Rutin Yang Tak Membosankan

Tet.. tet.. tet ..tet ... Kol 5.30 pagi alarm dah munyi ..
Badan dah terbiasa bangun waktu ni, so terus capai towel and mandi
Rutin Mizz N tiap pagi .. lepas solat, gosok baju anak2 and kejut depa mangun n mandi
Then buat sarapan ... yeahh, tahun ni Mizz N tak pernah miss lagi buatkan sarapan
and bekal meke ke sekolah.
samada perut kenyang dari rumah or kenyang makan bekal
Time lunch pulak ... org sedap tgh makan, Mizz N rush ke sekolah anak
Hantar makanan.. Sambil menunggu tu main game kat hp .. huhuhu
Balik keje lak lepak2 kejap and siap2 nak pegi hantar depa ngaji pulak ..
Woww ... full schedule ..
Alhamdulillah dah biasa sibuk dan berdikari dari dulu lagi
Suami jauh .. rezeki kat sana .. nak buat guana.
Kalau dia ada memang dia la yg ganti urusan hantar2 anak ni.
Tak pe, redha dan doa ... mudah2an Allah beri kami rezeki untuk bersama
someday ... mana tahu kan :-)
Bila sembang2 dgn kawan2, rupa2nya ramai yang senasib dgn Mizz N
Suami jauh, semua urusan kene handle sendiri
Kene jadi berani, tabah dan sabar ...
Hanya yang melaluinya akan rasa
Yang tak pernah lalui samada akan mengata atau akan cakap
"Ko ni memang super mom lah ... Aku yg suami dekat pon rasa tak cukup tangan nak handle"
Aku senyum jer ... yerr, memang dugaan, tapi kene redha
apa2 keadaan yang Allah bagi kat kita,tak perlu nak merungut2
Tak perlu nak komen macam kita jer la yg susah n sibuk jaga anak selama ni kan :-)

Hari tu kan, masa jumpa my bonda,
dia sakap .. oiii, bulatnye ko, besornya perut.


Ni la pewut mak yong baru 2 bulan
haaaa kan dah kata ... yg ni memang membesor bagai johan
berat aku pon naik dgn gumbiranya masa awal2 hari tu
Tapi skrg agak slow Mizz N rasa sebab selera makan yg sgt kureng
Minum air pun kureng ...
Petang je loya2 sampai ke pagi ..
Semalam dah survey SALINDAH ... lupa dah rege dia berapa
Masa pegnen 1st and 2nd, mmg Mizz N makan salindah ni
So far ok .. nanti week 12 bole muka makan
Lagi 4 minggu la kan ... Kalau ikutkan, ujung minggu ni masuk week 8.
Sepatttnya dah week 8 kan.
Nanti sedor2 dah memboyot bak labu sayong
Korang tolong doakan supaya mommy and baby sihat ye
Selamat segala2nya sehinggalah melahirkan ...

Tak silapnya akhir bulan ni ada expo barangan baby kat shah alam ..
kalau inchi suami ada, kompem ajak dia pegi
nak skodeng breast pump dan bottle warmer
kalau kat sopping mall, mmg beratus rege benda tu..
Masa ada baby expo kat PWTC, tatau pegnen lagi
Termiss sikit je...
Tak pe, kalau ada rezeki, ada la nanti 

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Comments

Popular posts from this blog

Perjalanan Baby Aleesya - Birth Story at 38 weeks

Jangan Mengharap Pada Sesuatu Yang Belum Pasti

Projek Stage 2 ... Felt Bookmark