Posts

Showing posts from July, 2010

Seakan Memerli Aku

Hmmm sejak 2-3 minggu lepas ni kan ... kalo aku gi mana2 ... mesti 2 lagu ni mengikuti aku ... Lagu Tinggal Kenangan sama lagu Noktah Cinta .. kat supermarket, lagu tu , kat radio kete, lagu tu .. kat tv, lagu tu ... uhuk uhuk uhuk ... hmm .. bak kata yuna ..lagu2 diradio seakan memerli aku... Jaat tawww...
Hari ni terasa mengantuks di opis ..al maklumlah...semenjak rajin pose ni ..asyik mangun awal jerr...kol 3 pagi dah mangun sampai la kol 12 tgh malam baru tido. duk borak2 dgn shu sampai ke pagi ... Kira2nya lagi 3 bulan lebey arr sebelum adek aku bergelar isteri...dan 3 bulan lebey juga bagi dia untuk menten body yg ideal ... hikhikhik.
Semalam try sapu ginger spa .. nak kempiskan pewut kunun ...erkkkk ... pijorrr...pijorrrr pewut aku ... rasa mcm duduk atas pemanggang ...adoiiiii ...sampai ke anu panasnya ...kahkahkah padan muka aku. ooo...shu.... ko gelakkan aku ekk....tunguuuuuu.

Puas Hati Aku

Malam tadi aku betul2 puas hati ... Puas hati sebab aku dah jumpa jawapan yang aku cari2 selama ini ... Dia memang sukakan aku ... Dan aku telah dimaki hamun kerana itu suatu waktu dahulu. Penat pompuan tu create story kununnya aku dah buat sumthing bad to her .. Patut la bila aku tanya napa, napa..sampai sudah tak mo cakap ... yesssss...aku puas hati, sebab aku tahu semua itu rekaan semata untuk malukan aku depan kawan2 yg lain...

Dan aku tetap puas hati... walau dia tak wujud kat depan mata ... sebab ..suka dan sayang tak semestinya akan bersama:)

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA aku nak gelak besar untuk perempuan gediks itewww.... Padan muka kau !!!!

Aku Dan Dirimu Siri 2

- Nur ... 365 hari ... ingat i pegang kata2 u. Dan masa tu you jangan nak tolak i ok.

- I nak u berjaya dalam hidup u ..buat apa yg u nak buat .. kejar impian u

- Yup, i akan kejar impian i .. i tak pernah serious macam ni dalam hidup i. Dan habis tempoh 1 tahun, kalau i berjaya .. i akan cari you... itu janji i..

- erkkk ... we'll see how true enough apa yang u cakap ok. tapi, i takkan tunggu n mengharap sebab i yakin, soal jodoh tu rahsia Allah.

- itu janji i !!!

- ok

Projek Terbaruuu

Nak tau aku tgh wat per sekarang .... tengah hafal step tarian zumba lagu wakka wakka africa... kehkehkeh ... adoi laaa sangat suka membuang masa... hmmm dah remaja ni, daya ingatan pun kurang memuaskan.. nak kena tengok berpuluh2 kali baru ingat suku step ... hmmm.... malam nanti nak demo depan shu, kak ni n 2ns sampai depa muntah.. yg pastinya nawfal akan cakap... mama hebat !!!! kahkahkah

Bola Itu Bulat

Image
Apa pasal aku pilih tajuk ni ekk..agaknya sebab fikiran aku sedang seperti bola ... bulat, bulat dan bulat ..pas tu feninnnnnn... Dah lama tak apdet blog ...sebab bizi dgn fb ...hehehe .. insyaAllah, aku takkan abaikan blog kesayangan aku neh.

Nak story apa ekk .... haaa.. aku pose togeder2 dgn shu sempena bulan sya'ban ni ... hopefully dapat arr bikin pahala cikit disamping nak kuruskan badan :P

2 minggu lepas g the summit USJ ... membeli henbeg yg sangat kiut. ekceli yg itam tu aku beli masa kat indon ..suka gak beg tu walau dah sikit koyak.



jalan2 dgn shu sambil2 mengabeskan duit ...tangkap jugak sepasang boot ... dah jual kat shu ..tak per ..nanti aku cari lagi boot2 yg cantik sebagai ganti ;p

Demi Masa...

