Posts

Showing posts from October, 2009

Doa Mencari Kekasih…

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan
Dia akan menjadi teman hidupku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan di antara kami
Agar kemesraan itu abadi

Dan Ya Allah, ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi
Tetapi ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya

Dan ya Allah yang tercinta
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya

Ya Allah ya Tuhanku..
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini
Ya Alla…

Musim Demam SeMalaya

Assalamua'alaikum wrt wbt

Tadi aku dah check darah ... alhmadulillah virus fever yg biasa tapi luar biasa ..hehehe. Akunye white blood cell count over and above maximum..sebab tu sakit2 badan, pening2, demam sampai hari ni.

Sampai opis, staff yg duk kat depan bilik aku dah start batuk2 ...cian diaa. Jangkit dari aku la tu. Shu pulak start demam semalam, and tadi adek aku yg tua dari aku kat Ipoh tu pulak demam ... Ciannnn ...aku faham perasaan korang cemana. Aku doakan korang sepat2 sembuh and kembali berselera untuk makan :). Jangan lupa telan itu lanadol ikut time.

Apa2 pun ...stay cool bebeh .

Ok kan saja

Assalamua'alaikum wrt. wbt ...

Hmmm... dah few days aku tk berkesempatan nak update blog ... demam aku belum baik sepenuhnya. hari nih masih pening2, sakit2 badan ... tapi aku dah pegi klinik untuk kesekian kalinya. InsyaAllah, tak lama lagi aku akan sembuh... aminnnn. Shu pulak tgh terbaring kat rumah... start demam dah ..cian adik aku tu.. semoga cepat sembuh yer shu. Nanti kita gi berpoya2 together2..ahaksss

Apa yang aku nak ceritakan ialah kesibukan aku sekarang...nak siapkan projek gallery untuk opis aku. so la ni aku duk memantau para2 kontraktor memasang barang2, lighting, cabinets..bla bla bla ...jadi cam interior designer la pulak. Nyampah boss aku taw. Semuanya suh aku yang buat. Maklum la, suh org lain, setahun belum tentu bergerak, soa akulah mangsa keadaan yang tetap ...uhuhuhuh. Nanti bila dah siap, aku akan tepek gambonya ... hopefully ok at a start :)

Got to go .. perut dah lapo ... Semenjak kak ni n shu lepak kat rumah aku beberapa hari ni, aku asyik kelaparan .. Jaa…

Tag Reply

Image
Assalamu'alaikum wrt wbt ....

Ahakssss ... setelah hampir sembuh ... aku berjaya siapkan tag aku nih

1) Sila letak gambar.Terkini yang anda sedang buat sekarang.


bayangkan ni aku tgh doa :P

2) Nama Timangan - Kak Cik, Nur, Nur Kay, Nora

3) Anda seorang yang... - Aku ... ahak, ahak.. korang baca la character Libra gimana. Jap, jap... aku cari

Diplomaitic and urbane
Romantic and charming
Easygoing and sociable
Idealistic and peaceable

Libra is the only inanimate sign of the zodiac, all the others representing either humans or animals. Many modern astrologers regard it as the most desirable of zodiacal types because it represents the zenith of the year, the high point of the seasons, when the harvest of all the hard work of the spring is reaped. There is a mellowness and sense of relaxation in the air as mankind enjoys the last of the summer sun and the fruits of his toil. Librans too are among the most civilized of the twelve zodiacal characters and are often good looking. …

Wajah2 Artis Yang Aku Suka Tengok

Image
Salammmm sumerrrrr...

Tadi aku dah terbongkang jap sebab keletihan dan kedemaman serta kesakitan tekak ... Nih, bila dah mangun, tak reti2 lak nak titon... dah kol 12 nih... aku update blog la kejap ... Terfikir nak letak gambar2 artis yang aku suka tengok meke ... cantik, vogue, anggun dan bepersonaliti ...







