Posts

Showing posts from December, 2014

Me .. Layan Zahira Gittewww

Image
Ok, sekarang aku tengah fefeling layan cerita Zahira...
Zara Zya and Adi Putra ... Ya ampun ... cerita ni sangat best ..
Membuai2 perasaan aku dengan lakonan mereka yang sangat menjadi dan ada chemistry
Ditambah lak dengan lagu tema Mewangi nyanyian Akim..
Last week busy sangat dengan hal langkawi dan journey to langkawi, so aku missed 2 episod.
So, apa lagi, hari ni aku khatamkan dedua episod time lunch tadi
Oomaigaddd .. cerita semakin interesting ..



Selamanya..
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu..
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu..
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah..
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Aku teringat dolu2 .. time jiwang adalah time2 single and melayan perasaan
Tapi rupa2nya sekarang pun sama .. tetap jiwang mewangi
remaja la katakan .. hahaha
Sambil menaip, sambil mengunyah brownies .. dapnyaaaa
Ok .. aku dalam proses menggundukan badan lagi dan lagi

Me .. 10 months Nawra

Image
My baby dah 10 bulan ..
Dah boleh panggil tatakk (kakak), mama , ei ei (abang) and sekali sekala papa ..
Dah pandai tata .. sebut sambil lambai2 tangan
Dah pandai angkat tangan kalau tanya siapa nama Nawra ..

Dah pandai tepuk2 tangan sambil goyang2 badan..
Dah pandai panggil orang kalau dia penat berdiri ..
Alhamdulillah, dah banyak pandainya dalam umur 10 bulan ni.
Penat .. memang penat sebab anak2 aku semuanya lasak ..
Sama je tiga2 dari kecil sampai la besar. Cuma kakak dan abang dah boleh diminta tolong...
Alhamdulillah anak2 aku dua2 jenis suka duduk kat rumah,

Senang aku nak minta tolong. Mekela yang banyak bantu jaga adik time aku
nak solat n uruskan hal2 rumah.

Alhamdulillah, aku masih steady melalui hari2 yang sukar menjaga 3 anak yang sedang membesar
Suami masih kerja jauh ... Kami masih sms, whatsapps tetiap malam mcm remaja yg tengah bercinta..
Kadang2 tertidur dgn hp kat tepi bantal ... awwww .. feeling remaja gitteww

So, kami tazzavar nak ke Langkawi ...
Perjalanan kam…

Me .. Happy Skating ...

Image
Kesahnya hari Jumaat dihujung 4 minggu yang lalu ...

Me- Abang .. kita gi Taman Pertanian Malaysia ye esok ..
En Somi - Ok sayang .. apa ada kat situ ??
Me-Taman pertanianlah, ada pokok2 tempat rekreasi dan macam2 lagi. Sesuai untuk family outing..
En Somi - Menarik tu, ok kita pegi lepas zuhur ye.
Me- Thank you abangggg ... Nasha, Nawfal, esok kita pegi Taman Pertaian Malaysia taww
Nasha - Nak buat apa kat situ mama ???
Me- Ada tempat2 untuk dilawat, ada rumah 4 musim, ada sewa beskal kalau nak
Nasha - beskal??? yeayyyy kakak nak, kakak nak !!
Me- Ok sayang, kita pegi lepas Zuhur esok ..

Esoknya lepas Zuhur ...

Vrommmm ... singgah petrol station isi minyak .. beli makanan berbungkus2 mcm nak balik kampung gayanya
Punya ralik sembang sampai lupa on GPS, terlepas exit shah alam, dah sampai klang
Tak pe, tak pe .. kita pusing ...
Masuk Shah Alam dah nampak sign board .. senyum sampai telinga ..
Tapi .... tetiba pesal kita kat Sunway pulak ni abangg??
Ishhh hangin tul aku dgn GPS ni ..
B…

Me .. Amende nak tulis ni ?

Image
Sekarang ni aku dah mula nak layan drama ..
Tapi selected drama sahaja ..
Lepas habis citer selamat pengantin madu, aku layan setitis kasih darmia
dah abes citer darmia .. aku layan Stau Hari pulak ...
Aku mmg suka kalau Sharnaaz yg blakon ..
I really like his mix character .. keras, ganaz, but dalam hati ada taman ...
and gandingan dia dengan nelydia senrose memang mantop
chemistry yg tak dibuat2
Sorang lagi .. remy ishak pun aku suka. Ada kelembuatn dalam kemachoan

Baby aku tiap hari tido awal .. alhamdulillah. So malam, aku ada masa utk layan drama.
Kakak dengan abang pun join sama walau dorang banyak sembang masa layan tv.
Itu la masa kami bersama2 selain outing.
Ok, mulai bulan ni kami nak kurangkan outing.
Aku nak menabung untuk Korea project ...

Kami kene menabung utk 5 orang, bukannya sorang. Kalau sorang dah lama lepas .. huhu
And project umrah aku dan suami. Semoga tercapai kedua2nya.
Hati dah tak tau nak cakap la gediknya nak ke sana macamana anak dara aku yg gedik dan taz…