Posts

Showing posts from February, 2011

Tempat Baru ... Semua Baru :)

Tempat Baru ...

-- ada boss baru
-- ada staff baru
-- ada kawan baru
-- ada office baru walau tak berapa baru
-- ada environment baru yang dalam kawalan
-- ada cabaran baru
-- ada ujian baru
-- ada pelajaran baru
-- ada pengalaman baru
-- ada parking lot baru
-- ada cara baru

Paling bestttt .... staf2 under aku semuanyaa muda2 dan best .. Rajin and committed walau banyak cakap ...So makin mudalah jiwaku ...
banyak hikmahnya yang dah makin jelas :) .. Sabar, bijak, dan rajin ... kalau mulakan sesuatu dgn ikhlas, positif ... pasti hasilnya pun akan jadi macam tu. Hati aku sudah gumbiraaaaaa !!!!! I likeeeee .... Blueberry ... my feveretttt ....

pssttt ... boss besor kat sini spesis bayyik mcm adam gakss... tapi org2 kanannya spesis jerung, tunggu masa nak ngap org .. moga2 aku dan staf2 aku sentiasa terpelihara dari segala kekejiann :)

Apapun yang terjadi ... Berjalan Tanpa Henti...

Kenangan Itewww

Image
Ni lah the only gambar masa tecik yang aku ada .... gambo aku dan boolat yg sentiasa ikut aku mana aku pegi... ekceli aku ingat dah kehilangan ini gamborr..tapi tadi masa berkemas2... jumpa balik ... adesss touching siot sampai nangis ... erkkk pesal sekarang aku jadi mudah nangis ...
tapi aku suka rambut aku masa tuee ... seksiiiii ... mwahhhhh mwahhhhh

Jangan Takut Pada Kehilangan

Seminggu ni emosi ada sikit terusik ... yer lah... nak keluar dari vulatan setelah 6 tahun duk berumah, adalah sesuatu yg pasti mengusik jiwa. Paling berat sebab kena mengemassssss .... adeiiiiii.
Sampai ke hari ni ... aku masih fokus pada kerja2 office... secara fizikalnya, sampai ke hari ni, aku gi meeting cam biasa, buat keje cam biasa walau dalamannya aku sedih dan bedebor2 nak ke tempat baru. Tengok muka adam nampak benor dia stresss aku akan keluar dari situ... Katanya ...Saya pon tak lama dah kat sini Nur .... Saya sayangkan awak atas segala kebaikan yang awak dah buat office ni ...
Ololololoorrrrr ....Nampak gayanya masuk spital lagi laa ...

Well, berbalik pada isu tadi ...Adakah sebab aku rasa kehilangan?? Apa perlu aku rasa kehilangan itu??? Jawapan aku yesss ...memang aku rasa kehilangan ...dan memang perlu untuk aku rasa kehilangan, walau aku tak pernah takut pada rasa kehilangan itu. Bila aku tak menunjukkan emosi yang berlebih2 ..terdengo2 pulak org mengata ... Tu tak ambi…

Idop Bior Tak Nyusahkan Orang ....

Teringat kata2 arwah abah aku ... kita ni dalam idop, jangan menyusahkan orang ... bior lah cemana org susahkan idop kita...
huhuhuhu .... how i wish i can be super patience mcm abah, tapi malangnya, anak abah tak boley nak jadi sesabor abah ... anak abah ni idop dalam dunia yang cabarannya tak sama mcm abah dulu ... anak abah tinggal kat dunia yang ganassss ... dunia yang banyak penipu dan org2 yang tunggu masa ajer nak amik kesempatan... Penattt ... Sejujurnya memang penat menjadi pemberi yang penyaborr .. Rasa nak give up, rasa tak nak jadi bayik dahhh ... rasa nak jadi kijammmmmmmm .... muahahahahhaa ... Kan orang kijam jer yg boleh survive dalam dunia yg kijammmmm.

Tapi abah, alhamdulillah, setakat ni, cemana susah punn, cemana sedey pon ....anak abah tak pernah susahkan sapa2 walau selalu disusahkan ... Masa ni jiwa memang tgh kacau bilauu ....Kacau sesangat .... adeiiii lemahnyaaa .... Rindu abah ...

Apa kata layan lagu mi soles anuar zain .... :)

Sedetik Lebih ...