Kekadang teringin gak nak lawa cam meke2 nih...tapikan, susahhh lak nanti ...hehehee. iskkk inguss nak meleleh lak ... dah selsema lakkkkkk..

Mask of the Jorro

Salam sumerrrrr...

Hari nih aku gi opis pakai mask ... huhuhuhu dari malam tadi batuk batuk n sakit tekak. Paler pun pening2 langau, cam nak demam. Aku agak, sebab badan aku tergezut. Kena kerja keras memproses makanan 7 kali dah 2 hari nih ...

Boss aku si adam ketawakan aku ... sebab kisah H1N1 dah abiss, aku datang opis pakai mask.. sampai ati bosss ketawakan saya...saya pakai mask nih sebab tak mo boss jangkit ... tapiiii, kalau boss nak jangkit, saya tanggal sekarang gaks ...hehehhee...ketawa boss aku ...

Dah telan panadol ..perut pun dah kenyang pekena beriani rendang daging ..perghhhh sedap siot. time to zzzzzz kejap ....

Aku mahu Bertaubuat .......

Salam semuaaaa...

Huhuhuhu ... semalam aku dah pecahkan rekod makan abang ngah ... menci tawwww... dia siap bagi sms dorongan supaya pecahkan rekod dia ...eeiiiiii... memang kodan tul.
Jadinya hari ini aku berazam untuk bertaubuat .... aku tak makan apa2 lagi setakat nih ...jam menunjukkan pukul 10.00 pagi ... Aku simpan perut ...sebab kol 11 karang ada jamuan nasi beriani ....uwwwwaaaaaaaaa... staf2 aku memang dengkiiiiii... saja nak kasi aku jadi dugong shape.

Hari nih aku pakai jubah gi opiss. Budak2 tu seme sakap...wahhhh Nur hari ni pakai jubah ... cehhhh, hampehhh, sebab korang la aku terpaksa sorok perut.... dah berlipat2 taw. siap korang...aku sumpah korang seme perut cam kuman ...

pssttt... malam tadi kol 12.00 aku supper muffin dgn kopi panasss..ekekekekek

Driver2 Yang Kurang Ajarrrr

Assalamu'alaikum wrt. wbt....

Saja nak berkongsi dgn korang seme, hari ni aku rasa nak menulis pasal jenis2 pemandu yang kurang ajar berdasarkan pengalaman aku memandu selama nih. Aku nih tak la hebat sangat kalau memandu...lebih2 lagi kete manual ... tidakkkkk... itu dah lama aku tinggalkan 8 tahun lepas. Aku tak suka drive kete manual, tapi aku respect org2 yg drive kete manual ...pro gitu ...

Aku tensen tul la...bila drive kat mana2 pun... spesis2 donkey yang selalu bikin orang nak accident ..

1. Taxi Driver
2. Nyonya Tua
3. Amoi
4. Mat Rempit
5. Mamat2 Arab
6. Pemandu trailer

Sakit jiwa bebbbbb... berhadapan dengan driver2 mangkuk cam tu... meke nih mcm kete tu cuma ada tempat tekan minyak jer ..tak reti2 nak break kat simpang, pastu nak berenti ikut suka hati, tak bagi signal ... aku memang sumpah seranah driver2 perangai haremmm bin anjing nih.

Mudah2an, aku leh maintain pemanduan berhemah aku nih sampai bila2 ... dan semoga aku dan korang semua dilindungi dari kecelakaan driver2 se…

Soalan Cepu Berliannnn

Dengan muka ala2 tapir penat, wan tanya aku ....Kak Cikkk .... wan nak tanya satu soalan ni ..agak personal. kak cik jangan marah ya...

Ha, sila, sila..tanya la...menda la yang personal bangat tu ...

Kak cikkk, tak nak bercinta lagi ke ..tak nak tawen ke ... hehehehehe

Erkkkk, kahkahkah ...sengal la ko ni wan oiiii.... tetiba jer tanya aku soklan gitu ..eh, eh ...nakkkk, nakkkkk ...kakakaka ...aku menjawab dengal gatal sekali ...

