Posts

Showing posts from January, 2011

A Time for Everything ...

Aku mahukan saat itu ...saat segalanyanya bisa dilakukan... Saat menatap wajah2 kesayangan ... saat mendapat kabar gembira dari keluarga dan teman2 ... saat menghabiskan waktu seberapa santai ... saat melihat pelangi petang di waktu petang ... saat menghirup kopi keras panas ... saat mimpi jadi nyata ... masa untuk segala-galanya. Tapi apakah akan ku temui segala2nya itu dalam sedikit masa yang mungkin tinggal dalam hidupku ini .... entahlah ...hanya Allah yang Maha mengetahui ....

One Sweet Day ..... Siri Seterusnya

Aku pasti kangen saat2 itewwww .... Ada perkara yang tak boleh nak diluahkan dgn kata2 ..tapi hanya hati yang dapat merasa dan memberi rasa ... malam sabtu 22hb january 2011 akan aku ingat sampai bila2 ... dah lama tak melepak dgn kawan2 yg dah aku anggap cam adik beradik aku ...akhirnya kembor empat langsung tak der iras ini berjaya disatukan ... ekekekeke ...
Kita kakoke bersama2 ... kita nonton wayang togeder2 ... kita lepak n makan setelah seharian menahan laporrrr .... pukul 2.30 pagi baru gedik2 nak balik ... selepas membeli spender pakai buang dan berus gigi yang tuannya sendirik lupa kaler apa lepas guna.
Sampei rumah, banyak lagik acara ..tayang spender, sesi mengutuk sesama sendiri, berebut tempat tido padahal rumah aku ada 4 bilik .. nak jugak tido berimpit2 atas satu katil ...kekekeke ... adehhhh memang indah kenangan itew..

Aku taw org yg paling excited ialah abam ngah ... sebab abam ngah di kelilingi oley fomfuan2 kelassss itu malam ... sanggup membekukan diri dalam panggu…

Bersama Sayang :)

Image
Mimpiku Semalam ..Kau Hadir Bersama Cinta
Kau Lukiskan Dua Hati.. Lambang Kasih Sayang Sejati
Kau Datang Bersama Sinar..Menyuluh Hatiku Yang Pudar
Kini Semua Kembali Berseri.. Bila Kau Hadir, Ku Damba

Matahari Masih Jingga ..Menyala Cinta Bagai Bara
Perjanjian Kita Berdua .. Kekal Selama
Berdua .. Berdoa .. Bersama Sayang

mmm.. lama dah tak taip benda2 jiwang ... touching2 gitew ... tak semestinya kena bersinta untuk taip benda2 ni .. hanya perlukan imaginasi :P

Alkisahnyaaaa

Alkisah seorang kawan ...

Kata tak ada apa2... kata kita kawan ajer....kata tak jumpa jalannya .. tapi kenapa sekarang dah tunjuk tanda2 meroyan. Sorry bro, cinta tu bukannya first come, first serve ..kalo ada rasa, hati tak leh nak tipu walau molot manusia ni memang pandai create macam2 alasan. Lebih2 lagi alasan untuk menutup diri yang LEMBAM.

Bro, hati kita ni walaupun dalam dada kita sendiri, ia tetap bukan milik kita. Kita tak mampu untuk mengawalnya.. Hanya Allah yang boleh memegangnya... Justeru itu, bersikap jujurlah pada diri sendiri. Kalo rasa tu ada .. cakap ... usaha ... tak payah yang bagi berlori alasan ... Jangan takut untuk kehilangan .. sebab kita takkan kehilangan sesuatu atau seseorang yang tidak pernah kita miliki ... Selamat menyanyikan lagu KU YANG LEMBAM sambil meraungggg ....

Aku mau kamoo tahu yang aku bahagia dengan kehidupan aku sekarangggg tanpa perlu memandang pada vulan yang telah berlalu :)

*** cerita ni ada kena mengena dgn yg idop sahaja :P ****

Kau yang bernama .....