Adeiiiii ... dengor lagu baru anak pakcik zain ni, bikin aku fall in love more and more dengan sore jantannya itewww ... Edry KRU memang superb bikin lagu2 menyentuh jiwa .. dolu2 lirik hancusss, tapi la ni hampir semua lagu2 siptaan dia memang best. Almaklumla makin matang dan cool :) Aku tak saborr nak nonton movie Hikayat Merong Mahawangsa .. tak silap aku che nin jadi pelakon wanita utama ... yippiiiii...

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

OMG!!!!!

Mamaaaaa ... gatalnya kepala kakakkkk ... gatal sangat nii .. tak tahan mamaaa ...

Yer ke kakak... ciannya, jap ekk mama lepas solat ni mama sikat rambut guna sikat kutu....

Lepas solat ... meh kakak, sapu minyak dulu .... then sikat lahhhh .....

adeiiiiiiiiiiiiii ..... aku dapat 10 mak kutu gemuks boncittttt .... amarah sungguh arrr... baru jer last week aku kerjakan kepala 2ns sampai licin tak der kutu ... apa lagik ... lomorrr obat kutu .... paling aku risau kepala aku sendiri... udah la rambut sampai pinggang ... hinggap dek kutu memam nayaaaaaa... tergaruk2 kepala mcm beruk masa meeting, kan musnah aura kejelitaan hakuu...

aku geram betol kat parents yg anto anak kat nursery... kalo dah taw kepala anak tu berkutu, kerjakanlah sampai mampus seme kutu2 tu termasuk ler telurnya ... ini tak, boley buat nohen jer anto anak ke nursery dgn kepala berkutu ... pas tu jangkitkan kat budak2 lain .... kalo cam tu sampai bila2 la takkan hilang masalah ni... adeiii... aku nak suh cikgu2 buat noti…

Aku Harus Pergi.... Siri 2

Masih panasss dgn kisah aku akan di pindahkan ke tempat yang paling bermasalah dalam tanah jajahan itewww... Perghhh ... dugaan maha berat ... seperti biasa, aku takkan komplen ... aku takkan bising2 macam org lain ... Dah 2 kali benda ni jadi ... semata2 sebab tak der org lain boley handle ... eh, aku rasa kesah aku lebey kureng sama pulak dgn kesah abam ngah ... uhukk uhukkk ... cabaran idop tak berenti ... some people yg boleh buat muka nohen ... dan some people boleh buat muka tak malu ...melalak melolong tak nak kena tukar dan handle masalah lebey besar ... Aku sorry arr nak menjatuhkan maruah aku untuk kepentingan diri ...

Aku anggap semua tu dugaan untuk aku move ke satu kehidupan yang lebey baik.. Lagi sabar, lagi teruk di uji, kan ... Paling menyentuh hati ... ada staff2 yg datang jumpa aku and cakap nak ikut aku transfer ... ada yg tgh bersuti pon sms meluahkan kesedihan. Tak kurang juga ada yg tak sabarrrrr sgt nak aku keluar ...heheheh, tau2 jer la kan ... aku ni kan straig…

Aku Harus Pergi....

Meeting seharian ... melawat site bangunan baru ... dari kol 9 pagi sampai 3 petang ... adeiiiii lebam satu badan ... letihhh ... kol 3.30 ada meeting lak..
Sampei opis ....

Boss tecik ... ada berita gemparrrr ... apa dia ... Boss tecik nak kena transfer...seminggu jer notice ... baru jer semalam boss tecik story2 pasal rasa nak kena transfer .... molot boss ni mmg arr masyinn

Hmmm ... kat mana tu... bak mai tengok surat ....

lepas baca surat ... duduk jap... penat site visit ... sebenornya seat aku ni ramai org minat.. ada sorang staff pompuan tu, hari tu sampei 3 kali pujuk aku suh bertukor paksa rela dgn dia, tapi aku tamau ...Aku sakap, namanya aku nak mintak tukor, sorry nayik lori ...tapi kalo arahan, aku takkan ingkar lorrr .... so minah ni pegi arr melobi big2 bosss... Dia nak sangat keje kat sini sebab adam kan de berri nice boss ... tapikan aku sukup tak suka org guna alasan ni... sebab aku taw, org yg sakap mcm ni untuk pindah ke opis aku neh adalah yg akan amik kesempatan at…