Laaaaaaa... kakcik, jangan la... tak payah laaaaa... kalau kak cik tawen, sapa nak jaga wan? sapa nak tolong wan bila wan susah ... sapa nak tumpangkan wan kalau wan tak ada tempat berlingdung? Soalan2 yang sadisssss .... Sapa wan nak suh belanja kalau wan nak shopping?? huhuhuhuhu

cehhhh, hampessss ...hahahah... ko tu dah besar panjang .... ngada nak suh aku jaga lagi. Saja jer nak menempel2.. Bila aku bising2, ko marah ... udah la tak hensem ... mandi lama, makan banyak .... kahkahkah ..saja jer aku kena kan dia

Laaaa kak cik, takyah tawen ya..tak yah tawen ..…

Jalan TAR Lagiiiiii

Image
Salam semua .... mwahhhhhhhh...

Adehhhhhh.... balik2 dari umah abang long aku terus shut down ...zzzzzz... penat siot.. sms abang long, abang ngah, shu tak sempat balas, and aku tak dengar pun munyi sms masuk...memang lena kaw2 punya... sib baik tak der perompak masuk rumah aku ... kalau tak silap2 dia letak spek kat muka aku pun aku tak sedar ...kakakakaka...

Pepagi lagi kak ni dah mangun... rajin sungguh kakak aku nih. Kalau dia datang rumah aku, gerenti urusan masak memasak dan menggosok dia tolong.. memang amat2 rajin... thnaks sis ..i really appreciate your help... tambah2 pulak aku penat, sakit2 badan and tgh PMS ... adoii serba tak kena rasanya... Lagipun dia kena jaga aku, tolong aku, tak leh kasi aku penat2 ... sebab kitaorg adalah rakan berpoya2 ...hahahaha

Bangun2 tido ... aku solat ...terhegeh2 aku amik wuduk sebab dah kol 6.45 ...hehehe ... lepas tu, perkara pertama aku wat ialah .... makan kue teow tapau dari rumah abang long.... yummyyy.. sambil2 tu balas sms yg tertunggak…

Terima kasih Teman

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt....

Hai semuaaaa.. sori for taking days untuk update blog nih... dari Thursday till Saturday aku duk bergelumang dgn muffin jer ...huhuhu ... letih siottttt..

Abang Long, Kak Long dgn Abang Ngah ...terima kasih banyak2 for spending your time lepak2 together2 ... suka sangat bila boss pun join dgn beberapa rakan lain ... tak mo sebut kat sini sebab blog aku nih boleh dibaca dek sapa2 ....Tapi aku enjoy itu malam ...Koew Teow Kak Long memang sedappppppp... I likeeeee... Tapi cian kat Abang Ngah aka adik aku tu ... dia cakit pewuttttt.... makan pun cikit jer ... isk iskkk mesti dia lupa sapu minyak telon dgn barut sebelum datang. huhuhuhu

Koranggg, masa drive balik, mata aku dah terpejam pejamm... ngantuks giler sebab badan pun penat ... Jenuh aku tampar2 manja pipi aku nih... tapi adoiiiiii .... aku doa jer agar dilindungi dari apa2 yang bahaya... Yer la mana tau...terpejam tiba2 masa tgh drive kan haru biru nanti.

Wehhh korang... aku dapat hadiah One Drop Perf…

Selamat Berhari Minggu

Assalamu'alaikum wrt.. wbt ..

Alahaiiii sepatnya masa berlalu ... dah hari sumaat ... Hari yang paling best...tapi bagi aku kali ni hari paling bizi.... nak kena siapkan muffin ... huhuhu .... esok ada open haus rumah boss kesayangan... dia dah sakappp ... Nur mesti datang ... siap sms lagi walau hari2 jumpa kat opis ... sayang bangat adam sama nur ... kekekeke .... eh, eh.. malam ni ada org tu dating dgn nur ameena... Selamat menonton ya korang... Aku tak sure leh tengok ker tak ...

