Posts

Showing posts from September, 2014

Me .. I need a break

Image
Now I feel that i need a break ..
Pergi jalan2 dengan suami dan anak2..
Overwhelmed dengan kerja 2-3 bulan ni .. Rasa exhausted sangat.

Aku rindu nak naik cameron highland
Rindu nak minum teh kat lereng bukit.. awww romentik gittew
But my kiddos nak spend masa tepi pantai
It's either Perhentian or PD ..
Penat juga kalau drive jauh.. Sian kat sikenit duduk dalam kereta lama
My staff nak ajak gi Langkawi .. Sian, Krabi tak lepas ... sob..sob
So, after major event ni, akan ada 2 episod cuti, insyaAllah
Langkawi not bad. Banyak tempat boleh jalan2
Mangrove tour, island hopping, shopping and relaxing .. semua bole buat
My girl nak snorkelling and mangrove tour
Sempat ke nak menabung ni .. huhuhu ..
Banyak benor projek jalan2 dalam kepala aku ni..


Me .. Niat Baik .. Balasan Pun Baik

Image
Cuti 3 hari, dimanafaatkan bersama anak2 dan suami tersayang. Tak lupa juga aktiviti menjenguk ibuku untuk bertanya khabar. Hari Sabtu malam, anak2 dan encik suami ke Dataran Merdeka for Merdeka Celebration. Bonding time with kakak n abang. mama dengan sikenit duk rumah je sebab sikenit kalau nak tido mesti nak katil empuk dia tu jugak. Bukan main seronok lagi abang dengan kakak dapat merasa sambutan merdeka first time in life. Kebetulan ada pulak live concert dengan retis2 yg meke minat. Lagi la berganda seronok.
Hari Ahad, keluar lagi ..makan2 .. beli2 barang rumah .. and balik rumah bergotong royong mengemas. As usual yang paling beria2 ialah mama dan papa. Kakak dengan abang angat2 taik ayam. Sampai hari ni tak siap kemas bilik.
Hari Isnin, keluar lagi. Bonding time for the whole family. We all pegi KL Festival City je. Tempat favourite tu. Makan kat BBQ Korean Food ... Kakak dgn abang nak tengok wayang ..mama dengan papa nak bercinta .. kikiki.. Sambil2 makan tu sikenit nak tido…

Me .. Home Made Jamu..

Image
Encik suami bawa balik madu lebah ori sebab isteri dia gedik2 tak sabar nak buat jamu home made. ekekeke ... Member opis yang makan jamu tu nampak makin kuruzz n muka glowing2 gittew. Tu yang tazzabar2 nak try. Kebetulan, kawan dia baru dapat sarang lebah tualang yg penuh madu (dapat 2 balang) .. so rezeki kami la dapat yg ori. Memula ingat nak beli madu biasa kat giant tu je, tapi kalau nak buat jamu ni sebenornya sangat elok guna yg ori. Nak tau sebesedikit pasal Madu lebah tuang ni .. jom baca ok.

Madu Lebah Tualang merupakan madu lebah Asli “Natural” bersumber dari nektar bunga hutan yang sangat misteri lalu dikumpulkan dan di olah menjadi madu lebah oleh lebah liar hutan, Apis Dorsata. Keistimewaan dan khasiat madu lebah ini sangat tinggi kerana nektarnya terdiri dari pelbagai jenis bunga hutan alam nusantara (poliflora) sehingga komposisi gizi, rasa, warna dan aromanya lebih kompleks dan unggul dibanding madu lebah yang berasal dari lebah ternak yang bersumber dari satu je…