Mi Soles ... (My Sunshine)

Image
Gambor ni ditangkap masa we all berpoya2 di petroscience. Dah besor 2ns baru best bawak kat tempat2 edukesyennn cam ni :)We really enjoyed the moment together .. Sama2 kepala wenggg... sama2 kuat makan ... sama2 kuat jalan :)

Heppi Besday Boolat

Image
Semalam besday adek aku ..adek aku yang betui2 lepas aku ..... akhirnya berjaya gak mak aku dapat baby boy .. setelah straight pompuan seme kat atas ... sebab tu lah aku ni lasak semacam agaknya...masa ngandungkan aku, mak aku betul2 nakkan baby boy ... aku ingat lagik.. masa umor aku 8-9 tahun.. kalo makcik2 gossip datang kat rumah, mesti deme tanya mak aku ... yah oiiiii, anak ko sorang ni jantan ker pompuannnnn ??? nak tau sebab apa meke tanya ... sebab, tiap kali meke datang, aku tgh melepak kat atas pokok ambra/ kedondong yg ketingiannya agak melampaui munasabah kanak2. Tapi, ada aku kesah dgn soklan makcik2 gossip tue ... Aku adalah raja pada dunia kanak2 aku masa tu ...perghhhh best siottt.

Berbalik pada besday adek aku yang kitaorg panggil boolat ... sebab perut dia boroi giler masa tecik, pas tu pipi bulat jer tomeyyy dgn idong kembang ... semalam besday dia yang ke 35 ... seperti biasa, acara makan2 adalah wajib ... tahun 2011 ni kerap giler we all jumpa... selang 2 minggu ra…

Kenapa yer???

Kenapa yerrr....
Masa kita layan dia elok...
dia pun layan elok, tapi ikut suka dia la
Ikut bila dia rasa dia perlukan kita, dia cari kita
Selebihnya, pandai2 sendiri laaa

Bila kita dah bye2...
dia asyik sibuk nak tahu hal2 terkini
tak kira siang malam ... eh boleh pulak ...
macam orang gila bayang ajer lagaknya
gigih pulak taip sms subuh2 lagik ...
but well, itu tak akan dapat mencairkan hati..
tah, material apa ker hati ni, susah benor nak riki ...
tapi elok pun macam ni ...
tak de selalu berbelah bagi ...

balik pada cerita tadi
aku punyer komen --- PADAN MUKA !!!!! kuikuikui ...

Cerita Seorang Ahkak

Aku kagum dgn sorang ahkak niee .... ibu tunggal ... ada anak 4 ke lima.. tah lupe pulak aku ... Dah tangkap syiokkk sama sorang abam ni ..dah kawen.. ada la beberapa anak.. Duk jauh2 lak dgn wife dia ... Hari2 ahkak ni usaha goda abam nie .. Nak kata hemsem, pada aku arrr, sikit pon tak nampak hemsem secara luaran ... Tapi dalaman, wallahualam.. hanya ahkak tu jer yang tau ..kekekeke... Godanya makan tahun weiiii ... Gila cekal ahkak nieee ... Orgnya selebet jer ... tapi duit masyukkk hari2 sebab ahkak nie meniaga pasar malam... Korang bayangkan ... kalo bulan poser tu ... sebulan tu senang2 jer dapat 100 K .... perghhhhh ... pukul abesss 10 tempat pasar malam.

Memulanya abam tu cam malu2 arrr... kemudian jadi malu tapi mauuu ... last2 terus mauuuuu ... Aternya jantan... goda2 sikit jer pun boleh cayorrrr ... nikan pulak digoda bertahun2 ...Goda pulak bukan sebarang goda, sanggup segala2nyaaa... awwwww. Bak bulan jatuh ke riberr ...

Bulan lepas, aku dengor udah menikahhh ... Berseri2 m…

Cinta Itu....

Image
Cinta itu ... Permulaannya mendebarkan ... pengakhirannya melukakan ... Tapi apa yang berlaku diantara permulaan dan pengakhiran itu yang menjadikan hidup ini indah dan bermakna ... sekurang2nya kita dapat belajar erti mencintai dan di cintai walaupun tidak ditakdirkan untuk bersama :)

Mama Yang Santekkkk

Image