Malam ni kena bawa adik aku gi sopping... dia ada interview UiTM esok ... nak beli kasut ... Doakan untuk dia :)

So, u guys... enjoy your weekend ... Keep smiling, keep shining

Love ..... Nur

Happy Birthday, Nasha Dzulaikha

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt

Happy Birthday Nashaaaaaa... Semoga sentiasa didalam perlindungan dan rahmat Allah. Semoga membesar menjadi wanita solehah, berjaya dunia akhirat.



I will always love you more and more everyday till the end of time :) Sorry lah Pakcik Wan terbeli kek Ben 10 (teringat kat kisah spender BEN10...kekekeke) Biasa la Pak Wan tu, berangan sokmo, tak pernah betul kalau kirim barang kat dia. hehehe ... Nanti kita celebrate sekali lagi yer darlingg.

Aku Perlu Kekuatan Itu

Image
Assalamualaikum wrt. wbt....

Aku perlu fikir kembali adakah aku bersedia mengejar impian itu atau tunggu hingga kaki ini kuat untuk berdiri dalam realiti hidup ini. Mengejar impian perlukan keberanian dan kecekalan. Kecekalan yang aku sangka selama ini telah wujud, namun.. tidak seperti yang aku sangkakan.... masih perlu masa,masih perlu kekuatan,masih perlu segalanya untuk aku mulakan langkah mengejar itu.



Ya Allah

berikan aku masa,berikan aku kekuatan,berikan aku kecekalan,berikan aku kerahmatan.. Aku benar benar perlu kekuatan itu .....amin.

Kisah Perubahan

Ketika saya masih muda
Saya mengembara untuk mengubah dunia

Semakin saya meningkat dewasa
Saya rasa hasrat ini terlalu tinggi
Jadi saya bercadang mengubah negeri pula

Semakin dewasa, ini juga saya dapati terlalu tinggi
Jadi saya bercadang untuk mengubah bandar saya

Apabila saya sedar, ini juga tidak dapat saya lakukan
Saya cuba mengubah keluarga saya

Kini saya sudah tua, saya sedar saya seharusnya
Bermula dengan mengubah diri saya sendiri

Jika saya telah bermula dengan diri saya sendiri
Mungkin saya akan berjaya mengubah
Keluarga saya, Bandar saya
Atau mungkin juga Negeri saya
dan siapa tahu, Mungkin Dunia ini juga

Torrie G

****
"If u feel down, there are always have a road to find. But, remember we never find it alone. God always within!"***

Beauty and the Beast

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt....

Malam ni tgh borak2 dgn abang ngah pasal citer dolu2...masa tu aku baby lagi....Ada satu cerita... Beauty and the Beast ..bersiri lakonan Linda Hamilton ... Aku suka bangat sama itu cerita ... walaupun aku belum tumbuh gigi lagi masa tu ......masih menyusu badan ... abang ngah sakap dia masa tu dah umo 17 tahun .... hahahaha

Citer tu super romantik la pada aku... percintaan antara vincent dan catherine ... mereka adalah sahabat baik yg berkongsi segalanya ... namun tidak bersatu sampai akhir cerita ...catherine mati. Cerita itu memberi pengajaran... bahawa cinta tidak semestinya bersatu, dan cinta tidak semestinya memiliki ... memang feeling habis masa aku tengok citer tu. Antara intro yang aku ingat yang nih ---

Vincent: This is where the wealthy and the powerful rule. It is her world. A world apart from mine. Her name is Catherine. From the moment I saw her, she captured my heart with her beauty, her warmth, and her courage. I knew then, as I know now,…

Hidup Untuk Makan????

Assalamua'alaikum wrt. wbt....

