Valentine's Day


Salam semuaaaaa... wehhhh korang dah nonton ini cerita? Valentine's Day ... aku dah tengok...dan pada aku cerita ni simple tapi penuh dgn pengajaran. Hampir seme pelakon2 yg powerr renger blakon citer nih.

Kisah perjalanan cinta beberapa pasangan semasa 14th February 2010, iaitu pada hari valentine atau lebih sinonim dengan nama Hari Kekasih.

Pasangan 1: Ashton Kutcher dgn anak Pak Alba (jessica alba). Si lelaki ni jatuh sinta sangat2 pada anak pak alba nih .... anak pak alba pun macam suka kat dia ... tatapi, pada malam valentine tu, anak pak alba tinggalkan si ashton ni.

Pasangan 2:Jennifer Garner, kawan baik kepada ashton, jatuh sinta sama itu dokter(Patrick Dempsey)...dia ingat itu dokter sudah cerai dgn wifenya, tapi dusta semata. itu dokter sudah tipu dia dan dalam percubaan ashton utk btau perkara sebenar, dia ingat ashton cemburu jer kat dia.

Pasangan 3: Hector Elizondo dan Kathy Bates ... couple wara emas yang so much in love with each other ..pada hari valentine tu... isteri dia buat pengakuan pernah ada affair masa laki dia pegi outstation ...Laki dia kecewa babas, pegi nonton movie kat kubur...hehehehe ...

Pasangan 4: Topher Grace dan Emma Roberts ... lelaki ni dari indiana...bajet sopan dan traditional...jatuh senta dengan pompuan ni ... keje part time sebagai pelayan sex telephone ...kekekeke...satu kezutan budaya untuk dia...

banyak lagi la..ada la lagi 6-7 kapel, tak larat aku nak taip ..tapi meke ni berkait antara satu sama lain ...aku suka ending citer ni ... yg kisah ashton dgn kawan baik dia, jennifer garner... finally dua2 sedar yang sebenarnya mereka terlalu kenal antara satu sama lain, after what they have shared together...sedih gembira mengenai pasangan masing2 ...sebenarnya cinta itu untuk mereka berdua, walau agak kekok sebab mereka adalah kawan baik.

Yang pasangan warga emas tu pulak..si suami maafkan isterinya ..sebab dia sayang banget sama wife dia now n forever.

Pasangan Topher grace pulak .... dia sedar bahawa walaupun dia tak suka sesuatu pada pasangannya, dia tak patut terus tinggalkan pompuan tu tanpa beri ruang untuk dia jelaskan keadaan sebenar. Pompuan tu anak org susah...perlu duit nak sambung belajar.

So kalau korang belum tengok..boleh la cari dvd setak rompak ker ... mana tau..boleh bikin hati berbunga2, walaupun bukan musim bunga :)

Comments

Popular posts from this blog

Projek Stage 2 ... Felt Bookmark

Jangan Mengharap Pada Sesuatu Yang Belum Pasti

Perjalanan Baby Aleesya - Birth Story at 38 weeks