Posts

Showing posts from February, 2017

Kita ... Hanya Kita

Image
Di sini kau dan aku.. Terbiasa bersama ..  menjalani kasih dan sayang.. Mesranya ku denganmu..
Ehemmm .. awal2 tahun ni ada rezeki utk jalan2 dgn family. Tak jauhpun. Dekat je tapi tempat yg kami tak pernah pegi. Anak2 request nak bercuti kat tepi pantai. PD dah boring ... Kuantan jauh sgt. So kami ke Kuala Linggi. Tempat yg sgt privacy, jalan aman damai dan tenang. Nama tempat ni Umang2 Chalet. Dibina atas tanah private
Ok lah tak 5 star pun asal tak berhutang atau harap org belanja. Aku punya style mmg gini. Bercuti dgn perbelanjaan yg sederhana untuk percutian yg seterusnya. Alhamdulillah we had a great time together. Si kenit dapat main pantai, main layang2 sampai surrender lah.
Kat sini tempat best cuma nak cari makan susah sikit. Cafe chalet hanya serve minuman dan mee/ nasi goreng.




So malam menggagau cari restoren ikan bakar. Lebih kurang 8 km dari situ baru jumpa 1.



Memang fresh sgt sbb ni Persatuan Nelayan punya restoren. Semua haiwan la kami pilih dan excited menunggu menu …

Doa Dalam Sujud

Image
Assalamualaikum ...

Post pertama untuk 2017. Maaf kawan2, kesibukan aku tak perlu nak cerita detail kat sini. Banyak perkara yg baik2 berlaku, ujian pun sama. Tapi yang bestnya, tahun 2016 aku penuhkan dgn success stories utk diri dan office. Alhamdulillah. Terima kasih atas kepercayaan suami, boss dan anak2. That is more than enuf.

Gambar kat bawah ni ialah gambar pertama outing lepas balik dari umrah. Rindu sgt kat anak2. Semoga ada rezeki kami kembali ke sana next year insyaAllah.

Just nak share kat sini, my life much2 better few years ni. Banyak yg aku doakan dalam sujud. Jiwa dan fizikal aku kadang2 letih .. Aku wanita biasa yg byk kelemahan dan juga kekuatan yg tak dipunyai oleh org lain. Banyak yg ingin aku perbaiki ... Banyak yg ingin aku lakukan selagi bernafas. Jauh lagi kaki ini ingin melangkah. Besar lagi impian yg mahu dilaksanakan. Semoga Allah akan permudahkan. Aku tahu Allah akan sentiasa bersama, dalam setiap nafas, dalam setiap degupan jantung dalam setiap doa ku.