Adoiiiiiii aku stressssss... sebab hari2 aku dipenuhi dengan makanan yang enak2... Timbang menunjukkan peningkatan 3 kg... OMG !!!!!!! hanya ada lagi 2 kg utk diselamatkan .... Adoiiii... bila la nak insaf nihhh.. Cemana nak insaff.. Weekend ada jer program jalan2 sari makan. Shu, Kak Ni, Zakwan, Nasha dan Nawfal yang bersalah sebab korang libatkan aku dalam projek makan2 ...huhuhuhu ... Helpppp helpppp... kaw mengg aaaaaa

Ikan2ku

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt ....

Iskkk, hari ni keje ... aku keboringannnnn... Mood nak keje dah makin menurun...sebab jiwa aku dah lebih kepada sesuatu yang lain ... Biznesss ... Alagkah bestnya kalau aku dapat start bizz aku sendiri, someday ...

Ha, berbalik kepada tajuk... hujung minggu aku full dengan macam2 aktiviti bersama family dan ikan2 kesayangan ku... Aku dah susi rumah ikan2 ku and lihatlah mereka berenang2 dgn gumbiraaaa.







Aku asingkan yg besar dgn yg tecikk. Letak dalam akurium lain. Wehhh korang nak tau, lepas aku susi bekas, ada sekor ikan beranak la pulak ...habiss la anak2 kena kejar dgn bapak ikan... jadi keje lak aku kena selamatkan anak2 ikan dari menjadi mangsa nafsu serakah bapa2 ikan .... kekekeke.. Lagi satu, ikan guppy betina...kalau nak beranak kena asingkan.. sebab dia akn bunuh semua ikan2 jantan yang ada kat situ... hari sumaat malam, 13 ekor anak kuar ... hari sabtu ada sekor lagi..tapi sikit jer anaknya...4 jer ... hari ahad lagi 10 kuar .... kekekek... b…

Mimpi Itu Datang Lagi

Assalamua'alaikum wrt. wbt..

Weh korang... hari ni aku nak cerita pasal mimpi ... a haaa.. jangan konar, aku lurusssss... heheheh.. Korang pernah tak alami mimpi yang sama berulang kali ... Aku ada satu mimpi nih ... memang best ... Mimpi pasal sinta sejati ... Dah lama aku tak mengalami mimpi nih. Tapi, malam tadi kann ... mimpi tu berulang kembali.. Aku sukaaaa. Dalam mimpi tu, aku jumpa dgn sorang lelaki nih ...muka tak clear, tapi dia menguji aku tentang erti sinta dan sayang ... tiada suara, tapi aku faham apa yang disampaikannya melalui kata hati dia ... Adoiiii... rasa tak nak sedar dari lena ... Sebelum aku terjaga... dia pegang tangan aku and sakap dalam hati ... Saya yakin, awaklah cinta yang saya cari selama ini .... perghhhhh .... aku sukaaaaa.....
Tapi hampeh...terjaga laksssss .....bila aku terjaga, tengok2 pukul 3.30 pagi. Sampai sekarang, aku masih tersenyum2 bila teringat mimpi tu .... Adakah itu petanda sinta bakal hadir dihati ini ...kekekeke ... i likeeeeee

Tapika…

Selamat Berhari Minggu

Salam sumerrrrr ....

Enjoy your weekend .. Hari Sumaat memang hari yang paling bestttt... rehat lama...esok sutiiii... Aku ada plan canteekk sama adik aku ... mau shopping2 susi mata ... Aku ingat mau online malam ni ... Kalau korang free jom online sama2 ....

Senyum

Image
Assalamu'alaikum wrt. wbt ..

Senyum, dapat menjadikan keadaan kita menjadi lebih baik. Senyum, mampu membuat detik yang berjalan terasa bermakna. Senyum, juga bisa meredakan ketegangan serta membuat lawan menjadi kawan. Dengan senyuman, kita mampu mengubah perjalanan cerita yang bakal dilalui dalam hidup ......