Image
Hmmm .... makin hari makin terasa dekat ... Selalunya instinct aku tak pernah menipu. Sejak aku kat Jakarta bulan lepas ... debaran ni tak pernah hilang ... Jangan nak kena heart attack sudaa :p ... Aku yakin dan percaya apa yang aku rasa. Kan rasa tu tak perlukan mata, telinga ... cukup adanya hati, jiwa.... Kau yang bernama ....
Ikan siakap 3 rasa satuuuuu !!!!!

Bukan Diriku

Image
Aku jarang layan sinetron indonesia ... sebab citernya banyak sgt adegan2 nangis, mistik, magic dan tak masuk akal gtewww... bikin nyampah jer ... tapi lpas aku nonton sinetron Venci Vilang Sinta ..lakonan comel Baim Wong ... membuat aku tertawan sama ini pelakon ... nak kata ensem ..tak ensemm, tapi pada aku, kena jer watak yg dia lakonkan tu.. terbaru, citer Bukan Diriku ... besh jugak citer ni ... tapi aku malas nak taip kat sini sinopsisnya.. kang ada pulakkk yang nyanyi lagu Cinta Kristal ... kehkehkeh ....kalo ada masa, korang layan sendirik ekk ...

Buku Surat ..

Mamaaaa .. mamaaaa ... balik ni Nawfal ada keje skolah .. 10 buku surat teacher suruh siapkan ... 10 buku surat mamaaaa... banyak tu..

Bukan buku surat sayangg ... muka surat ...

apa mama??

10 muka surat ..

oooo muka surat ...

*** masuk rumah, letak baju kotor kat washing machine ... susun buku ... mandi ...buat kerja skolah ...

mamaaaa .... buku surat 5 ni soalan susah laaaa

sabo jer laaaaa ... hehehe :P

Bertakhta di hati

mmm ... lama dah tak dengar lagu ni .... hari tu nyanyi dgn kak ni n shu .. jadik suka fulak

lihat, lihat kedalam mataku
sinarnya menyala
lihat, lihat kedalam mataku
cintamu bertakhta di hati...

awwwwww.... i likeeeee :)

Hidup Ini Penuh Kezutan ....

Yeahhhh... kezutan ... Slalu dalam idop kita ni berlaku kezutan demi kezutan ... kalo yg menceriakan dan membahagiakan ... i likeeeee .. tapi kalau yg mintak nyawa punya dose ...adoiiii ya ampunnnn... But that makes our lives interesting, kan. dan kita menjadi dewasa dgn kejutan2 dan pengalaman2 itu.

Sesi Nonton Antu Kak Limah Balik Rumah

Image
Fuhhhh... akhirnya dapat gak aku nonton ini movie ...

anak buah2an yang terhasut dgn kekejian auntie2 gorgeous

i wish we can always have tis kinda moment ..

gedix giler rupa aku lalam ini gambar...

Korang jangan tak caya ... sampai ahad lepas, citer antu kak limah ni masih full house kat wangsa walk mall. Klakar siotlah

Vunga vunga Sinta

Image
Boring dengar orang mencecehhhh .... Ku lukis vunga2 ini ...

Tak Mungkin Kerna Sayang

Image
Uiksss... lama suda tak apdet ini blog .. bukan sebab bizi terlampau ... tapi sebab aku tak jumpa kabel hp .. kekekek ...insiden yang biasa aku hadapi akibat suka tukar2 bag dan suka mengemas, pas tu lupa kat mana aku simpan...

Hari minggu lepas, hari aku mengemas "almari sikat" - ni gelaran yg aku blajar dari arwah opah aku dulu ... kalau dalam bahasa omputeh .. "dresser"...cam pelik sebab kalo tengok mana2 almari sikat kat rumah sapa2 pon .. bukan hanya ada sikat, tapi minyak barut n losen kempis perut pun ada kat atas tu. Kalau kat rumah artis sorang tu .. coli terpakai pon ada kot :P

Kemas punya kemasss ... dari satu laci ke satu laci ... terjumpalah ini barang ... lama dah aku tak pakai ... dan tak mungkin akan pakai lagi ..



Beberapa kenangan menjelma dalam kepulan awan ... tapi, yang pasti .. tak mungkin kerna sayang :)