Cuti-Cuti Hari Malaysia

Berehat seketika selepas bizi dengan skolah my cupids. Semalam ikut encik suami ke Taman Negara coz duduk sensorang kat rumah. My cupids ada event dgn opah mereka.
Relax santai la petang ni sambil melepak kat kedai. Ramainya pelancong weekend ni coz cuti v3 hari sampai senin.
Cuaca syahdu2 bikin mata nak pejam je. Sekali sekala tertanjat bila ada customer dtg nak membeli. Alhamdulillah kedai kami sederhana jualannya, tapi konsistent. Cuma bila encik suami balik kl, kedai tutup sementara. Pekerja baru berenti sbb nk sambung belajar.
sebahagian barang2 kedai 



Ice cream dah abes, tak sampai lg stok baru. Hmm, ni la benda sambilan yg kitaorg buat utk menabung. sikit -sikit je. ada rezeki lebih,  adalah nanti, insyaAllah.  Printing akan aktif semula lepas pelancong2 reda. tak terkejar beb! Dengan chenta jarak jauh lagi. Phewww... hanya org2 yg tak emo je bole melalui kehidupan yg bizi mcm kami  dgn tenteram. Alhamdulillah, kami bahagia dengan rezeki dan cara kami. Tak ada benda lain yang nak dikejar melainkan kebahagiaan, dan rezeki utk anak2.

Ramai gilerz pelancong buat aktiviti. Sampai terpaksa tolak sebab guide tak cukup. Pelancong obersea pon ramai lagi bercampur dgn malaysian. Semenya enjoy belaka dgn percutian kat sini. Aku ni semenjak perut besor dah x de ikut pegi aktiviti. Tamau cari penyakit. Duk diam2 je kat kedai. :-)

Comments

Popular posts from this blog

Kenalilah Ciri2 Hasad Dengki

Jangan Mengharap Pada Sesuatu Yang Belum Pasti

Perjalanan Baby Aleesya - Birth Story at 38 weeks