Makbulnya Doa Orang Yang Teraniaya

Image
Assalamua'alikum wrt. wbt..

Pagi semalam aku mendapat berita salah seorang rakan pejabat kemalangan ... Habis kete baru...hancuss... dia sekarang kat spital ...luka2 ... Minggu lepas.. sorang lagi..rumah kena rompak ...total lost about RM 30 ribu ...

Aku tersenyum ... dan benar2 percaya bahawa doa orang teraniaya... sangatlah makbul...

SAHABAT

Image

Koleksi Sobenir

Image
Antara Koleksi sobenir2 kesayangan aku...


Dari Indonesia dan Malaysia


Dari Mekah


Dari London dan Canada


Dari Philliphines, Sabah and Indonesia


Dari Australia, New Zealand dan New York, US


Dari Yemen, Jepun dan China

5 Sebelum 5

Image
Sabda Rasulullah SAW .....

"Rebutlah(pergunakan) lima waktu, sebelum datang lima waktu yang lain..."
*Masa hidup sebelum datang kematian.
*Masa sihat sebelum kena penyakit.
*Masa lapang sebelum dipenuhi kesibukan.
*Masa muda sebelum tua.
*Masa kaya sebelum miskin."

Happy Besday Abang Longg

Image
Assalamua'alaikum wrt. wbt ...

Hari nih besday abang longgg... yeaaaaa ....Hepi Besday Udinnnnn ... Semoga membesar sebagai johan ..kakakaka ... jomm makan kek



Nama kat atas kek tu ialah nama glemer udin yang ke dua ...Rob ... kekekeke

Kain Dah Sampaiiiii

Assalamua'alaikum wrt. wbt...

Hari ni semangat gi opis... yer la..staff Jakel janji suda sama aku nak anto kain... hooyayyyy. Pepagi lagi aku dah call Ju .. Bukan abang Jul ok...di ulangi .. Ju.. ehehehe..
"Ju, kol berapa nak anto kain?"
"aaa kol 11.30 kita org hantar . Bajet2 dalam kol 12.30-1.00 tengahari sampai la .. "
"Aiseywoman, pesal la lambat sangat.. akak dah tak sabarrrrr..cepat taw"
"Yer la sayang .. nanti staff Ju hantarrrr..."

Iskkkk, lambat sungguh masa berlalu ... tapi sebab kol 11 ada makan2, aku gi makan nasi lemak dulu ..hehehe... boss aku, Adam belanja .. Eh, eh ...aku tak pernah sakap kat korang yang boss aku nama Adam kan ... Kena sangat kan .. aku laks Nur K... hahaha.. Tapi tak der kena mengena langsung dengan citer Nur Kasih tue... Minta dijauhkan ....

Kringggg... telefon berbunyi ... "Akakkkkk, saya dah sampaiiii" ..."jap, jap...akak turun...yeaaa yeaaa..kain dah sampai"...

Aku puas hati dengan kualiti k…

Kisah Aku Dan Hantaran Shahrul & Izman

Image
Assalamua'alaikum wrt wbt

Adeyyyy... hari nih mengantuk sungguh kat opiss.. rasa amatlah tak produktif. Tak saba nak titon time lunch .... so keje dah siap..aku nak apdet blog pulak... Aku dok belek2 gambar2 dalam koleksi...terpandang laks gambar hantaran merisik Syafa tahun 2003... and hantaran tawen Izman tawun 2004 ... Bila tengok balik...suka gaks aku melihat hasil keras tangan aku 5-6 tawun lepas.


Risik Syafa


Risik Farah








Rantai


Mas Tawen


Baju


Bunga Pahar

Tawun depan ... Shu nak tawen laks...so aku kena fikirkan konsep dan cemana gubahan nya nanti ... Shu, kan aku dah sakap...ko order kat PATEL jer... Ko kan nak kaler shocking pink sama shocking green ...kekekeke ....

