Happy Anniversary !!!

Alhamdulillah ....

Setahun dah berlalu ... Setahun yang menceritakan perhubungan kami sekeluarga yang rapat dan bertambah rapat setiap hari. So far, kami makin belajar mengenali satu sama lain .. belajar meneria dan menghargai kelebihan dan kekurangan masing2 ... Anak2 pon nampak sangat happy bersama kami. Alhamdulillah ... berkat doa yang tak putus2 ...

26.5.2013 anniversary kami yang ditunggu2... Dah plan lama untuk ke Pulau Cinta ... Pulau Perhentian. Tamau pegi jauh2 ... permulaan biarlah kat seberang sini je. Sabtu 25.5 bertolak ke Pahang ... selesai BBQ, tido, rehat .. kol 5 pagi dah mangun dan bersiap2.
Perjalanan bermula pukul 7 pagi ... Sampai Kuala Besut kol 4.30 ptg. perghhhhh ... perjalanan yg panjang dan meletihkan. Encik suami sempat singgah beli buah salak ... memang sedappp, cuma kulitnya yg berduri tu mak tak sukerr ...

Tunggu bot kat jeti kol 5 ... laporrr sebab tak makan dari pagi ...selamat sampai ke Pulau pada pukul 6 ptg. Terus mamam ...







Cantiknya ... Subhanallah .. rasa macam berada kat akuarium yang cantik ... Memang tersangat indah Pulau ni ..

Kami menginap di Coral View .. salah satu hotel yg kelasss dan glemer kat sini .. bilik mmg cantik, view cantik ... memang puas hati.

Makan !!!! OMG !!!! mahallllllllll... Sehari kita spend lebih RM200 utk makan sahaja ... phewww. ak pe lah. Sekali sekala nak enjoy .. tolak tepi bab mahal tu.

Day 2 ... Cuaca sanagat santekkk ... Mulakan dengan snorkeling kat Pulau Rawa ... ada 4 point ... First point, ok .. Memandangkan Mizz N ni agak penakut kat air yg dalam .. and memang tak penah snorkeling sebelom ni, duk bergayut kat lengan encik suami jer ... Terasa selamat je bila dia pegang tangan Mizz N and bawa berenang ke sana sini sambil tengok ikan2 warna biru, pink, kuning, merah dan macam2 la ... coral lak jgn cakap lah. memang sangat cantikkkkkk .... Second point, tengah2 snorkeling tu tetiba pening and apa lagi ... muntahhh uwekkk uwekkkk sampai lembik ... Third point sambung snorkeling ... sambung muntah ....dan 4th point just sun bath kat tepi pantai ...

Sampai kat darat ... makan, mandi, solat and zzzzzzz sampai lewat petang ....

Day 3... Tak serik2 tu ... pegi lagi snorkeling ... 4 point juga ... 1st point .. ok ... second point kat shark area ...muntahhh lagi dgn jayanya ... uwekkk uwekkkk ... teruk giler mabuk laut aku neh ... 3rd n 4th point aku terbongkang kat tepi pantai sampai terlena sungguh. cuaca lak mendung2 gtu... Perghhh tobat len kali aku mesti kene bawa ubat mabuk laut tu.

balik bilik apa lagi, mandi, solat dan zzzzz lagi ... lewat petang mangun, makan and malam tu we ollz lepak2 kat tepi pantai ... bestnya berbaring sambil tengok bulan dan bintang .. Punya la lelap, sedor2 dekat kol 12 tgh malam ...

Day 4 ... sudah mau pulang ... breakfast, lepak2 lagi kat tepi pantai. Bot sampai kol 12.30 ... Peningnya ya ampunnnnnn... sampai kole besut kol 2. Amik kete, singgah kedai sobenir dulu, beli tshirt and keychain untuk anak2 ... Perjalanan agak slow .. banyak lori2 balak so tak leh bawa laju. Kitaorang sampai KL kol 11 malam ... fuhhhhh ... giler vavi penat.

Sampai2 lak terus check sangkar hamster. Dah beranakkk ... ada 4 ekor anak2 yg comey. Tak buka mata lagi .. Encik suami bizi bagi ikan makan n bersihkan akuarium ... Mizz N bizi dgn hamster ..
Pukul 12 lebih gak baru dapat lelap mata ... zzzzzzzz Bangun solat subuh n tido semula sampai kol 10.30 ... huhuhu.....

Demikianlah citer anniversary kami kali ni. Mudah2an Allah panjangkan umur, beri rezeki yang berganda dan kesihatan yang baik  untuk anniversary yang seterusnya ...amennnn


Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan Baby Aleesya - Birth Story at 38 weeks

Jangan Mengharap Pada Sesuatu Yang Belum Pasti

Projek Stage 2 ... Felt Bookmark