Salam semua ...dah lama tak update blog ...sangat2 bizi dgn keje, family dan kawan2 .. sekarang ni ramai kawan2 yang tak sihat...aku ikut rasa sedih .. tapi aku doakan korang semua sembuh and back on track as before.. Terus terang aku cakap, kalau ada orang2 yg rapat dgn aku sontohnya adik beradik, family n kawan2 yg sakit...hati aku sangat2 tak besh selagi korang tak sihat. Apa nak buat, aku dilahirkan sebagai insan perihatin lagi ayu :P

Dah dua hari gi melawat bug kat spital ... hari kedua dah bole senyum2 sket..kira ada improvement walaupun plelet dia sangat2 rendah ..12 jer .. sama2 kita doa yer ... adik tua aku pon tak sihat ... bp masih menuju puncak .. sorang lagi cirit or die .. masing2 ada bahagian dan ujian yang Allah bagi. Harap korang sentiasa bersabar dan berusaha untuk memulihkan diri. Aku ni, pun ada jugak ujian aku ..cuma alhamdulillah, takat ni kesihatan masih ok ..

Noktah Cinta

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakan masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang kufikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

I Will Survive ....

Image
It took all the strength I had,
Just not to fall apart.
I'm trying hard to mend the pieces
Of my broken heart.
And I spent oh so many nights,
Just feeling sorry for myself.
I used to cry.
But now I hold my head up high.

I will survive, yeah.
As long as I know how to love, I know I'll be alive.
I've got all my life to live.
I've got all my love to give
I will survive.
I will survive...

Wakakakaka ... Spain is da Champion

Image
Fuhhhhh... Mandei mornin melangkah dengan penuh bergaya (as usual) ke opis ... tapi hari ni ada sikit lebeyyy ... Viasalah ... tak sia2 berjaga nonton game feveret ... final WC. As expected ... Spain adalah CHAMPION ... diulang ... Spain adalah CHAMPION WF 2010... Bagi penyokong oren yang masih tidak mampu tuntuk menerima kemenangan bergaya Spain ... tenang2kan diri anda ..Nikmatilah segelas jus durian belanda yang sejuk bersama hidangan ayam belanda yang pastinya akan menyejukkan perasaan ...

Kat opis pun ada gak yang tak puas hati ...Mcm2 arr alasan .. tak suka spain arr, spain tak suka islam ..macam la team lain yg main tu suka sangat islam ... piiirahhhhh.. terima jer kenyataan...kan senang ... Kalau Oren menang pun aku ok jer walau memang dah agak Spain akan menang bergaya :P

Cuma yang kelakar kali ni, permainan mcm kelamkabut..mencecet sana sini kejar bola .. 13 kad kuning ... 8 oren, 5 spain ... attempt goal ..12 oren, 18 spain ... fuh fuh fuh. Dah nampak kat sitew juara bergaya.

Waka Waka Africa

You’re a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle
You’re on the front line
Everyone’s watching
You know it’s serious
We’re getting closer
This isn’t over

The pressure’s on; you feel it
But you got it all; believe it
When you fall, get up, oh oh
And if you fall, get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa

Tsamina mina zangalewa
This time for Africa
Tsamina mina eh eh
Waka waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
Tsamina mina eh eh
Waka waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

***cute sangat shakira nari dalam videoclip ni ... i likeeeeeeeeeeee

Lagi Bolaaa....

Spain mara ke final!!!!! Permainan yang agak slow, extra cautious dan tertutup dari kedua2 team .. Sama kuat, sama bijak .. Sanggup aku tunggu kol 2 pagi semata2 nak tengok game ni ... sorang2 je. Nak kata aku minat bola, tak lah sangat ...korang tanya aku nama2 player, ada la sorang dua yg aku ingat ... haaa yg spain player... david villa, aku ingat sebab dia penjaring terbanyak WC takat ni dan juga asik meludah jer kat padang. Jijik tolll ..jap2 hak tuihhh ... tapi player no 18 yg bernama Pedro itu kelihatan encemmmmm... hehehe.