Seharian Di Jalan TAR (2)

Image
Sambungan citer tadi ....

Perghhh, nak menapak ke Jakel tu aku rasa kaki aku dah longgar. Udah la semalam aku seharian mengemas rumah ... adoiii ... letih siottt... Tapi aku jalan gak kesana. Sepanjang perjalanan kat Jalan Masjid India penuh dn gerai2 menjual barang2 n baju untuk perayaan Deepavali .. eh eh..Depavali 17hb Oct kan kan kannn. Bau setanggi campur bau orang merata kat jalan tu..aku tak kira.. yang penting misi tercapai.

Sampai kat Jakel ... kami disambut oleh staf2nya yang peramah. Aku betul2 salute dgn customer service kat sini... memang first class tak kira ko org biasa, anak datuk, mak datin or mak bidan ..ehehehe... so aku mula la skodeng kain . Jumpa yang berkenan, tapi tak der stok ...huhuhuhu... Tetiba boss besar Jakel yang hemsem bangat tu datang kat kitaorg and tanya apa2 boleh bantu ... Iskk mamat nih ...masa kat dalam TV, tak nampak hemsem sangat... realiti hemsemnyaaaaa. Aku tersengih2 jer and sakap tak per, your staff dah bantu. Then dia pun chow chin chow ... …

Seharian Di Jalan TAR

Assalamu'alaikum wrt. wbt

Yeaaa yeaaa...good morning Malaysia... Ini hari aku nak gi amik kain Batik Terengganu yang aku order last 2 weeks.. Dgn perasaan yang berkobar2, aku bersiap2 untuk menuju ke destinasi... sampai2 jer aku lupa lak lokasi bazar tu ...eheheheh ... so aku cari satu2 lorong kat situ and akhirnya jumpa. Namunnnnnn .... tidak kusangka ribut melanda ... hanginnnnn tul... tengok kain yg sampai totally lain dari kain yang aku order... wehhh aku order 21 pasang tawww. Adoiiii ni la masalah peniaga Melayu. Cakap cam keling... dah bagi sample, hantar mms lagi .. call pun dah...tapi hampehhh... Adoiii...mana aku nak cari kain baik dalam masa singkat nihhhh....

So kita org menapak la dari Gulatis ke Euro Moda ke Harrisons ke Batik Warisan ke Silk Mall ...bla, bla, bla...semua kain yang aku berkenan tak der stok. Adoiiii dah kol 2 nih..cemana ni wehhhhh... Kak Ni sakap ..Nur, jom gi Jakel .. K.ni rasa kat sana mesti ada...Huhuhu ok la..jom kita tengok sana... (to be conti…

Projek Hujung Minggu

Image
Assalamu'alaikum wrt wbt.....

Yahooooo...weekend datang lagi. Aku suka bangat . Banyak benda aku leh buat, especially menguruskan rumah. Target aku hari nih ialah basuh baju, gosok baju dan mengemas bilik Nasha... tongkang pecah da second ....Cemana pun bilik tu mesti di clearkan. Mata dan jiwa raga aku tertekannn tengok depa ligan abis bilik tu. So dari sesudah subuh aku bertungkus lumus membasuh, menggosok dan mengemas... Adoiii, bila dah petang, rasa letih bangat. Tapi tak puas hati selagi tak siap... Nak rehat pun rasa tak best. So aku teruskan operasi dan akhirnya, pukul 12 tengah malam, tongkang pecah telah menjadi bilik yang indahhhh... Nasha dengan Nawfal begitu kagum dengan permandangan bilik yang jauh beza dari semalam..



Alhamdulillahhhh... Aku legaaaa ... Mata aku dah clear mcm pakai eyedrop ... Walaupun aku terhegeh2 menolak almari2 dan katil yang boleh tahan beratnya ... Aku suka dengan susun atur yg terbaru ni ... Boleh la aku titon dgn lena ini malam ... Next coming…