Posts

Showing posts from October, 2011

Mereka Miliki Senyuman Aku

Image
Tgh tunggu movie kol 9 malam ...

Happy Birthday Mama, Nasha, Nawfal and Bayyina

Image
Assalamualaikum semua ...

Aku kembaluuuuu...seperti tahun lepas... tahun ni, kitaorg celebrate birthday sama2 lagi...and definitely lokasinya adalah dirumah aku .. tema kali ni "apa2 kaler pon voley" ... tapi yg bestnya kebanyakan we all pakai warna pink excepts guys. Well, keseronokkannya tetap berganda bila togeder2 mengadap makanan. Tak pernah yang tak gembiranya ..:)






Agak2nya next year cemana pulak sambutannya kannn .... :P Sure lagi meriahhh n kecohh. I likeeeeee !!!!

Keindahan Sabar ...Pesanan Buat Diriku Yang Selalu Lupa

Image
Assalamualaikum semua ..

Syukur alhamdulillah, jari jemari ini masih lagi di beri peluang untuk berkongsi rasa dengan sahabat2 semua. Pagi ni perasaan aku bercampur baur .. Gembira, berdebor, sikit sedih dan selebihnya ceriaaaaaaaa ....

Topik hari ini ialah mengenai perkataan favourite kita bila mendengar keluhan dan masalah org lain ..dan kadangkala, untuk memujuk hati sendiri ... SABAR

banyak2 sabar ya ....
sabarr je la ...

Senang sangat kan nak suruh orang bersabar .. tapi bila datang ujian pada diri kita, kadang2 perkataan tu tah melayang ke mana... and mula nak emo.. ini realiti kan .. bohonglah kalau segala ujian dalam dunia ni kita boleh hadapi tanpa kegagalan emosi ..hehehe ...

Pengalaman terbaru aku dalam membina sifat sabar dalam diri aku sendiri, memang sesuatu yang sangat2 mencabar sampai ada ketika aku dah hampir2 putus asa. Hampir2 ya .. tapi masih belum lagi kerana aku masih menggunakan kuasa akal untuk bertindak dan membuat keputusan. Letih memanglah letih, tapi ada sesuatu…

Siapa Sangka ....

Image
Assalamualaikum ...

Syukur alhamdulillah ... walaupun dah lama tak update blog, aku masih disini ... masih diberi peluang oleh Allah untuk menikmati hidup ala2 roller coaster ... masih punya peluang untuk belajar mengenali diri, membina kekuatan dan satu lagi ...masih punya waktu untuk menyayangi dan DISAYANGI ...hehehe ...

Siapa sangka ... ketika di uji, ketika itu juga Allah hadirkan seseorang dalam hidup aku. :) sebelum ni aku tak berani nak buat apa2 statement, apa2 komen sebab aku belum ada keyakinan yang sepenuhnya. Aku sendiri pun tak ingat, bila kali terakhir aku pernah rasa yakin dalam soal2 perasaan ... dan kali ni, keyakinan itu kembali. Out of no where, nampak org bulan dah nak sampai ke bumi. Sama mcm dalam mimpi aku .. apa yg dia pernah cakap juga sama dgn apa yg aku dengar dalam mimpi aku dulu. Aku masih tak berani nak cakap, dia adalah orangnya, tapi dalam kabinet bayangan aku, nampak gayanya seperti dia ...hehehe ...

Serba sederhana ... seperti yang aku cari ... penyabar…

Hobi Baru ... Bizz Baru

Image
Salam and morning ollzsss ....

Hari yang ceria... alhamdulillah aku dah pulih dari demam n semput bagai ... cuma batuk2 tu ada sikit jer balance ..
Hari ni nak bercerita pasal hobi baru aku dan juga aku jadikan bisness ... Of courselah sesuatu yang berkaitan dgn makanan ... Pernah dengar or makan Apam polka dot? Aaaaa ... aku sekarang ni tgh gian buat benda ni ... mostly everyday ..



Nasha excited sangat bawa gi skolah and jual kat member2 dia .. Nawfal pulak excited makan ... hari2 mintak bekalkan benda ni untuk dia..
So, it's gonna be my new product and biz selain muffin2 sinta :)