrah. Rupanya ramai je yang bawa and mereka semua bagi komen yang positive .. tak susah pun kata mereka. Siap ada yang share checklist untuk baby kat sana. Kata mereka, fikir positive dari awal, insyaallah, yg datang juga positive.

Ni yg buat perasaan bergelora sangat. Memang aku tak sabar nak kesana. Kalau aku pegi, hajat dihati nak bawa semua. Ya Allah, kau telah buka hati kami untuk menjejakkan kaki kami disana. Aku doa semoga kau beri rezeki yang berganda dan kelapangan kepada kami untuk menunaikan umrah sekeluarga. Aku tak rasa excited nak berjalan ketempat lain selagi hajat utama aku masih belum tertunai. Bila ku gugel, baby yan…

Me ... Hantu Kopi ... Bukan Hantu Kopek

Image
Since pregnant 5 bulan ... aku dan nescafe tak dapat dipisahkan
Makanya baby dalam perut jadi terlebih aktif sampai aku sendiri tak leh nak tido.
Ada yg cakap, eh jangan minum, nanti baby itam. huhuhu
Baby nescafe ni la paling putih antara 3 anak2ku .. memang putih gebu
Semua dari Allah... makan la kicap ke, minum la kopi ke
kalau Allah nak jadikan dia putih, maka putihla dia kennnn

Sayangnya aku kat kopi, sampai sekarang ni setiap hari mesti nak minum at least segelas
Aku bancuh tak main la cawan ok.. Mug kesayangan aku yg rare tu (adiah dari seorang lecturer dari US), kalau buat kopi, memang sesuaiiii sebab saiznya XL .. (abu, jgn nak kaitkan dgn saiz aku ok) kahkahkah... Tau dah jaki deme tu. Meh ku tolong iklankan lagi minuman kesukaanku..


Masalah problemnya sekarang ... aku nak diet ... dan hampir kesemua program diet tak bagi minum nescafe apatah lagi yg bersusu ... Tensyen ahkak gini. Ahkak kalau makin tensyen, makin kuat minum kopi. So, apa ku kesah ... Cipta je diet sendiri y…