Sambil2 nonton, tah berapa mug aku minum nescafe .... tapi tetap ngantukksss dan aku kena bertahannnnn jebat. and aku berjaya nonton game dari mula sampai abesssss...bukan cam ada orang iteww.. dah abes first half baru mangun ...kekeke
Abis je game .. pala pon makin berat ... hajat dihati nak landing ....baru nak letak pala .. iskkk, bau apa ni ... lerrrr nawfal mimpi dinosor lagiiiiiii ... Mandikan dia dulu ...siap pkai baju ....aku pon zzzzzz..masa tu dah de…

Against All Odds

Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa....Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa...Bisa .... Nggak bisa .....Bisa .... Nggak bisa......

BISA!!!!!!!!!

Ya Tuhan ... Aku adalah selemah2 manusia yang masih cuba untuk tetap berdiri, berjalan dan berlari.....

Hidup Untuk Memberi .. Siri 2

Memberi ... tidak semestinya sesuatu yang berunsur material ... senyuman ialah anugerah Allah yang sangat indah ... kalau senyum dengan ikhlas ... mampu membuat hati yang redup, kembali cerah. Kata2 yang bermanafaat dan bayik .. mampu membuat orang merasa dihargai ... Masa yang diluangkan untuk teman2 .. bisa merapatkan persahabatan yang mungkin semakin jauh ...

ada yang menganggap dengan hanya menerima mereka akan lebih berjaya dan bahagia dalam hidup .. bahagia kerana tidak perlu bersusah untuk membahagiakan orang lain ... gembira kerana bisa menggenggam hati dan perasaan manusia . Tapi adakah itu namanya kebahagiaan atau kepuasan diri?? Dan sampai bila ianya akan bertahan??

pernah mendengar kata2 ini .... pemberian yang paling afdal adalah sewaktu kita merasa kedekut dan merasa tidak cukup dengan kurniaan Allah berbanding ketika merasa tidak memerlukan wang ataupun ketika harta melimpah ruah. hmmm .. juga bila kita gembirakan hati orang walau hati sendiri sangat2 tak beshh ....

Apa2 …

Wekend Yang Panjang ... I likeeee

Aku bayangkan hari nih ...sure mata layu jerrr masuk opis .. almaklumla.. malam tadi kol 3 baru meletak montot atas katil ... sessi berangan setengah jam ... barulah zzzz.
Tapikan .... sharp at 6 am ... aku dah tak leh tido dan cergas bagai juaraaa (tau la team aku champion untuk sport semalam :P)
3 hari kat melaka ... ini la first time aku g satu tempat yg aku tak ingat nak amik gambo ... adesssss ... almaklumla .. bizi dgn pelbagai aktiviti termasuk yg palin best ... makannnnnnn.Lagipun dapat banyak adiah menjadikan aku sukeeee tak hengat ..eh jap..tapikan, kat kamera staff aku pastinya banyak gambo aku sebab meke meluat giler tengok aku dapat banyak adiah semalam.
Hari pertama sampai kol 5 .. patutnya lagi awal ..staff aku kasi salah direction ... hampehhh, kunun mcm tau sangat la tu siap advise aku ikut jalan yg dia kasi tu kompom sampai cepat ... banyak arr ko punya cepat .. Dah sampai tak leh check in pulakkk ... komitee simpan kunci dan membawa bersama2 mereka bersopping ...

"…

Benci Bilang Sinta

Download video clip Radja Benci Bilang Cinta
sudah berulang kali aku percaya
namun ternyata tak ada beda
kau anggap mudah yang dulu ku salah
hingga aku menyangka
diri ini bagaikan tak berarti di matamu

bila kau malam gelap aku bintangmu
ku terangi dirimu dengan cintaku
agar kau bisa mencintai cinta
dan menyayangi cinta
setulus kau menyayangi dirimu kekasihku

jangan benci bilang cinta
jangan marah bilang sayang
jangan mendustai hati
bila engkau memang suka
jangan kau merasa jauh
bila kau dekat denganku
jangan kau menganggap cinta
mudah datang mudah pergi